שלום לכולם

The Did

New member
שלום לכולם../images/Emo70.gif

בעוד חודשיים בערך אני אמורה לקבל מחשב. החדר שלי הוא קטן יחסית ואמא שלי מפחדת בגלל הקרינה ולכן לא רוצה שהוא יהיה בחדר בלילות. ואז הפתרון שנראה לה הכי הגיוני הוא- מחשב נייד. שתי שאלות: 1. מה אתם אומרים על הפתרון הנ"ל
2. איזה מחשב אתם ממליצים לי לקנות? אני צריכה אותו בעיקר לעבודות בצפר, לאייסיקיו((אני חושבת על לוותר עליו)) ולמשחק סימס2
((שיש לו דרישות משלו)). איזה מחשב חזק אתם ממליצים ושבכל זאת לא יקרע להוריי את הכיס
בתודה ((רבה רבה רבה)) מראש, עדי

Ixion

New member
אין קרינה מסוכנת ממחשבים

וניידים יקרים הרבה יותר... אבל אם בכ"ז בא לכם נייד, תגדירי תקציב ונראה מה יש בזה.

Bananaking

New member
.....

אני ממליץ על מחשב נייד iBook של Apple (מקינטוש) - http://tinyurl.com/es8au למרות שאולי לא הרבה אנשים ימליצו לך עליו זה המחשב הטוב והנוח ביותר שאת יכולה למצוא ולקנות....... (גם המחיר בסדר גמור). בקשר ל"קרינה" אין לך מה לדאוג למעט דבר אחד ==> אל תניחי את המחשב על הברכיים או על כל חלק אחר בגוף כשאת משתמשת בו (שיהיה על שולחן כלשהו). (-: בהצלחה בקניה.... תיהני!!

Ixion

New member
המחיר בסדר גמור? זה יותר מ6000 שקל

למחשב יחסית בסיסי

Bananaking

New member
.........

המחשב מגיע עם מערכת הפעלה ברמה פי 100 מאשר WinXP (או הגרסא הבאה שלהם שתהיה) - מערכת יותר טובה ונוחה וברמה ויזואלית הרבה יותר נחמדה למשתמש. כמו כן, אין שום צורך בשום אנטי ווירוס או תוכנות הגנה וכו' - לעומת windows שזו מערכת הפעלה עם מיליוני חורים באבטחה המק הוא במרחק שנות אור. כמו כן, לא צריך office של מיקרוסופט ואפשר להוריד Neo Office/Open Office שעובדים מעולה..... כל אלו, זה חסכון בכסף גם (=תוכנות). ומעבר לזה, מחשב כזה יחזיק הרבה יותר זמן מכל מחשב ג'נרי שתקני שמוכרים היום (בין אם זה pc או לפטופ)..... אני אומר את זה בגלל שלי יש PC ולאחרונה רכשנו גם נייד של אפל וההבדל הוא עצום בין המחשבים, אין מה להשוות בכלל - זה כמו להשתמש במחשב "עתידי" מסרטים של מדע בדיוני לעומת הבעיות שיש ב-windows.... את יכולה לקרוא עוד בפורום מקינטוש גם - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=603 (-:

Ixion

New member
שטויות

אני ממש לא הולך להתחיל את הויכוח הזה - השורה התחתונה היא שמק בישראל הוא הרבה יותר יקר והרבה פחות משתלם.

salam9

New member
בהנחה שאתה קונה תוכנות בצורה חוקית

אתה טועה. ביג טיים. ראשית, מערכת הפעלה על כל מחשב. נקודה. בניגוד לכל מחשב ג'נרי. 600 שקל על וינדוס חרא שעוד חודשיים יוצא חדש. וגם שיצא החדש, גירסת שידרוג עולה כמו מערכת הפעלה חדשה. כבר יצא לך 600 שקל האופיס של מיקרוסופט לא תומך בעברית. לכן אנו משתמשי המקינטוש נאלצים או יותר מכון נהנים להשתמש בניאו-אופיס שהיא גרסה חינמית ופשוטה של כאילו אופיס. הרבה יותר יציבה כי אם טיפה יותר איטית. הוצאת כבר 600 ועכשיו עוד 1200 בגירסת ההום של האופיס. אתה גם נאלץ לקנות אנטיוירוס ופיירוול בשביל המחשב, עוד הוצאה של 300 שקל לנורטון אינטרנט סקיוריטי. תוכנות מסרים תמיד חינמיות. בבקשה. אל תיכנס לויכוח.

Ixion

New member
להזכירך, גם iLife זה לא חינם

כן, מקבלים אותו עם המחשב (שזה סבבה), אבל על גרסאות מתקדמות יותר משלמים - ועוד איך משלמים. לעומת זאת... כל התוכנות שהוזכרו + תחליפי האופיס השונים קיימים גם בPC (הרי open source זה לא ייחודי למק) ויש המון המון תוכנות מאוד טובות (פיקאסה, ת'אנדרבירד, Paint.net, פיירפוקס ועוד) שיכולות להוות "פתרון חלופי" (שבדר"כ עדיף) לכל מה שהמק מציע - והמחשב עצמו עולה כמה מאות דולרים פחות. אז כן, צריך אנטיוירוס (וגם את זה יש בחינם). אף אחד לא מושלם. אז תחשוב שוב - מה זול יותר? ואין שום מקום להשוואה בין האופיס של מיקרוסופט לתחליפים. באמת. כל עוד מדובר במק מבוססי G4 ולא אינטל - אין סיבה לישראלי (שלא לדבר על מישהי שנראה שלא ממש צריכה נייד) להוציא כ"כ הרבה כסף. זה לא שאני אנטי מק - להפך. אני פשוט ריאלי.

salam9

New member
עזוב. אתה נכנס לשטויות פה.

