שלום לכולם.. !!

שלום לכולם.. !!

שלום לכולם שמי אור. לאחרונה העליתי מס' שאלות בנושא תחומי לימוד אותן אני מעלה גם כאן בפורום סטודנטים בתפוז אך קיבלתי מענה מועט.. אני מקווה שכאן אזכה לתשובות קצת יותר ארוכות (מתפשר על לא ענייניות :) אז ככה: נרשמתי לאוקטובר הקרוב ל-2 מוסדות לימוד. הראשון אני מעלה רק בגדר שתבינו את האוריינטציה הכללית שלי ללימודים. 1. תעשייה וניהול בטכניון 2. כלכלה-משפטים בחיפה, ועל הדרך גם נרשמתי לפסיכולוגיה. טוב אז לאחרונה אני נוטה לרדת מהטכניון ויותר מתעניין במשמעויות של ללמוד את הדו-חוגיים בחיפה. אחד הדברים שהכי מדאיגים אותי בתארים האלה שבניגוד לטכניון שמאוד מסודר ונותן מערכת ממולצת שהיא כמעט מובנת מאליו- שמעתי ממס' אנשים שסביר שהדו חוגיים הם א' גם עמוסים יותר מבחינת היקף שעות מתואר בהנדסת תעשייה וניהול וגם בצורך לגלות גמישות לזגזג בין שעות מע' שמתנגשות. אני אשמח לקבל כאן דעות על שילוב המקצועות כשהקבוע הוא כלכלה (שאני סגור שאני רוצה ללמוד) והמשתנה זה פסיכולוגיה ומשפטים. אם אפשר לתקוף את זה מכל הזוויות במיוחד לאור מה שכתבתי על העומס והתנגשות שעות במערכת. אני אוסיף שאחד הדברים שבכלל גורמים לי לשקול להוריד את תחום המשפטים מהפרק זה העובדה שהפרקטיקה פשוט מבהילה (התמחות = טירונות שניה ובאופן כללי התחום דיי מוצף) וזאת למרות שהבנתי שדו חוגי בכלכלה ומשפטים זה "מאוד חזק" בשוק. תודה מראש

stkachov

New member
דעתי

1. לדעתי אתה צריך להסגר על מה בדיוק מעניין אותך. תעשייה וניהול, כלכלה, משפטים ופסיכולוגיה הם מקצועות שונים לגמרי, ואין כל כך קשר ביניהם. 2. מבחינת אלו שלומדים כלכלה ומשפטים, הרוב המוחלט פונה למסלול של משפטים, כלומר נעשה עורך דין, כאשר לימודי הכלכלה אולי עוזרים להתקבל למחלקות שהן יותר כלכליות או יוקרתיות במשרדים השונים. אם אתה רוצה לעסוק בכלכלה בעתיד, לימודי משפטים לא רק שלא יעזור לך, אלא ממש יפריע, כיוון שלימודי הכלכלה במסלול זה הם מסורסים ומצומצמים עד מאוד. 3. לגבי פסיכולוגיה, פסיכולוגיה תואר ראשון זה לא תואר מעשי שמכשיר אותך למקצוע כלשהו. כך גם כלכלה אגב. שילוב של שניהם יכול להיות מאוד מעניין ומועיל, אבל יאתגר אותך מבחינת מציאת תעסוקה לאחר שתסיים. 4. תעשייה וניהול בטכניון - מסלול מאוד יוקרתי ונחשב מבחינת הביקוש לבוגרים. 5. לגבי מה שכתבת על משפטים, זה לא ממש מדוייק. התמחות זה לא טירונות. התמחות זה כמו עבודה רגילה, בה אתה מקבל שכר. אמנם שכר נמוך, ושעות רבות, אבל זה בסך הכל שנה, ואתה לומד המון תוך כדי. לגבי זה שהשוק מוצף, לא יודע, אולי, אבל בוודאי שיהיה לך קל יותר למצוא עבודה טובה אם תסיים משפטים, לעומת כלכלה או פסיכולוגיה למשל. בהצלחה

