שלום לכולם!

שלום לכולם!

אני חדש פה!אז אני אספר על עצמי,אני בחור בן 18 ``חרדי`` זאת אומרת נראה כמו חרדי, שלמדתי בישיבות והייתי בין הבחורים הכי מוצלחים ומתמידים בישיבה ,אבל מצד שני לא הייתי שומר אפ` מצווה אחת ואפילו ראש השנה ויום כיפור לא שמרתי. עד שיום אחד בעצת אדם אחד שהכיר אותי גם מהצד החילוני שבי, שאמר לי שאני חייב לצאת מ``הארון`` ולהחליט מה אני רוצה מעצמי בחיים,עשיתי בעצתו וסיפרתי על עצמי וגם ההורים שלי יודעים על המצב שלי ,המצב הוא כיום,שהעיפו אותי מהישיבה ואני בבית, מטופל אצל אנשים ש``מבינים`` בנושרים וזה כמובן לא שווה כלום,ורוצים להחזיר אותי למסגרת של ישיבה לאחר פסח השאלה שאני מתחבט בה זה מה לעשות בחיים?מצד אחד אני כן מאמין באלוהים[לפחות בנתיים], השאלה היא אם אני מאמין באלוהים זה אומר שאני צריך גם לקיים מצוות?כי הרי זה מה שנאמר בתנ``ך,ואם כן אני כן צריך לקיים מצוות,מצד שני אין לי כוח לקיים את המצוות אז אולי עדיף להיות חילוני ולחיות בידיעה שיש אלוהים ואני לא שומר את מה שהוא מבקש,זה על קצה המזלג התהיות והספקות שלי, השאלה אם מישהו מחברי הפורום היקים יוכל לעזור לי בנידון

מה הקשר אלוהים לתנ`ך?

באיזה אלוהים אתה מאמין? אם אתה מאמין שאתה תקבל גיהינום, תעשה את החישובים שלך. אמבטיה רותחת של זרע לאחר המוות ולחיות בחטא או לחיות עם קשיים של שמירת מצוות. מה עדיף? אין לי תשובה לשאלה כזו. בכל מקרה זה לא הפורום הרלוונטי.תעשה קורס באופציות, ותמצא לך נוסחה שתענה לך השאלה רוח בהווה מול עונש בעתיד עם ריבית דריבית. ועוד משהו, אם אתה מחפש לזיין השכל שלי אין לו חור והוא לא פנוי.

mister xy

New member
לא יפה !

בניגוד לאחרים שבאו לפה לעשות בלגן הוא הציג את עצמו בצורה מכובדת ודי מפורטת ולא הציק לאף אחד. יכול להיות שהוא לא שייך לפורום הזה אבל אי אפשר לקבוע כך אחרי הודעה אחת. להזכירך, עד לא מזמן גם אתה היית במצב דומה...

אתה מעליב אותי

אני פעם בקשתי עצה האם להיכנס לגיהינום או לשמור מצוות? כשחטאתי בתור מאמין קיבלתי על עצמי את העונש, ואם הייתי רוצה עצה הייתי הולך לרב איך להתגבר על היצר הרע. מאז ומעולם הייתה לי גישה על לדת באופן שחרדים היו אומרים עלי שאני כופר. כנראה שאז לא ירדת לסוף דעתי.

mister xy

New member
לא אמרתי שבקשת עצה

אבל גם אתה האמנת (ואולי גם היום) למחצה לשליש ולרביע. אז הבנאדם לא בדיוק כמוך, הוא מתלבט ובא לבקש עזרה לא צריך לזרוק אותו ככה.

אחרון ודי

לא מצאתי שום הבדל בין הודעה זו להודעה בעניין סקס מקווה נידה טבילה וואט אבר, מחבד העובדה שהוא כתב בן כמה הוא ועוד כמה פרטים. הוא גם לא כתב שהוא מתלבט בקיומו של האל וצדקת הדת, להיפך, הוא אמר שהוא מאמים (בינתיים) ואין לו כוח לקיים מצוות. אם תמצא הבדל בין הודעה זו להודעות אחרות עליהם היה שרשור שלם כמה זה נמאס, אתה גאון!

mister xy

New member
ההבדל הקטן -

רוב השבאבניקים שהיו פה עד עכשיו מאמינים בלב שלם באלוהים ובתורתו רק שקשה להם לשמור מצוות ולכן היה מי שכתב שהוא רוצה לכתוב בשבת אבל זה אסור... לעומתם, הבחור הזה רוצה לברר האם זה שהוא מאמין באלוהים (והוא הדגיש שזה רק בנתיים) מחייב אותו לקיים מצוות או לא. עצם זה שהבנאדם מתחיל לחשוב על הנושא הזה מוציא אותו מכלל השבאבניקים. גם אם ההתלבטויות שלו נובעות מהקושי שבדת זה לגטימי בעיני.

