שלום לכולם!

שלום לכולם! ../images/Emo24.gif

הייתי בחופש וחזרתי! שאלה לי אליכם! - האם נכון לומר, "ההבדל בין ____ ל_____" או " ההבדל בין ____ ו_____"??? תודה!

tafustafus

New member
תלוי במשפט, אבל באופן כללי

לדעתי מדוייק יותר לומר "הבדל בין ... לבין ....

jasonS

New member
בין X לבין Y זה התקני, אבל כמובן

תלוי במשלב. כנ"ל לגבי "אמריקאי" ו"אמריקני", אגב.

בין לבין, בין ובין, בין X ל-Y.

כולם תקניים. היחיד שאינו תקני הוא בין X ו-Y.

henor

New member
אבן שושן מכשיר גם "בין... לבין" וגם

"בין... ובין". לאה צבעוני מתקנת "בין... לבין" לצורה השנייה. לא ברור לי מדוע, אך כך שמעתי גם מעורכים אחרים. ע' - האם את יכולה לבדוק במקורות נוספים?

ציטוטים של ראובן סיון:

"אין הלכה נוקשה, המחייבת רק 'בין... לבין'... גם הצורות 'בין X ל-Y' ואפילו 'בין X ו-Y' אף הן צורות כשרות מבחינת הלשון, ויש להן סמוכים במקרא ובסגנון חז"ל. יש מכל מקום בעלי סגנון שיעדיפו את הצורה הראשונה." ועוד: " 'בין... בין...' משמעו: גם כך וגם כך, היינו הך... מותר גם לחצוץ שתי מילים אלה בוי"ו החיבור: 'בין שתרצה ובין שתסרב.' "

כלומר, לצירוף "בין ובין" יש משמעות

שונה מאשר "בין לבין", ולכן אינו מהווה תחליף. מוזר, בהוצאת ספרים גדולה אחת הורו לי פעם לכתוב "בין ובין" במקום "בין לבין".

henor

New member
ל"בין... ובין" יש שתי משמעויות

שאחת מהן היא כמו "בין... לבין", ובלשונו של אבן שושן: "בין זה לזה", והשנייה היא "כזה כן זה, בלא הבדל" (גם בלשונו של אבן שושן). במשמעות השנייה אפשר להשמיט את הוי"ו או להשאיר אותה, כמו בצירופים "בין שתרצה בין שלא תרצה", "שבכל הלילות אנו אוכלין בין יושבין ובין מסובין".

../images/Emo26.gifשאלית---

The first is a certain Moshe Oz איך יהיה נכון לתרגם את המשפט הזה? הראשון הוא משה עוז מסוים?

lazy fish

New member
אני אף פעם לא בטוחה ../images/Emo13.gif

ההצעה של יפתח יותר טובה.

למעלה