חלק ז'
פטוניה סיימה לקרוא את העיתון ועלתה להתקלח. ורנון כבר התלבש והיה מוכן לקחת את דאדלי שלו ליום כיף שהבטיח לו כבר חודש שלם. אחרי שפטוניה יצאה דאדלי אמר התרגשות: "אמא, איפה המתנות???? אני רוצה לפתוח אותן, עכשיו!" חשבתי שתעדיף לפתוח אותן בסוף היום, חמודי" אמרה. "לא, עכשיו!" "איך שאתה רוצה דאדלושי" אמרה. פטוניה שלחה את ורנון להביא את שק המתנות שהחביאה טוב, טוב בעליית הגג. ורנון עלה כפי שפטוניה בקשה ותוך שתי דקות ירד עם שק ענקי מלא במתנות. הוא הושיט אותם לדאדלי וחיבק אותו "מזל טוב ילד גדול שלי" "תודה, אבא" אמר דאדלי שבכלל לא התייחס לחיבוק שלו, עיניו בהו בשקית של המתנות שנראתה לו קטנה בהרבה בשנה שעברה. הוא החל לפתוח את המתנות, המתנה הראשונה – כדורגל חדש כפי שביקש, המתנה השניה – פוסטר של להקת רוק מצליחה, המתנה השלישית – שעון קיר של אותה להקה, דאדלי המשיך לפתוח את המתנות. הארי הצליח לספור עד כה בערך 30 מתנות. כשאר דאדלי סיים לפתוח את המתנה האחרונה הוא החמיץ פנים ואמר בקול "זה הכל? מה עם מה שהבטחתם לי עוד בהתחלה?" "שמרנו את זה לסוף, דאדלושקה" "מה באמת קניתם לי? זה הדגם הכי, הכי חדש?" שאל דאדלי בחזירות. "כן וגם הכי יקר" אמר ורנון "אבל מה זה כסף? אני אתן הכל לבן החמוד שלי" "איפה זה?" "בחדר שלך" "מה איך הספקת לשים את זה בחדר שלי כבר?" הארי נאנח מרוב שדאדלי היה שקוע במתנות הוא לא שם לב שורנון עלה למעלה ושם את המתנה הזו בחדר. דאדלי קפץ מרצפה שמפוזרת במתנות ורץ לחדר שלו, שהוא ראה את זה שאג משמחה "יהה כל החברים שלי ימותו מקנאה עכשיו" "זה המחשב הכי חדש שיש היום בשוק דאדלוש, הכי מהיר וטוב" "מגניב" אמר דאדלי, שאפילו לא חשב פעם אחת להגיד תודה להוריו על מה שהם קנו לו. הוא הדליק תמחשב והחל לבדוק מה יש בו, ליד המחשב הוא ראה את כל המשחקים שביקש, משחק הכדורגל החדש, סיפרו לו שזה עם גרפיקה מצוינת. הוא התקין את המשחק והחל לשחק בו. "דאדלי, חשבתי שנצא לטיול אני אתה ואבא" אמרה פטוניה. "אמא, לא עכשיו את לא רואה שאני עסוק?!" אמר דאדלי. "דאדלוש, אני רוצה לטייל איתך ביום הזה, לא כל יום הבן שלי בן 17" "יום אחר, אמא, עזבי אותי עכשיו, אני באמצע משחק" "נו עזבי אותו פטוניה, תני לו להנות מהחשב החדש אנחנו נוכל לטייל איתו ביום אחר" אמר ורנון וקרא לה לרדת לסלון. פטוניה עזבה את דאדלי בחדרו ודאדלי חזר ושקע עוד יותר במשחק. שהגיעה לסלון היא התיישבה ליד ורנון. למרות שעברו כבר יותר משעתיים מאז הסיוט שחלמה היא עדיין פחדה, פחד שהיה ניכר בפניה. היא ישבה על הספה מתוחה ועצבנית. "הכל בסדר, פטוניה?" שאל ורנון "כן, הכל בסדר" שיקרה "את נראית מוזר, בטוחה שהכל בסדר?" "כן, כן" אמרה מיד. "אולי תעלי לנוח? את נראית עייפה קצת." "כן, זה רעיון טוב" פטוניה קמה ועלתה לחדר שלה. ורנון הדליק את הטלוויזיה ונרדם. פטוניה ישבה בחדר מספר דקות וקראה את המכתב שהיה בידיה שוב ושוב: פטוניה היקרה, הרבה זמן לא כתבתי לך, אבל הרגשתי שיש צורך לספר לך על דבר מאוד חשוב שקרה בעולם שלנו שאת חייבת לדעת ממנו, שהקוסם שהרג את אחותך חזר לחיים. אני יודע שלפני כמה שנים עבר עלייך יום לא קל, אבל אני בטוח שלאט, לאט את מתגברת על הטראומה הזו. אני מרגיש שוב שחשוב לציין שהטלתי כישוף מגן סביב הבית שלך. להארי אסור לעזוב את הבית עד שימלאו לו 17 שנים. כל עוד הוא גר בבית הזה הוא מוגן, אז בבקשה ממך שמרי על ההבטחה שנתת לי ותתני להארי לגור פה עד שהוא יגיע לבגרותו. אני בטוח שוולדמורט ממש כועס שהוא לא יכול לפגוע בהארי כל עוד הוא פה, והוא מנסה דרכים לשבור את הכישוף אבל הוא לא יצליח זו הבטחה שלי. וכל עוד הארי ישאר פה, כך הוא יהיה מוגן. תזכרי מה בהבטחת לי פטוניה, שמרי