שלום לכולם

Ixion

New member
מחירים בארץ זה דבר אחר

בארץ המק יקרים בכמה עשרות אחוזים מהPC; והעובדה שצריך למצוא כל מיני תחליפים למה שיש בPC בלי ממש בעיות - זאת בעיה.

איזה תחליפים צריך למצוא?

לא הבנתי איזה תחליפים...ומה זה "צריך למצוא"? והוא לא יקר בכמה עשרות אחוזים. אל תשווה את אפל לחנות שכונתית. תבדוק הצעות מחיר מקבילות בחברות הגדולות,ותמצא שהם מאוד דומים.

Ixion

New member
אתה מחמיץ את הנקודה שלי

אני מדבר על המחירים בארץ, ובארץ - תסלח לי - 12000 שקל למחשב בינוני זה לא השקעה כספית נבונה.

Ixion

New member
חובת ההוכחה היא לא עליי

אתם יכולים להמשיך ולהמשיך להלל את המקינטוש, אבל העובדות נשארות אותו הדבר: אין סיבה לקנות מק בישראל כל עוד: א. זה יקר. ב. אין אפשרות להתקין על זה WINDOWS.

יאיר B

New member
טוב,

1. 70$, לא כזה הבדל גדול. אם אתה רוצה חינם - לינוקס זאת התשובה; ואפילו יש הפצות, מנדריבה למשל או אחד של דוביקס שמבוססת עליה, שהם בעלות ממשק בעברית. יש ממש בעברית למק? (חשוב לילדים קטנים או לבלי טכנופוביה). 2. מעבד תמלילים למשתמש ביתי - אופן אופיס. מלל עולה כסף... 3. אנטי-וירוס מתעדכן לבד (יש כאלה ממש גרועים שלא מתעדכנים). מקום בכונן? אצלי שלושת תוכנות ההגנה תופסות פחות מ-100MB (ממש לא הרבה מקום). לא מורגש אצלי האטה (הנייד שלי מבוסס סלרון שולחני, 2.4MHZ עם 256MB זיכרון!). אפשר גם לגלוש בלי תוכנות הגנה, אם שומרים על כמה כללים פשוטים (וירוסים לא נכנסים מעצמם לבד, לרוב צריך לגרום להם לרוץ). זה לא מומלץ למשתמשים מתחילים. 4. המק הבסיסי עולה 6500 ש"ח בישראל. אני יכול למצוא משהו דומה בפחות מ-5000 של IBM, לאפל יקח עוד 100 שנה להגיע לרמת האיכות בבניה של IBM... 5. יתרונות? וירוסים - שים לינוקס (וגם חינמי) פשוט לשימוש - גם לינוקס, אחרי שלומדים להפעיל אותו (וגם את המק צריך ללמוד). יופי - עניין של טעם. בלינוקס אתה יכול לשנות אותה איך שאתה רוצה, יש כמה שולחנות עבודה לבחירה. יציבות - ארבע שנים אני עובד עם חלונות XP והיה לי רק פעם אחת חלון כחול. בעיניי זאת יציבות (וגם זה היה בגלל חומרה שהתקלקלה). אילייף - לא יודע מה זה. המקים החדשים עולים יותר מהישנים. יתרון שיש ללינוקס ואין למק: עדכון בשורה אחת של כל המחשב (אתה יכול לכתוב בקונסול Apt get install... וכל המערכת שלך מתעדכנת לבד - כל התוכנות!). נושא מנהל החבילות שאין במק (הוא מנהל את כל ההתקנות, מוריד הכל אוטומטית ולא צריך לעשות כלום, חוץ מלסמן V קטן). גם בלינוקס אפשר להריץ כל מערכת הפעלה (חלונות או לינוקס ולבחור איזה להריץ). בלינוקס יש יותר מעורבות של הקהילה, אפשר להשפיע על דברים שמפותחים - במק הכל שושו סודי...

salam9

New member
אתה מעצבן אתה יודע?

אתה חמקן... מי דיבר על לינוקס?????????????????????????????? הנושא היה וינדוס בכלל לעומת אפל!!! אז מה אתה מתחיל להתבלבל?!!?!?!?!

