שלום לכולם

פילבוקס

New member
שלום לכולם

יש למישהו מושג לאיזה כלי נשיפה יש חוברות לימוד בעברית?

פילבוקס

New member
אני יודע שיש לחליל ומפוחית

רציתי לדעת אם יש לחליל צד פיקולו אבוב. ולענין הלימוד לבד אני לומד קלרינט אם מורה וחשבתי שאם יש לי כבר את הנשיפה ואת התווים למה לא לנסות עוד משהו בינתים על חליל זה די מצליח

Molchansky

New member
אממ...

לא יודע ספציפית, אבל אפשר לבדוק ב-"פרום" שזו חנות תווים מצויינת וגם בכלי זמר ומרום. יש גם את מיוזיק בוק שופ באינטרנט אפשר להכנס לאתר שלהם ולבדוק אם יש שם. אבוב אני לא ממליץ ללמוד לבד, הוא הרבה יותר קשה לנגינה מחליל-צד, קלרינט וחלילית

פילבוקס

New member
תודה אבל הבנתי שלקלרינט ולאבוב יש

את אותו איצבוע והבעיה היא הנשיפה ידוע לך כזה דבר?

Molchansky

New member
אממ..

לגבי האיצבוע אני לא בטוח, כי קלרינט בדר"כ הוא ב-Bb ואבוב הוא כלי ללא טרנספוזיציה אבל לא יצא לי לנגן על אבוב, אז יכול להיות שהאצבוע כן אותו דבר. הנשיפה שונה, וגם אבוב זה הכלי עם הצליל הכי חודרני, כלומר כל סטייה הכי קטנה ושומעים בבירור את הזיוף וגם באבוב לפי מה שהבנתי צריך חתיכת ריאות, הרבה יותר קשה מבחינת נשיפה.

Molchansky

New member
לגבי הצליל

חודרני זה ניסוח לא מוצלח חד יהיה ניסוח יותר טוב, בדר"כ ברוב הכלים הצליל הוא קצת יותר מפוזר, באבוב הוא הרבה יותר חד ובגלל זה הרבה יותר קשה לדייק בו.

פילבוקס

New member
אבל אם האיצבוע הוא אותו דבר

ויש לך כבר את הראות אפילו שקלרינט הוא לא כל כך קשה כמו אבוב אז למה לא ללמוד לבד?

Molchansky

New member
אופי שונה

זה מה שאני יודע מאנשים שמתעסקים בכלי נשיפה נגינה על קלרינט לא תעזור לך בנגינה על אבוב. אתה יכול לנסות, אבל אני מציע לקחת מורה לכמה שיעורים ראשונים על אבוב.

פילבוקס

New member
ההיתי היום בחנות כלי נגינה

והמוכר אמר לי שהוא כבר מוכר 20 שנה ובחיים לא מכר אבוב והוא לא יודע אם יש בארץ! ידוע לך על מורה לאבוב כאן בארץ?

למעלה