שלום לכולם!!!

מגניב
מוסיפה עוד אחד

בספר השלישי מתוארת שיחה בין הארי ללופין שבה הארי שואל אותו למה הסוהרסנים משפיעים עליו חזק יותר מאשר על החברים שלו.
ואחרי התשובה של לופין: "הסוהרסנים משפיעים עליך קשה יותר מאשר על האחרים , מפני שיש בעברך זוועות שאחרים לא חוו "
מגיע המשפט הלכאורה סתמי הזה:
"קרן שמש חורפית חצתה את הכיתה, והאירה את שערותיו האפורות של לופין ואת הקמטים בפניו הצעירים."

בהרבה אחרי קריאה ראשונה אפשר להבין שרולינג מרמזת על זה שלופין איש זאב פה וכמו הארי ישנן "זוועות בעברו שאחרים לא חוו"

hollypop girl

New member
לא ממש הבנתי...

אני חושבת שהכוונה פה היא להעצים את האווירה - משפט כלכך דרמטי ביום חורפי (אם כי שמשי)
שנאמר ע"י אדם צעיר שנראה כאילו עבר הרבה (קמטים).
הרי אם היה אפשר להשוות את הזוועות של הארי לאלה של רמוס הם היו מגיבים בצורה דומה לסוהרסנים, לא?

לא כשרמוס מבוגר בהרבה ויודע לעשות פטרונוס

העניין הוא שבקריאה ראשונה זה תיאור אווירה, תיאור טבע אפילו
בקריאה שנייה אני כבר לא בטוחה אם רמוס מדבר על הארי או על עצמו

hollypop girl

New member
אבל האמת היא שגם מישהו כמו דמבלדור

היה יכול להגיד את זה... כך שזה לא משהו שעד כדי כך מסגיר אותו...

היי :) וגם, חישוב הגיל של דמבלדור..

תמיד כיף לקרוא עובדות מגניבות על הארי פוטר! :)
גם אני עכשיו קוראת שוב את כל הסדרה אחרי שנתיים שלא נגעתי בה, לפני השנתיים האלה קראתי אותה בלופים 30 פעם (כמו בערך כל הפורום פה.)

ויש לי כמה נקודות שגיליתי שאני גם יעלה בהזדמנות... בכל אופן,
דמבי לא בן 150 ולא בן 70 כמו שמישהי אמרה פה, בגלל החישוב המאוד פשוט:

בספר השני הארי חוזר לזכרונות של וולדי 50 שנה אחורה. הוא רואה שם את דמלבדור הצעיר , שערו אדום וזקנו הארוך, אדום.
כלומר הוא לא בן 70 במותו כי זה אומר שהוא היה אז בן 25, לא הגיוני שהוא יהיה מורה לשינוי צורה ובן 25, ועם זקן.
הוא לא בן 150 במותו כי זה אומר שהוא היה אז בן 95, אבל שערותיו אדומות

בנוסף 5-6 שנים לפני הזכרון של טום רידל כשהוא מבקר את טום רידל בן ה11 לגלות לו שהוא קוסם, גם אז שערו אדום והוא כנראה עבד בהוגוורטס בתור מורה בכיר ומוסמך (תיראו איזו משימה חשובה הופקדה בידו.)

כלומר הוא לא בן 150 במותו, ולא בן 70 במותו, כניראה באמצע בניהם :) אני מנחשת 85-90. אני לא חושבת שחוץ מהמאורעות שהזכרתי יש עוד ארועים שיכולים לעזור בחישוב יותר מדויק.

זהו חחח ברוך הבא בכל אופן :)

hollypop girl

New member
תיראו איזו משימה חשובה הופקדה

בידיו"?
הם נתנו אותה כמה שנים מאוחר יותר להאגריד אז...אמממ....

דמבלדור מאוד מאוד סומך על האגריד

האגריד גם לקח את אבן החכמים מגרינגוטס. והוא גם נהיה מורהבהוגוורטס שזה חתיכת אחריות (לא שהוא עמד בה מי יודע מה
)

hollypop girl

New member
האגריד מגניב והכל, ואני באמת מבינה

למה דמבלדור מוכן להקפיד את חייו בידי האגריד-אבל עם הכוונות הטובות שלו...נו... אתם הבנתם
(קשה להגיד דברים רעים על האגריד 8-()
אגב, נראה כאילו באותה תק' מקגונגל ודמבלדור לא היו לגמרי באותו ראש (כמו בעתיד\ בתק' של
הארי בהוגרווטס)-היא מפקמפקת באמינות של האגריד, בזה שצריך לומר את שמו המלא של וולדמורט וגם
בקטע עם הארי והדראסלים (לא שהיא לא מתווכחת איתו בהמשך הספרים, פשוט כאן הם לא נראים כמו
אנשים שסומכים זה על זה ב-100% דווקא כי הם מסכימים זה עם זה ומאמינים זה לזה...)

אהלן

אני ספיר, אחת מהצמד שאחראיות לסדר כאן ולתמיכה נפשית

אז בכל בעיה ומענה אתה מוזמן לפנות וממליצה לך בחום לקרוא את התקנון לסידור העניינים ולהבנה מלאה מה לעזאזל הולך כאן!

תהנה!

OKDeSign

New member
שלום לך :)

אני אור ואני מצטרפת לכל מה שספיר אמרה

מקווה שתישאר ותהנה :)

למעלה