שלום לכולם

גברת ע

New member
שלום לכולם

אני אוהבת לצלם ובקרוב אני גם הולכת לקחת קורסים בצילום זה יותר בקטע של תחביב והעשרה ולא משהו שאני אלך לעסוק בו באופן מקצועי בעצם מי יוד אולי אני אהיה מספיק טובה וכן אני אוכל להתעסק בזה באופן מקצועי בכל אופן רציתי לבקש ממכם עצה, אני רוצה לקנות מצלמה הבעיה שאני עדין לא ממש מבינה בזה והמוכרים בדרך כלל מנסים למכור לך מה שיותר יקר ולא בהכרח טוב ולא תמיד הם אוביקטיבים ולכם הייתי רוצה שתביעו את דעתכם ותציעו לי איזו מצלמה לקנות (לא דיגיטלית) סוג,חברה וכו´ חסרונות יתרוונות שיהיה לכולם ערב טוב והמשך שבוע נהדר. ע´

shumy

New member
עד יודעת עד כמה....

זה מסוכן לשאול שאלה כזאת בפורום הזה? עוד תהיה כאן מלחמת קובבות
. טווב, אז בתור קנוניסט אני אמליץ לך על קנון. למרות שאין לי נסיון בעוד מצלמות חדישות אחרות, אבל אם את רוצה להתחיל את יכולה להתחיל גם אם ציוד ישן כלומר במקום להשקיע במצלמה יקרה מאד עם המון פונקציות את יכול לקנות מצלמה ידנית או חצי ידנית עם עדשה שתתאים לצורכי הצילום שלך או לקנות בכלל סט עדשות. לפחות כך אני אתחלתי אם זה
מקווה שעזרתי

Numnum

New member
שומי ...

בתוק קנאנוניסט הגישה צריכה להיות שונה, ראה ולמד : גברת ע, ברוכה הבאה . אם ברצונך באמת ללמוד לצלם ולהנות וכמובן להפיק תוצרים מעולים - יש רק חברה אחת שיכולה לספק את כל צרכייך (הצילומיים) באריזה קומפקטית, קלה, אך עם זאת מקצועית ויעילה - כמובן Canon שמה. יתכן וכל מיני גורמים עוינים ינסו למכור לך כל מיני מצלמות מ"פירמות" עלומות שם שבטח מוכרות גם פלאפל ובגדים בצפון קוריאה ודרום סודן. לכן אל תתפתי לשמות כמו Nikon,Olympus,Minolta..ועוד כמה חובבניות בתחום. תתחדשי. *** והנה לנו עוד Canonיסטיט גאה. (ברוכה הבאה)

shumy

New member
טווב אני עוד...

צעיר ואני צריך עוד ללמוד
תודה על העזרה, אגב איזה מצלמה יש לך???

גברת ע

New member
../images/Emo6.gif

תאמת דווקא שמעתי ממקורות יודעי דבר שלא אמורים להרוויח כלום ומאוד אמינייםואוביקטיבים שמצלמה מחברת Olympus היא די טובה ואמינה למרות שאתה צודק שמעתי יותר על Canon ואיזה דגם של מצלמה אתה ממליץ?

גברת ע

New member
חלילה וחס

אינני רוצה להיות אחראית למלחמת קובבות, אז אל תתחילו במלחמות! מה זאת אומרת (וואיי אני הולכת להשמע מה טיפשה עכשיו) ידנית/חצי ידנית? ואיזה פונקציות יש במצלמה? ואותה שאלה כמו קודם מופנית גם אליך וכמובן גם לכולם על איזה דגם אתה ממליץ?

tooli

New member
גם אני ממליץ לך על canon

כבעל קנון כיום גם לי הציעו אלף אלפי הצעות וניסיתי והתנסתי בהרבה מצלמות גילית שקנון פשוט הכי נוחה ויעילה (יסלחו לי השאר) מצד שני אני התנסיתי בהרבה סוגים וחברות ואפילו הייתה לי מאמיה 35 מ"מ שהיתה נהדרת. קל לי להתפץוץ ולהתיע לך קנון אבל אני אהיה ילד גדול ואומר לך, תנסי כמה סוגים. תרגישי איך הן יושבות לך ביד איך הכפתורים ממוקמים מבחינתך ונוחות התיפעול של המצלמה. אם תקני קנון והיא לא תהיה לך טובה (אין סיכוי) את לא תהני ואותו דבר לגבי כל פירמה אחרת.

