שלום לכולם!!

Milk Me

New member
שלום לכולם!!

אני חדש כאן ורציתי לדעת אם מישהו יוכל לעזור לי קצת אני לומד פסנתר ואני מכיר את המבנה של הבלוז פלוס איך לאלתר על סולמות אבל אני לא כל כך מכיר שירים של בלוז והייתי שמח אם מישהו יכיר לי קצת על אומנים שירים ובכלל להסביר לי קצת על זה(בלוז) אם יהיה אפשר גם מעט על ג'אז תודה מראש דניאל

Bluespower

New member
חובה להקשיב

Albert King- roadhouse Blues Blues at sunrise Muddy Waters- Whiskey Blues Mississippi Delta Blues Mean Disposition Gypsy Woman Freddie King- Play It Cool I love The Woman The Things I Use To Do Elmore James- Mean And Evil Dust My Broom Stormy Monday The Sky Is Crying Buddy Guy- Stormy Monday Stevie Ray Vaughan- Texas Flood חובה גם להקשיב לעוד המון שירים של הענק Muddy Waters בעצם לכל השירים.

Bluespower

New member
אוקי

מבחינה מוזיקלית: תראה הבלוז היא מוסיקה של מאה אחוז נשמה. היא בנויה מתבנית קבועה של 12 תיבות ומנוגנת על סולם פנטטוני.אין בבלוז הרבה סיבוכים מבחינת סולמות כי מנוגן בה סולם אחד בניגוד גמור לג'אז. קצת היסטוריה: הבלוז התחיל בסוף המאה ה-19 ואבי הבלוז הי אדם בשם w.c. handy. הבלוז גדל בארצות הברית במיססיפי שם נוגן הבלוז עם גיטרות אקוסטיות וידוע בשמות של:Mississippi Blues וFolk Blues . מאוחר יותר בתחילת שנות העשרים של המאה ה-20 עלה הבלוז צפונה לשיקגו סטייל הבלוז הזה יודע גם הוא בשני שמות:Chicago Blues וה-Uraban Blues . הבלוז הזה מנוגן בדרך כלל עם גיטרות חשמליות. חוץ מזה התפתחו עוד סוגים וסטיילים של הבלוז כמו: ה-Texas Blues וה-British Blues .

Milk Me

New member
ככה...

את המבנה אני מכיר (אני מדבר על פסנתר כי ני מנגן על קלידיפ ופסנתר) אבל הייתי רוצה לדעת איך לבנות כאילו סולם של סולו כי אני מכיר רק 3 אני לא כל כך יודע איך להסביר את זה אבל אני ינסה אני מכיר את סולם יאנו c וגם את f וg כולם מז'ורים והייתי רוצה לדעת איך לבנות אחד מצטער אם מישהו לא הבין אבל זה בערך הכי טוב שיכולתי להסביר אלא אם כן תוכלו להסביר לי קצת יותר תודה מראש

Bluespower

New member
אוקי

1 flat3 4 5 flat7 זהו הסולם הפנטטוני הבסיסי עליו אפשר להוסיף עוד כמה צלילים כמו ה-6 וה-9 וגם את ה-blue note שהוא ה-flat5

pitzibk

New member
זה לא מדויק

אפשר לאלתר על הבלוז גם בסגנון שהתחיל צ'ארלי פארקר - על המודוסים של האקורדים ולא רק על הפנטטוני... עם כל הכבוד לפנטטוני הוא משעם אחרי כמה קורוסים....... אני מציע לך ללמוד את המודוסים המיקסולידיים והדוריים בשביל לאלתר כמו שצריך על הבלוז... גם אם אתה רוצה לפתח את הסולו תתחיל ללמוד את הסולואים של צ'ארלי פארקר ושל מיילס דייויס ואני ממליץ לקנות את הספר OMNIBOOK של צ'ארלי פארקר.