מה משתמש ביתי צריך יותר ממה שציינתי? מערכת הפעלה, אופיס ואנטיוירוס. למה להיכנס לנישות אפלות?

Ixion

New member
נישות אפלות? על מה אתה מדבר?

ומזת'ומרת "צריך יותר ממה שציינת"? למה שנהיה מוגבלים מלכתחילה, ובמחיר גבוה יותר?

YossXP

New member
גם Tiger יצאה מתישהו...

והחליפה מערכת הפעלה קיימת. XP יצאה לשוק בשנת 2001 - המחליפה תצא בשנת 2007 כמעט 6 שנים של יציבות

salam9

New member
גם הליאופרד תצא מתישהו

אז מה? מאז שהosx יצאה היו קריסות? להזכירך, שהxp יצאה, היא קרסה במצגת הראשונה. הויסטה גם קרסה על המצגת הראשונה. יציבות? להזכריך ממתי מיקרוסופט משתמשים באותו קרנל? גיב מי א ברייק.

YossXP

New member
ואווו ואווו.....

Chillllll ואל תבין אותי לא נכון, אני לא לוקח צד לכאן או לכאן, בסה"כ ציינתי שכל מערכת הפעלה יש לה את היתרונות והחסרונות שלה. אי אפשר לומר ש XP לא מערכת הפעלה טובה רק בגלל שהיא קרסה בהדגמה בזמן שהיא לא הייתה גמורה, כמו שלא אמרתי ש OSX לא טובה רק בגלל שמצאו בה כמה 'פרצות קריטיות'

Ixion

New member
וכשהיא תצא - אתה חושב שהיא תהיה

בחינם? זה עוד משהו שאפל יקחו עליו כסף.

salam9

New member
עידכון עולה 20$

93 שקל טבין ותקילין כדי לשדרג את המערכת הפעלה תראה לי את מיקרוסופט מתקרבים למחיר הזה.

יאיר B

New member
בהנחה שאני קונה את התוכנות:

1. מערכת הפעלה כבר באה על הנייד ומשולמת מראש. כלומר לא צריך לקנות אותה (להזכירך, אנחנו בפורום ניידים!). כשיוצאת מערכת הפעלה חדשה למק - המקיסטים צריכים לשלם בדיוק כמו בחלונות על המערכת. ובוא לא נזכיר את העובדה שצריך ללמוד מערכת הפעלה חדשה (במקרה כזה אני מעדיף ללמוד לינוקס - יש לה מגוון גדול יותר של תוכנות - כולן חינמיות - היא גם עובדת יותר חכם ממערכת המקינטוש). 2. אופיס? יש אופן אופיס. חינמי. אני משתמש בו כבר שנתיים (מגרסא 1.1). מאוד מרוצה. 3. אנטיוירוס? AVG חינמי ויש גם AntiVir (חינמי כמובן). חומת אש? זון אלרם? אגניטיום? קריאו? כולם חינמיות. למה לשלם? המחשב הנייד שלי מלא בקוד פתוח (שרץ על חלונות...), ומה שאין בקוד פתוח, שזו ההעדפה שלי, יש חינמי (רישיון פריווי, לא שיתוף קבצים!). כלומר לא צריך לקנות כלום (והכל חוקי!). אז תסביר לי למה לי לשלם פי 2 או 3 על מחשב שכל מה שיש בו זה שהוא יפה? איזה ייתרונות יש לו למשתמש הביתי על PC שמריץ חלונות? תשכנע אותי למה לי לקנות מקינטוש? (אני בטוח שאצליח לסתור כל טענה שלך).

תשובות

1. המקיסטים לא צריכים לשלם בדיוק כמו בחלונות,כיוון שהמערכת זולה בהרבה (70 דולר הבדל). התוכנות של לינוקס עולות על מק כיוון שמק מבוסס יוניקס,וחוץ מזה,מי קבע שהיא חכם יותר ממק? הדגם,נמק והסבר. 2. נכון. גם למק. מה שאין לך לווינדוס/לינוקס,זה מעבד תמלילים נפלא בשם מלל. מומלץ ביותר. 3. אין בעיה. תוריד. אתה יודע מה? כל האנטי וירוס בעולם הוא חינמי,או כל הירקות האלה שכתבת. מעניין למה מיליוני מחשבים נפגעים כל שבוע מדברים כאלו. ופגיעה כזאת היא נזק. אוהו היא נזק. למק אין את זה בכלל. ובכלל,תוכנות כאלו דורשות זמן (עדכונים,התקנות),מקום בכונן,ומאטות את המחשב. במק פשוט מוותרים עליהם והכול בסדר. מק לא עולה פי 2 או 3. הנייד של דל שמקביל למק עולה 600 דולר יותר. גם HP לא זולים מול המק. לנובו אני מסכים,אבל בהחלט לא פי 2 או 3. זאת הגזמה פראית לחלוטין. נסכם יתרונות למשתמש הביתי: 1) אין וירוסים. 2) מערכת פשוטה יותר לשימוש. (אם תרצה,אפרט לך בהודעה הבאה). 3) מערכת יפה יותר (כן! זה יתרון! נעים יותר!). 4) מערכת יציבה יותר. 5) איילייף. אין חבילת תוכנות דומה לפיסי,וכן,זה -רק- למשתמש הביתי. יתרון אחד עצום,שקיים במקים החדשים: הם מאפשרים להריץ כל מערכת הפעלה ,כולל ויינדוס. כלומר,אתה יכול לקנות פיסי, ולהריץ עליו ווינדוס,או לקנות מק,ולהריץ עליו את שתיהן במקביל. אתה תבחר...

למעלה