שלום לכולם!

henor

New member
שתי האפשרויות שנחשבות היום תקניות

הן אלה: בין X ובין Y בין X ל-Y הראשונה עדיפה לצירופים ארוכים, כגון: כדאי להפריד בין אלו שאוכלים בשר ובין אלו שאינם אוכלים בשר. השנייה עדיפה לצירופים קצרים, כגון: כדאי להפריד בין אוכלי בשר לצמחונים. אבל זו לחלוטין בחירה סגנונית.

יפתח ב

New member
כלומר, מה שהמלצנו לא תקני?

"ההבדל בין X ובין Y" הוא משפט מוזר לאזני. האם חייבים להשתמש בו' החיבור במקום ב-ל'?

jasonS

New member
אין מצב. בין לבין (ולא בין ובין) -

(אני אישית נפלתי על זה בבחינה...)

henor

New member
"ויבדל אלוהים בין האור ובין החושך"

(בראשית א, ד). באיזו בחינה נפלת על זה?

יפתח ב

New member
הדוגמה מעניינת, אבל לא חותכת

להבדיל בין אור ובין חושך פירושו בהקשר זה להפריד (באופן ממשי) בין האור ובין החושך - להבדיל את האור מהחושך. אני מניח שיש קשר בין הצורה הזו לבין "להבדיל בין X ל/ובין Y", אבל צריך לשים לב שהמובן שונה. (אלוהים לא הסביר מה ההבדל בין אור לחושך, כאילו דה?!). כל זה לא לא מוכיח כמובן שהצורה שהצגנו אנחנו היא הנכונה.

../images/Emo26.gifמשפט קצת מסובך....

There are probably few mechanisms that can equal the effects of confronting an unsuspecting partner with the last link of a long, complicated chain of fantasies in which he plays a decisive, negative role. תרגמתי זאת כך: סביר להניח שישנם כמה מנגנונים שהאפקט שהם יוצרים מקביל לאפקט שיש לעימות עם פרטנר אשר לא מודע להיותו חוליה אחרונה בשרשרת ארוכה ומסובכת של פנטזיות בהן הוא משחק תפקיד שלילי ומכריע. זה מרגיש לי צולע. יש הצעות אחרות?

טרודי

New member
שימי לב!

יש הבדל מהותי בין There are a few לבין There are few. אם אכן במשפט המקורי שהבאת אין a (וזו לא שגיאת הקלדה מצידך) אז התרגום צריך להיות יותר בכיוון של "אין הרבה מנגנונים ש..." ולא "ישנם כמה מנגנונים".

יפתח ב

New member
זה לא מדויק,

מבלי להתיימר להבין למה בדיוק הכוונה כאן (האם מדובר באנשים שמספרים זה לזה על חלומות שחלמו? על שאיפות כמוסות כלשהן?), מדויק יותר לדעתי לתרגם כך: "רק למנגנונים מעטים, מן הסתם, השפעות המשתוות לאלה עימות בן-הזוג, שלא חשד בכלום, עם החוליה האחרונה בשרשרת ארוכה ומורכבת של פנטזיות שבהן הוא משחק תפקיד שלילי מכריע". (few, בניגוד ל-a few, מתרגמים בדרך-כלל "רק מעט". השימוש בו מדגיש שהכמות המדוברת קטנה מהצפוי).

נשלחה לי בטעות הודעה לא גמורה....

הנוסח שנראה לי נכון הוא - אין הרבה מנגנונים, מן הסתם, להם השפעות המשתוות לאלה שיוצר עימות עם שותף אשר אינו מודע להיותו חוליה אחרונה בשרשרת ארוכה ומסובכת של פנטזיות בהן הוא משחק תפקיד שלילי ומכריע. כאן לא מדובר בבן זוג, אלא בכל קשר אנושי בו אדם א' יוצר בראשו קונספציה דמיונית, אשר אינה קשורה למציאות, לגבי אדם ב'.

טרודי

New member
השותף איננו החוליה האחרונה

אלא מעמתים אותו עם החוליה האחרונה.

יפתח ב

New member
שוב לא מדויק, צר לי

המשפט confronting an unsuspecting partner with the last link אין כוונתו להתעמת עם שותף שיש לו תפקיד מכריע והוא אינו מודע לו, אלא לעמת את השותף עם המידע הזה ("confront with" שונה מ-"confront" + מושא ישיר. פירושו לעמת מישהו עם מידע, בעיה, להציג לפניו ראיות...).

אוקיי. אז מה דעתכם על -

כפי הנראה, אין הרבה מנגנונים בעלי השפעות המשתוות לאלה שיוצר עימות של שותף שלא חשד בכלום עם החוליה האחרונה בשרשרת ארוכה ומסובכת של פנטזיות, בהן הוא משחק תפקיד שלילי ומכריע. איך?

למעלה