טוב אז...
דבר ראשון אין לי שמץ של מושג, למה אנשים החליטו כאן לקחת דברים באופן אישי. בוחרים להוציא כאן מרירות שהצטברה עם השנים על עולם הישיבות ועל המערכת הישיבתית. ישנה המון פסיכולוגיה בדרך שמחנכים בחורי ישיבה. מתוך הכרות מעמיקה עם נוער נושר הבעיה המרכזית שמובילה אנשים לבעוט בדברים המוכרים הוא חוסר הערכה עצמית. ישנם המון סיבות מאיפה זה נובע, אך לא בזה אנו עוסקים. מנהיגי עולם הישיבות מתוך הראיה המעמיקה ראו שמעמדו של בן ישיבה קל לערעור על ידי כל צרוע וזב. וטרחו לטפח את התדמית של המוצלחות והעליונות. מסתבר שלאחרונה הגולם קם על יוצרו, וההרגשה הזאת מלווה גם את אלה שלא שקועים בלימוד, מה שהקברניטים לא חשבו עליו. יכול להיות שטיפחנו עם השנים את הרגשת הגאווה ייתר על המידה. אבל מי שחושב שבן תורה לא ראוי לכל ההערכה וההערצה, השקפתו לוקה בחסר בלשון המעטה. אחד משופטי בית המשפט העליון כמדומני מישאל חשין התבטא לאחרונה על הרפורמות שמנסה שר המשפטים להוביל בבית המשפט ואמר- ``מי שיאיים על ביתי אגדע את ידו``. אני מרגיש שהזלזול וחוסר ההערכה שהופגן כאן ראוי לגדיעת ידיים. אני מקווה בתור מי שמשתייך למגזר החרדי, אבל קודם כל אני בן לעם היהודי, שתחזור ההערכה ללומדי התורה. כי תאמינו לי זה מגיע להם!