שלום לכולם

poker man1

New member
שלום לכולם

אני מתעניין בלימודי משפטים בשבועות האחרונים הבנתי שהמקצוע מאוד מתאים לי מבחינת מה שהוא מציע התוכן,העבודה עצמה וכו' בכל זאת,רציתי לברר האם יש אתר או מקום שמפרט באמת מה לומדים במשפטים,במה זה כרוך ואיך זה מתבצע בפועל? כדי להיות בטוח שזה באמת מה שאני רוצה ולא סתם מדמיין.. תודה לעונים

assafy1000

New member
יש פירוט באתרי האוניברסיטאות+מכללות למיניהן

חפש את חוג משפטים ותיווכח בעצמך לגבי התכניות המוצעות בכל אוניברסיטה/מכללה

poker man1

New member
שאלה נוספת

בקריאה כאן בפורום אתם מדברים על תרגילים ומתרגלים...מה הכוונה מישהו יכול להסביר? האם אתם מתכוונים לתרגול "על יבש" של סטודנטים לעשות כביכול "משפט"?

2_be

New member
לא

במשפטים (לעיתים בניגוד למקצועות מדעיים) תפקיד המתרגלים זה פשוט ללמד חלק מהחומר שהמרצה לא מלמד/ת.

poker man1

New member
אז בשביל מה יש מתרגל?

שישלים חומרים פשוט? והאם קיימים מבחנים מעשיים במשפטים?

sacrament

New member
שאלה מעולה

מתרגל- במשפטים לרוב רק בודק עבודות ובחינות. לעיתים מרצים מחלקים את השעות של הלימוד להם ולמתרגל, וכל אחד מלמד נושאים אחרים. היתרון הוא שאת המתרגל אפשר להטריד קצת יותר בשאלות, התרגול הוא בקבוצות קטנות וחשוב לא פחות- בגלל שהמתרגל בודק את הבחינה אפשר להיכנס לראש שלו ולהבין מה הדרישות. אין מבחנים מעשיים במשפטים. יש קורסים בודדים וייחודיים שהם יותר "פרקטיים" כמו "חקירה נגדית" או "אומנות הלטיגיציה", אבל הם לשנים מתקדמות ויש ממש מעטים כאלה, עם מקומות מועטים למדי.

poker man1

New member
אוקיי,אבל...

ת'כלס עו"ד מוצא את עצמו לרוב בבית המשפט (יש כאלה שלא)...מי מכין אותו לכל הקטע המעשי שבדבר? העבודה זה לא רק ניירת זה גם לדבר לשכנע ולהיות מעורב...אין איזה משהו שמקדים לזה? ותודה על התשובות (;

flutter girl

New member
בעקרון ההתמחות אמורה להכין אותך לזה

גם אפשר לעבוד במהלך התואר כטרום-מתמחה, שם אולי תקבל טעימה קטנה מזה (ממש לא בצורה פורמלית). אבל בגדול ההתמחות נועדה לזה - ושם מקבלים את הנסיון המעשי. (ההודעה הזאת מסתייגת כי ישנם משרדים שבעיקר טוחנים את המתמחים שלהם, אבל עוד לא שמעתי על מתמחה שלא דרך בבית משפט ובדיונים...)

פרח 2 2

New member
אני עשיתי דיבייט

ותורת השכנוע, זה אחלה, ואפשר להגיד שזה מכין אותך לא רק לליטיגציה אלא לחיים בכלל.

flutter girl

New member
כן אבל העניין עם דיבייט

זה: א. לאו דווקא קשור למשפטים. ב. זה לא חובה. נראה לי שהשאלה נגעה למשהו שהוא חובה... שכביכול אמור להכין את כל הסטודנטים. אבל דיבייט זה אחלה, למי שיש אנרגיות להשקיע את השעות בזה

