שלום לכולם

moshe010

New member
זה שאלה קצת מוזרה

כי את אמורה לדעת טוב יותר מכל אדם אחר עד כמה מפריע לך החילוניות של בעלך ועד כמה את לא רוצה להתגרש וזה לא קשור בכלל למחשבה ולאנשים חושבים אלא לרגש סוביקטיבי לחלוטין, מה יותר נוח לך, לחיות לצד בעל כזה או להתגרש באופן כללי אם את מחליטה להשאר איתו עדיף שתגיעו לכדי סכמה מסוימת, כלומר שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה רק בצנעה, או שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה אך מבלי לבגוד או להעלים מידע

אשת חבר1

New member
../images/Emo140.gif

זה באמת הדבר שהכי מפריע לי שיש לי תחושה שבעלי מסתיר ממני הרבה דברים, לא שאני חושדת בו שהוא בוגד בי, אבל אני כן מרגישה שיש הרבה דברים שהוא מעלים ממני, או בגלל שהוא מפחד להניח את הדברים על השולחן כי הוא לא רוצה לתסבך אותי, או בגלל שהוא חושב שאני לא יבין אותו, אבל ברור שהייתי הרבה יותר שלמה אם הוא כן היה משתף אותי בכל מה שעובר עליו.

התמודדות קשה מנשוא

מחד גיסא הוא אבי ילדייך, מי שאחראי איתך על שלימות הבית ועתידם ושותפך לחיים, ומאידך גיסא אי אפשר, בדרך שאת נטועה בה לחנך את הילדים בצורה נכונה, זה מסכן את השקפת עולמם. אבל מה - אם תתגרשי, אז אפילו שיתוף פעולה חינוכי לא יהיה בינכם, מה שיכול להיות הרבה יותר הרסני לעתידם. יכול להיות שבהסדר הוא יראה אותם מידי יום, או שבוע - ואז וודאי לא תוכלי לתאם איתו, וגם אם כן - זה לא יהיה דומה לתיאום החינוכי שאתם יכולים לבצע כשאתם ביחד. יש פה גם שאלה אישית - את יכולה לחיות עם אדם כזה? האם הוא רוצה בקשר הזה, המגביל אותו? נראה לי שאת צריכה לברר כמה דברים: - כמה הוא חד משמעי, וכמה הוא בסך הכל שוקל את דרכו -כמה הקשר שלכם פתוח, טוב ועם שיתוף פעולה -האם יכולה להיות מערכת של שיתוף פעולה או שהיא לא אפשרית? המון המון תמיכה ואהבה, אני לא מקנא במצבך, ואם תצליחי ותצלחי אותו, תהיי גיבורה בכל קנה מידה

Marie Curie

New member
לאשת חבר הקיני מלב אל לב ../images/Emo140.gif

אני יכולה לענות לך בתור אישה שהיתה משוכנעת באופן טוטאלי בצדקת דרכה הדתית עד ממש לא מזמן. בבחרותי רציתי להיות אשת גדול הדור הבא. ולא בגלל הטפות בסמינר. צחקתי על הטפות בסמינר. אלא בגלל שהאמונה להטה אצלי בכל הווייתי וכל מהותי היתה להאדיר תורה ושם שמים. אני זוכרת שחלקתי את השאיפות העמוקות האלה עם בעלי בפגישה (השלישית!), לפני שהתארסנו. הוא ניסה לא להיבהל מהתקוות שאני תולה בו, ושאל: "מה יקרה אם בעוד עשר, חמש עשרה, עשרים שנה יישבר לי מהלימוד? היום אני מוכשר ואוהב ללמוד. אבל אם אגלה שזה לא באמת בשבילי? ארצה לצאת לעבוד? או שאעביר את ימיי בכויילעל על כוס תה אחר כוס תה, ואת תגלי זאת? מה יקרה אז?" אז ישבתי מולו ודמיינתי את עצמי מטופלת במשפחה, ומגלה שבעלי כבר לא יביא תורה הביתה. ועניתי לו בדמעות חמות (כן, בכיתי בדייט): "אדם מחוייב לעשות כפי השתדלותו ויכולתו. היום אני מרגישה שייעודי הוא לתמוך בתורה ולתת את כל כולי עבור המטרה הזו, אבל זה לא משהו שמחייב אותךָ! לך יש שאיפות ודרך משלך ואתה בוחר איך לממש אותם. ברור שגילוי כזה יכאיב לי, יאכזב אותי ויקשה עליי, אבל בסופו של דבר אני מאמינה שאני חייבת בהשתדלות שלי כפי יכולתי ואין לי שליטה על אף אחד אחר. להיפך, השכר גדול יותר כשההשתדלות לא נושאת פירות בצידה. אז אני אמשיך להיות רעיה תומכת ומעודדת כי זה תפקידי ורצוני. לא כי אתה תצדיק זאת. אבל אני מקווה שאוכל לתת לך כוח להגיע עד המקסימום שאתה מסוגל, ושהמקסימום הזה הוא הרבה מאוד". ככה דיברתי בתור מאמינה, אז אפילו לא נכנסתי לנעליים שלך, אלא מדדתי את הישנות שלי
אני יודעת שזה שונה לגלות שבעלך כבר לא מאמין בכלום ולא שומר שום דבר, ואני מניחה שאם פנית אלינו, הקשר ביניכם לא עד כדי כך הדוק כדי שתרגישי שאת מסוגלת לפתור איתו הכל בתקשורת פנימית. וסוגיית חינוך הילדים היא קריטית. אני חושבת שאם את "לא ממש בטוחה בצדקת דרכך", יהיה לך יותר קל לקבל את החטאים שלו, שהיו מטריפים אותך אם היית מאמינה בלהט. אינני מכירה את רמת האמונה שלך, אבל אולי תנסי להתייחס לזה כמו לאכזבה רגילה של תכונה שגילית שהיא לא לרוחך? אני בטוחה שהיו לך כמה אחרות כאלה... ואולי תוכלו ללבן ביניכם סוגיות בנוגע להתנהלות יומיומית מתקבלת על דעת שניכם. עשי לעצמך סדר עדיפויות ודירוג ערכים. מה את מוכנה להקריב, מה לא? אם האמונה בוערת בך, ואם הקשר ביניכם לא מספיק חזק כדי לשרוד טלטלה כזו (90% מהקשרים הזוגיים לא מספיק חזקים בשביל זה!), לא נותר לי אלא לחזק את ידייך לקראת הדרך הקשה והארוכה שתצטרכו לעבור בכדי להגיע לפתרון.