Numnum

New member
לפורום נכנסת גברת עם סלים ...

מה שכתבתי היה נורא ציני . (טוב את חדשה...אבל מהר מאוד תלמדי להכיר אותי) ישנן שתי חברות בולטות Nikon ו-Canon השאר גם טובות אבל יש פתגם שאומר שעולם הצילום נחלק לשניים : "קאנוניסטים" ו-"ניקוניסטים" (אפילו אין חלק שלישי של "כל השאר"). אבל אל תדאגי מדי כמה שעות/הודעות מגיע מישהו (כמוני) שמלהיט את האוירה וכולם מתחילים להתווכח מי יותר וטוב ולרדת אחד על השני ! ת´כלס, בסוף יגלו ששתיהן לא משהו ושאפשר לקנות אצל "אחים אחמד" אחלה מצלמה תוצרת "שכמ-יקון" (סניף ראשי ב-בדייה). ולהמלצות תכל´ס : -מצלמה לא קונים ביקורת של אחרים. (אבל זה גם חשוב) - הכי חשוב זה להחזיק את המצלמה ביד ו..: * שהיא תהיה נוחה לאחיזה * לא כבדה לך מדי. אבל גם לא קלה מדי - בשביל לשמור על יציבות. * שהכפתורים יהיו נוחים לגישה ותפעול (וזה גם ההבדל העיקרי בין החברות - כולם מציגות אותה יכולת כמעט ורק מיקומי הכפתורים והשמות שונים) * שיש לה מספיק ציוד תואם (בדר"כ לא בעיה שקונים מפירמה ידועה) - צילום זה לא זול *** מצלמה ידנית (ואם את רוצה ללמוד לצלם - זה מה שאת צריכה) תעלה לך החל מ-1000ש"ח (לפחות !!!) ועד אינסוף . יש דגם של קאנון מאוד מאוד נפוץ וטוב EOS-300 ולא להתבלבל (יש גם 3000, 30 ו-3 - ככל שהמספר קטן יותר המצלמה מקצועית יותר וכך גם הפגיעה בכיס (של ההורים) גדולה יותר) מצלמה : אוטומטית : שגר ושכח - חוץ מהכנסת הפילם - הכל אוטומטי ! - היא תמקד ותפקס אוטומטית - היא תחליט כמה זמן חשיפה ופתיחת צמצם - ותחליט עבורך אם צריך פלאש (אבל את זה ניתן לרסן) חצי-ידנית (או : דאבל -קלאץ סתאאאאאאם !) *** נותנת לך שליטה על חלק מהאפשרויות כמו : --- זמן חשיפה --- פתיחת צמצם --- פוקוס ,פלאש, וכו´ אבל רק חצי מהאפשרויות של ידנית מלאה. ידנית : הכל !! אפשר לשחק עם כל פרמטרי הצילום ! וכמובן היא תהייה גם אוטומטית ! גם חצי ידנית ותדע להכין קפה-לאטה על בסיס חלב שתיים סוכר (אבל זה רק במצלמות המאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מקצועיות שאפילו עדיין לא פיתחו אותן - אב טיפוס נמצא אצלי בחדר) בטוח ששכחתי משהו ...אז תמשיכי לשאול ..ואנחנו נמשיך (אולי...) לעזור. *** מקווה שאת יודעת שהתמיכה פה כרוכה בתשלום של 15$ לשעת תמיכה. אבל אל תדאגי זה אוטומטית יורד מחשבון הבנק שלך - כך שאל תטרחי ממש. (ושזה גם לא ידאיג אותך) בברכה ובשחמה ובכיף ובסבבה ובתופים ובמחולות, 15$ , נומנום. *** נומנום שנורא שמח שמגיעים לפורום אנשים חדשים.

Numnum

New member
הפסיכיאטר שלי העריך מאוד את

ההודעה שלך ומוסר תודה !.

tsadok03

New member
הכל בהומור...

