שלום לכולם!!!

שלום לכולם!!!

אני פעם שניה סך הכל בפורום הזה ומעולם לא עלה על דעתי לכתוב תגובה באיזה פורום, וודאי שלא ראיתי את עצמי כותב בפורום של שידוכים לחרדים. תמיד הצטיר בעיני כותבי הפורומים והצאטים כאנשים משולי החברה שלא הצליחו למצוא לעצמם מפלט במסגרות הקימות, והם פונים במר יאושם לפורומים לאנשים שנמצאים גם הם במצוקה והלך הזרזיר אצל העורב. רק בשביל לתת פרספקטיבה אני בחור ישיבה ליטאי מירושלים מישיבה אליטסטית, וכל השנים חונכתי לראות את עצמי על פסגת האליפסה האנושית, ואולי אף לזלזול בשאר האנשים. לאחרונה שאני קצת מתבגר, והחברים מתחילים לעזוב מקבלים קצת זמן לחשוב על החיים ועל המשמעויות שלהם, ולא כל התוצאות שמקבלים נוחות לי. אין לי מושג למה אני כותב את זה וודאי שאין לי מושג למה אני כותב את זה כאן, אבל פתאום הגעתי למסקנא שהחיים שלי כבר לא כאלה מושלמים והנה גם מי שהכל כביכול הלך לו בקלות פתאום בשידוכים הוא יכול להיתקע, אז אני מחפש כנראה שותפים לדרך. בתקווה שתענו.

זכית!!!

ישנם כאלה שלא זכו לתובנה נכונה עד ל120 שלהם. ישנם כאלה שזכו בגיל מבוגר ואתה זכית לקבל תובנה נכונה ואמיתית יותר כבר בגיל צעיר, אשריך! דע לך אחי, התובנה החדשה שלך רק תסייע בידך בשידוכים, תוכל לקבל החלטות נכונות יותר ועמוקות יותר. בהצלחה

Corall

New member
רגעעע,

לפני הכל, דורשת את עלבון הציבור החשוב. לא הצלחתי להבין אם התובנות שלך כוללות את שינוי החשיבה שלך לגבי הכותבים הנכבדים? מה?

עוד לא הספקתי לגבש דעה

נראה אם הכותבים יהיו נחמדים. אם כן אני מבטיח לפרסם התנצלות.

Corall

New member
לא יודעת מה איתך,

אבל אני, לפני שאני נכנסת למקום חדש, אני דואגת לבדוק את השטח לפני-כן. אם הוא מתאים לי, אם אני מתאימה לו.. ורק אח``כ תוקעת יתד.. (וגם אז, לא משהו מאוד חזק.. ) חשוב. אולי תעשה סיבוב קודם? /tapuzforum/images/emo91.gif

המשפט שהכי הרגיז אותי

זה "מישיבה אליטסטית, וכל השנים חונכתי לראות את עצמי על פסגת האליפסה האנושית, ואולי אף לזלזול בשאר האנשים". אני מצפה מבחור ישיבה, ובכלל, מבני אדם, בלי קשר לתרבות או דת, לכבד אחד את השני ולא לחשוב שיש מישהו שהוא בראש "פסגת האליפסה האנושית". זה לא מקובל עליי. ואני מאוכזבת לשמוע שזה מה שמלמדים בישיבה. לשאר העניינים אליהם התיחסת בהודעתך: גם אני חשבתי לפני כמה שנים שמי שלוקח חלק בפורומים הוא רדוד, לא רוחני וכו'. היום, אחרי ותק של 4-5 שנים בנושא - אני יודעת שזה לא נכון. מצד שני, אני מאד נגד כל כתיבה בצ'אטים למיניהם. זה מחוץ לתחום שלי. חבל מאד שאתה צריך ללמוד בדרך הקשה שאין "אני יותר", ולהתקל בקשיים איתם מתמודדים א*נשים פשוטים כמוני, שלמדו להיות גאים ביהדותם, אבל לא באנושיותם. וחוצמזה, ברוך הבא. כולנו באותה הסירה (בה, אגב, אין מקום לדרגות. כולם מתנדנדים באותה הרוח).

