שלום לכולם!!!

TheGoldenSnitch

New member
שלום לכולם!!!

היי אני חדש בפורום,
לא מזמן חזרתי שוב לקורא את הסידרה,
לצערי סיימתי אותה בשלושה שבועות בלבד

שכחתי כמה זה כייף הארי פוטר...

הנה רשימה של דברים שאני משוכנע שכולכם יודעים, אבל תמיד כייף להיזכר:

- כשפרד וג'ורג וויזלי כישפו כדורי שלג וזרקו על העורף של פרופסור קוויריל במהלך השיעור הם לא ידעו שהם זורקים אותם לוולדמורט על הפנים!
- המראה של אריסד - הכיתוב שמעליה (באנגלית כמובן) - Erised stra ehru oyt ube cafru oyt on wohsi - אם שמים מול מראה זה יוצא: I show not your face but your heart's desire
- קוד הכניסה למשרד הקסמים דרך הטלפון הוא: 62442 ואם מסתכלים על המקשים זה מאיית באנגלית את המילה MAGIC.
- תאריך הלידה של הארי פוטר ושל ג'יי קיי רולניג הוא אותו תאריך.
- וולדמורט בצרפתית זה "מעוף המוות".
- כאשר רון, הרמיוני והארי מגלים שוולדמורט קיבל בתור תלמיד פרס על תרומה מיוחדת לבית הספר רון מציין בצחוק\ציניות: "אולי הוא רצח את מירטל המייללת? זאת בטוח תרומה!"
מבלי לדעת שהוא אכן צודק בדיעבד, כי מירטל מתה מהבסיליסק שוולדמורט שחרר.
והנה אחד מגניב אבל הוא מהסרט בלבד: בהארי פוטר וחדר הסודות כאשר הארי נכנס לראשונה למשרד של דמבלדור רואים את כל התמונות על הקירות של מנהלי הוגוורטס בעבר.
מה שהרבה אנשים מפספסים זה שבאחת התמונות גם שמו את "גאנדלף" משר הטבעות! תמונה אמיתי של גאנדלף שזזה, מתוך הסרט שר הטבעות עצמו!
ועוד משהו שהרבה מפספסים הליבה של שרביט הבכור עשויה משיער של ת'סטריאל.
- דמבלדור מת בגיל 150 - נכון שזה קשה להגיע לחישוב הזה, אבל אם באמת תעשו עבודת מחקר קטנה אז תגלו זאת בעצמכם.

ויש עוד מלא... אבל בפעם אחרת.
אחלה פורום!

DOCTOR W H O

Member
מנהל
ברוך הבא

איזה כיף שהצטרפת:) שמחתי לקרוא את מה שכתבת! ברוך בואך לפורום

anna the best

New member
ברוך הבא:)

איזה מגניב שהם שמו תמונה של מישהו משר הטבעות! לא ידעתי את זה...

ברוך הבא!

אחלה עובדות! למרות זאת, השם של וולדמורט אומר בצרפתית "לגנוב את המוות".

TheGoldenSnitch

New member
תודה!

בכל מקרה, לגבי התרגום של השם, זה מאוד תלוי מאיזה אזור בצרפת המתרגם מגיע, זה יכול להיות "מעוף המוות" גניבת המוות" "מוות מרחף" "לגנוב מוות" ו-"גנב המוות".
בראיון שג'יי קיי רולניג נתנה לפני שנתיים בערך על הדמות של וולדמורט היא הודיעה רשמית שהכוונה שלה היא "מעוף המוות".
ד"א היא גם טענה שבמקור לא אמורים לבטא את האות T בסוף השם ע"פ חוקיי לשון צרפתית ושבאמת הכוונה המקורית שלה הייתה וולדמור אבל אחרי שוולדמורט תפס חזק כל כך היא כבר זרמה עם זה.

hollypop girl

New member
למה לגנוב ולא לאכול? אם כבר, זה יסביר

את השם של הנתינים שלו...

hollypop girl

New member
קודם כל, ברוך הבא

אני אליסה, מקווה שתהנה פה

לא ידעתי המון דברים!
אם אני הייתי וולדמורט, הייתי רוצה נקמה על הפרצוף שלי! (מה אם הם פגעו לו באף!?)
62442 אומר מג'יק? רק פוטריסטים אמיתיים היו עולים על זה!

איך אף פעם לא שמתי לב לקטע עם מירטל?

אתה יכול להעלות תמונה של התמונה של גנדאלף? (הם לא אמורים להודות לאיאן מקקלן בסוף הסרט? כמו שעשו
באיזשהו סרט של שוורצנגר שהיה פוסטר של איזשהו שחקן באחד הסרטים שלו...)
דווקא לפי החישוב, דמבלדור מת בשנות ה-70 לחייו, והקטע עם ה-150 זה משהו שנאמר בראיון ואז הוכנס לסרט השישי...

TheGoldenSnitch

New member
תודה :)

האמת שלא בדקתי את התודות בסוף הסרט, אין לי מושג מאיפה להשיג תמונה של התמונה, פשוט תזכרי לבדוק את זה בפעם הבאה שיצא לך לראות את הסרט...
יש המון סרטים שעושים מחוות לסרטים אחרים, כמו מלחמת הכוכבים ואינדיאנה ג'ונס שכל הזמן מתזכרים אחד את השני... אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי.
לגבי דמבלדור, לא נראה לי 70, אני לא יודע על איזה ראיון את מדברת, אבל לי זכור שהגעתי ל150 בקירוב לפני כמה שנים.. יכול להיות שאני טועה...

