שלום לכולם

חייםלוי

Member
מנהל
רק לטעימה

אני מעלה כמה עמודים ראשונים מתוך אחת מיצירות המופת הגדולות של ספרות יידיש. זוהי יצירתו של אליהו בחור או בשמו המלא אליהו בן אשר הלוי אשכנזי. נולד בנירנברג 1469 ונפטר בונציה 1549. הוא היה אחת הדמויות המענינות בעמנו. גם ידען מופלא בלשון עברית - אחד מגדולי המדקדקים בעברית. ספרו ספר הבחור בוא ספר דקדוק עברי. ב 1538 פרסם ספר בשם מסורת המסורת על המסורה. פרסם מילון עברי גרמני ועוד. בנוסף הוא פרסם את הספר הזה בבא ד'אנטונה ביידיש וכנראה עוד חיבור שירי גדול בשם פריס און וויענא. ספר זה הוא עיבוד ליידיש של אפוס איטלקי גדול בשם Bove D'Antona. במקרים רבים העיבוד מוצלח יותר מן המקור. מספר זה יצא השם לסיפורי אגדות בבא מעשה. במקור בבא אינו סבתא כי אם שמו של גיבור האפוס. בעיבודים מאוחרים יותר שינו המעבדים את הנוסח ולבסוף - במאה ה-19 זה הפך להיות בבא מעשה. סרקתי כאן רק את ההתחלה. זהו ספר גדול ובו 650 סטרופות. בכל סטרופה שמונה שורות. אם יהיה עניין אני אסרוק עוד דפים מיצירה זו. יש גם תרגום ליידיש מודרנית עבור אלה שהמשימה קשה מדי עבורם.

yochyb1

New member
שלום לכולם

איזה אושר למצוא כאן פורום כזה. נחת אמיתית. היגעתי לכאן דרך חתימתו של חייםלוי באחד ממאמריו בפורום תמיכה טכנית. עלעצמי: אידיש: לכתוב - איני יודע. לקרוא - קשה. להבין - הכל. להקשיב - תענוג. זייט מיר געזונט און שטארק.

yochyb1

New member
איך קוועטש און קוועטש און זיא ניש

חיים איך דאנק דיר פארן קישור אובער איך קוועטש און קוועטש און זיא נישט גארנישט. איך האב שוין שינט געמאכט אלוך אין טיש פון רוב קוועטשון. אפשר קאנסטדו מיר גיבאן אגלייכן קישור צום הארן איידיש ווארט. זיי געזונט

yochyb1

New member
אנשולדיקט מיר דאס גהערט נישט דא

דאס גהערט נישט דא.

המתחיל במצווה ר' חיים

הקישור realoneplayer גירסת החינם עדיף להשתמש בקישור הזה, ולא בדף המקדים, אותו שמת בקישורים, השיר מארגאריטקאלעך מפי חווה אלברשטיין לאמיר אלי אין איינעם? מחמיא לי. אבל זה אלע לא אלי.
זה ביננו, ממילא אף אחד לא רואה

חייםלוי

Member
מנהל
ביסט גערעכט. אלי - איז שוין אַלע

דער לינק צו real audio וואָס דו האָסט געבראַכט אַרבעט נישט בייַ מיר.

אולי זה לא פעל זמנית

כרגע בדקתי, הקישור עולה כרגיל. בגירסה שלך תצטרך להוסיף הסבר, שיש ללחוץ במקום המסומן באדום, כדי להגיע לאתר ההורדה. בדף שאחריו. לשיקולך.

חייםלוי

Member
מנהל
מה שנכון נכון. אני משתמש בחוסם

פרסומות והוא מנע את הצגת האתר כיאות. ביטלתי את החוסם והקישור שנתת עובד. עידכנתי בקישורים.

בן , נכנסתי לאותו קישור ולמרות זאת

כתוב אצלי שזה ל- 14 ימים בלבד לי יש את אותה תוכנה הגרסה כנראה קודמת אך, היא לא מוגבלת בזמן .

תתעלמי מההצעה לגירסת הנסיון

הגירסה החינמית נמצאת בקישור המצורף בצד ימין למטה האותיות אדומות. בשטח האפור. לא הלבן. הקשור שצירפת איננו הקישור הנכון. זה גם מה שהערתי לחיים. [ראי תדריך בתמונה המצורפת]

שב"כ אהין שב"כ א הער

משת"פים הם לא. יש ללחוץ על הכיתוב האדום, למעלה , מתחת למלים my account כדי לקבל את דף ההורדה.

ווער איז אה משת"פ גלייך דארארגענען

ולגבי הריאל , הרי הכל סודר ולאחר שהורדתי אותה שאלתי את עצמי מה לכל הרוחות הייתי צריכה אותה שהרי יש לי אותה אלא אם כן זו תוכנה משודרגת בכל אופן , כבר מזמן לא שיגעתי את המחשב שלי בהורדות, הסרות, מחיקות שלא לצורך, הורדות חוזרות וחשתי שיש לו געגועים לזה. אז, היום השלמתי את החסר . נאר געזונט :)

ora11

New member
בן בן אין כמוך ../images/Emo51.gif

אני עוקבת אחריך אתה לא לבד לילה טוב.

אורה שב"כ ? ../images/Emo6.gif

כבר אמרתי לה פעם. היא היחידה שמוכנה, עדיין, להגיד עלי מילה טובה.

ora11

New member
בן אהרון אין עליך../images/Emo24.gif

את מה שמגיע לך אף אחד לא יכול לקחת ממך. ובאמת הדברים נכתבים ויוצאים מ
שבת שלום

למעלה