המשפט שהכי הרגיז אותך?

כאילו מה שכתבתי היה רצף של דברים מרגיזים, מעצבנים, מקוממים,לא נכונים. ואת בחרת את הלוז- המשפט הכי מעצבן והעלת אותו... נסחפת קצת, לא? סך הכל באתי לבטא תחושה שאני בטוח שאני פה להרבה אנשים שמרגישים וחושבים ככה, ולא כותבים את זה. בחור בעודו בחור ישיבה חי במסגרת של תיבת נח. כולם דואגים לו ומתחשבים בו. יש לו שלוש ארוחות ביום חדר לרוב ממוזג ואם הוא נחשב בחור טוב גם יש לו הערכה קהילתית גבוהה וההערצה מכל הסובבים אותו. הוא חי כמו נסיך אמיתי, את הכל חייבים לו והכל מגיע לו. גם כשהוא נכנס לעולם השידוכים נותנים לו הרגשה שהכל מגיע לו והוא מלך העולם. הוא מסתכל על כל מי שלא כמוהו בהרגשת עליונות ברורה. זוהי המציאות!!!! ואני כתבתי שזוהי האוירה שגדלתי בה, ורק לאחרונה התחלתי להתפכח ולראות את העולם סביבי. אם זה עיצבן אותך.. קטונתי

אתה בחרת לכתוב

שבישיבה "למדתם" איך להרגיש בגג העולם. יש לי לא מעט אחיינים בחורי ישיבות - ואף אחד מהם לא מעיז לחשוב על כך שהוא יותר מאחרים, רק בגלל שיש לו 3 ארוחות, מזגן ונוחות מירבית. אולי צריכים להוריד לחבר'ה בישיבה שלך 2 ארוחות ביום ולהעיף את המיטות. על מזרונים יהיה להם יותר פשוט לחשוב שהם לא על גג העולם.

לא מכיר את האחיינים

אבל את יכולה לשלוח אותם אלי אני יסביר להם למה הם כן על גג העולם. הם פשוט עוד לא הפנימו את הדברים.

Corall

New member
אין בעיה שתרגישו על גג העולם. אדרבה

רק אל תשכחו, שלמטה מן הגג, מסתובבים אנשים אז בבקשה לא להשליך שום דבר משם. וד``ל..

Corall

New member
חח

כמו בכל דבר, יש (-) ויש (+) לילה טוב. /tapuzforum/images/emo29.gif

לפעמים זה רק משביח את הדברים האחרים

לא גורע מהם. בחור ישיבה צריך לדעת שהוא לא כמו כולם. אין ברירה מתי שהרחוב כל כך קורץ. זה הדרך להתמודד

אני מסכימה

עם העובדה שנדרש מאיתנו, הנשים והגברים כאחד, להיות יותר. אבל יותר מאלו שהם "משלנו"? יותר מבחורים או בחורות אחרות? למה? כי אתה נמצא במסגרת ישיבה? (ושנינו יודעים שלא כל ה"בחורי ישיבה" באמת יושבים ולומדים?) אני בטוחה שהגאווה הזו - היא לא באמת מה שמסייעת להתגבר על פיתויי הרחוב.

צודק!

יצא לי לראות בחורי ישיבה נכנסים לקלונע בלבוש ישיבתי. צריך להשאר בלבוש מכובד של בחורי ישיבה. מעניין שבצפון הם לא מרגישים ככה ומנסים דווקא להטמע.

פשוT אJי

New member
צר לי..

אבל לא נראה לי שלהיות בקולנוע ועד יותר ממכך להכנס לקולנוע בלבוש ישיבתי אין בכך חילול השם.

למעלה