שלום לכולם

• פותח הנושא RMXXX
  • פורסם בתאריך

אורלי 7

New member
ביוטי....... למה לדבר ככה?

בואו נישאר מנומסים. למה את מתקיפה אותו בצורה כזו? אני חושבת שזה ממש מיותר.

RMXXX

New member
חחחח

ואאו ילדה את יודעת לפתוח פה אה? את רואה זה הבעיה שלכם, אתם צועקים ומאשימים בלי לדעת בכלל על מה אתם מדברים(דרך אגב בדיוק כמו ערבים). אז בואי אני יתן לך כמה פרטים לפני שתחליתי מה אני יודע ומה לא, קודם כל אני רוכב בערך מגיל 5-6, כל החיים שלי הייתי עם סוסים, ואם יש משהו שאני מכיר יותר טוב מכולם זה סוסים, לא משנה באיזה סגנון רכיבה, אני יודע איך להבין אותם, נראה אותך נכנס לתא של סוס הרבעה מטורף ושמה עליו ציוד לדוגמה, הכל עניין של איך מכירים את הסוס. ישיבה נכונה? טמבלית אני יכול ללמד אותך על ישיבה נכונה, לא תמיד רכבתי ג'וקי, אם היית עוברת חצי המדברים שעברתי עם סוסים היית יכולה אולי להבין על מה שאני מדבר, אז אל תזלזלי בידע שלי.. "בגיל 4 זוקרים לפח", אם תמצאי על המסלול סוס אחד בן פחות מ3 וחצי אני יקנה לך אותו, הסוס שאני מאמן עכשיו בן 9, ובדרך כלל עד גיל 12 הם רצים ואז מפסיקים והופכים לסוסי הרבעה\סוסות להרבעה, הם מפסיקים בגיל 12 לא בגלל שהם לא יכולים לרוץ עוד, אלה בגלל שהם לא מספיק מהירים כבר בשביל לנצח. על סוסי מרוץ משקיעים אלפי שקלים בחודש, אין הרבה סוסי דרסג' שמקבלים טיפול כזה ותאמיני לי אני מכיר יותר חוות ממך, לפחות לא בארץ, תשאלי גם כל וטרינר. בעלי סוסי המרוץ לא מבינים כלום? תשאלי את בעל החווה שאת רוכבת בה מי זה יוסי בסין, אני מאמן סוסים שלו, הוא אחד הרוכבים הכי ותיקים בארץ והכי מנוסים, תשאלי הוא בטוח מכיר אותו, ותראי מה הוא יגיד לך, הלוואי כולם היו יודעים לטפל בסוסים כמוהו. כדאי שתבררי קודם דברים לפני שאת קופצת או לפחות תהיי עדינה על המקלדת כמו כל מי ששאל פה שאלות. עכשיו לזה ששאל על הסוסים שמתו, הסוסים שמתים הם כמעט אף פעם לא מתים סתם, אלה בגלל תאונות, תאונות=שני סוסים שמתנגשים אחד בשני במהירות גבוהה= מוות. תברר כמה סוסים מתו בארץ על המסלול בכל ה30 ומשהו שנה שהספורט הזה קיים פה, אתה יכול לספור אותם על האצבעות, כי פה מספר הסוסים הוא קטן בכל מרוץ, מקסימום 8 על מסלול אחד, ובחול אתה רואה לפעמים מרוצים של 50 סוסים היחד, אז ברור שיהיו תאונות. הכל יחסי גם, כי על כל סוס מרוץ בארץ יש 200 סוסים באירופה, אז ברור שגם ימותו יותר,99 אחוז מהמקרים הם מתאונות, סוס שמת מהתקף לב זה בגלל שאיזה טמבל הזריק לו סם ממריץ, והסמים האלו לא חוקיים לפי חוקי המרוצים ומי שנתפס מזריק נפסל מהמרוץ, כך שאתת לא יכול לבוא על זה בטענות. אני מזמין את כולכם לבוא לראות מרוץ פעם אחת בפרדס חנה, תראו שזה בכלל לא נורא, תראו איזה טיפול טוב הסוסים מקבלים, ותראו שאף אחד לא מת. היחידים שמתים הרבה או נפצעים קשה זה הג'וקים, בגלל שליפול במהירות כזאת זה לא כל כך נחמד, במיוחד אם סוס אחר שרץ עולה עליך...

mottyor

New member
אני אשמח לבקר במרוץ סוסים!

אני חייב לציין שההודעה של ביוטי ה"יפה", השאירה בי תחושת הגועל. אני אשמח לבקר אצלכם מתי מתקימות תחרויות, מתי יש תחרוית חשובות יותר ? איזה סוגים של תחרויות יש (חצי גמר וגמר)?

RMXXX

New member
הגמר עבר כבר ועוד מעט...

מתחילה עונה חדשה, אני יידע אותכם כשאני ידע על מרוץ...

mottyor

New member
אתה יכול לפרט סוגי תחרויות?

גמר, חצי גמר,אליפות הארץ אך זה הולך?

mottyor

New member
ידוע לך לגבי החוק להסדר הימורים?

