שלום לכולם!!!

פשוT אJי

New member
הרגשה זו לא בטעות יסודה.

על פי השקפת עולמנו אכן לומדי התורה הם פסגת העולם ופסגת השאיפות.תורה זה מה שמחזיק את העולם הזה בקיום,ואלו הלומדים אותה לוקחים חלק בקיום העולם.וממילא מי שלוקח חלק במשימה הזו אכן נמצא ב"גג העולם".מה שקורה בעולם התורה היום שהרגשת העליונות הזו מתורגמת לערכים חומריים,מי שלומד ועוד יותר מי שלומד טוב נחשב יותר דורש יותר וחושב שכל הסובבים אותו חייבים לו.ולא כך לימדונו גדולי התורה הם אכן הכירו בערכם ודעתם היא דעת תורה חותכת ללא התפשרות וולא גווני אפור,אך בד בבד הם ראו במעלת פשוטי העם והוקירו כל אדם באשר הוא שם כי הם היו רוחניים באמת.

ובכן,

על השאלה האם התנשאות היא חיובית לצורך הגידור הרוחני, ענית בשאלה בהמשך. זאת מציאות לא נכונה. יותר משהיא לא חיובית, היא שלילית. היהדות היא כ`כ עשירה ואמיתית, שלא צריך לגדור אותה בבלופים. זה בעצם ביצור לשמירת הדת שפוגע ביסודות העיקריים של הדת. קצת מגוחך.. עכשיו, אין סיבה שתהיה מדוכדך! הגעת לתובנה חשובה מאד. וזה קרה לפני שבנית מערכת זוגית מחייבת (חשוב לא פחות) אולי פתחת ערוצי תקשורת נכונים, וזה הרבה יותר נחמד מלהיות בפסגת האליפסה שבה אין מקום ליותר מידי אנשים. אתה מוזמן לנער בירכיים מהנחיתה, (המשך)

אין קשר ל"פמניסטית" כרגע.

ניסיתי להסביר, שמלכתחילה לא אמור לקרות מצב כזה שבחור ישיבה, שאמור להיות האדם הכי ערכי בתקופה הכי ערכית - יובל אל מקום של "אני ואפסי עוד". עצוב לי מאד שזה קורה. מצד שני, אני שמחה ש"ילד מזדקן" התפכח. אחרת חייו היו יכולים להיות מרים מאד. לפחות הוא בדרך הנכונה. וטוב מאוחר מאף פעם.

אבי87

New member
לא חשבתי להתערב, אבל-

לנוכח הלעז היוצא מבין השיטין, לא אחריש. אני לא יודע היכן לומד ילדינו הנחמד, וכנראה שאני גם לא ידע. אבל אם הוא היה מקבל את מה שמסרו לו כמו שצריך, הוא היה מבין את הדבר הבא. אין ספק שבעינינו, היהודים המאמינים, יהודי המקיים את מצוות התורה, הוא נזר הבריאה. אבל מכאן ועד לתחושת ה`אני ואפסי עוד` המרחק גדול. ראשית, אם אנחנו מדברים לדוגמא על היחס לאשתו, אין ספק שאם לימודו בזכותה, הרי ששכרה אינו פחות משלו. ובעצם, אין שום מקום ל`אני ואפסי עוד` ביהדות, וכפי שנאמר, `יתוש קדמך`.

ילד....

ההרגשה של אני ואפסי עוד,או אם נקרא להרגשה בשמה:"הגאווה". היא הרגשה שלילית מיסודה!!! היא גורמת לשחיתות בקרב כל אדם הנושא אותה. בתור חסם לפגעי הרחוב??? היא בין פורצי הגדר הראשונים אל הדרך החוצה. בחור אשר ראשו בשמים ואפו מדגדג את השמש מרגיש:הנה,אני מחזיק את העולם שלא יפול לי הכבוד ולי התהילה. כאשר מישהו יעיז לפגוע בבחור זה {בכוונה או שלא} כאשר בחור שכזה ירגיש פגוע או שמעמדו ה"רם" מאויים,הוא יחפש כל דרך כדי להראות עד כמה הוא "שווה" ובאם לא ימצא זאת בקרב המסגרת הוא יפרוץ ויחפש את זה בחוץ!!! ו..מה לעשות עם המשבר שמגלים שאנחנו לא בפסגה??? או לשבת ולקונן על העבר או לקום ולהתחיל לעבוד על המידות,להתחיל להתבונן על הטוב שנמא באנשים שמסביב להתחיל ולשמוע ולהבין גם את מה שנמצא מעבר להפנים כי בכל אחד טמון יהלום וטוב. "לו תחפש בכל אדם מלאך סביר להניח כי לא תמצא אפילו אדם אך לו תחפש בכל אדם,אדם, בטוחני כי תמצא מלאך"

להבה 24

New member
ברוך הבא למועדון. איי טאטע אני

קוראת את הדברים שלך ומשחזרת את מה שאמרתי פה לפני חודשיים. ואם התעכבנו בשידוכים רק כדי ללמוד את הלקח הזה, דיינו.

להבה 24

New member
ברוך הבא למועדון. איי טאטע אני

קוראת את הדברים שלך ומשחזרת את מה שאמרתי פה לפני חודשיים. ואם התעכבנו בשידוכים רק כדי ללמוד את הלקח הזה, דיינו.

מצטע על

המשפט אני ואפסי עוד. הוא לא הובן כהלכה. סתם סקר קטן- כמה מבין הכותבים שמעו על שיטת סלבודקא? ומה היא אומרת? ואיך ואיפה היא מיושמת היום הלכה למעשה?

עשה לי טובה...

