שלום לכולם

• פותח הנושא RMXXX
  • פורסם בתאריך

RMXXX

New member
מוזר...

אני מכון להישבע שהיו פה עוד 2 הודעות שלי... מעניין לאן הם נעלמו?

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif הם נמחקו...ובאמת מעניין למה..

תשאל א המנהל...כי לא נראה לי שהיה שם השהו לא טוב.. גם אני שמתי
לזה...

RMXXX

New member
אני לא שואל אף אחד

נראה אם המנהל מודע לתפקידו ולוקח אחריות למעשיו....

mottyor

New member
עזוב שטוית תכתוב עוד פעם

כמו ששמת לב יש התענינות בספורט הריצה.

RMXXX

New member
אני יענה על השאלה

על הג'וקים וההימורים שוב, בתקווה שלא תמחק שוב. לג'וקים ולהימורים אין קשר, ג'וקים מקבלים על כל מקצה שהם משתתפים בו(לא משנה איזה מקום הם לוקחים) 300 שקל, וביום מרוצים הם עושים 3-4 מקצים כל אחד. בעל הסוס המנצח מקבל פרס בין 3000-10000 שח, והג'וקי מקבל אחוזים מהפרס הזה לפי הסקם קודם בין הג'וקי לבעל הסוס.

אממ....שאלה לגבי הסוסים...

סוס מירוץ יודע עוד דברים חוץ מלרוץ? או שהוא יודע רק לרוץ? הוא יודע גם נגיד להיאסף? או לעשות ג'וג/טרוט ודברים כאלה?

טוי בוי

New member
סוף סוף../images/Emo6.gif

משהו שמבין זוכרים שמאז שהגעתי כל הזמן אמרתי לכם מה שהוא אומר ואתם לא ממש השבתם לי?! אז הנה הוכחה לזה!

zohark

New member
אמממ כמה שאלות וכמה הערות

אני רוכב דרסז' וקפיצות בתור הקדמה. אז דבר ראשון רציתי לשאול אם קיימת עבודת דרסז' עם סוסי לפי התוכנית שלך- הליכה= הליכה חופשית בלי עבודה עם הסוס וכינוס וכדומה. עוד משהו זה שרציתי לשאול אם אתה לא חושב שהסיבה לזה שיש וטרינר צמוד לכל סוס במרוצים היא שבמרוצים צריך את זה ובענפים אחרים לא? אני לפחות יודע שכמה שקפיצות או דרסז' ייפגעו ברגליים של הסוסים הגידים של סוסי מרוצים יישחקו במהירות רבה יותר. אני לא חושב שסוסים מתחרים וברמה גבוהה בקפיצות ובדרסז' מקבלים טיפול פחות טוב מבמרוצים ואפילו להפך. אני אישית לא אוהב את הסגנון בגלל שאפילו לא קיים הרצון להגיע לקשר הרמוני עם הסוס ואתה מצווה עליו מה לעשות. אני באמת לא מכיר את הסגנון מקרוב אבל אולי זה ישנה את דעתי.

zohark

New member
אמממ כמה תיקונים

...אז דבר ראשון רציתי לשאול אותך אם קיימת עבודת דרסז' עם סוסי מרוץ או שלפי התוכנית אימונים שלך: הליכה =הליכה משוחררת בלי עבודה ,ואימון במסלול=סתם ריצה של הסוס במהירות בלי עבודה על תנועה של הסוס וקשר עם הרוכב.

RMXXX

New member
תשמע

רק לידע כללי שיהיה לך, סוסי שעובדים איתם על דרסג' סובלים הרבה יותר מסוסי מרוץ, אתה אולי לא רואה את זה אבל ברגע שאתה דורש מהסוס כל כך הרבה יותר קשה לו לבצע זאת מאשר למשל סוס מרוץ שצריך רק לעשות את מה שהוא בנוי אליו בטבע- לרוץ! בגלל זה גם תראה רק סוסי טורברד טהורים או סוסים ערביים טהורים בעולם המרוצים שהם היחידים שמתאימים למרוצים ומהירים מספיק. אני יכול להבטיח לך שאין סוס דרסג' אחד בארץ שמקבל טיפול דומה לסוסי המרוץ הטובים,(אני אומר טובים כי אני לא מכליל את הסוסים של הבדואים שהם מטפלים בשיטות פרימיטביות עדיין) משקיעים על הסוסים האלו אלפי שקלים בחודש, רוכבים עליהם רק מקצוענים! בספורט הזה אין מקום לדרגות רמת רכיבה, אם אתה לא מקצוען לא יתנו לך לרכב. לפני ואחרי כל מרוץ הסוס נבדק ע"י וטרינר ואם יש איפלו ספק קטן לבריאותו הסוס נפסל מהמרוץ. הרוכבים משתמשים בציוד הטוב ביותר שקיים, הסוסים מקבלים את האוכל המשובח ביותר+ויטמינים, וכל זה בפיקוח של וטרינר. עכשיו לגבי השאלה שלך על הקשר בין הג'וקי לסוס, יש הרבה יותר קשר לדעתי ממה שאתה חושב, תראה להיות ג'וקי זה לא רק לבוא ולרכב, זה להיות עם הסוס מגיל שנתיים ולאלף אותו ולאמן אותו, אתה היחידי שרוכב על הסוס ומטפל בו(חוץ מהוטרינר), ובמסלול יש הרבה קשר, אומנם קשר שבמתבטע הרבה בכח, אבל תמיד אתה מחובר לסוס, התנועות שלך הם חלד מהסוס, לפי איך שהגב שלו זז גם אתה זז, והוא מבין אותך טוב מאוד, מכת שוט בשביל סוס מרוץ במסלול זה אחד הסימנים שהוא מכיר הכי טוב, וזה אומר לו לתת את כל מה שהוא יכול בשביל לעבור את הסוס שלפניו.