יאיר B

New member
אתה אמרת שמק זה סוג של יוניקס,

גם לינוקס זה סוג של יוניקס.... הבעיה העיקרית שיש לי עם מק OSX זה שצריך לקנות חומרה מיוחדת כדי שהוא ירוץ עליה. זה מגביל אותי. לאפל יש מעט מאוד מפרטים לבחור ביניהם, זה לעומת ה-PC שיש כמות אדירה של מפרטים לבחירה (וגם חברות שונות עם רמות שירות שונות ומחירים שונים שמתאימים להרבה אנשים). בעיה נוספת שיש לי עם אפל היא מיעוט התוכניות שיש להשיג ברשת (או בכלל). אתן לך דוגמא: אני משתמש בתוכנת OCR והקראה באנגלית. תוכנות הקראה יש לי שניים על המחשב - חינמיות (חוקיות). OCR עלה כסף. יש כאלה במק? OCR בעברית יש למק? (לחלונות יש - ליגטורה, בתשלום אבל טובה מאוד). אני בטוח שיש עוד תוכנות שאנשים צריכים וקשה להשיג אותם או שאין בכלל במק. כמובן שנושא המשחקים הוא גם נושא כאוב (לרוב הילדים זו הסיבה שקונים מחשב). לוקח זמן עד שמשחקים חדשים מגיעים למק (אם בכלל). זו גם בעיה של לינוקס, אגב, שמונעת ממנה להגיע לשולחן העבודה של אנשים רבים. לחלונות יש כמות אדירה של תוכנות חינמיות ברשת (כמעט לכל פיםס קטן אפשר למצוא תוכנה מתאימה חינמית). במק זה לא ממש ככה. בעיות נוספות: אני מנהל גם את פורום נגנים. כל התוכנות של הנגנים (חוץ מאיפוד כמובן) רצות רק על PC. זה מגביל אותך בקניה של נגן (אתה צריך משהו ספציפי בלי תוכנה - פוסל את מרבית הנגנים). זה גם נכון לעוד סוגים שונים של חומרות שמתחברות למשב ושאין להם דרייבר למק (גם בלינוקס זו בעיה). אגב, אפל הוציאה את ה"טירונות" (בוט-קאמפ) שמאפשרת להריץ חלונות על מקינטל. מעניין לראות בעוד שנה, שנה וחצי, אם יעשו סקר, כמה בעלי מק עוד מריצים את מערכת ההפעלה של המק ולא את חלונות ...

salam9

New member
אגב, מבחינת איכות בניה,

כאחד שהיה בעלים של מק ושל אייביאמ, שתיהן פחות או יותר אותה רמה.

קשקושים

קודם כל דיברנו על השוואה לווינדוס,ולא ללינוקס. אבל תשובות: 1. 70 דולר זה לא הבדל? אוקיי,אז 500 דולר הבדל במחיר מחשב זה גם לא משמעותי... מאיזה הפרש זה כן? 2. אופן אופיס יש גם למק. למעשה,יש גם ניאו אופיס שגם היא חינמית. אבל מלל,פשוט טובה משתיהן. 3.איזה כיף זה שאנטי וירוס מתעדכן לבד,נכון? ויש כללים שצריך לשמור עליהם וכל זה... מה לעשות שאני פשוט מוותר על כל זה. 4. 100 שנה להגיע לאיכות של איי בי אם? איך בדיוק הגעת לזה? יש לך מקורות? אני השתמשתי בנייד בן 6 שנים,והוא פעל נפלא,זה מספיק טוב בשבילך? 5. היה לך מסך כחול פעם אחת. על כל אחד שאומר לי את זה,אני מראה לו 10 אנשים שמקבלים את המסך הזה פעם בשבוע. ולא משנה באשמת מי זה. 6. המקים החדשים -לא- עולים יותר מהישנים. תן דוגמא אם אתה אומר את זה. גם במק בלחיצה אחת אני מעדכן את כל מה שצריך. בלינוקס אפשר להריץ לינוקס או חלונות. במק אפשר להריץ לינוקס,חלונות ומק. לדעתי זה אחד יותר,לא? לגבי אייליף,תריץ חיפוש ברשת. דבר טוב.

יאיר B

New member
שתי שאלות בשבילך:

