שלום לכולם

• פותח הנושא RMXXX
  • פורסם בתאריך

RMXXX

New member
שלום לכולם../images/Emo24.gif

אני דיי חדש פה (השתתפתי פעם בכמה שירשורים) אבל החלטתי להציג את עצמי, אני גל, ג'וקי(רוכב מרוצים)... סתם רציתי להגיד שלום

אתה באמת ג'וקי!??!!?!?

אם כן אז תספר על זה קצת! זה כזה מעניין!!! איך זה!? זה נראה הכי כיף בעולם...........

mottyor

New member
שלום גל

מה לדעתך יקרה לענף המרוצים כאשר יהיו הימורים תחת מועצה להימורים. לפי מה שהבנתי כרגע המצב הוא שעבריינים הם מארגני ההמורים. למרות שעבר בכנסת חוק המתיר הימורים במרוצי סוסים, זה נכון? אתה רוכב פרדס חנה ? אך מהמרים על סוסים , ועל מי כדאי להמר? הרבה מאנשי הפורום חושבים שאתם מתעללים בסוסים, זה נכון?

חח בגלל זה תמיגד אומרים לי שאני

צריכה להיות ג'וקית! דבר ראשון אני קטנטונת ורזה ודבר שני אני כל כך אוהבת לעשות קאנטרים מהירים!!!! זה הכי כיף בעולם!

RMXXX

New member
אוקי תשובות לכולם...

דבר ראשון אני כבר לא מתחרה בפרדס חנה, בגלל שאני שוקל עכשיו קצת יותר מהמותר(עד 52 קילו), אבל אני עדיין מאמן סוסים שעליהם מתחרים בפרדס חנה ג'וקים אחרים, ואני משתתף לפעמים במרוצים לא רשמיים בצפון. לגבי ההימורים, אני חושב שאם ייסדו את זה בחוק זה יכול להעלות את הענף בכמה דרגות,רק יכול לקדם. אבל בנתיים ההימורים הם לא חוקיים ובאמת רק לעבריינים, ומי ששאל איך מהמרים, אז דבר ראשון אתה צריך שיהיו לך קשרים לאנשים האלו כי לא נותנים לכולם להמר, והם גם מהמרים על אלפי שקלים ולא כסף קטן. אתה יכול לראות אותם צופים בסוסים לפני כל מרוץ בפרדס חנה בשביל להחליט על ההימור. לגבי מי שרצה להיות ג'וקי, צריך להיות לא רק קטן וקל, אלה גם חזק מאוד, זה הסגנון רכיבה שדורש הכי הרבה כח, תחשבו מה זה להחזיק סוס ב60 קמש, ועוד בעמידה על הסוס כך שכל הכח רק על הידיים והגב, ובלי קשר זה רכיבה מאוד מסובכת וקשה, לא הרבה עוברים את המבחנים לקבלת תעודת ג'וקי. פעם היו עושים קורסים לרכיבה הזאת, היום כבר אין לפי מה שידוע לי. הרכיבה עצמה מדהימה, כל מי שחשב שהוא עושה קנטר מהר וזה נחשב מהר תאמינו לי הוא טועה, אין כמו לפתוח למהירויות של 60-65 קמש, רק בשביל שתבינו אני רוכב עם משקף רוח בשביל שאני יוכל לראות משהו בכלל. מדהים! לגבי התעללות בסוסים, כל סגנון של רכיבה הוא סוגשל התעללות, אין סוס שרוצה שירכבו עליו. תמיד כשאומרים מרוצים אנשים ישר חושבים על התעללות, זה לא נכון, אומנם הסוס עובד שם יותר קשה מבכל סגנון רכיבה אחר, אבל הסוסים שם מטופלים הכי טוב שיש, ולכל סוס יש וטרינר צמוד, משקיעים על הסוסים אלפי שקלים, הם מקבלים את הטיפול הטוב ביותר. תזכירו לי מתי לאחרונה ראיתם בתחרות קפיצות או דרסאג' צוות וטרינרים ומטפלים מוכן לפעולה? מקווה שעניתי לכולם, אם יש עוד שאלות חופשי...

אממ...

אתה יודע שיש אומרים ~ודיי בצדק~ שמירוצי סוסים הם התעללות בסוס..... יש לך תגובה לזה בתור מי שבא מהצד האחר (הצד של רוכבי המירוצים)??? מה למשל עם הזרקת החמרים המריצים לסוסים? ועם העובדה שבעצם זה דיי התעללות בסוס להריץ אותו עוד ועוד ועוד עד קצה גבול יכולתו וכמה יותר מהר...?