אני הבנתי שהחוק עבר. ועכשיו הבעיה בהתאחדות לספורט הרכיבה? מה קורה שם סכסוכים פנימים, משהוא יודע?

RMXXX

New member
הבעיה היחידה היא

שענף המרוצים בארץ הוא יזם פרטי ולא שייך להתאחדות, לכן זה יוצר בעיות לגבי מי יקבל את זכות ההימורים, אבל תאמת שאני לא יודע בדיוק איך זה מתקדם עכשיו. כרגע כל עונת תחרוית הולכת ככה: בערך כ 10 ימי מרוצים, בהם יש תחרויות רגילות- מקצה 900 מטר. מקצה 900 מטר לסוסים מקומיים(שנולדו בארץ). מקצה 1200 מטר. מקצה 1600 מטר. מקצה 1800 מטר. בסוף כל עונה יש יום מרוצים אחד שבו כל בעל סוס יכול להביא את סוסו, זה לא כמו בקפיצות או דרסג' שצוברים נקודות ודרוג. אלה התחרות וגם האליפות פתוחה לכולם(כמו בכל העולם), ומנצחי התחרות הזאת הם אלופי הארץ לעונה זאת, ביום זה יש מקצה מיוחד ל2000 מטר. בעלי הסוסים בדרך כלל לא באים בשביל להגיד שנצחנו אנחנו הכי טובים, אלה כי הסוסים הם כמעט כולם סוסי הרבעה, וסוס שמנצח אז באותה עונה יבואו להרביע איתו הרבה סוסות, וכך יש לבעל הסוס כסוי על כל הכסף שהשקיע בסוס. כל העיקרון פה הוא שבעלי הסוסים גם נהנים מהגידול סוסי מרוץ, וגם למרות ההוצאות הגדולות יש גם רווחים, ואז הספורט יכול להמשיך, בגלל זה אם יכנס החוק של ההימורים הענף הזה יגדל פי כמה, ובטח תראו מסלולים חדשים בכל הארץ... הלוואי!

shadow the 1th

New member
rmxxx ידוע לך אולי ?

ידוע לך אולי למה מרצי הקווטרים לא מפותחים בכלל בארץ? מעניין לדעת אני יודע שבארה"ב ואירופה מרוצי הקווטרים מפותחים מאוד!

mottyor

New member
כל ענף המרוצים אינו מפותח בארץ!

בכול העולם הענף מפותח בגלל ההימורים במרוצים. רק חווה אחת בארץ (פרדס-חנה) מתמחה בספורט המרוצים סביבה התפתחו הימורים שאינם חוקיים. כשרק חווה אחת עוסקת בתחום זה אי אפשר לצפות שהענף יהיה מפותח כמו בארופה. אני חושב שכשהענף המרוצים יקבל תנופה, כל ספורט הרכיבה יקבל תנופה. לכן (לדעתי) כל העוסקים בספורט הרכיבה צריכים להתאגד ולדחוף קדימה את קיום ההימורים בענף המרוצים. אני חושב שדרך הפורום הזה צריך להתאגד , מי שמסכים איתי שירים את ידו.

RMXXX

New member
אחת הסיבות העיקריות

שאתה לא רואה קווטרים על המסלול, זה בגלל שמגדלי הסוסים פה פשוט מעדיפים טורברדים או ערביים, בעיקרון בעבר היו גם קווטרים, אבל המגדלים פה פשוט לא אוהבים אותם, הם איטיים מאוד יחסית לטורברדים ולערביים, והאילוף שלהם שונה, כך שפשוט מעדיפים להריץ טורברדים וערביים, אני יכול להבטיח לך שאם יבואו כמה (לפחות 5) בעלי קווטרים ויבקשו לפתוח מקצה בשבילם הוא יפתח בשמחה, פשוט אין ביקוש למקצים כאלו. ודרך אגב, בעבר היו בארץ הרבה יותר מסלולים- בעפולה, מעיין חרוד(שם אני מאמן עכשיו על המסלול הישן), הרבה מסלולים ברמת הגולן ובנגב ועוד.... זה ברור שזה יפתח את כל הענף בארץ, ברגע שיהיו הימורים חוקיים אתם תראו מסלולים וחוות ברמה של חול, והרבה יותר כסף יוזרם לכל הענף הזה, זה גם בטוח ימשוך הרבה רוכבים חדשים להתחיל...

bonito palface

New member
שיו!! אפשר לדעת מי אתה בדיוק?!

יש לך את הפה הכי גדול שראיתי בכל ימי!!!!!!!!! מי אתה??? איך קוראים לך?? איפה אתה רוכב??????? בן כמה אתה????

RMXXX

New member
חחחחחחח

ומי כבוד החוקרת? תתאמצי קצת ותראי את כל התשובות לשאלותיך בהודעות שלי....

bonito palface

New member
משתגיד... אני לא ממש דיברתי אליך...