Bluespower

New member
יש כאן אי הבנה

תראה פנטטוני הוא בלוז אותנתי מבין? ועיניין השעמום הוא טעם בלבד . וחוץ מזה פנטטוני עם ה-6 וה-9 הוא דורי ויש אלף ואחד אפשרויות לשחק עם הפנטטוני. נגיד לקחת את g פנטטוני ואתה מתייחס את אליו כאל ה-2 הרי שאתה יכול לנגן את פנטטוני a ואת פנטטוני e רק שב-e יש את ה-maj7 של a והוא ממש לא מתאים אז צריך להזהר איתו כמוכן אתה יכול להתייחס לe כאל ה-3 ואז תוכל לנגן את גם את f פנטטוני שלא לדבר שאתה יכול גם לפעמיים להכניס את ה-3 במקום הflat3 כי הרי הוא נמצא בארפג'יו של המיקסולידי . מה שאני מנסה לומר ששעמום הוא עיניין של טעם ואם משהו משעמם פה יש לך מיליון אפשרויות של גיוון. אבל צריך להבין שבלוז היא מוזיקה פשוטה מבחינה הרמונית ובלוז הוא בלוז מעצם העובדה שהוא פשוט מבחינה הרמונית ומה שמשחק תפקיד פה זה הנשמה ולא גיוונים הרמונים הגיוון חייב לבוא מהנשמה .כשאתה מכניס גיוונים הרמונים הבלוז הוא כבר לא אותו בלוז .

קניידעל

New member
כאן זה כבר תלוי

אתה שוכח את העובדה הפשוטה שהרבה מאוד מהנגנים שהתחילו את הבלוז לא קראו תוים, וחלקם הגדול מעולם גם לא למד לנגן ככה שלהגיד שלבלוז יש סולם זה מלכתחילה טעות יהיה נכון להגיד שהפנטטוני הוא סולם שמתאים לבלוז אבל עצם העובדה שמדובר במוזיקת נשמה מבטלת את הקיום של תבניות הרמוניות ועפ"י כל הגיון, אין שום סיבה שהבלוז לא יהיה א-טונאלי. העובדה היא שפשוט רוב נגני הבלוז (לא כל, אני מודע לכך שגם שם לא חסרים גאונים), אינם מוזיקאים והנגינה שלהם בד"כ הולכת על מה שנשמע טוב, ולא בהכרח מעניין, זאת בניגוד לג'אזיסטים, שהיו בעלי השכלה מוזיקלית כלשהי, ו(גם תחת השפעות כימיקלים ותרכובות צמחיות למיניהן)חיפשו מקומות למקוריות טונאלית והרמונית, מהסיבה הזאת קיים ג'אז מודאלי (בופ לסוגיו), א-טונאלי (פרי), ובאותו זמן ג'אז מובנה, עם כל מיני גיוונים הרמוניים (סווינג ושאר ההתחלות). אבל אני סוטה מהנושא, הבלוז הוא בעיקרון מוזיקה חסרת תוים, מוזיקה שלא נמדדת במובנים של מורכבות או וירטואזיות, אלא טיבה נקבע על-פי יכולתו של הנגן להביע את עצמו. משום העובדה הפשוטה שהבלוז הומצא בדרום ארה"ב, מתוך מקורות מערביים לחלוטין, הגיעו לצמצום התווים העיקריים בסולם לחמישה תווים. תארו לעצמכם שהבלוז היה מומצא בהודו נגיד, נראה לכם שהיינו עדין יכולים לדבר על חמש תוים בלבד, בתרבות שהעולם המוזיקלי שלה בנוי מיותר ממאה תוים שונים? אבל שוב אני סוטה, יש כאן פשוט פרט אחד חשוב, אין בבלוז נכון ולא נכון, אין מורכב ולא מורכב יש רק יפה ולא יפה אז כפי שכבר נאמר מקודם Just F**king play, damn it!!