אתה רוצה מק? שיהיה מק. אני מתחיל להתעייף מזה. אבל יש לי שתי שאלות עבורך: 1. אם המק הוא כלכך טוב, למה יש בין 8000-10000 משתמשים בישראל (לפי העומדנים האחרונים)? אם זאת מערכת כל כך טובה, למה אין התנפלות על ידע ותרו מזמינים? 2. שאלה שהיא תשובה חלקית לשאלה 1: אתה ראית פעם בישראל פרסומת למק? אני לא (ואני קורא עיתונים, מקבצי הפרסומות בערוץ 2 הם התוכנית החביבה עלי
). בטלויזה ועיתונות רצים פרסומות של דל, HP ו-IBM, אבל מק לא רואים. יש לזה סיבה? הרי ידע היא הראשונה שיש לה אינטרס להגדיל את המכירות. אולי הם יודעים משהו שאנחנו לא יודעים על המק? מכורי הלינוקס עושים כל מה שהם יכולים כדי לפרסם את מערכת ההפעלה המעולה הזאת (לפי מה שהם אומרים). אבל בגלל שאין שום גוף עם תקציב רציני (עמותת המקור זו לא דוגמא), אז הפרסום מאוד דל ופרימיטיבי (מתבסס בעיקר על תוקבוקים או כרזות באוניברסיטואות). ידע לעומת מכורי הלינוקס היא חברה עם תקציב מסודר וכנראה גם רווחים לא רעים (ע"ע אייפוד). יש להם תקציב לזה. למה הם לא מפרסמים?

שתי תשובות בשבילך

1. לאורך ההסטוריה של עולם העסקים (לאו דווקא מחשבים),הוכח כבר שאין קשר בין איכות לבין הצלחה. את המק שיווקו בצורה רעה (פעם) ולכן אנחנו תקועים עם מערכת מיושנת ששמה ווינדוס. יש מה שנקרא סטנדרט דה פקטו, שהוא הווינדוס,ונראה מישהו מנסה לשבור את זה. אגב,הניסוי שאני עושה זה לשאול אנשים "למה אין לכם מק". אני מקבל הרבה תשובות,כולן קשורות לשיווק,אף אחת לא לאיכות. אגב,בשנים האחרונות,השיווק של המק השתפר בצורה מדהימה,ובארה"ב בשנה האחרונה דווקא כן היתה התנפלות על החנויות של אפל וקשה היה להשיג מק,בגלל התורים הארוכים. אם היה לי כח,הייתי מוצא לך סרטון מדהים של שידור חדשות מיפן,של תור מחוץ לחנות של אפל שנמשך כמעט קילומטר. (רק בגלל מק מיני). 2. לידע אין כסף לפרסם. הפרסום אמור לבוא מאפל,ואפל לא מקצים כסף. יש הבדל בין ידע לHP. נראה לי מיותר לפרט,אבל בגדול,ידע היא בסה"כ יבואנית של אפל,וHP ישראל נגיד,היא חברת בת. שזה הבדל רציני. אגב,את זה אני יודע מקרוב,ככה שזאת כבר עובדה,אני לא סתם מנחש. בגדול,הכול קשור לשיווק,ודווקא מכירות המק עלו ב 40% בשנה האחרונה והם צפויים לעלות הרבה יותר בשנה הקרובה.

levikon

New member
ולמה המכירות הולכות לעלות?

בגלל המק'אינטל. ובגלל שאפל מעכשיו מאפשרים להשתמש בווינדוס במחשבים שלהם. איך נפלו גיבורים....

Ixion

New member
זה הדבר הכי חכם שהם עשו

נקווה שבדור הבא של המקינטלים יהיה אשכרה קליק ימני בעכבר.

כמובן שבגלל זה

העובדה שהם יצרו מחשב שיכול להפעיל את כל מערכות ההפעלה,נותן להם יתרון גדול על המתחרים. אבל הדבר העיקרי זה שהם הורידו את המחסום העיקרי שמנע ממשתמי ווינדוס להגר למק - הפחד ממערכת חדשה. אגב,יש קליק ימני בעכבר משנת 99. אבל אתם מוזמנים לחשוב מה שאתם רוצים...

bar666xp

New member
אם הייתי קורא קודם ../images/Emo45.gif

סתם הגבתי תיקצור שלך חיחיחי רושם לעצמי בפעם הבאה לקרוא את כל השירשור לפני שמגיב חיחיחי

bar666xp

New member
כמה לא נכון.

א. יש מיליון גירסאות לינוקס חינם ב. למה מירוזיפט אופיס אפשר SUN OPEN OFFICE גם חינם!!! ג. עד כמה שזכור לי הפער מחיר בחומרה לא מוצדק. ד. גם אנטי וירוס ופיירוול יש חינמיים. ה. חורי האבטחה שנמצאו בOSX לא נופלים מהחורים שבמיקרוזיפט!!! תוכנה היא ממש לא חלק מהשיקול לקניה של מחשב אפל!!! אם כבר תוכנה תהיה מה שיהיה הגורם להעדפת הPC.

יאיר B

New member
אני יכול לעשות את כל מה שכתבת

גם על PC. איך אתה שואל? מתקין לינוקס....

למעלה