דיברתי אל המוטי הזה... חושב עצמו חכם גדול... שישב בשקט!!! זה בדיוק כמו שפתחו את הפורום של הרוכבים צעירים, הוא והחברה שלו אורלי התחילו לזיין ת'מוח על איזה שקט נהיה... באמת נהיה שקט!! נהיה חרא של פורום...
אין כמעט הודעות חדשות, והאלה שיש ממש משעממות!! וחוץ מזה, אני חייבת לציין, מוטי, שמה שרעות (ביוטיהיפה) אמרה, נכון מאוד!!!! אז כדי שתפסיק ליעץ לאנשים מה לעשות!!! שיייייו!! אתה כל כך מעצבן!!! בקיצור, מי אתה??? ושוב, אני מדברת למוטי הזה לא אלייך, איפה אתה רוכב?? בן כמה אתה??? וכמה זמן אתה רוכב??? אני פשוט מתה לדעת איך אתה כזה "גאון"!!! ומאיפה ה"גאון" בא... באיזה חווה הוא רוכב

RMXXX

New member
אה אופס חשבתי שהתכוונת אלי...

אבל בלי קשר, יכול להיות שביוטי צודקת(היא לא אבל נגיד שה..), הוא לא בא בטענות על מה שהיא טענה, אלה על הצורה שהיא כתבה את זה, אני בטוח שאם היא היתה כותבת- "אני לא חושבת כמוך... אתה טועה בגלל כך וכך וכך..." אז הוא לא היה אומר לה כלום, וגם אני הייתי עונה לה בכבוד. זה לא קשור לאיפה הוא רוכב בכלל, לא צריך להיות רוכב בשביל להגיד שהיא לא כתבה כמו שצריך את התגובה שלה...

mottyor

New member
תגובה!

קשה לי לענות לך כל מה שכתבתי הצלחת להבין אותו הפוך גל צודק לא התיחסתי כלל לתוכן של ביוטי "היפה" אלא לביטוי הגיזעני שלה אם לא הצלחת להבין שאני התנגדתי לאורלי באמת בשביל מה לטרוח לענות לך הרי כל מה שאני אכתוב את תביני הפוך אבל דבר אחד אני בכול זאת אנסה להסביר לך מי אני? אני אוהב סוסים נקודה. אני ,לצערי, לא גאון, חבל. אני כאן כדי ללמוד ממך ומגל ומכל חברי הפורום על סוסים וספורט הרכיבה. אני מצטער אם אני מעצבן אותך חבל אין לי כוונה כזו אני בטוח שיש לי מה ללמוד ממך, בעיקר על סוסים אז אם בראש שלך להוסיף לידע שלי אני אשמח לשמוע ממך השאלות מהסוג בן כמה אני שיכות לפורום רוכבים צעירים זה ההבדל בין הפורומים

animals lover

New member
שאלות-

בקשר לסוסי מירוץ-לא מחזיקים אותם סגורים בתא כל היום כדיי שיהיה להם מרץ? וזה הנכון שרוכבים עליהם מגיל שנתיים ואז זה הורס להם את הגב והרגליים?...

RMXXX

New member
על סוסי מרוץ

עולים פעם ראשונה בגיל שנתיים וחצי, אבל הגב שלהם נשמר הכי טוב שאפשר, כי הרוכבים הם הכי קלים(משקל), הציוד לא שוקל כלום והסוס בקושי מרגיש אותו על הגב, גם תמיד משתמשים בריפוד ג'ל איכותי, בעיות גב זה אחד הדברים שאני יכול להגיד לך ב100 אחוז שאין לסוסים האלו, למשל בקפיצות אפילו יש יותר, כי שם לא תמיד הרוכבים קלים, הציוד הרבה יותר כבד, הרוכב תמיד יושב ולא עומד כמו ג'וקי, והרבה פעמים אחרי קפיצה הרוכב פשוט נופל על גב הסוס(לא נשאר בעמידת קפיצות) וזה הכי גומר את הגב לסוסים... לגבי התאים הסגורים, זה אחד השטויות הכי גדולות ששמעתי ומראה על חוסר הידע של מי שאומר את זה, אני יסביר לך כמה דברים- בתוך תא סגור סוס חם יוצא יותר מרץ מאשר במסלול פתוח, למה? כי הוא ירקוד בלי הפסקה במקום, ישתגע ויוציא את כל הכח שלו. בלי קשר לסוסי טורברד שי יותר מדי מרץ תמיד, ואחד האימונים הראשונים שסייח מרוץ עובר הוא ללמד אותו לשלוט במרץ הזה, ללמד אותו לרוץ גם רגוע ולא לפתוח כל הזמן. כך שלא צריך לגרום להם ליותר מרץ.. סוסי מרוץ יוצאים כל יום בשבוע לאימון, חוץ מימי שבת. כל יום או הליכה או ריצה לפי מסגרת האימונים, אם תעמידי סוס חודש בתא, הוא יקבל הרבה מרץ, אבל סוס שרץ כל יום עדיין ינצח אותו, לא צריך מרץ בשביל לנצח אלה כושר. אני מקווה שעכשיו הבנת למה זה לא נכון, לא רק שזה לא נכון זה גם היה טיפשי לעשות את זה כי זה רק יכול להזיק....

למעלה