שלום לכולם!!!

קודם כל ברוך הבא...

האמת היא שגם לי זה היום השני בפורום וגם אני מישיבה מצוינת משפחה טובה והכל.. ולא שלא הולך לי בשידוכים!ברוך ה" הכל טוב! שזה זה יבוא זה יבוא בגדול .. ואני נכנס לכאן רק להנות משלל העצות שיש כאן בפורום הזה או בעוד פורומים שאני עוד לא מכיר ... מה שבטוח אתה לא תפסיד .יש כאן אחלה חברים. מקשיבים ,מיעצים ,אפשר לומר מכל הלב ,,,,, אז שיהיה
לך ולכל חברי הפורום.

מתי פתחת לאחרונה ספר מוסר?

אז ראשית כל המחשבות שלך בריאות. אבל כל ההויה שלנו בישיבה היא כדי ללמוד, כדי שנגיע להתמודדות, לנסיון נוכל לעמוד בו. שנית זה לא סוף העולם. ו-ג` אם אתה מצהיר שאתה לומד בישיבה .... אז תציץ לחברה מעליך בכמה ועדים ותלמד מהם דרך איך לעבור את הימים האלה. אם אתה במצב של לחפש תעסוקה/פורקן או מה שלא יהיה.. זהירות! המקום שאתה בו (אם אתה מתכנן להשתקע וליצור כאן מקום בילוי, תעסוקה) הוא מקום די ממלא, משלים חסרונות, ואפי` חסרונות שלא חשבת עד היום שחסרים לך.. אבל, ואבל גדול.. בד בבד השהייה כאן היא מתכון להרגשת ריקנות, הרגשת אי מיצוי עצמי ועוד. גם אם אתה ממשיך בסדרים רגיל.

אוווח איזה שרשור משובח !!

מצד אחד ילד מזדקן שכמוהו כמוני מזדהה עם כל מילה שלו, ממול עדיין דוסית על תקן החרדית הפמינסטית עם ה`עצבים`, ובתווך חוצניק על תקן `האיש הטוב` עם מלל מתובל. עכשיו תגידו לי מה צריך יותר מזה בבוקר של שלג?! להתענג... והחוט המשולש לא במהרה ינתק, אם היה לי גם שפיץ בשילוש הקדוש הייתי בא לשבת סביב השולחן.. ולך מזדקנצ`יק טיפ קטן - תריב תתכתש תלחם אבל תדע גם מתי לחתוך! כמובן זה רק לענ``ד [מה המילה הזו מזכירה לך חוצניק? ר` שמואל? :)] ובכל מקרה תדע שיש פה עוד יצורים מרקע כמו שלך שמזדהים איתך, תרגיש בבית! בוקר מושלג לכולנו... אה ובלי להחטיף בשלג :)

לכל המגיבים!!!!

לכל מי שהגיב הן בפרטי והן כאן. א. תודה על ההתיחסות, כתבתי כאן משיעמום, לא האמנתי שאני יצליח לגרום לאיזה דיון, וודאי שלא כזה רב משתתפים. ב.לא התכוונתי לפגוע באף אחד לעיתים בשעות הלילה המאוחרות, הידים לא שואלות את המח מה לכתוב והם כותבות באופן עצמאי לחלוטין, אז סליחה לנפגעים. ג.אני מאד ישמח אם מה שכתבתי יגרום לדיון אמיתי. דיון פורה ומפרה את כל הצדדים, אני ינסה לתמצת את הבעיה לרווחת המצטרפים. בקרב בחורי הישיבות ישנה הרגשה שמטופחת במשך שנים על ידי ראשי הישיבות שהם נמצאים בראש האליפסה האנושית, סוג של הרגשה של אני ואפסי עוד. רוב בחורי הישיבה חיים עם ההרגשה הזאת לנצח, גם אחרי החתונה. השאלה שעלתה כאן לדיון היא האם תופעה זו היא חיובית בתור חסם לפגעי הרחוב? האם זה גורם לשחיתות בקרב בחורי הישיבות? ו..מה לעשות עם המשבר שמגלים שאנחנו לא בפסגה?

כיוון שאני לא בחור ישיבה

אין באפשרותי לענות על שאלותיך, שהן חשובות מאד. אבל יש לי שאלה אחרת, ואשמח לקבל עליה תשובה עניינית: האם גם בישיבות חסידיות מלמדים את הבחורים להרגיש גבוהה מעל כולם?

מה?

את שואלת בחור מישיבה ליטאית (לדבריו) האם גם בישיבות חסידיות מלמדים להרגיש גבוהה מעל כולם? חחח מאיפה שהוא יידע לענות תשובה נכונה?

בקשר לשאלתך ..הישיבות החסידיות בנויות באופן..

שונה . הם יותר חמים מהליטאים יותר איכפטים וכו וגם לא מרגישים בגובה כמו שידידנו כתב...בקיצור אליפסה שונה לטובה כמובן..

שמעת

שמעת דעה אחת!!! ואת כבר שמחה.... יתכן שישנם כאלה עם מידע מבוסס ושונה לחלוטין. עכ"פ לשמוח זה תמיד טוב!!!

שמחתי משום

שאני יודעת שזה ההבדל העיקרי בין חסידים לליטאים. וזה לא שלא יצא לי להיתקל בכמה חסידים שוטים שמקדימים דברי רבם והחמרותיהם לכל מידה אנושית. אבל אני מקווה שהם המיעוט.

מסכימה לחלוטין, מלבד

הקשר ל"חמים". יש פירושים רבים למילה הזו ובעיקר, דרכים רבות להביע. אצל החסידים זה הרבה יותר מורכב. וד"ל.

שאלה לא ענינית

זה כמו שתשאלי למה לבחורי ישיבה חסידיים יש זקן? ולמה הם הולכים כל יום למקווה? ולמה הם לא מורידים את החלוק והכובע? הם מחונכים אחרת לחלוטין מאיתנו, יש אצלם פחות ערך ללימוד תורה, ובאמת הם אמורים להרגיש פחות מאחיהם הליטאיים שמשקיעים את חייהם בלימוד. אני אומר את זה בלי טיפת ציניות או זלזול, אני מעריך אותם מאד. אבל זה סוג שונה לחלוטין של מנטליות, של ההערכה, ושל מימיקה. הם יותר טובים בדברים אחרים, אבל גאוותנו בלימודנו,אין לך מושג איזה קשיים כרוכים בלשבת וללמוד כל היום ואם לא יהיה את הגאווה המינימלית של לומדי התורה, יהיה הרבה יותר קשה להחדיר את זה.

חוצ ניק

New member
רבי מיכל זילבר הוא חסיד סלונים

והוא יושב ולומד כל היום (אם לא יותר מזה...) בעיקרון אתה די צודק, רק שיש כמה חסידויות שעושות את התורה עיקר כמו הליטאים. גם בבעלזא יש ``יששכר וזבולון`` וכוללים לרוב. אז יש גם חסידים שלומדים. יש.

שאלת השאלות:

האם עדיף תורה לפני דרך ארץ (מידות) או דרך ארץ לפני תורה? אני מעדיפה דרך ארץ לפני הכל.

אני חושב

שעצם זה שכתוב דרך ארץ קדמה לתורה הפירוש הוא שאומנם דרך ארץ קודם אבל זה לא סתירה אחד לשני אלא משלים אחד את השני. היום אנשים בטוחים שזה סתירה. בדרך כלל לומדי תורה הרבה יותר מחונכים מכל השאר, גם מאלה שמתרכזים בעיקר בדרך ארץ, ולא בתורה.

למעלה