מאוד נהנתי לקרוא את מה שכתבת,היה לי מצחיק!

גברת ע

New member
אתה יודע שציניות זה לא דבר רע

בכלל ועצם היותך ציני זה לא שיטריד אותי בחיים, אז אתה לא מפחיד אותי
והפגיעה היא בכיס שלי ולא של ההורים (נראה לך באמת שהם יממנו משהו כלכך לא נחוץ כזה???? נו באמת??!!) תודה על ההסבר והפרוט אני אחשוב מה עוד יש לי לשאול ואני אשאל גם אם לא כרגגע אז יותר מאוחר ולגבי ה15 דולר צפה לקבל את השקים חזרה ואת החסימה המוחלטת מהחשבון בנק

shumy

New member
פירוט..

מצב ידני- זהו מצב שבו את קובעת את המהירות והצמצם על פי הוראת המד אור. מצב חצי אוטומטי- זהו מצב שבו את קובעת רק את הצמצם או רק את המהירות ומד האור עושה את שלו. במצלמות החדישות ישנן המון המון פונקציות שאני לפחות לא משתמש בהן כמו 9 חשיפות רצופות, כל מיני מצבים בצילום אוטומטי וכדומה... מקווה שעזרתי

gonily

New member
מצלמה

מנסיוני האישי - אנשים ינסו לשכנע אותך לקנות מצלמה "בסיסית" ב10,000 ש"ח בלבד וישכנעו אותך שאת חייבת את כל הפיצ´רים שאין לך מושג מה הם. כמו כן, יגידו לך שחברה X היא הכי טובה וכל חברה אחרת היא זבל. מניסיוני האישי- שני דגמים מומלצים להתחיל מהם הם: canon eos 300, nikon f65. כדאי לך לקנות אחת מהן (לא ממש משנה איזו, גם קנון וגם ניקון חברות מעולות, וההשמצות של אנשים שמצלמים רק בקנון\ניקון ולא ממש מכירים את המצלמות של החברה השניה ממש פתטיות...). אני ממליצה לך להתחיל באחת מהן, עדיף אפילו יד שניה, ועם הזמן, תלמדי מה ואייך את אוהבת לצלם ותשדרגי את הציוד שלך בהתאם. בהצלחה.

tooli

New member
צודק פרט לפרט קטן אחד

בניקון הספציפית הזו לא ניתן לשנות אסא דבר שיכול לפעמים להפריע אם רוצים להוסיף קצת בשר בשקופיות. דבר נוסף אם כבר יד שניה בקטע הזה (בלבד) ניקון עולה על קנון היות ובידניות (בכלל) ניתן להתנסות בסרט אינפרא אדום והיתרון של ניקון הוא בהתאמה של העדשות גם לישנות וגם לחדשות דבר שבקנון אין.

Numnum

New member
gonily, שלא תשבי שאני פטתי ..

אני סתם ציני ... (וגם מנסה להצחיק - לפעמים זה אפילו מצליח) קאנון וניקון הן באמת המעודפות. התנסיתי גם ב-מינולטה ויא מוצלחת גם כן. ואם תקחי לדוגמא את F65 של ניקון ו-EOS300 של קאנון - תוכלי לראות שאין המון הבדל בין השתיים מבחינת ביצועים או בכלל ! הן ממש דומות ! ההבדלים היחידים - מתבטאים (כמו שכתבתי - במיקום הכפתורים) ופה בערך מתבטאת כל ההעדפה שלי לקאנון - פשוט נוחה לי יותר. ורק שתדעי שמי שעובד עם ניקון לא עובר פתאום לקאנון. כי רוב הצידוים שלהם לא מתאימים אחד לשני פשוט . אז לא שווה לקנות מצלמה של קאנון ו-3 עדשות ואז להחליט שאת עוברת לניקון ... זה כמעט ולא קורה.

shumy

New member
לי הייתה ההתלבטות...

בין הניקון F65 וה-קנון EOS 300 ובסוף החלטתי ללכת על הקנון בגלל גודל המצלמה ומהירות הפוקוס של העדשות.

ted

New member
באמת כמעט ואין שום הבדל ביניהן -

חוץ ממשהו זעיר - הניקון היא ממש מצלמה.

למעלה