שלום לכולם

Liricooli

New member
כל מיני להקות

ומצטטער על הרוב המוחלט של פורג- led zeppelin ELP Dream Theater Liquid Tension Experimen Gentle Giant Yes Genesis King Crimson Camel Pink Floyd Rush Jethro Tull Renaissance וכרגע זהו. לירי

OzzzzzY

New member
עוד הצעה...

ac\dc אולי חלק מכם יתנדג לכך , אבל אני חושב שהם ראויים להכלל בפרוייקט...

nute kram

New member
ובכן

cream gentle giant king crimson moody blues ccr lynyrd skynyrd rainbow jethro tull כוורת החברים של נטשה!!! focus dire straits deep purple acdc doors led zeppelin the who iron butterflly the beatles sex pistols camel velvet underground van-halen uriah heep queen rolling stones (לא משהו אבל מגיע להם...
) radiohead תמוז mamas & papas bitch boys (חחח...) וזהו בינתיים..

הזכירו את כל החשובים

עכשיו הזמן לכמה שריטות פרטיות (אגב עד עכשיו הוזכרו 47 להקות והרכבים, מרביתם אכן שייכים לפורום ויכולים להיות חלק מעניין קרב הלהקות הגדול שלנו) ובכן: - בלו צ'ייר (הולדן ליידי ג'ו אייכם?) - בלומפילד קופר וסטילס. - לאב סקולפטר (הלס עוד לא הגיע). - small faces (ליידי באמת...). - love (מישהו בבית?) - הזומביז. - the move (לא יכול להיות שג'ו ראה את השרשור הזה). - מנפרד מן. - אוויר חטוב (לא בדקתי איך כותבים אפילו הייתי בטוח שמישהי תזכיר אותם קודם). זה הכל בנתיים, בנתיים זה הכל ואגב James Marshall כל הכבוד על היוזמה ואופן הביצוע.

country joe

New member
חיכיתי שמישהו יזכיר אותם ../images/Emo13.gif

תודה ניב'. אגב, הסיבה שהרוב פה לא מכיר אותם היא שהם לא הצליחו באמריקה. בבריטניה הם היו סופר-סטארים.

אם כבר בשריטות עסקינן...

אז שכחתי עוד כמה גרינגוס ואמריקנוס ואחרים: בפאלו ספרינגפילד מרשל טאקר באנד פליינג בוריטו בראדרס The Doobie Brothers טרבלינג ווילבוריז להקות ששמן הוא צירוף של שלוש שמות (וכולן גם טובות, מה אתם יודעים...:) ELO של ג'ף לין ELP עם הקלידים של כל הזמנים BTO GFR - גראנד פאנק ריילרואד ועולה שאלה גם לגבי להקות, שהיו בעיקר ליווי של איש מרכזי, דוגמת: crazy horse של ניל יאנג E STREET BAND עם הבוס SILVER BULLET BAND של בוב סיגר big brother עם ג'אניס טום פטי והלבבות סביבו ואחרות... וכבר לא זוכר אם הזכירו את הבריטים החשובים לא פחות: הקינקס ההוליז ואיך שכחתנו את: Fairport Convention ואיפה יקיריו של יקי ה-strawbs? נו טוב, אין לזה סוף. מספיק ודי.

עומד בפינה... (ליידי סליחה)

הקינקס כבר הוזכרו ע"י הליידי וגם להקות אחרות שציינתי. בפעם הבאה אספור עד 10 לפני שאכתוב...

country joe

New member
הביג בראד'ר ממש לא הייתה

להקת הליווי של ג'ניס, אבל ממש לא. היא הצטרפה הרבה אחרי שהם הוקמו, ואמנם הייתה לה כריזמה אדירה שהעמידה אותה במרכז, אבל היא אפילו לא כתבה את השירים כמדומני.

האח הגדול וחברת ההובלות

ראויים לאיזכור כאן בזכות עצמם ולא רק בזכות ג'ניס, ממש כמו אגב...ג'ו הכפרי והדג שלו.

אתה עוד פעם לא סומך הליידי?

שהזכירה כמובן את הקינקס, ואם כבר שלוש שמות, אומנם הזכרתם גם אתה וגם הליידי את CSN&Y אבל איש לא הזכיר את השלושה שבאו קודם (קרוסבי סטילס ונאש), מצטרף כמובן לבאפלו ספרינגפילד (אתה מתחיל להזדקן שאתה שוכח אפילו את השריטות הפרטיות שלך, מה שאומר שאני מתחיל להזדקן). ואגב אם אני כבר כאן אז גם קוויק סילבר מסנג'ר צריכים להגיע לפחות למוקדמות ואם הזכרת את יקי אז גם ה Sparks וגם Steeleye Span ראויים לאיזכור וכמובן שגם bad compeny שמשום מה לא זכו אפילו לאיזכור אחד (אם זכרוני וגו')

a white swan

New member
אני מקווה שהם לא הוזכרו

סיימון וגרפונקל דייר סטרייטס the mamas and the papas סקורפיונס(הם נחשבים?) האיגלס

country joe

New member
השלמות

the byrds lovin' spoonful country joe & the fish the yardbirds traffic soft machine santana tomorrow the zombies moody blues small faces blood sweat & tears big brother & the holding company canned heat sha na na
gong the nice

תעצרו את העיר

אני גם רוצה להזכיר את סנטנה. |איקון של הניבלונגים שולח את עצמו לעמוד בפינה ולהתבייש|

say my name

New member
ועוד אחת...

