שלום לכולם!!

ely1

New member
גיטריסט

אני עדיין מחכה לתגובה ממך.אם אתה מבין בבלוז ואתה נראה לי כזה אתה אמור לדעת שהזמן והשנים רק עושות טוב לנגני הבלוז...והמבין יבין...

Bluespower

New member
אבל כתבתי תגובה

תבדוק ותראה. התפלאתי למה לא חזרת אליי בקשתי שתחזור אליי באי מייל כי זה לא בדיוק מתאים פה . ואני ממש רציני בקטע ומאוד התאכזבתי שלא קיבלתי תשובה . ובקשר לזמן -אין ספק.

Milk Me

New member
תודה לכולם אבל...

קצת הסתבכתי עם התגובה של bluespower קצת סיבכת אותי עם כל הדברים האלה אם תוכל טיפה לפרט עליהם יהיה סבבה נ.ב מצטער עם כל השאלות האלה פשוט אני ממש רוצה להתחיל להבין בסיגנון המוסיקה הזאת כי ממש אהבתי אותה ועד עכשיו ניגנתי רק רוק וטיפה קלאסי ורק בלוז ממש בסיסי והייתי רוצה לדעת איך לפתח את זה

Bluespower

New member
אני חושב שזה היה די ברור

אבל בכל זאת אחזור על עצמי שוב: נניח שאתה לוקח את g פנטטוני ומתייחס אליו כאל ה-2 שהוא מינורי ב-f maj7 הרי שאתה יכול לנגן את ה-3 שהוא a וגם את ה-6 שהוא d או שאתה יכול להתייחס אליו כאל ה-5 זאת אומרת מיקסולידי בגלל האקורד ב-c maj7 אתה יכול לנגן שוב את a כה-6 המינורי או שוב את d כה-2 המינורי או את e כה-3 שהוא מינורי אבל צריך להזהר כי יש שם maj7 לא מתאים לפנטטוני . ניתן לגוון הרמונית אבל לפי דעתי לא רצוי מפני שבלוז הוא פשוט הרמונית זהו טבע הבלוז וכמו שאמרתי הגוון הוא בנשמה.

Bluespower

New member
אני חושב שזה היה די ברור

אבל בכל זאת אחזור על עצמי שוב: נניח שאתה לוקח את g פנטטוני ומתייחס אליו כאל ה-2 שהוא מינורי ב-f maj7 הרי שאתה יכול לנגן את ה-3 שהוא a וגם את ה-6 שהוא d או שאתה יכול להתייחס אליו כאל ה-5 זאת אומרת מיקסולידי בגלל האקורד ב-c maj7 אתה יכול לנגן שוב את a כה-6 המינורי או שוב את d כה-2 המינורי או את e כה-3 שהוא מינורי אבל צריך להזהר כי יש שם maj7 לא מתאים לפנטטוני . ניתן לגוון הרמונית אבל לפי דעתי לא רצוי מפני שבלוז הוא פשוט הרמונית זהו טבע הבלוז וכמו שאמרתי הגוון הוא בנשמה.

למעלה