שיטת סלבודקא דגלה בגאוה יהודית בגולה ולמול המתבוללים! והחברונערס של היום/הסלבודקערס של פעם לדבריך (נו נו..) פספסו את הרעיון מ ז מ ן !

כמומחית לשיטת סלבודקה,

וכמבינה בהבדלים בין בני הישיבות דאז, לאלו של היום. שמא תשברי את אוזני, שלי הבור, מדוע הגאוה שלדברייך היתה נחוצה בהתמודדות מול ההשכלה, אינה נחוצה היום, מול הרחוב החילוני הקלוקל? אודה מראש להסברך המלומד.

בנימה קנטרנית זו אשיב למכובדי;

שמא יועיל כבודו לעיין בכל השרשור הנ``ל, ילדנו המזדקן חש תחושת עליונות כלפי הסובב הקרוב אליו..הוא לא דיבר ואף לא איזכר את הרחוב הקלוקל.. הוא הביא את שיטת סלבודקא כדוגמא לחשיבותו,וכתרוץ לגאוותו.. בעוד ששיטה רבת הוד כסלבודקא לא דגלה בגאוה כלפי הזולת הקרוב, להפך.

זוהי בעייתי,

שעקבתי אחר השרשור מתחילתו. וראיתי כאלו, שמן הסתם הם בחורי ישיבות (וכמומחית לעניין, מן הסתם ידוע לך שרוב הישיבות כיום מונהגות בשיטת סלבודקה) שמחו בו על דבריו. ולכן, כיון שענית לכלל בחורי הישיבות, ולא לכותב זה אישית, (אא``כ יש לך בעיה בהבדל בין לשון יחיד לרבים. ובכלל עם ישיבה כזו או אחרת) ביקשתי הבהרות ביחס לכלל עולם הישיבות דהיום.

אז כך;

אם נחזור לראש השרשור,פותחו רשם שכעת,בתקופת השידוכים הוא רואה שהשקפתו מקדמת דנא על העולם מקודקדו שגויה,וקשה לו. השיבוהו כאן רבים וטובים ות``ח שהשקפתו זו על כל מי שהוא לא הוא,פסולה ולוקה בגאוה,ובצורה כזו לא יגיע לשומקום.הבנו? עכשיו, שיטת סלבודקא אומנם מונהגת כיום ברוב הישיבות,אך אינה פוסחת על עיקרון כבוד הזולת,שאותו ילדנו שכח,יש? (אגב,ברור לי שלזה ירמזון מילותיך-הנני חוזרת בי מההכללה הלא הוגנת שהכללתי את בחורי ישיבת חברון של ימינו...)

מצטער לאכזב

אבל יש לך טעות חמורה. הספר המקיף ביותר שיצא על שיטתו של הסבא מסלבודקא הוא ספר תנועת המוסר של ד"ר דב כץ כרך ג'. תמצית השיטה היא שהאדם הוא נזר הבריאה הוא נעשה בצלמו ובדמותו של אלוקים. אנחנו לא מודעים לעוצמת הכוחות שטמונים בנו כתוצאה מזה. גם בקרב בני האדם יש מספר דרגות הדרגה הנחות ביותר זה הדרגה של עובדי האלילים, דרגה מעליה נמצאים היהודים. אין הכוונה שיהודי הוא גוי פלוס, אלא יהודי זה בריאה אחרת לחלוטין. ונזר הבריאה הוא בן תורה הוא נזר השלמות, הוא זוכה לקיים את רצון האל בדרגה הגבוהה ביותר. הוא הכי קרוב לאלוקים. ואנו בני הישיבה שתורתנו אומנתנו, יחידים מהבריאה כולה נבחרנו להיות מקורבי האל יצירי כפיו ואוהביו. אם כן צריכים אנו להכיר בזה ולדעת את רום ערכנו. כמובן שזה דבר מחייב מאד, שהרי אחד שהוא נזר הבריאה לא יכול להתעסק עם שטויות, לא יכול לעשות ככול העולה על רוחו, צריך תמיד לעמוד מול עיניו גודל המטרה והשליחות שיש לו בעולם. אין זב מתיר לזלזל, או כל מיני דברים כיוצא באלה אבל צריך לדעת כל בחור ישיבה את רום מעלתו. מי ייתן והיה.

אני מקצר

מחמת חוסר זמן, בעזרת ה' אני יעלה מאמר שכתבתי בנושא. אבל תן לחכם ויוסיף לקח.

לדעתי, אין צורך.

אם אתה לא מיישם את מה שהבנת, זה מיותר גם לנו. ובמילה אחת, שיטת סלבודקה היא, גדלות האדם. לא השפלת זולתו. אם הבנת זאת, אז כמדומני שאין מי שיחלוק על כך. אך מדבריך היה נשמע שהדרך היחידה שאתה מכיר `לגדול`, היא ע``י הנמכת רעך. וע``ז יצא קצף המגיבים כאן. אם לא הבנתיך כהוגן, אשמח אם תספר, והתנצלותי מכעת שלוחה. ולהבא, השתדל למנוע אי הבנות שכאלו.

נראה לי שפספסת משהו...

עקרונות תנועתו של ר` נתן צבי פינקל-הסבא מסלבודקא היו: 1.שאיפה עצומה לגדול בתורה ו ב מ י ד ו ת-כבני מלכים,רוממות,לא גאוה! 2.מכובדות ואחריות -מעשים המתאימים לבחיר הבריאה. 3.הופעה חיצונית מכובדת. 4.-ומעיקרון זה התעלמת לחלוטין-כבוד הזולת. אף הוא בן של מלך!! אם כתבת מאמר ויש לך ידע,לפחות שיהיה מ ק י ף.

למעלה