zohark

New member
תקשיב

תראה כל התנועות בדרסז' הן תנועות טבעיות של הסוס, תנועות הלקוחות ברובן מהחיזור. אני לא אומר שהסוסים בדרסז' פחות מתאמצים, להפך אבל הם פחות סובלים זה בטוח, וזה בגלל שהרמה של הקשר היא רמה של סימון קטן, ולא שוט בתחת.הטיפול בדרסז' ובקפיצות הוא ם מושקע באלפי שקלים בחודש. למשל הסוסה שלי, אני היחיד שרוכב עליה או מטפל בה חוץ מהמאמנים שלי שמידי פעם עולים להרגיש אותה, וחוץ מהוטרינר אני היחיד שמטפל בה ומשקיע בה לפחות 3 -4 שעות ביום. יש לי תוכנית אימונים דומה לשלך, עם שני אימוני קפיצות ואימון דרסז' בשבוע. עוד תחרות, יום חופש. ושאר הימים הם רכיבות שלי, לבד רכיבה של חצי שעה, בעיקר שחרור עם קצת עבודה לא אינטנסיבית מדי. אז בקיצור, הוויכוח הוא נצחי אבל רק רציתי לציין שכל התוספות המיוחדות לסוסים ספורטאים נמצאות גם במרוצים (אצל המטפלים הטובים) גם בקפיצות וגם בדרסז'. טלוי במטפל וברוכב ולא בסוס. אני רק חושב שבדרסז' הקשר יותר עמוק ולכן אני לא מאמין בענף המרוצים. אז בוא נפסיק את הוויכוח.

krin88

New member
אפילו עוד שאלה...

אני באמת מצטערת שמציפים אותך פה אבל אנחנו לא מכירים טוב את הענף הזה ומאוד מתענינים (אני לפחות).. אז לשאלתי: אמרת שהסוסים נשמרים בתנאים הטובים שיש, לכל סוס צוות וטרינרי ושאף סוס לא ירוץ יותר מהיכולת שלו... אז איך תסביר את זה שלדוגמה במרוץ הגראנד נשינל הנחשב כשיא של מירוצי הסוסים, מתו 27 סוסים מאז התחרות השנתית בשנת 1997? מה שאני מנסה להגיד הוא שמספר התמותות גדול יותר במרוצי סוסים וכבר שמעתי מקרים רבים על סוסים שפשוט רצים ורצים ורצים וחוטפים התקפות לב בזמן או בדיוק אחרי המסלול... איך אתה מסביר את זה?

בונא יא ערבי...

מה אתה מדבר על דרסז' כאילו שאתה מבין?? רוכבי הדרסז' מטפלים בסוסים שלהם הכי טוב! זה בדוק! מה בדיוק בעלי סוסי המירוץ מבינים בטיפול בסוסים?? הם ערבים שלא מבינים בסוסים ולוקחים סוס ומריצים אותו עד שהוא מת ואז בגיל 4 הם זורקים אותו לפח כי הוא שחוק לגמרי! איך בדיוק זה טוב??? רק שתדע סוסי הדרסז' יכולים לעבוד רציני בדרסז' עד גיל 25...! ואם לא היה להם טיפול טוב אז הם לא היו מצליחים להשאר בשיאם כל כך הרבה שנים! ומה אתה מבין בכלל??????? אתה יודע מה זה דרסז' בכלל?!!?!?!? ניסית פעם דרסז'??? יש לך ישיבה נכונה????? אני בטוחה שלא!!!! אז אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר אז תסתום!!!!!!!!!!

mottyor

New member
מנהל, תמחק את ההודעה המגעילה הזו!

ביוטי - אמור להיות יופי ולא כיעור ההודעה שלך היתה מכוערת. אבו דני תמנע ממנה גישה לתקופת התבוננות פנימית עם הודעה התנצלות בסופה.

RMXXX

New member
למה זה בסדר...

אני כבר מכיר את התגובות האלו בעל פה, תני לה להנות...

mottyor

New member
אולי מצדך לא מצידי!

לי זה ממש עושה רע! שילדה מתפתחת אם תודעה שדם כחול זורם בעורקה.

אממ רק שתדעו...

הדם של כולנו כחול....רק כשהוא יוצא החוצה ומתערבב עם האוויר הוא נעשה אדום....(סתם חומר למחשבה)

טוי בוי

New member
הנוזל שמרכיב ברובו את הדם [פלזמה]

הוא שקוף צהבוב כמו פיפי כזה ויש כדוריות אדותות שצובעות אותו

למעלה