פרח 2 2

New member
נכון שזה לא חובה

ושיש רשימה של 40 תלמידים מתוך איזה 300 שרוצים, אבל זה באמת מכין אותך לחיים, משפר את החשביה שלך, את הטון בו את מדברת, את לומדת לבנות את מה שאת רוצה להגיד עם שיטות שלא תשעממי ושלא יעצרו אותך באמצע, למדנו איך להתמודד בביהמ"ש, האם להתחיל ראשונים או שניים, על מו"מ ואיך להוציא ממנו את המיטב. חוץ מזה שיש את הדיבייט עצמו בו את מפתחת אם עדיין אין לך ביטחון עצמי מול אנשים ולומדת לדבר על דברים שהכרת רק לפני רבע שעה 7 דקות ללא עצירה ושכל הדברים שלך יהיו מעניינים וישמעו חכמים. את לומדת כיצד לבקר דברים. זה הכי קשור לעולם המשפט לדעתי, אלו היו 4 שעות שבועיות אחה"צ (אני בלימודי בוקר) בסימסטר קיץ, והיה מגניב מאוד. חוץ מזה שתורת השכנוע זה לא דומה- אבל עדיין ניראה שכעו"ד לעתיד צריך את זה- זה גם מאוד שמפיע בראיונות ובמציאת התמחות (יש לך יתרונות שאחרים לא מודעים להם- שפת גוף, על מה לדבר ומה לא, ושוב את בונה את מה שאת הולכת להגיד ככה שאת תמיד נשמעת מעניינת והדברים שלך עוברים בצורה קוהרנטית לצד השני). זהו- שווה ביותר ומומלץ לכולם.

bignono

New member
בפקולטאות למשפטים לומדים משפטים

ולא עריכת דין... משכך, ההתמקדות היא בתחום התיאורטי ופחות (אם בכלל) במישור המעשי. אתה מעלה נקודה מאוד חשובה וכואבת: לימודי המשפטים אינם מכינים אותך לחיים האמיתיים בפרקטיקה. יתרה מכך, גם לניירת - ספק אם תהא מוכן. בשלב שבו אני נמצאת אני חייבת להודות שאני מתחילה להיות סקפטית גם באשר ליכולת תקופת ההתמחות להכשיר אותי באופן מלא לעבודה כעורכת דין, אבל זה כבר נושא לדיון אחר. כפי שציינו קודמותיי, מידת ההכנה תלויה במרביתה בך: אם תרצה- תוכל לקחת קורסים "מעשיים" יותר (אומנות הליטיגציה, הפרקטיקה של המשפט הפלילי, משפט מבוים, חלק מהקליניקות וכו') ולהתנדב לפעילויות המקדמות את היכולות שאליהן אתה חותר (מועדון דיבייט, התנדבות בפרויקטים חברתיים הכרוכים בעבודה מול קהל ובפעילות אקטיבית יותר מאשר קריאת פסקי דין ואיתור ההלכות שבהם). הכול תלוי בך. אפשרות נוספת - טרום התמחות (רצוי במשרד קטן, המתמחה בליטיגציה). רק הקפד להבהיר בהגדרות התפקיד שברצונך לצפות בדיונים בבימ"ש וליטול חלק בהכנה אליהם. לא תמיד למשרד יהיה אינטרס שתבלה בדיונים במקום לעבוד מול המחשב ולכן, אם הדבר חשוב לך - עליך להתעקש עליו. מעניין אם בעקבות הרפורמה הצפויה של לשכת עורכי הדין, דברים בהקשר זה עשויים להשתנות (בית ספר למתמחים, שינוי מבנה הבחינה, הארכת ההתמחות וכו'). בהצלחה

BlackUnicorn

New member
מעבר למה שענו לך -

למה שלא תחלוק איתנו, כדי שנוכל לעזור מעבר, למה אתה חושב שהמקצוע מאוד מתאים לך?

poker man1

New member
אם אני מסתכל על עצמי בתור אדם שמבקר את עצמו

אז אני יכול להגיד שיהתרון שלי הוא שאני אוהב לקרוא נהלים,להבין אותם לשנן וליישם אותם בשטח. שזה בדיוק מה שמשפטים דורש. אני חושב שזה מקצוע שיש בו הרבה עומק גם לפרטים,המידע והדרישות מעורכי הדין ויש בזה אתגר. ובכלל זה מקצוע שסיום תואר יכול לפתוח לי דלתות שאפילו לא קשורות לעריכת דין בפועל. לכן אני חושב שמכל המקצועות זה הכי מתאים לי.

