שלום לכולם!!!

ובלי קשר לויכוחינו לעיל,

דברייך הנוכחים, מדברים בעד עצמם, ואינם זקוקים לתמיכתי.

בלי להכנס לויכוח...

לשיטת סלבודקא,הרגשת הרוממות אינה צריכה להיות תלויה בנסיבות כאלו ואחרות. ואף אם אדם נכשל בחטא אסור לו ליפול ברוחו ולאבד את הערכת עצמו,כי אין סכנה גדולה מזו,אלא עליו לחזק את רוחו ולצעוד קדימה אל המטרה הרוחנית. כל זאת בזמן שהוא רואה את הנט כמעידה,אם לא,הרי הוא נוהג כשיטת סלבודקא למקוטעין..

אגב, יש 2 דרכים להתעלות מעל אחרים:

להנמיך אותם ואז אוטומטית להיות הגבוה או לקחת כסא ולהעלות עליו - ואז כולם נשארים בגובהם אבל אתה מתעלה. במה היית בוחר?

פשוT אJי

New member
תגובה...

בעניין ה"פורום" אכן דעתך צודקת גם אני הייתי המומה לראות שאנשים כאן אכן חכמים ויורדים לעומקם של דברים... בענין "פסגת האליפסה האנושית" אולי כאן הוא המקום להרחיב את פסגתה...ולראות שהעולם לא מורכב רק מטוב ורע אלא גם מהרבה גוונים ותת גוונים של טוב...כשאתה פוגש מגוון אנשים מגוון דעות ומודע לתהליכים העוברים על אחרים אתה פתאום מפסיק לראות ולקטלג אנשים רק בעיני שכלך ורואה אותם גם בעיני רוחך,ושם בניגוד לשכל שמקטלג אנשים רק במושגים של יש מול אין.אתה מבין שאנשים הם הרבה מעבר לזה הם תרכובת של נצחונות וכשלונות ומה שחשוב באמת זה מספר הניצחונות שהם השיגו...זה מה שעושה אותנו בני אדם.ועם כל הכבוד יכול להיות שרבים בעולם יש להם אליפסה משלהם אבל היא נמצאת במקום גבוה יותר משנמצאת שלך..כי הם מנצחים במלחמות שלך אין בהם מושג.... וכמובן שהדברים נאמרים לא בנימה אישית....

טוב אז...

דבר ראשון אין לי שמץ של מושג, למה אנשים החליטו כאן לקחת דברים באופן אישי. בוחרים להוציא כאן מרירות שהצטברה עם השנים על עולם הישיבות ועל המערכת הישיבתית. ישנה המון פסיכולוגיה בדרך שמחנכים בחורי ישיבה. מתוך הכרות מעמיקה עם נוער נושר הבעיה המרכזית שמובילה אנשים לבעוט בדברים המוכרים הוא חוסר הערכה עצמית. ישנם המון סיבות מאיפה זה נובע, אך לא בזה אנו עוסקים. מנהיגי עולם הישיבות מתוך הראיה המעמיקה ראו שמעמדו של בן ישיבה קל לערעור על ידי כל צרוע וזב. וטרחו לטפח את התדמית של המוצלחות והעליונות. מסתבר שלאחרונה הגולם קם על יוצרו, וההרגשה הזאת מלווה גם את אלה שלא שקועים בלימוד, מה שהקברניטים לא חשבו עליו. יכול להיות שטיפחנו עם השנים את הרגשת הגאווה ייתר על המידה. אבל מי שחושב שבן תורה לא ראוי לכל ההערכה וההערצה, השקפתו לוקה בחסר בלשון המעטה. אחד משופטי בית המשפט העליון כמדומני מישאל חשין התבטא לאחרונה על הרפורמות שמנסה שר המשפטים להוביל בבית המשפט ואמר- ``מי שיאיים על ביתי אגדע את ידו``. אני מרגיש שהזלזול וחוסר ההערכה שהופגן כאן ראוי לגדיעת ידיים. אני מקווה בתור מי שמשתייך למגזר החרדי, אבל קודם כל אני בן לעם היהודי, שתחזור ההערכה ללומדי התורה. כי תאמינו לי זה מגיע להם!

"יפה מאוד"

מישאל חשין (שנה ופירש) הוא המקור לציטוטים לבן תורה עילאי כמוך הנמצא (לדעתו) בגג העולם??? מהחזו"א והחפץ חיים כבר נגמרו כל הציטוטים???? אין לך נחתום מעיד על עיסתו גדול מזה. וזה ממש לא אישי, זה מאוד (לא) ענייני.......

פשוT אJי

New member
אילו היית קורא את תגובתי..

שכתבתי כמה ימים קודם "הרגשה זו לא בטעות יסודה" יכול היית לקבל מעט פרופורציה... אכן בעיני (ולא רק בעיני,זו ההשקפה התורנית) לומדי התורה הם עיקרו של עולם ועוד יותר מכך בחורי ישיבה משום שהם נמצאים בשיא כוחם והם צריכים לכבוש את יצרם בגבורה ולהיות מרוכזים בד' אמות של הלכה.ואני מאמינה שאין לנו שמץ מושג מהו שכרם.עם זאת אינני חושבת שמעמדם יכול לאפשר להם לראות אחרים כפחותים מהם מהסיבות שציינתי..אנו לא יודעים מהי נקודת המוצא של כל אדם ומהי כברת הדרך שעבר וכמה ניצח במלחמותיו האישיות ולכן אין אנו רשאים להתנשא. יש הבדל תהומי בין להכיר במעלותיך לבין להתנשא...איננו צריכים להכיר בחסרונות סביבתינו כדי להכיר במעלותינו........

בתוך המונולוג שלך

אפשר למצוא את חלק הארי של הרעות חולות שקיימות בישיבות שמאכלסות אנשים מסוגך. אז סורי שאני לא פה כדי לעודד וק"ו לא להשתתף איתך בדרכך הנלוזה. תחושת הגועל מציפה אותי, "תמיד הצטיר בעיני כותבי הפורומים כאנשים משולי החברה שלא הצליחו למצוא לעצמם מפלט במסגרות הקימות, והם פונים במר יאושם לפורומים לאנשים שנמצאים גם הם במצוקה והלך הזרזיר אצל העורב. רק בשביל לתת פרספקטיבה אני בחור ישיבה ליטאי מירושלים מישיבה אליטסטית, וכל השנים חונכתי לראות את עצמי על פסגת האליפסה האנושית, ואולי אף לזלזול בשאר האנשים." בעעעעעעעעעע!!!! אני אפילו לא קורא לך להתעורר, כי אני עושה את זה רק עם אנשים שאשמח אם יתיישרו. אתה ושכמותך כל כך חולים שאני פשוט נסוג בבעתה מפני שכמותך. אין מילים בפי. אולי יריקה תעשה את העבודה. אז הנה, טפו!.

למעלה