Bluespower

New member
תגובה

אם מישהו לא יודע לקרוא תוים זה מעיד על רמת המזיקליות שלו? וחוץ מזה עצם העובדה שלבלוז יש מבנה קבוע של 12 תיבות כבר מעידה על סדר הרמוני מסוים. ומה היא עצם האמירה שנגני הבלוז הלכו עם מה שנשמע טוב? הרי זה ידעו שלבלוז יש דרך נגינה מאוד מסוימת והבלוזיסטים ידועים בכך שהם לא מקבלים דרכי נגינה שונות. ותראה מוזיקה היא אומנות ואומנות זה משהו מעבר למדע זה משהו שאין לו חוקים ולא ניתן ללמידה. יסכימו איתי כאן כולם שהרמוניה היא סוג של מדע - מתמטיקה. ולכן טיבה של כל מוזיקה נמדד לפי רמת האומנות והיצירה שבה ולא ברמת המורכבות שלה. כי הרי אתה לא תקרא לנגן טוב נגן טוב אם הוא משלב מיליון סולמות אבל בתכלס הוא נשמע לא טוב . ואני בטוח במאה לא לא במאה אלא במיליון אחוז שהיינו ממשיכים לדבר על הבלוז גם אם היה מקורו בערבות של מונגוליה ומי שמבין את הבלוז מבין גם למה.

ely1

New member
תזדהה בן אדם

יפה כתבת ואני בקרוב אודיע לך מתי החזרה של הבלוזיסטים, רק מה איני יודע את שמך.

קניידעל

New member
בדיוק מה שאמרתי

רק שאמרת את זה בצורה כועסת, ככה שאתה גורם לזה להישמע כאילו אני טועה אני פשוט אומר שזו טעות לנסות לנתח בצורה הרמונית איך צריך לנגן את הבלוז, כי הבלוז לא הומצא כדי שתהיה לו צורה, אלא כדי להביע את ההרגשה של המנגן/שר. הבלוז מיסודה היא מוזיקה חובבנית, שהגאונות שבה היא העובדה שגם המבינים הגדולים ביותר יודעים לנגן אותה משמיעה, ושאין שום דרך אחרת לעשות אותה נכון. לתת חוקים לבלוז, ניתן להשוות את זה ללתת למישהו לצייר, אבל להגביל אותו בקשר לצורה שהוא יצייר, לצבעים ולסגנון. אז אולי יהיו הבדלים קטנים, אבל בסופו של דבר לכולם יצא אותו ציור. אותו דבר הבלוז, אסור להגביל את התווים והצורה שאתה מנגן, וצריך להימנע מלדעת (לא מלהבין) מה אתה עושה, לא סתם קוראים לזה מוזיקת נשמה. ובקשר למבנה הקבוע (12 או 8 תיבות, I-IV-V-I), כל זה רק מסגרת, צריך לזכור שגם אותו צייר יצייר בד"כ על בד לבן, ובד"כ אפילו אחד מרובע. נ.ב למרות שדוקא צידדתי בעובדה שהיתה להם רמה גבוהה, למרות שהם לא ידעו תוים, ואמרתי את זה רק כדי להוכיח שאין למה לדבר על דרכי כתיבה של קטעים, אם בכלל מדובר באנשים שלא ידעו לקרוא, אני כבר מחויב להתעצבן להגיד לך שאתה מדבר שטויות רציניות. אם מישהו לא יודע לקרוא תוים בהחלט מעיד על רמתו המוזיקלית, בדיוק כמו שאם מישהו לא יודע לקרוא אותיות יעיד על רמתו הספרותית (ובגלל שאני מתנבא שאתה הולך להתקיף אותי עם "ידיעותיך" בתחום הבלוז, אני כבר אגיד לך שליכולות נגינה ראוותיניות אין שום קשר לרמה מוזיקלית, שניה אחת, יש לי עוד נבואה- אתה הולך להגיד לי שבכלל לא עמדת לכתוב את זה) נ.נ.ב ממש סליחה שירדתי לרמה שבה אני נטפל לשטויות הכי קטנות שאמרת כדי להוציא מזה את העובדה שאני צודק, אבל אני יורד רק עד הרמה שמציבים לי- "טיבה של כל מוזיקה נמדד לפי רמת האומנות והיצירה שבה ולא ברמת המורכבות שלה" פשוט אין לי זמן כי אני צריך לצאת, אבל תזכיר לי פעם אחרת ואני אסביר לך בדיוק איזה שטויות אתה מדבר

Bluespower

New member
מי שלא מבין לא מבין

רק שתדע שהגיטריסטים הגדולים ביותר לא ידעו תוים תתפלא . ומה קשור ליכולת נגינה ראותנית? הבלוזיסטים מנגנים בצורה ממש לא מסובכת טכנית ואפילו פרמיטיבית. וכן תתפלא טיבה של כל אומנות לא רק מוזיקה נמדד ברמת יצירתה זאת אומרת יצירה טובה לא תמדד על פי המורכבות שלה אלא על פי יכולתה לגרום למאזין להרגיש אותה ולהתרגש ממנה וזה ממש אבל ממש לא קשור למורכבות. ואין זו השוואה נכונה של תוים וספרות כי כשנגן מנגן הוא לא כותב אלא מדבר . ואני לא רוצה לרדת לפסים אישיים אבל מאיפה לך בכלל מושג על ידיעותי בתחום הבלוז?