לא יאומן...

איזה שינוי קיצוני, אבל רוח הליברליות ניכרת כבר בצעירותך, שלא זרקת אותו מכל המדרגות, כשהוא אמר שייתכן שהוא יצא לעבוד...

Marie Curie

New member
דווקא בגלל שהאמת מחייבת אותי

אני מסוגלת ללכת איתה עד הסוף. אף פעם לא הייתי חפפנית

mister xy

New member
שמתי לב

שהידע שלך ביהדות הוא די גדול, עכשיו אני מבין למה.

Marie Curie

New member
כן, למדתי תפלות ../images/Emo13.gif

אורחי השבת שלנו היו זעים באי-נוחות בכסא כשבעלי ואני היינו "מדברים בלימוד"...

אז אפשר להתחיל לדבר איתך בלימוד?

זה יכול להיות מרענן קצת. מה שמתברר, שחזלינו ידעו שאסור ללמד אישה גמ' , תראו מה התוצאות... דהיינו, תשאיר אותם בערות ומטומטמות, ולא יהיו שאלות, ולא צרות.

בהחלט נכון

אבל העובדה שאת יודעת מה יש בגמרא נוטלת את העוקץ מכל השטיפת מח שעוברים בסמינר... וגם, זה בהחלט מפתח את החשיבה,

קשה לי להבין

אם היית חיה את חייך ברוגע ללא שסערה מסוג זה תפר את שלוותך, הייתי מבינה את חוסר הרצון לבדוק. אבל מאוד קשה לי להבין איך את, שהחיים הובילו אותך שלא ברצונך לעימות מול צדקת דרכך, מסוגלת לעצום עיניים ולהמשיך הלאה. כמו שאמרו כבר, חסר הרבה מידע כדי לענות לך. הגדרת את בן זוגך כאיש הקרוב אליך מכל, אם אכן את מרגישה כך ולא כתבת זאת לתפארת המליצה בלבד, אני חושבת שכדאי לך לשבת איתו לשיחה פתוחה. אני מניחה שהוא יעריך את הפתיחות.

אשת חבר1

New member
למה? למה?

שאני אכניס את עצמי כרגע לכל הספקות והדילמות, אני רואה איך קשה לבעלי להתמודד עם כל זה, וזה ממש לא עושה לי חשק להכנס לענין, אבל ברור שאני מרגישה שזה מתחיל לחלחל לאט לאט למרות שאני ממש לא מעונינת בזה כרגע

מיטאקשת

New member
ואלו העובדות הפשוטות:

