שלום לכולם

dina199

New member
ואני דוגלת שלא כל דבר חייב להיות קשה.

עושים דברים לא כי הם קלים, אלא אם מצליחים בהם. ומה שמצליחים בו, הופך לקל..
כשיש דברים קשים מדי ובלתי אפשריים לביצוע אז במקרה הקל מרימים ידיים ובמקרים הקשים מגיעים לדיכאון.

TikvaBonneh

New member
הצלחה היא מאוד חשובה

כשמציבים לתלמיד דרישה, היא צריכה להיות בטווח היכולת שלו.
לא נשיג כלום אם נדרוש ממנו דרישות שהוא לא יכול לעמוד בהן.
באיבחון של הבן הגדול שלי כתבו "ההורים צריכים לעבור הדרכה כדי להתאים את הציפיות שלהם ליכולות של הילד".

שלומות0

New member
כל הבעיה היא

שמאבחנים ילד בגיל חצי שנה בגלל שיש אח בספקטרום והרי בגיל שנה אף פעם אי אפשר לדעת אם היו נותנים לתינוק להתפתח
באופן טבעי אם מצבו לא היה משתפר, אז "תוקעים" לו את הטיפול ההתנהגותי ואחרי זה טוענים שבזכות הטיפול הוא החל לדבר..

TikvaBonneh

New member
זה מתיחס לגיל שהוא היה בעת האיבחון

לא לגיל שלו עכשיו. עכשיו הוא בן חמש.

שלומות0

New member
המשך

אז אם הוא יתחיל לדבר זה הרי יהיה בזכות השיטה,
ואם הוא לא ידבר אולי זו רק הוכחה שאולי השיטה מנעה ממנו התפתחות תקינה בגלל שהוא אובחן כל כך קטן?

TikvaBonneh

New member
אף אחד לא מנסה להוכיח כלום, זה לא ניסוי זה

טיפול. נערכו מספיק ניסויים מדעיים כדי להוכיח את הטענות של אייל. הילד שלו לא משתתף בשום ניסוי מדעי ואם הוא ידבר או לא ידבר לא יוכיח כלום לאף אחד. אני מאחלת לו שהילד שלו ילמד לדבר במהרב, ואני בטוחה שזה גם מה שאת מאחלת לו. אמן ואמן.

שלומות0

New member
אכן התגובה שצפיתי אותה

ולא התכוונתי שהוכיחו משהו או אל הוכיחו משהו זו הייתה דעתי

arana1

New member
בגלל שאתה לא יודע לנתח את ההתנהגות שלו נכון

כי זה ממש לא עניין של קל או קשה
אלא שאנשים מסויימים,משום מה במיוחד אוטיסטים,חשים תקשורת ודיבור בצורה שונה משלך(תתפלא,יש כל מיני אנשים בעולם) ואוטיסטים ככלל נוטים להרגיש דיבור כדבר מאוד פנימי,מאוד אינטימי,מאוד חשוף,ולכן התבנית הנורמטיבית של התנהלות סביב דיבור לא מתאימה להם
סלקטיביות בישום הדיבור לא מצביעה על לקות
ולא כל מה שקשה צריך להכריח אנשים לעשות
גם קשה לקפוץ מהגג,אז מה ,תכריח אנשים לקפוץ מהגג ? בשביל אוטיסט לדבר לא בהקשר הנכון זה כמו לקפוץ מהגג
בשביל זה יש תקשורת חלופית שמאפשרת לו להתארגן על צורת תקשורת שיותר הולמת את מבנהו הפיזי-נפשי

אגב
לא יודע אם שמת לב אבל לאט לאט כל העולם הופך להיות אוטיסטי
היום כל האנשים משתמשים כל הזמן בתקשורת חלופית
כולם מסתובבים כל היום עם הראשים תקועים בסמארטפונים או בלאפטופים ומקלידים בטירוף תוך התעלמות מסביבתם
יש הטוענים שמשמעות הדבר הרס הקשר הבין אישי
לדעתי,כאוטיסט שגם בגיל מאוד מאוד מבוגר עדיין מעדיף ובוחר לא לדבר אלא בהקשר שמיוחד לו,התופעה מעידה על התפתחות הסיכוי לקשר אנושי מהותי יותר

הורים,על תעבדו עם הילדים שלכם קשה,זה הורס אותם,תעבדו איתם קל,בעדינות וברגישות ומתוך הקשבה,הם יודעים דברים שאתם לעולם לא תדעו,אבל יש לכם לפחות הזדמנות לנסות ללמוד משהו,אז תנצלו אותה

ואתה כן? למרות שאתה בכלל לא מכיר את המקרה?

אפילו איש המקצוע הכי גרוע שנתקלתי פה או ששמעתי עליו לא היה מעז להצהיר זאת...

arana1

New member
אני כן כי אני לא "איש מקצוע" אלא אוטיסט

שלכן יכול דרך הזדהות המבוססת על התנסות לספר משהו על מה שיכול לגרום לילדים לא לדבר בצורה המצופה מהם
כי גם אני הייתי כזה
וכשאני מחבר את זה להתנהליות אוטיסטיות אחרות
מה שאף איש מקצוע לא משכיל ולא מסוגל לעשות
אז אין לי ספק שגם ללא מגע וגם מרחוק אני לא פעם קולע לנקודה הרבה יותר טוב ממי שקרובים וממי שמתחזים למבינים גדולים
וגם עובדה זאת תואמת את נסיוני להפליא

רק שלא כל האוטיסטים חושבים כמו

למרות שגם הם מחברים דברים ומגיעים למסקנות שתואמות את ניסיונם...
וזה בדיוק המזל של האוטיסטים

arana1

New member
לך, היו או יש ,קשיי דיבור ?

אתה דיברת בגיל חמש ? כי אני לא
משער שיש אנשים או הורים ,גם בפורום הזה,לשמוע גם מעט מאיך שאנשים שלא דיברו ולא מדברים רואים את הדברים

נקודת הראות של רוב ההורים וכל אנשי המקצוע היא לגמרי חיצונית
ולכן הניתוח שלהם לוקה מאוד בחסר
בלשון המעטה

אני ממש לא בטוח שהמזל של האוטיסטים הוא יכולתם לאמץ ללא שום ביקורת עמדה והשקפה הנובעת מהמבט חיצוני לזהותם
למעשה אני בטוח שזה חלק גדול מהמצוקה שלהם ומחוסר יכולתם להגיע לאיזון ללא תרופות

למעלה