תודה על קבלת הפנים הלבבית

לגופם של דברים,אני ראיתי מאמרים של כל מיני אנשים שגם אם יש אלוהים זה לא אומר שהתנ``ך נכתב על ידו וכו` וגם ספק גדול אם יש שכר ועונש ועל זה רציתי לקבל תשובה אם יש כזאת נוסחה,כי לקיים תרי``ג מצוות זה מעבר לכוחי

moshe010

New member
אתה יורה ואח"כ שם את המטרה?

אתה רוצה להאמין באלהים ובמקביל לא לקיים מצוות ,ולכן אתה מחפש תזה שאלהים קיים אבל התנ"ך לא נכתב על ידו נשמע לי מוזר ולא הגיוני

בא נהיה כנים עם עצמינו

רוב הכפירה בעולם מגיעה מיזה שבהתחלה יודעים שאם נאמין באלוהים זה יחייב אותנו ולכן מחפשים דרכים לכפור ולפעמים באמת יש בדרכים האלה מן ההיגיון,אני כעת בשלב הכרעה להמשך החיים ואני יודע שקשה לי לקיים מצוות ואני יודע גם עוד דבר,שמה שאני מאמין זה רק בגלל ששמעתי צד אחד והוא הצד של האמונה ועל כן רציתי לשמוע עוד צדדים

אתה יכול להיות כנה עם עצמך ככל שתחפוץ

אבל אל תכניס את כל חברי הפורום הנכבדים במסקנות שהסקת מאותה כנות. אני אישית המשכתי לקיים מצוות הרבה אחרי שכבר לא האמנתי. למה? מתוך הרגל, כי מצוות לא גורמות לי לקושי מיוחד.

הדברים שלי לא הובנו כהלכה

אני התכוונתי לומר שמי שלא רוצה לקיים מצוות מחפש להצדיק את זה בכפירה ,ולא התכוונתי לומר שכל מי שכופר זה רק תירוץ

הדברים שלך הובנו מצויין

ובכל פעם שאתה מסביר את עצמך תוסיף את המילה 'עבורי'. דוגמא: 'לי אין כח לקיים מצוות, אז אני מחפש להצדיק להצדיק את זה בכפירה' 'אני מרגיש שהקושי בקיום המצוות הוביל אותי לערער על אלוהיות התורה' וכן הלאה. כלל ראשון בלא לעצבן אנשים: אל תסיק מסקנות לגבי אחרים בלי שהם ביקשו ממך. גם אם נורא בא לך לחשוב שכולם כמוך, ולכולם קשה עם המצוות, וכולם רק מנסים להצדיק את יצרם הרע. תתגבר על זה.

mister xy

New member
עם הזמן גם זה יעבור לך

זאת התשובה החרדית לכל היוצאים והאנוסים. במקום להודות באמת שיש אנשים שחקרו את הדת והגיעו למסקנה שהיא שקר אומרים כל מיני תרוצים ש"לא עבדו ישראל עבודת כוכבים אלא להתיר להם עריות" [סנהדרין ס"ג:]

גם בזה לא הובנתי כהלכה

כתבתי שרוב החקירות של האם היה בורא עולם מגיעות לאחר הכרה שאין לי כוח לקיים את מצותיו ,אבל לפעמים אחרי הבדיקה והחקירה עולה שאכן אין אלוהים

אל תכליל או תרביב (על אותו משקל...)

ההבנה שאין אלוהים יכולה לנבוע מהרבה סיבות חוץ מאשר אין כוח לקיים מצוות, נק' המוצא שאין כוח לקיים מצוות היא אישית שלך.

mister xy

New member
גם אם זה נכון

אני לא רואה בזה שום פסול. הרי כל הטכנולוגיה התפתחה רק בגלל שלאדם היה קשה ללכת מרחקים ולסחוב משאות וכו' וכו' אז גם המדע הזה התפתח ככה.

למעלה