עם כל הכאב שבדבר את צריכה להחליט האם את "לנו או לצרינו". את לא יכולה לפסוח על שני הסעיפים ולהשאר הרעיה הנאמנה האוהבת והנאהבת לעד. בעלך עכשיו עובר עכשיו תהליך משמעותי . תהליך שבסופו הוא ישיל מעליו את קליפת הגולם העבותה והחונקת ויהפוך לפרפר חופשי. בן אדם שונה לגמרי ממה שאת או הוא מכירים ביחד.יכול היות מאוד שהבן אדם ה"חדש" שיצא ממנו כבר לא יראה בך בת זוג או נפש תאומה. יכול להיות שכל אחד מכם יהיה במקום שונה לגמרי ללא שום קוו מחבר (מה שוקרה עכשיו) שיגרום לו ולך לתהות על פשר שהיתכם ביחד באותה קלחת. מטבע הדברים הם שפרפר וגולם לא ממש מתחברים . פרפר מחפש להתעופף עם פרפרים כמוהו מפרח לפרחהגולם מעדיף עדיין לישון את שנת שנתו הכבדה והאילמת על גבו של עלה.. כך שאני לא מסכימה עם אלו שיעצו לך פה להעמיד פנים ש"את איתו" כשאת בעצם לא רוצה אפילו להעסיק את מוחך במחשבות על העולם של בעלך. (יותר מידי מסובך? ולאבד את בעלך בתהליך ארוך מיגע וכואב זה לא מסובך?! לפחות תדעי שנתת לעצמך את הצ'אנס לראות אם יש ממש בדבריו או לא. וכך תהיי שלמה עם עצמך בכל בחירה שתחברי) אני לא חושבת שתוכלי לחיות בשקר ובזיוף עצמי זמן רב-זה הרבה יותר קשה מסתם להעסיק את המח בשאלות של "כפירה" זה בטוח. בסופו של דבר תשברי. והדרך למדרון פרוק הנשואים תהיה קלה. אני לא חשובת שתוכלי לפסוח על שני הסעיפים לאורך זמן. במוקדם או במאוחר תצטרכי לבחור האם את ל"אלוהים או ל"בעל" (תרתי משמע) .וכשאני אומרת לבחור אני לא אומרת שתזרקי היום את החצאים והפאה ותלכי לאכול ביקון עם גבינה. אני מתכוונת לזה שתתני למוחך שטוף המח גם אפשרות לחשוב בצורה שונה. תתני לעצמך את האפשרות להבין ולפחות לשאול את השאלות של בעלך. מי יודע אולי את זו שתמצאי את התשובות ותשאירי אותו אצלך ולא אצל החברה?! (הכותבת היא בוגרת סמינר הרב וולף בבני ברק. עם תעודת הסמכה למורה .ואחת שלא היתה חניוקית או מאמינה ב"בבית של תורה" גדולה ממנה..)

אושר 101

New member
בית זה הכי חשוב

זה בחירה שלך את חושבת שת יכולה להתמודד עם בעלך זה אומר הכל??. אבל אם את החזקה בבית ותעודדי אותו בשבילך ובשביל הילדים יהיה לך טוב...ואולי פעם יחזור. יש דברים שאסרו לוותר עליהם.זה על עצמך אם זה פוגע בך!!! בהצלחה!!