את הרוב באמת הזכירו, רציתי להוסיף את סטילי דן, שמוציאים בדיוק עכשיו דיסק חדש.

Rubycon

New member
אם עוד אפשר אז

Led Zeppelin, Return to Forever, Gong, Mahavishnu Orchestra, Mothers of Invention, Van der Graaf Generator, Yes, King Crimson, Genesis, Gentle Giant, Genesis, Anglagard, UK, Ozric Tentacles. מספיק לי בינתיים :)

giloni

New member
מפעל חיים!!!

כפי שנתבקשתי, ארשום כאן את שמות הלהקות שבמקרה הטוב, לא יעברו את השלב הראשון ובמקרה הפחות טוב לא יתייצבו כלל לשלב הראשון. להקות שממעטים להזכירם, אך תרומתם לתרבות הרוק לה פחותה (ולעיתים אף עולה - ולהלן הנימוקים) מזו של הענקיות שתגענה, מן הסתם, לשלבים הגבוהים: 1. Steeleye Span הלהקה שהשפיעה, יחק עם Fairport Convention על סצינת הפולק-רוק באופן שאין לו אח ורע בבריטניה. הרבה להקות פולק קמו ועלו, אבל שתי אלה הצליחו לשרוד את השנים והן מופיעות, בהרכבים שונים במידת מה, משלהי שנות השישים עד עצם היום הזה. הן הצליחו ליצור שילוב מרתק בים פולק לרוק פסיכדלי בסוף שנות השישים, לתבל את הצליל שלהם ברוק כבד יותר בתחילת השבעים, להתנסות בקלאסיקה מבית המדרש של הפרוג באמצע שנות השבעים ואפילו לגעת קצת במוסיקת עולם וגל חדש בשנות השמונים. 2. ואם כבר בפולק עסקינן - Strawbs היא הלהקה שלדעתי הצליחה לשלב אותו ברוק המתקדם באופן המבריק ביותר, מבלי לסבך את מאזיניה ולהכביד עליהם במוסיקה מורכבת (ולא שזה רע, ראו בסעיף הבא). בעיני, אחת הלהקות הגדולות והבלתי מוערכות ביותר. 3. Gryphon אם כבר עסקנו בפרוג-בארוקי. צליל מאלף של ימי הביניים עם רוק וכלים אלקטרוניים. 4. ונעבור לGlam Rock וכאן נזכיר את Sparks המצחיקים, Roxy Music השובניסטים, T-Rex הפסיכדליים משהו - ובכלל ז'אנר שלדעתי לא יגיע רחוק בתחרות הזו 5. ועוד נדבר על להקות, שלאזני הצעירים שבפורום הן עלומות לחלוטין ובצדק, אך יהיה זה אך הולם שאזכירן כאן, למען יוזכרו גם אם לא יגיעו לשום מקום (והן באמת לא הדיעו לשום מקום למרות המוסיקה הנפלאה שעשו): 10CC השנונה Curved Air הסימפונית Gnidrolog המחתרתית Thin Lizzy העוצמתית Lindisfarne השמחה Climax Blues Band העשירה Colosseum התזזיתית Dixie Dregs הכשרונית ועוד ועוד ועוד. בכל זאת, לצורך הפרוטוקול, הנה הרשימה המסודרת שלי, שיש בה איזון סביר בין הסגנונות (עם נטיה ברורה למה שמכונה "פרוג") Beatles Camel Caravan Cream Creedence clearwater revival Crosby, Stills, Nash & Young Deep Purple Doors Emerson lake & Palmer Fairport convention Focus Genesis Gentle Giant Gong Jefferson airplane Jethro Tull King crimson Led Zeppelin Love Pink Floyd Procol Harum Queen Renaissance Rolling Stones Santana Soft Machine Steeleye Span Steely Dan Strawbs Supertramp Ten Years After The Beach Boys The Kinks The Moody blues The Velvet Underground The Who Traffic Uriah Heep Van der Graaf Generator Yardbirds Yes בהצלחה לכולם יקי

יקי

קודם כל אחלה רשימה, חוץ מזה אם תוכל בהזדמנות, לכתוב משהו מפורט קצת יותר על Colosseum, שממש אינם זוכים להתיחסות כאן וחבל, לטובת החברה היותר צעירים וגם עבור מי שסתם החמיץ את הלהקה המעולה הזו, אני בטוח שכולם יהיו אסירי תודה. סתם בקשה לא מחייבת

למעלה