BlackUnicorn

New member
אז בוא אני אספר לך קצת יותר לעומק

א. בתכל'ס, חוץ מאשר בשביל מבחני הלשכה, אתה לא צריך בשום מקום כמעט לשנן נהלים וליישם אותם... לרוב גם בליטיגציה אין יותר מדי הפתעות ואתה בא מוכן מהמשרד עם כל החומר שאתה צריך. ב. הייתי אומרת שסגנון העבודה במשרד עצמו הוא יותר סיזיפי מאשר מאתגר, אבל אולי זה עניין אישי :) הרבה פעמים כדי להכין תיקים ואת מסמכיהם (בקשות/סיכומים ושאר ירקות) תידרש בסה"כ לפנות לתיקים קיימים זה מכבר ולעשות עליהם שינויים. ג. כלומר, הייתי אומרת שהדגש הוא יותר על יכולת ניסוח גבוהה, סבלנות, קריאה רבה, הצלבת נתונים וכו'. ד. מעבר לכך - נדרשת יכולת התבטאות גבוהה בע"פ, במידה ותרצה לפנות לתחום שדורש ליטיגציה, אם כי בכל מקרה תצטרך לדבר עם לקוחות/קולגות וכו' באופן שוטף.. ה. מחקירה שלי לעומק בתקופה האחרונה (שנה+/-), כיום בגלל ההצפה בשוק התואר לא כל כך פותח דלתות. לא בשלב ראשוני בכל מקרה. ממליצה לך לפנות לעו"ד שאתה מכיר ולבקש להסתכל קצת על העבודה, לשמוע יותר וכו'. בהצלחה!

poker man1

New member
תודה על התגובה

בכל מקרה הסעיפים שציינת דווקא מאתגרים אותי עוד יותר (; חוץ מזה שאני מאמין שכל אדם יוצר לעצמו את סביבת העבודה שלו...אם אתה משעמם אז אתה מתייק תיקים במשרד וכותב במחשב...אם אתה מחפש אתגר אפשר למצוא אותו בכל מקום...גם שם במשרד המשעמם, ולהפוך את זה ליותר דינאמי. לגבי ההצפה בשוק אני חושב שזה משהו שאפשר להגיד על כל מקצוע...בגלל שהמכללות היום מוכרות כמורשות להעניק תארים ובחלק מהן דרישות הקבלה נמוכות יש "יותר מדי" אנשים שיש להם תואר ראשון...להוציא מרפואה או ביולוגיה... ראי ערך קרימינולוגיה,מנהל עסקים,כלכלה וכו' מי שרוצה מקצוע וזה טוב ומעניין אותו ההצפה לא צריכה להרתיע אבל כן זה נכון,כנראה שזה כבר לא פותח דלתות בשלב הראשוני כמו פעם. תודה.

BlackUnicorn

New member
ההצפה בשוק זה בקטנה, הבעיה היא ההשפעה

של ההצפה על התנאים. שכר ממוצע לעו"ד מתחיל עומד היום על 5.5K, וזה לא בגלל המיתון אלא משהו שהתחיל עוד לפני כן.. אם אתה מחפש כסף טוב - זה רק במשרדים הענקיים ממש ו/או רק כבעל משרד לאחר תקופה לא קלה. שמחה לראות שהמקצוע נשמע שמתאים לך - זה סימן מעולה. מאחלת לך בהצלחה ושתהיה עו"ד למופת :)

poker man1

New member
רק לצורך השוואה

רופאים מתחילים שלמדו 7 שנים ונטחנים במיון 24 שעות ביממה מקבלים במשך שנים 5-5.5K ורק לאחר שהם מתחילים התמחות זה מתחיל להשתפר הכסף מגיע עם הוותק(להוציא את עובדי ההיי-טק) להגיד לך את האמת עד לפני כמה שבועות לא היה לי מושג מה אני הולך ללמוד...חיפשתי כיוונים..הייתי בהכוונות כלום לא באמת משך אותי...חשבתי קרימינולוגיה או מדעי ההתנהגות וירדתי מזה מהר מאוד אבל כשהתחלתי להתעמק בכל מה שקשור למשפטים(מה שלא עשיתי לפני זה) פשוט נדהמתי מזה שמתאים לי בול. זה יכול להיות אולי מעייף סגנון השפה המדוברת או כל העניין המשרדי אבל יש משהו מאחורי המסכה הזו שהוא מאוד מעניין ומאוד יומי-יומי...משהו אפילו שכדאי שכל אחד ידע זה כי אקטואלי לכולם

netta55

New member
לימודי משפטים

היי, כשאני רציתי ללמוד נכנסתי לספריית מקצועות כדי לראות קצת על כל מקצוע, זה יכול לעזור לך וחוץ מזה בכל מקום יש באמת משהו קצת שונה בלימודי משפטים... אני תמיד אומרת שכדאי ללכת למקום ולראות לפני שנרשמים כדי לראות אם מתחברים למקום וכו'.. עדיין אלו 3-4 שנות לימוד אז כדאי גם ליהנות...

למעלה