קניידעל

New member
ושוב

כנראה שחזרנו לרמה של גן אין לי מושג, זה בדיוק מה שאמרתי לקחתי רק דברים ממה שכתבת לי ושוב- תתפלא- איכותה של יצירה נמדדת לא בכמה היא מרגשת את הקהל אלא איך. לרגש את הקהל יש דרך אחת V-I. מה שעושה מלחין לגדול זה האופן שבו הוא מצליח ליצור רגשות אצל הקהל בזמן שבין האורגזמות המוזיקליות האלו. ובקשר לגיטריסטים- מה זה קשור שהם גדולים? טכניקה, ורמת נגינה (כן, כן גם של בלוז), הן לא פקטור בהבנה מוזיקלית. במילה ראוותנות התכוונתי לוירטואוזיות, שלה אין שום קשר להבנה. המבינים המוזיקליים הם במאה אחוז מהמקרים קוראי-תוים, מהסיבה הפשוטה שכדי להבין את איך עושים דברים נכון אתה, וכדי ללמוד יצירה של הרמוניה אתה מחוייב לדעת את החוקים, אבל כאן אני מדבר על התחום הקלאסי, ולא על הבלוז שמשוחרר מהמוסכמות הללו (דבר שאתה מתעקש להאחז אליו, למרות שאני חוזר ואומר שהוא לא קשור לנושא הדיון) ומה שאמרת בקשר לתוים וספרות בדיוק מוכיח את מה שאני אומר- מוזיקה כתובה היא שוות ערך לספרות, אתה כותב יצירות בצורה של תוים, אבל כמו שאמרתי זה לא העניין. העובדה היא שיצירה של מוזיקה יפה כרוכה במאמץ וכתיבה, עוד לא נולד הגאון שכתב את התשיעית של בטהובן ברבע שעה (אפילו לא בטהובן), ובזה שאתה אומר שכשנגן מנגן (בלוז!) הוא מדבר ולא כותב, אתה רק מחזק את כל מה שאני אומר- זו לא מוזיקה מורכבת כי אין לך את הזמן ליצור מורכבות אמיתית. אגב- כמה זמן לוקח לך לכתוב יצירה בד"כ?

קניידעל

New member
ושכחתי

בכל סגנון מוזיקה שנכנס לז'אנר של מוזיקה אמנותית (בארוק עד ג'אז), הנגן לא מדבר, הוא מקריא. אם במקרה ראית אי פעם נגן שלא משתמש בתוים הוא פשוט זוכר את התפקידים בע"פ.

Bluespower

New member
אני רואה שזה לא מוביל לשום מקום

ואין לי כוח להתוכח איתך כי אתה במילא לא תסכים איתי . אבל רק אוסיף ואומר כשנגן מאלתר הוא מדבר וזאת היצירה האמיתית.

קניידעל

New member
פעם אחרונה

אני אגיד את זה אני מסכים איתך!!!!!!!!! אבל אנחנו לא מדברים על אילתור, אילתור על בסיס סולם ולא על בסיס קטע כמעט לעולם לא יהיה מורכב, בגלל זה אפשר לדבר אותו, אבל מאיפה הוצאת שאילתור הוא יצירה אמנותית? יש לי עוד המון מה להגיד בקשר לזה, אבל כמו שאמרתי, אני יורד עד הרמה שמציבים לי, ואתה כבר הגעת לרמה של להגיד שאין לך כוח לדבר (כיתה ד' בערך), אז פשוט נסכם שמדובר מאי-הסכמה מוחלט לגבי מה זאת אמנות

למעלה