RMXXX

New member
הבעיה העיקרית של רוב

אלה שמתלוננים על התעללות היא חוסר בידע על מה שהולך שם. אף סוס לא רץ עד קצה גבול יכולתו, בגלל זה יש מקצים שונים של מרחק, מ900 מטר(שזה ממש כלום בשביל סוס) עד שני קילומטר(אין הרבה סוסים שמסוגלים לפחות בארץ), הסוסים מאומנים הכי טוב שאפשר והם לא רצים אף פעם בלי אימון טוב, באימון אף פעם לא מוצאים מהם את המקסימום. בוא אני יסביר לך איך הולך שבוע אימון של סוס מרוץ: יום ראשון- שעתיים הליכה בלבד (מעולה בשביל סיבלות לב ריאה) יום שני- אימון מסלול, ריצה בהתאם לכושר הסוס. יום שלישי- חצי שעה הליכה לשחרור השרירים אחרי אימון הריצה. יום רביעי- שוב שעתיים הליכה. יום חמישי- אימון מסלול. יום שישי- חצי שעה הליכה לשחרור. יום שבת- כמו כולם למנוחה, ופעם בחודש בערך נוסעים עם הסוס לפרדס חנה לאימון הכרות עם המסלול. כך שכמו שאתה רואה האימון מחושב מאוד והסוס לא רץ יותר מפעמיים בשבוע, שזה לא מתקרב לגבול יכולתו. גם לגבי המרוצים עצמם. יש מרוץ פעם בחודש, בשביל שלא יצא שסוס ירוץ בהפרשי זמן קצרים יחסית, וכך נותן זמן מנוחה ואימון מחדש, אחרי כל מרוץ הסוס רק יוצא להליכה כל יום במשך שבוע כדי לנוח מהמרוץ. לגבי הזריקות, מעטים הם האנשים שבאמת משתמשים בזה, וזה גם לא חוקי להשתמש בזה לפי תקנון המרוצים, כך שאת לא יכול לבוא בטענות לגבי זה, אני אישית לא השתמשתי בזה מעולם.

mottyor

New member
ועוד כמה שאלות לקינוח

איך מאמנים גו'קים? למה צריך כח לא הבנתי? איזה מבחנים צריך לעבור ומי מעביר אותם? מה זה תחרות לא רשמית או יותר נכון מה זה תחרות רישמית?

RMXXX

New member
תשובות

אם ראית פעם ג'וקי רוכב, תראה שהוא עומד מקופל על הסוס, זה רכיבה שמצריכה הרבה כח ברגליים, ידיים וגב, השרירים שלי ברגליים מפחידים אנשים לפעמים, וכמעט כל הג'וקים סובלים מבעיות גב(גם אני), בכל אימון אתה לא נותן לסוס לפתוח עד הסוף, אבל הוא כן רוצה לפתוח ככה שאתה צריך להחזיק אותו חזק מאוד, ואנחנו רוכבים עם מתגים שבורים פשוטים כי למרוץ זה הכי טוב אז צריך להפעיל הרבה כח על הידיים, תחשוב שהסוס יכול להגיע ל60 קמש, אבל באימון אתה מחזיק אותו על 40 קמש, והוא רוצה לרוץ ייותר מהר. עכשיו אתה מבין למה צריך הרבה כח? אתה גם עומד על קצה האצבעות וכל משקל הגוף והמאמץ של החזקת הסוס הוא על הרגליים שלך, זה ממש מכאיב בהתחלה ולוקח כמה חודשים טובים להתרגל. מבחנים לג'וקים עושים בפרדס חנה, ויש ועדה שמעבירה אותם, אתה צריך להתקשר ולברר(אני יכול לחפש לך את המספר אם אתה מעוניין), במבחנים בוחנים אם אתה יודע לרכב ג'וקי ולאמן בצורה מושלמת, ושוקלים אותך, אם אתה מתאים תעבור, אבל ממש בודדים עוברים את המבחנים האלו עכשיו כי הם מעדיפים שיהיו כמה שפחות ג'וקים(חברי הועדה הם ג'וקים בעצמם וכמה שיותר ג'וקים אומר פחות רווח לעצמם כי זה מתחלק בין יותר רוכבים) תחרות רשמית= מרוץ בפרדס חנה. תחרות לא רשמית= מרוץ בין 3-4 סוסים במסלולי מרוץ בצפון, יותר בשביל הכיף וגם כחלק מהאימון.

mottyor

New member
הימורים והגו'קים

יש קשר בין הימורים לגו'קים כלומר אם יהמרו על סוס שניצח הגו'קי רואה תמורה להימור,או שהוא מקבל סכום קבוע לפי המקום בזכיה? מועדון הרכיבה בפרדס חנה קשור לאגודת ספורט הרכיבה?

Shai Felton

New member
זה באמת מעניין../images/Emo12.gif../images/Emo174.gif../images/Emo171.gif

בן כמה אתה?

Shai Felton

New member
וגם../images/Emo174.gif../images/Emo171.gif

מאיזה גיל אפשר להכנס לעניין הזה?

כן באמת! מאיזה גיל, גובה, משקל!

תשמע אני בטוח לא חזקה כמוך ובכלל אבל יחסית לגודלי ולמשקל אני כן! חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ואני מתה מתה מתה להיכנס לעסק ולנסות פעם אחת בחיים לרוץ עם סוס במיריות כאלו! המדריכה שלי הייתה פעם רוכבת ג'וקי ממה שהבנתי רק כמה פעמים היא אמרה שמרגישים כאילו הזמן נעצר מלכת! ושזה מדהים!!! אני מתה לנסות!

אורלי 7

New member
סתיו ושי, דברו ביניכן במסרים!

הפורום התנקה מהודעות טיפשיות ומפטפוטי סרק. עזרו לנו לשמור עליו כך. יש מסרים , בטוח שיש לכן גם טלפונים אחת של השניה - אנא השתמשו במכשיר המופלא!

למעלה