HassiD

New member
צר לי, אבל אני לא חושב שזה ספציפית נכון

דבר ראשון, כמובן - ברוך הבא.
לגבי גנדלף, לאחר שעברתי על הסצנה באופן מדוקדק (ואפילו צפיתי לשם כך בFullHD) לא הצלחתי למצוא אותו בתמונות, ולאחר בירור אינטרנטי מעמיק, גיליתי מס' תמונות של אנשים שטוענים שמדובר בגנדלף, ולא רק שזה לא חד-משמעי, לדעתי (בתור אחד שצפה בשרה"ט די הרבה), זה אפילו ודאי שלא!!! בכל אופן, ראיתי אפילו מס' אתרים שטענו שמדובר בסתם שמועה, ככה שמסתבר שלא רק אני חושב ככה...

אני גם חושבת שזה לא יהיה נכון

בסט של סרטי ה"פ באנגליה הם שמרו את הדיוקנאות המקוריים שצויירו שם ביד.
היה מדור שלם של המשרד של דמבלדור והדיוקנאות של מנהלי העבר ולא ראינו שם גאנדלף, ואם היה ולא נשמר היו בטח מזכירים את זה במחווה כלשהי כי זה בכל זאת תמונה מפורסמת.

לעומת זאת, בתוך חדר המועדון של גריפינדור היו תמונות של ראשי בית גריפינדור בעבר כולל התמונה
הזאת

של פרופסור מקגונגל הצעירה
וחוץ מזה, הסבירו שם שהיה גם לוח מודעות שנועד לתת לחדר מראה ביתי יותר, כמו חדר אמיתי של פנימייה.

hollypop girl

New member
דיוקן של מקגונגל...

למרות שנראה לי מוקדם מידי לשים דיוקן שלה... תחשבו איזה הזוי זה יראה אם היא תכנס
לחדר המועדון ותדבר עם הדיוקן של עצמה\שהדיוקן ינזוף בתלמידים...

לפי מה שראינו בסיור

זה לא דיוקן ממש כמו הדיוקן של דמבלדור והמנהלים אלא עוד אחת מהתמונות הזזות הרגילות.
והתמונה עוד יותר מהממת במציאות - זה הכי טוב שהצלחנו לצלם.

hollypop girl

New member
מתי מחלחמת הכוחבים ואינדיאנה ג'ונס

הזכירו זה את זה? (בגלל הריסון פורד?)
אני ראיתי שעשו ככה בכמה סדרות...

אני כבר לא זוכרת את החישוב המדויק (מישהו יכול לעזור?) זה משהו שקשור לאירוע שקרה עם גרינלדוולד....

Ayelet 363

New member
ברוך הבא!

תודה רבה על העובדות. אני מאוד אוהבת עובדות שוליות מגניבות.

Wait For It

New member
וולקאם!

אני אושרית בת 19, איך קוראים לך?

והעובדה הראשונה, לא חשבתי על זה שהתאומים פגעו בעצם בוולדי

TheGoldenSnitch

New member
תודה!

היי אושרית!
אני שי..
יש עוד המון כאלה לאורך כל הסדרה...
לפעמים הם מרחיקי לכת, אני אתן לך דוגמא ואז תביני כמה ג'יי קיי היא הזויה:
בספר הראשון, לקראת הסוף, כתוב שאחרי שנגמרו המבחנים התלמידים ישבו בחוץ ליד האגם.
ביניהם גם הארי עצמו. ואז באחת הפסקאות היה משפט קצר שלא קשור לכלום, אני לא זוכר את הניסוח המדוייק
אבל היא כתבה שם שהארי בהה בשמיים וראה ינשוף שנושא מכתב ועף לכיוון הטירה.
על פניו זה משפט חסר כל משמעות כי מיד אחר כך הסיפור ממשיך כאילו כלום...
פרק אחד או שניים לאחר מכן כאשר הארי רץ לחפש את דמבלדור אז מקגונגל אומרת לו
שדמבלדור לא נימצא כי הוא קיבל מכתב דחוף משר הקסמים.
מן הסתם, אותו מכתב שהארי ראה מקודם עם הינשוף, אחרת לא היה שום צורך לאזכר דבר שכזה
והמון אנשים לוקחים את זה סתם כתיאור אווירה או משהו... אבל ברגע שקולטים איך המוח שלה עובד
אז מבינים ששום דבר שכתוב הוא לא מקרי ולא סתם, ויש עוד המון המון המון דוגמאות כאלו הזויות הרבה יותר.
אני צריך רק להיזכר...

Wait For It

New member
זה מה שאני כל כך אוהבת בספרים!

לא משנה כמה פעמים אני אקרא אותם, תמיד יצוץ משהו חדש שלא שמתי לב אליו קודם

רולינג גאונה

hollypop girl

New member
וואו, בחיים לא חשבתי על זה...

היו הרבה רמזים מטרימים שעליתי עליהם אבל זה...
אשמח אם תחלוק איתנו עוד כמה בשרשור נפרד אולי?...

למעלה