Miss Ziggy

New member
אז ככה

לא יודעת בקשר לטכניון בקשר לדו חוגיים- משפטים וכלכלה הכי פופולרי בקרב הסטודנטים, עם אמונה שהכלכלה יתן להם יתרון על פני אחרים בעבודות חשוב לזכור שמאוד מאוד קשה לעשות את שני התארים ביחד כך שלא יהיה לך זמן לעבוד בכלל, הרבה מהסטודנטים מתחילים דו חוגי ואז מוותרים ונשארים רק עם משפטים. עדיף להיות עם ציונים מעולים בחד חוגי מאשר בינוניים בדו חוגים. המערכת אכן עמוסה, ומתנגש הרבה דברים אבל עשו את זה לפניך, מה גם שהמזכירות הנחמדות בפקולטה למשפטים תמיד עוזרות לסדר מערכת שעות ומתחשבים כאשר יש חפיפות גם במבחנים (עם מועדי ג' וכאלה)... בקשר לזה אין מה לדאוג לא זורקים אותך למים למצוא לעצמך מערכת נורמלית אלא יש הרבה סטודנטים במצבך ולכל אחד מוצאים פתרונות בין אם חלק מהקורסיםהמתנגשים של שנה א נותנים לעשות בשנה ב' וכו'. בכל אופן כל האמור תופס גם לפסיכולוגיה, אני ממליצה באמת להסגר על עצמך. מי שבא ללמוד משפטים לפי דעתי צריך מאוד לאהוב את המקצוע או שזה פשוט סבל של 4 שנים, הרבה לקרוא, קשיחות בציונים ואחר כך התמחות שלמעשה זאת עבודה רגילה עם שכר גלובלי של בין 4500-5500 לחודש תלוי באזור בו אתה מתמחה (בתל אביב מקבלים יותר), ואחר כך מבחני לשכה.

deathcaster

New member
מה קורה אור ? ../images/Emo13.gif

אחי...... לך לטכניון, שם הכל יותר מסודר, באונ' חיפה, זה פלא אם משהו כן מסודר. עם תואר בהנדסת תעשייה וניהול בטכניון, הסיכוי שלך למצוא עבודה לעומת תואר מבכלכלה או במשפטים או בשניהם מאונ' חיפה, גדול הרבה יותר. ושאני כותב "עבודה" אני מתכוון לעבודה שהיא מעל לשכר המינימום ושהיא יותר מאשר "פותח תיק בבקשה" ו/או "יש כרטיס מועדון")

deathcaster

New member
דרך אגב

הבנתי שלשכת עורכי הדין דוחפת חזק להאריך את תקופת ההתמחות לשנתיים..... קח את זה בחשבון... זה כבר יותר מטירונות שנייה
מהנדסי תעשייה וניהול לא נדרשים להתמחות של שעה אחת.

stkachov

New member
אבל...

לימודי הנדסה אורכים 4 שנים(לפחות), לעומת 3 שנים של לימודי משפטים(אולי 3 וחצי, לא סגור על זה).

deathcaster

New member
האבל שלך הוא נכון

אבל !!!! לימודי הנדסה אכן נמשכים 4 שנים ובסיומם אתה עם סיכוי טוב יותר להשתלב בעבודה ולהרוויח משכורת טובה בלימודי משפטים - (3 שנים + שנה התמחות = 4 שנים או אם אכן ישתנה 3 שנים + 2 התמחות = 5 שנים) כאשר אם אין לך אבא או קומבינה דומה אז אתה את השנתיים התמחות שלך תבלה במקרה הרע על מדרגות בתי המשפט ותתחנן לעוברים והשבים שישלמו לך 50 ש"ח שתכתוב להם תצהיר ובמקרה הטוב תעבוד במשרד עורכי דין זוטר ששם תעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה בעבור פחות משכר מינימום ותגיד תודה אבל כל אחד שיבחר כראות עיניו מצד שני, כלכלה + משפטים - אם בוחרים בתחום הכלכלה ולא בתחום המשפטים, אפשר להשתלב יפה בבנקאות

stkachov

New member
אבל אבל

אתה מסתכל רק על השנים הראשונות של הקריירה, ולא לטווח ארוך. בו בזמן שבהיי טק רוצים כל הזמן אנשים צעירים ורעננים, בתחום עריכת הדין הוותק הוא יתרון משמעותי, וההכנסה לאחר כמה שנים במקצוע היא בהחלט הכנסה יפה. כמו כן, לא חייבים אבא או קומבינה כדי למצוא התמחות טובה. כלומר, זה בהחלט יכול לעזור, אבל אני מכיר גם הרבה ח'ברה שהתקבלו בזכות עצמם ולא בזכות קשרים. לגבי ההערה שלך על כלכלה והשתלבות בתחום הבנקאות, לא ברור לי מאיפה אתה מביא את זה. כלכלה זהו תואר תיאורטי נטו, ולא נותן שום יתרון להשתלבות במערכת הבנקאית(אני מדבר על תואר אשון). אלא אם כן אתה מדבר על אותם "בנקאים טלפוניים" שבשביל זה לא צריך ללמוד כלכלה בכלל, עוברים הכשרה ע"י הבנק.

