שלום לכולם!

sec op

New member
הסדר צריך להיות הפוך

אם יש אלוהים ונתן תורה אז צריך לקיים מצוות. לא צריך להוכיח שאין בשביל לא לקיים מצוות, צריך להוכיח שיש והתורה אמת... וגם אז ניתן לדון האם צריך לקיים, שזה דיון בפני עצמו, ולדעתי זה לא צריך להיות כ"כ ברור שאם הכל אמת צריך לקיים.

לא הבנתי

איך יכול להיות שאם זה אמת לא צריך לקיים? מה אתה מתכוון צריך? אם הדת אמת, זה אומר שברמת העיקרון אתה צריך וחייב לקיים מצוות. בפועל, אתה לא צריך כלום אבל תישא בתוצאות. זה הכוונה צריך. לא שייך לומר שהדת היא אמת, והחלק של עונש למי שלא מקיים אותה, האי אינה אמת.

mister xy

New member
המוציא מחברו עליו הראיה

כיון שאנחנו לא רואים את אלוהים ההגיון אומר שהוא לא קיים וממילא אין שום סיבה לשמור מצוות. מי שאומר להיפך זה נגד ההגיון וחובת ההוכחה חלה עליו ולא עלינו.

שוב פעם

דברנו בהנחה שהכל אמת. הוכחה שאמת. האם אז צריך לקיים. הוא אמר שלא. אני אמרתי שאין היגיון בדבריו. כי אם הדת אמת, ודת האמת מחייבת לפעול בצורה מסוימת, אזי חובה לפעול כך, או לשאת בתותאות. מה לא ברור?

sec op

New member
*(ברחה התגובה)../images/Emo18.gifחפירה.

גם אם יש אלוהים, נתן תורת אמת. למה אני חייב לשמוע בקולו, ולעשות מה שכתוב? תשובות אפשריות: 1. שיקולי כדאיות, גן עדן וגהינום. 2. הכרת הטוב

sec op

New member
אם ירצו אמשיך

המחשב ממש נלחם בי שלא אשלים את ההודעה. רק אוסיף אפשרות: 3. הוא ברא אותי, אני שפוט שלו. אבל מסופקני אם זה הפורום המתאים לדיון הזה...

הסברת יפה מאוד

למה זה מחייב אותך. אתה לא בהכרח תפעל כך. אבל אם יש בורא שקבע הכל, אתה תישא בתוצאות

sec op

New member
העליתי רק את הצד של למה כן

לא עניתי על התשובות, האם הן מקובלות עלי. גם בגלל שהחברה בפורום לא מתים על הדיונים האלו. וגם בגלל שאת ה3 הודעות האלו ניסיתי איזה חמשה פעמים לכתוב, ולכן גם הבלגן. אענה עכשיו רק לגבי שתי התשובות האחרונות. (ממש בכותרות) הכרת הטוב, או חיוב כי ברא אותי? ואם לא רציתי להיבראות למה אני צריך להודות על כך? או מה אני חייב לו? התשובה של כדאיות, יותר רצינית, אבל גם עליה ניתן לדון. למשל ידיעה ובחירה ועוד. ד"א גם בתלמוד יש "מכאן מודעא רבא לאורייתא" לגבי כפה עליהם הר כגיגית, ולכן לא חייבים. מתנצל שנסחפתי

יש מאמרים שלמים על זה

שגם אם יש אלוהים זה לא אומר שהוא כתב את התנ``ך לא שאני מאמין בזה אבל נקודה למחשבה

סוג ב

New member
אז יש חור או אין חור?

אתה אומר שלשכל שלך אין חור וגם אומר שהוא לא פנוי אז אין חור, או שיש חור והוא לא פנוי לא מבינה, קשה לי, תסביר לי, אחרת אני יקדח לך חור בעצמי.

גבעון 1

New member
על זה לא הייתי חותם../images/Emo3.gif

כידוע יש גם חורים שחורים ביקום, ואף אחד לא קדח אותם

mister xy

New member
אני מציע שתפנה לפורום חופש

או פורום אתאיזם. בראש עמוד הפורום שלנו יש לינק "קישורים" שם תראה אתרים נוספים שיוכלו לעזור לך "להתחזק" באמונה
בהצלחה

למעלה