על הילד של אחותך. בכבוד רב, אלבוס דמבלדור. המכתב הזה שפטוניה קראה שוב בעקבות החלום הלחיץ אותה גם. למה דווקא עכשיו היא חולמת על זה שוב אחרי שנים. היא החביאה את המכתב במגרה שלה בארון ושכבה על המיטה עד שנרדמה. דאדלי העביר את שאר יום הולדת שלו בין המחשב לטלפון שבו התרברב בפני חבריו במחשב החדש והמשוכלל שלו. היום הולדת של דאדלי עבר ועכשיו התקרב היום הולדת של הארי. דאדלי החליט לתת להארי מנוחה בימים האלו ולא דיבר איתו ממש, הארי ידע שזה בגלל המחשב ולא בגלל טוב ליבו של דאדלי שהחליט להניח לו לנפשו. הארי ישב בחדר שלו ואכל סוכריות טופי בכל הטעמים וקרא כתבה מהנביא היומי שרון שלח לו אתמול, עד שנקישות על החלון הסיטו את ריכוזו של הארי מן הכתבה. ינשוף אחד דפק על חלונו, הוא פתח את החלון והינשוף נכנס. הינשוף היה גדול עם נוצות שחורות ואפורות, הארי לא זיהה את הינשוף, אבל הסתקרן מי שולח לו מכתב. הוא פתח את המכתב ומיד זיהה את הכתב של לופין: היי הארי, אני מקווה שהכל בסדר איתך, מצטער שלא יצא לנו לדבר במהלך החודש הזה פשוט היו לי דברים חשובים מאוד לטפל בהם כרגע. מודי עדיין עובר על השיעורים שהוא רוצה להעביר לך בהתמודדות שלך מול וולדמורט, הוא יראה לך כמה טריקים טובים שהוא ניסה עליי, לצערי. רציתי להודיע לך שמחר בערב אני ומודי נאסוף אותך מהדרסלים, אז תיהיה מוכן. לופין. "מחר בערב?" תהה הארי, "כזה מהר?" הארי כמעט שכח שמחרתיים יש לו יום הולדת. הוא קם מהמיטה והסתכל לכיוון השמים, לו רק סיריוס ודמבלדור היו פה עדיין. הוא שכב על המיטה, בהה בתקרה וחשב לעצמו "אחרי החתונה של ביל ופלר אני אצא מיד לכיוון מכתש גודריק" הארי חשב שיכול להיות שהוא ימצא שם משהו שיוכל לעזור לו, או לרמוז היכן נמצאים האחרים. הוא החל לחשוב על השיחות שהוא עשה עם דמבלדור, כל הזיכרונות שהוא הראה לו. דמבלדור שם דגש גדול על "דע את האויב", הוא חשב שכלל שאני הארי ידע יותר על וולדמורט ככה הוא יהיה יותר מוכן לקרב מולו. הארי באמת למד על וולדמורט וכל הפעולות שהוא עשה עוררו בהארי חלחלה. איזה אדם היה רוצה לפצל את הנשמה שלו, ווולדמורט פיצל אותה ל-7. שישה הורקרוקסים והנשמה של וולדמורט שעדיין בגופו. אחרי ש-2 נהרסו, היומן והטבעת, ועוד אחת שנגנבה על ידי רא"ב נותרו לו עוד שלושה. הספל פאלפאף, משהו ששייך לגריפנדור או ריבנקלו ונגיני. להארי עדיין לא היה מושג מה להתחיל לחפש קודם, אבל הוא חשב שלחפש את הספל של פאלפאף יהיה יותר נכון ואחר כך לחשוב מה יכול להיות ההורקרוס החמישי. לאחר שיבין מהו הוא יצטרך למצוא אותו להרוס אותו. אז כבר יהיה לו עוד הורקרוקס אחד להרוס, נגיני, ואז להתמודד מול וולדמורט. הארי ידע שנגיני תמיד נמצאת עם וולדמורט אז הוא יהיה חייב למצוא דרך להרוג אותה לפני שוולדמורט ידע מה הוא עושה. וכאשר כל ההורקרוקסים הרוסים, וולדמורט יהיה בן תמותה רגיל ואז הוא יהיה חייב להתמודד איתו. הארי ידע שהוא חייב לנקום בו על זה שהוא הרג את הוריו והוא לא ישקוט עד שיעשה זאת. אבל מה עם רא"ב לא יצליח להרוס את השרשרת. ואז הארי התחיל לשאול את עצמו שאלות: האם בכלל רא"ב רוצה להרוס את השרשרת? מי זה בכלל הרא"ב הזה?. הארי הבין שלמעשה הוא לא יודע עליו כלום. האם רא"ב בכלל לטובתנו או שמא הוא נגנו? אולי הוא סתם השאיר פתק שלא נחשוד בו, והוא בכלל לא יחסל את ההורקרוקס ואז גם אם הארי יחסל את וולדמורט הוא תמיד יוכל לחזור שוב ולנקום מחדש. ומה עם הוא לא יצליח למצוא את ההורקרוקס החמישי, ההורקרוקס הזה יכול להיות כל דבר, ועוד למצוא את החפץ הזה יהיה קשה. ומה עם כל תיאורית ההורקרוקסים לא נכונה? מה עם יש יותר משבעה הורקרוקסים? וולדמורט רצח מלא אנשים הוא יכול לעשות עשרות הורקרוקסים.