אוקי תשובות לכולם...
דבר ראשון אני כבר לא מתחרה בפרדס חנה, בגלל שאני שוקל עכשיו קצת יותר מהמותר(עד 52 קילו), אבל אני עדיין מאמן סוסים שעליהם מתחרים בפרדס חנה ג'וקים אחרים, ואני משתתף לפעמים במרוצים לא רשמיים בצפון. לגבי ההימורים, אני חושב שאם ייסדו את זה בחוק זה יכול להעלות את הענף בכמה דרגות,רק יכול לקדם. אבל בנתיים ההימורים הם לא חוקיים ובאמת רק לעבריינים, ומי ששאל איך מהמרים, אז דבר ראשון אתה צריך שיהיו לך קשרים לאנשים האלו כי לא נותנים לכולם להמר, והם גם מהמרים על אלפי שקלים ולא כסף קטן. אתה יכול לראות אותם צופים בסוסים לפני כל מרוץ בפרדס חנה בשביל להחליט על ההימור. לגבי מי שרצה להיות ג'וקי, צריך להיות לא רק קטן וקל, אלה גם חזק מאוד, זה הסגנון רכיבה שדורש הכי הרבה כח, תחשבו מה זה להחזיק סוס ב60 קמש, ועוד בעמידה על הסוס כך שכל הכח רק על הידיים והגב, ובלי קשר זה רכיבה מאוד מסובכת וקשה, לא הרבה עוברים את המבחנים לקבלת תעודת ג'וקי. פעם היו עושים קורסים לרכיבה הזאת, היום כבר אין לפי מה שידוע לי. הרכיבה עצמה מדהימה, כל מי שחשב שהוא עושה קנטר מהר וזה נחשב מהר תאמינו לי הוא טועה, אין כמו לפתוח למהירויות של 60-65 קמש, רק בשביל שתבינו אני רוכב עם משקף רוח בשביל שאני יוכל לראות משהו בכלל. מדהים! לגבי התעללות בסוסים, כל סגנון של רכיבה הוא סוגשל התעללות, אין סוס שרוצה שירכבו עליו. תמיד כשאומרים מרוצים אנשים ישר חושבים על התעללות, זה לא נכון, אומנם הסוס עובד שם יותר קשה מבכל סגנון רכיבה אחר, אבל הסוסים שם מטופלים הכי טוב שיש, ולכל סוס יש וטרינר צמוד, משקיעים על הסוסים אלפי שקלים, הם מקבלים את הטיפול הטוב ביותר. תזכירו לי מתי לאחרונה ראיתם בתחרות קפיצות או דרסאג' צוות וטרינרים ומטפלים מוכן לפעולה? מקווה שעניתי לכולם, אם יש עוד שאלות חופשי...