קתרזיס

New member
שלום לך

עדיין קשה לי להפנים שכל כך הרבה דברים נקבעים לאדם רק לפי אמונתו... תראי את הנוצרים והמוסלמים. מאמינים באותו האל כמונו, רק הסיפורים בתנ"ך שלהם קצת שונים (במקרה של המוסלמים אלו אפילו כמעט אותם סיפורים), ותראי כמה מלחמות חורמה על דת ואמונה נוצרו בעולם, כמה רצח, ביזה, וכו - והכל בשם האלוהים (גם לנו אגב יש יד בדבר לפי התורה). איך אמונה משפיעה? אם הילד שלי למשל היה מאמין שיש חייזרים - האם הייתי זורקת אותו מהבית ומתכחשת לו? כמובן שלא. זכותו להאמין בדברים גם אם אין הוכחות לקיומם. מה שכן, הייתי מנסה לדבר על ליבו ולשאול למה הוא מאמין בהם ללא הוכחות, למה דווקא בהם ולא בדברים אחרים וכו. ההבדל הוא שכשמדובר באמונה אישית, לאנשים יש יותר סובלנות לעניין אבל כשמדובר באמונה דתית יש המון חוקים של כפייה שאנשים מצווים להחיל אחד על השני. מה פשעו של בעלך? פשעו הוא שלמרות הצורה שבה גדל, הוא תהה והפך בדבר וחיפש סיבות ולבסוף הגיע למסקנה שזה שגוי. שהסתירות מעידות על כך שלא אלוהים כתב את התורה, שהכח שדוחף אנשים לציית וללכת בתלם הומצא על ידי בני אדם ומנוהל על ידי בני אדם - לרוב עם אינטרסים כלכליים ואגואיסטים... זה הפשע. כי מרגע שהוא ראה את הדברים ככה - שזו ראייה מאד כואבת כשמבינים אותה לראשונה- הוא לא יכול היה עוד לשקר לעצמו. אז הוא ניסה לפחות כלפי חוץ שלא לטלטל את הסירה. להראות כמי שעוקב אחרי הכל אפילו שבתוכו הוא מרגיש שזו לא האמת... את חושבת שראוי להתנכר לו על כך? בסה"כ אתם שני אנשים עם מטרות דומות (לגדל ילדים ולתת להם את צרכיהם, להיות חברים זה לזה, וכו) אלא שאחד מכם לא בטוח בצדקת אורח החיים שלכם ולמרות הכל הוא מנסה כלפי חוץ להמשיך עם זה. בשביל הילדים, המשפחה, החברים וכו. אני מבינה שמאד מאד קשה לקבל את זה שאת חיה עם כופר. אבל זה קשה בעיקר בגלל שלמדנו להתייחס לכופרים כאוייבים. לא כאנשים כמונו שחשבו קצת יותר זמן ויותר לעומק על דברים שאנחנו בחרנו לא להתעמק בהם. כתבת שאת משתדלת ללכת בתלם - זה אומר שגם לך לפעמים זה לא לגמרי מסתדר. שלא תמיד את בטוחה למה או אם זה נכון לעשות דברים. את מאמינה בצדקת הדרך שלך אבל לא רוצה לבחון אותה. מעדיפה לעצום עין ולהאמין מאשר לפקוח ואולי להתפכח... כי טוב לך איפה שאת נמצאת אז את מעדיפה לא לערער את היסודות שעליהם מושתתים חייך... זה מאד מובן. חשבי על זה שאולי בזמן אחר של חייך תבחרי כן לבחון את אמונתך. וייתכן שכתוצאה מכך היא תתחזק או תחלש ואת עשויה למצוא את עצמך באותו מקום בו בעלך נמצא כרגע... כלומר להבין שזו מערכת גדולה שיסודה שקר מהותי אחד שממוטט את הכל. (אני לא אומרת שזו כן או לא, רק שבאופן תיאורטי את יכולה להגיע למסקנה כזו). אם היה קורה דבר כזה והיית מוצאת את עצמך מהצד השני של המערכת, נאלצת להעמיד פנים כדי לא לצאת דופן ולא להחשב כופרת ומנודה בעיני כל מי שאת מכירה - איך היית רוצה שבעלך יתייחס אלייך? שיאהב את האדם ויתעלם מהאמונה? שיתכחש לך? אני חושבת שהאמונה שלך היא משהו פרטי בינך ובין האלוהים. ואם את מרגישה שזה קיים עבורך, אשרייך. אין צורך לכפות על בעלך שירגיש בדיוק כמוך. אם היית אומרת שהוא אלים, או שהוא שיכור, או כל דבר שמשפיע עלייך ועל ילדייך פיזית ורגשית באופן אישי, הייתי הראשונה שאומרת לך להתרחק, אבל לא זו התחושה שקיבלתי מהכתיבה שלך. מה שמציק לך הוא מה שקורה אצלו בפנים.. נסי להבין את הקשיים שעובר בעלך. אולי תדברו שיחה מלב אל לב שבה כל אחד בתורו יספר על הקשיים שלו בהתמודדות הזו... את לא חייבת להסכים עם דיעותיו כדי לאהוב אותו ולקבל אותו כאדם שנמצא לצידך - ולהיפך. קבלי באהבה את הטוב בקשר - היחסים בינו ובינך ובינו ובין הילדים והמשפחה המורחבת, והתעלמי מהיחסים בינו ובין אלוהים. אם קיים אלוהים הוא יעשה איתו את חשבון הנפש בנפרד ביום הדין. הוא לא זקוק לעזרתנו לבצע את מה שיחפץ. (אגב בגלל זה תמיד תהיתי למה מחבלים מתאבדים צועקים אללה אכבר כשהם מתפוצצים... אם האל כל כך גדול ויכול הכל למה הוא צריך לגדל נער עד גיל 16 ולהכעיס אותו עד שיעדיף נקמה על פני חיים - וכל זה בשביל להרוג אנשים אחרים שיצר? נשמע יותר כמו תוכניות של אדם קטנוני ומלא מדון מאשר אל רחמן ומיטיב)

קתרזיס

New member
למה אוטופי מדי?

זה שיש אגו לא אומר שאי אפשר להחליק דברים אם מבינים מה חשוב לנו. קצת עבודה עצמית - או בעצם הרבה. זה בעיקר מועיל לנו בטווח הרחוק.

מכיוון שהחינוך האינטנסיבי

גורם לך לראות כופר כמשהו רשע ונוראי, וקשה מאד עד בלתי אפשרי להשתחרר מכך

למעלה