deathcaster

New member
תגובה

אם אתה משלב כלכלה במסלול חשבונאות אתה בהחלט יכול להשתלב בבנק, נכון שבנקאי מתחיל לא צריך תואר בכלכלה, אך בנקאי עם תואר בכלכלה - שכרו גבוה משמעותית, והוא גם יכול לעסוק בהשקעות, כמו כן אם יש לו הכשרה משפטית הוא יכול להשתלב בתעשייה ובתחום הפטנטים, אמנם ההיצע שם הוא די נמוך (כמו כמעט בכל תחום
) אבל השכר שם יותר מיפה. מאיפה אני מביא את הדברים האלה ? חברים שעובדים בתחום, קריאת אותם מדורי כלכלה בעיתון שהרוב לא קוראים. ולגבי המשפטים - נכון לא חייב אבא, אבל אבא זה תמיד טוב יותר, בייחוד בסוגיית השכר העלוב של מתמחים. וסוגיית הוותק נכונה לכל תפקיד כמעט.

../images/Emo12.gif ?

נזכרתי במהלך השורות שכתבת שאתה עובד באו' חיפה במסגרת התואר... תהיתי באמת איך מפורום אנשי קבע אני רואה שורת תגובה שלך להודעות שלי ! זה רק אומר שאני יותר מדיי מול המחשב ופעיל בפורומים כאן.הידד! רק נשאר לי לקנות כלה ממולדובה ברשת... בכל אופן עניינית - אני יודע שאתה מהנדס בתואר ראשון בהשכלה שלך, אז אני מעריך את הדעה שלך במיוחד לאור זה שאתה עכשיו בחיפה. אני יכול להגיד לך בתור "מלש"ב אקדמיה " צעיר שהטכניון עושה רושם הרבה יותר טוב בשיווק של עצמו ובפתיחות. לכאורה אני לא רואה שהטכניון בכלל צריך להתאמץ לשווק את עצמו ובכל זאת הוא עושה 2 ימים פתוחים בשנה. מחלקת ייעוץ פתוחה כל יום עם מענה סביר + - והכי חשוב שקיפות מלאה וחומר מסודר לכל מה שההדיוט הממוצע והאידיוט הסביר רוצים לדעת - מערכות שעות, היקף נקודות, מע' שעות ממולצת , ואפילו מבואות מצולמים לכל קורס וקורס כולל הקלטות להכנה בטכניון. כל מה שציינתי לא קיים בחיפה.אני לא מבין איך זה שאין יום פתוח - דבר כל כך מתבקש ?! ולמה מע' השעות של כלכלה משפטים כל כך צריך להתאמץ להבין ... זה אחד הדברים שהכי מתסכלים אותי למרות שאני נוטה יותר לכיוון של משפטים. הרושם שיש לי שחיפה מתנהלת שכונה (שכונת הדר) ובטכניון הכל הרבה יותר יציב ומובנה.

deathcaster

New member
ומהודעתך החפרנית עולה מסקנה ברורה אחת

אתה צריך ללמוד בטכניון

דוזן

New member
שאלת הדיוט:

מה עושים עם תואר בהנדסת תו"ן? איפה עובדים בזה? סתם תהיה, כיוון שבאמת כל מהנדסי\הנדסאי התו"ן שאי פעם פגשתי - לבשו מדים ודרגות, ושירתו באט"ל

deathcaster

New member
תגובה

בכל מוסד תעשייתי יצרני במכבד את עצמו דרוש מהנדס תעשייה וניהול שתפקידו להיות עוזר ויועץ למנכ"ל בכל הקשור לפיקוח/ניהול/שיפור הייצור. כיוון שהצה"ל יש לא מעט ייצור (וגם אחזקה, לוגיסטיקה, רפואה וחימוש מוגדרים כייצור ובצדק) דרושים הרבה מהנדסי תו"נ בצה"ל ... ממש לא רק באט"ל ( ושם לדעתי ובייחוד ביחט"ל, יש יותר מדי)

אני פשוט בשלבי הכחשה מתקדמים../images/Emo13.gif

זה אומר שאני מתקרב לשלב הבא - תסכול. ואחרי זה : ההשלמה. רק שבסוף ההשלמה הזו לא מקבלים דרגה. מקבלים בני גורן הארד קור In the ass

למעלה