הר דר´ זיגמונד
א. אם הכוונה לדר´ אורן קפלן הכותב בפורום פיסכולוגיה קלינית בדוקטורס, אני יכול להעיד שהוא אכן כתב כך, וזו דעתו והוא חזר עליה מספר פעמים. דר´ קפלן הוא אכן איש מאוד חכם, ומהתרשמותי גם פסיכולוג טוב מאוד, העניין הוא, שנראה לי שתשובה זו מבוססת על תחושת בטן ולא על איזה שהוא מחקר, מעבר לזה, זו תיהיה טעות לקחת דברים של פסיכולוג אחד לשואל אחד ולעשות מזה כלל, שכן כמספר הפסיכולוגים וכמספר השואלים כך מספר התשובות. כל הנושא של הכרויות ברשת הוא נושא חדש יחסית, והמחקר בתחום באופן טבעי הוא די בחיתוליו, כך שהתשובות (במיוחד כאלה שנוגעות בפסיכולוגיה אבנורמלית- כמו דיכאון או אגרופוביה) מבוססות על מידע חלקי, פשוט לא התפרסמו מספיק מחקרים בנושא, יתרה מכך, בד"כ תשובות בפסיכולוגיה הן ספציפיות לשואל, ולא נכונות לכל המקרים, יש מי שנכונה עבורו התשובה הזאת, ומי שנכונה עבורו תשובה אחרת, לצורך העניין מאחר וזה המצב איני רואה תשובה של פסיכולוג, ויהא טוב ככל שיהא, כעדיפה על זו שלך או של ליידי אן, או אפילו שלי. התשובה שלי, מבוססת על הנסיון שלי, ההגיון שלי והאופן שבו אני מבין את המציאות, להוויתי, הכרויות באינטרנט מציעות אפשרויות רבות, אך מצריכות גם, כח רצון גדול וביטחון עצמי גדול לא פחות, בכדי לממש את האפשרויות הללו, ולהעביר אותן באופן חלק למציאות, כח רצון וביטחון שלו היו קימים מלכתחילה, לא היו מצריכים שימוש ברשת. ב. בקשר לדברים שהבאת מפי דר´ בן זאב (וד"א מה זה מומחה לרגשות?) הכוונה היא, כך נראה לי, לאנשים שחיים במקביל ברשת ומחוצה לה, ולא כפי שהבאת בדוגמא הראשונית שלך, אנשים מסוגרים הנזקקים לרשת לצורך חיזוק ביטחונם, אנשים שאין להם בעיה להכיר אנשים, יכולים בהחלט להנות גם מערוץ נוסף של הכרויות בו המראה החיצוני אינו משחק תפקיד כל שהוא, כך שבפגישה הראשונה, אנחנו פוגשים אדם שאנחנו כבר מכירים מראש (לפעמים פגישות ראשונות עם אנשים שפגשנו באינטרנט, נערכות כבר אחרי סקס באופן פרדוקסלי), ולא יהיה נעים לנו לשפוט את אותם אנשים, לפי סטנדרטים חיצוניים, שהיינו מכילים בד"כ על פגישות ראשונות, כך שהנטיה היא לתת "צ´אנס" נוסף לאותו אדם למרות שחיצונית הוא ממש תואם את ציפיותינו. אבל, הזכירה הליידי את מקרה האדם המציג עצמו ברשת כנסיך, ומתגלה המציאות כצפרדע, אני חוזר פה שוב לעניין הביטחון העצמי, לעיתים גם אנחנו מציגים עצמנו ברשת כנסיכים, בשעה שבמציאות אנחנו מרגשים כמו צפרדע, במצב זה הפחד שאותו אדם שאנחנו כבר מכירים יצפה לראות נסיך ויראה בעצם צפרדע, הוא שגורם לאנשים עם דיכאון או אגרופוביה, להשאר בבית ומנציח את בעיית הבדידות.