תשמע
רק לידע כללי שיהיה לך, סוסי שעובדים איתם על דרסג' סובלים הרבה יותר מסוסי מרוץ, אתה אולי לא רואה את זה אבל ברגע שאתה דורש מהסוס כל כך הרבה יותר קשה לו לבצע זאת מאשר למשל סוס מרוץ שצריך רק לעשות את מה שהוא בנוי אליו בטבע- לרוץ! בגלל זה גם תראה רק סוסי טורברד טהורים או סוסים ערביים טהורים בעולם המרוצים שהם היחידים שמתאימים למרוצים ומהירים מספיק. אני יכול להבטיח לך שאין סוס דרסג' אחד בארץ שמקבל טיפול דומה לסוסי המרוץ הטובים,(אני אומר טובים כי אני לא מכליל את הסוסים של הבדואים שהם מטפלים בשיטות פרימיטביות עדיין) משקיעים על הסוסים האלו אלפי שקלים בחודש, רוכבים עליהם רק מקצוענים! בספורט הזה אין מקום לדרגות רמת רכיבה, אם אתה לא מקצוען לא יתנו לך לרכב. לפני ואחרי כל מרוץ הסוס נבדק ע"י וטרינר ואם יש איפלו ספק קטן לבריאותו הסוס נפסל מהמרוץ. הרוכבים משתמשים בציוד הטוב ביותר שקיים, הסוסים מקבלים את האוכל המשובח ביותר+ויטמינים, וכל זה בפיקוח של וטרינר. עכשיו לגבי השאלה שלך על הקשר בין הג'וקי לסוס, יש הרבה יותר קשר לדעתי ממה שאתה חושב, תראה להיות ג'וקי זה לא רק לבוא ולרכב, זה להיות עם הסוס מגיל שנתיים ולאלף אותו ולאמן אותו, אתה היחידי שרוכב על הסוס ומטפל בו(חוץ מהוטרינר), ובמסלול יש הרבה קשר, אומנם קשר שבמתבטע הרבה בכח, אבל תמיד אתה מחובר לסוס, התנועות שלך הם חלד מהסוס, לפי איך שהגב שלו זז גם אתה זז, והוא מבין אותך טוב מאוד, מכת שוט בשביל סוס מרוץ במסלול זה אחד הסימנים שהוא מכיר הכי טוב, וזה אומר לו לתת את כל מה שהוא יכול בשביל לעבור את הסוס שלפניו.