שלום לכולם

punky brewster

New member
שלום לכולם

רציתי לשאול מה המקומות שיש בהם מסלולים מיוחדים לעובדים ללימודי תואר ראשון? ואם אפשר לפרוס את הלימודים או משהו כזה אני בסמסטר האחרון ללימודי בתואר ראשון בכלכלה וברצוני לעשות תואר 1 נוסף ובמשפטים תודה מראש

למה את בעצם רוצה ללמוד משפטים?

אני לא שואלת מתקיפה
, אבל, אם את רוצה לעסוק במקצוע ממש, אז אולי כדאי לך לשקול ללמוד באוניברסיטה כי יש מחלוקות בנוגע לאיכות התואר במכללות [ אבל שוב, זו מחלוקת יש הרבה שטוענים שהן מצויינות ונהנים מכל רגע בהן]. אם את רק רוצה ללמוד לשם העניין וכו' זה סיפור אחר.. [לדעתי
]

ואונ' לא ממש מתחשבת באנשים שעובדים

את יכולה לנסות לבקש מהמעסיקים שלך שיקלו עליך בימים שיש לימודים..

punky brewster

New member
כן באוני' בכלל לא מתחשבים

מפצלים קורסים כאילו שאנשים לא צריכים לעבוד תוך כדי אם אצטרך אלמד במכללה העיקר שיתאים לעבודה

punky brewster

New member
זה טוב ונחמד אבל פחות ראליסטי

כשצריך לצאת מבית ההורים מתישהו כמובן שהכי חשוב זה ללמוד אבל חייב למצוא איזור בין לעבוד ללימודים נדמה לי שאני אברר אם יש אפשרות למתוח את הלימודים ואם לא אפנה למכללה

B L I M P

New member
תראי, זה אולי אינדיבדואלי

אבל אני דוגמא (ולא היחידה) לכך שאפשר ללמוד ולעבוד. אני גרה לבד משנה א', עובדת משנה א', משלבת עם מנע"ס משנה א' ושורדת את זה יפה מאוד. אני מאמינה שאם תמצאי עבודה שמאפשרת ללמוד תוך כדי (לפחות חלק מהזמן) או לחלופין תשתמשי בתואר בכלכלה כדי למצוא עבודה חלקית אבל כזאת שמכניסה יפה ותאפשר לך לעבוד פחות שעות, לא צריכה להיות בעיה מיוחדת ללמוד ולעבוד תוך כדי התואר באוניברסיטה.

punky brewster

New member
כמובן כמובן

אני לא מערערת, עשיתי את זה בלימודי הכלכלה 3 שנים, פשוט עכשיו אני רוצה ששהלימודים יהיו לאט יותר ולעבוד במשרה של 75% ככה שאוכל למתוח את התואר ל4 שנים עם לימודי קיץ או משהו כזה

B L I M P

New member
אני יודעת שלפחות

בעברית אין לימודי קיץ במשפטים. סתם שתדעי (והאמור נכון לגבי העברית בלבד) - אין אף שיעור שמתקיים ביום חמישי, בשנה א' יש מערכת מובנית ולפחות אצלנו בשנה א' למדו לפחות סמסטר אחד שלושה ימים בלבד. ככה שלדעתי אם לומדים רק משפטים, ומוכנים לדחות מעט את התואר, זה מאוד ריאלי לעבוד תוך כדי. אם את מתקבלת, לדעתי מומלץ ללמוד באוניברסיטה ולו רק מהסיבה שאין אף מכללה שמציעה משפטים בשכר לימוד אוניברסטאי.

punky brewster

New member
אם זה כך נפלא, שנה אחת אני מוכנה לסחוב

ולעבוד פחות אבל לא 3 שנים אני אברר, המון תודות

B L I M P

New member
תואר במשפטים הוא שלוש וחצי

ככה שלסחוב שנה זה לעשות תואר ב-4 וחצי..

punky brewster

New member
זה לא נורא מבחינתי, אני רק בת 24

תואר ב4 וחצי עם אופציה לעבוד בכלכלה ולרכוש ניסיון נסבל לחלוטין

הייבי

New member
אם אפשר להציע

הרבה אנשים עובדים במקביל ללימודי משפטים, ישנם כאלו שמשלבים תואר נוסף ועובדים אפילו. לך יש את היתרון שיש לך כבר תואר ביד ואת לא חייבת להסתפק במשרות שירות לקוחות. לפי דעתי, כדאי לך לנסות למצוא עבודה במקצוע שלך- כלכלנית- לא חסרות משרות סטודנט שמוצעות לסטודנטים לכלכלה (אולי זה עשוי להיות לך רלוונטי לאור היקף המשרה המפוחת) ולהוסיף לימודי משפטים במסלול רגיל. הקושי העיקרי הוא בשנה א' כאשר מדובר במערכת מובנית שתקשה עליך גמישות, אבל, החל משנה ב' (לפחות באת"א) את בונה לעצמך את המערכת, את בהחלט יכולה להאריך את הלימודים בסמסטר/שנה נוספת וכך להפחית את כמות הקורסים בסמסטר, לרכז אותם על פני ימים מסויימים בשבוע וכו'. ושוב, אם אין לך עניין להתמחות באחד המשרדים הגדולים (או שיש לך קשרים) אז פחות משנה איפה תלמדי, אם את רוצה התמחות "יוקרתית" בתחום המסחרי את זקוקה לתואר מאחת האוניברסיטאות/בינתחומי/מכללה למנהל בממוצע של מעל 80 לפחות (המשרדים מצהירים- מעל 85). ואין לימודי קיץ במשפטים, אבל, באת"א אפשר לקבל עד 20 נק' פטור על חשבון תואר אקדמי קודם, מה שאומר במקום 140 נקודות תואר (7 סמסטרים) תצטרכי לעשות רק 120 נק' על פני אותם 7 סמסטרים, מה שאוטומטית, מבלי להוסיף סמסטרים יוריד לך מהעומס.

punky brewster

New member
המון המון תודה הארת את עיניי

שאלה אחרונה לך, יש משהו מתמטי במשפטים? כי אחרי כלכלה די נשבר לי

למעלה