שלום לכולם!

טוויטי7

New member
מעוניינת להבין

על מה את'אתה (סורי) מסתמך/ת כשאת/ה אומר/ת שאי אפשר להטיל כישוף סתם כך...? ומה זה בשבילך סתם כך אם אפשר לדעת.. אור.

הכוונה היא

שבן אדם לא יכול סתם לקום לו בבוקר ולהחליט - "היום אני מטיל כישוף", למלמל כמה מילים מאיזה ספר ישן ומאובק של סבתא-רבא - והופ! הוא הטיל כישוף והכל עובד יופי-טופי. קודם כל, יש את הקריטריונים שציינתי קודם (רצון, צורך וכדאי מאוד גם מעורבות רגשית, שנותנים ל"כישוף" את הכח שלו בעצם) וכן - כדי שהדברים יעבדו כמו שצריך - צריך לחבר אותם ביחד. הרי כל אחד יכול לקחת ולחתוך ירקות ולקרוא לזה סלט... השאלה אם זה יהיה טעים, נכון?

טוויטי7

New member
נכון...

אבל עדיין מבלי הספר של סבתא...יש כאלו שקמים בבוקר בהיר אחד ומטילים כשפים מבלי שהם מודעים לזה ... קללות למינהם, חיזוי עתיד, תקשורת טלפתית אני לגמרי מסכימה עם מה שאמרת אבל אני חושבת שלא צריך למסגר את המושג כישוף למתכון מסויים.. אור

לא למתכון מסויים

אך "חיזוי עתיד" ו"תקשורת טלפתית", שאמנם חופפים לעיתים לתחום הכישוף, הם עדיין אינם כישוף. חוץ מזה, שיש אנשים ויש אנשים - כאלה שזה בא להם יותר בקלות וכאלה שלא. לגבי ה"קללות" אני פחות מסכים. כן, יש אנשים מסויימים שאם הם יחשבו רעות על אדם אחר עלולים לגרום להשפעה כלשהי, אך זה אינו "כישוף". בכישוף יש כוונה ומטרה, וזה מה שמבדיל ומייחד אותו מיכולות ספונטניות, שלפעמים עובדות ולפעמים לא.

טוויטי7

New member
אך בני אנוש..

לומדים מהיכולות הספונטניות, פעם פעמים זה ספונטני בפעם השלישית זה דפוס ברור שיש ויש..אבל בוא נתחיל מהתחלה תגדיר בבקשה כישוף.. אור

THE gray

New member
אני...

חושב שההבדל בין כישוף ויכולת ספונטנית הוא שכישוף הוא אומנות שבה בני האנוש למדו איך לשלוט בספונטניות הזאת ולהביא אותה לשיאים חדשים.

SickBar

New member
הוא לא מסגר את זה

ואנחנו נכנסים לויכוח על סמנטיקה שהוא טיפשי וחסר ערך. בגדול יש מי ש"יטיל כישוף" בלי כל מאמץ, הוא טעון רגשית והמודעות שלו מכוננת לדבר מסוים ולכן הוא גורם לשינוי, גם אז יש הכנות שנעשו באופן לא מודע אבל זה לא משהו שפשוט קרה סתם כך ללא סיבה, יש סיבה ונמצא אותה אם נחליט לחפור קצת פנימה. זיו

THE gray

New member
אז כישוף...

הוא רק ההכנות שנעשו במודע וככה גם אפשר מתי שרוצים להשתמש בו... כשההכנות הם מהתתמודע וקורות מדי פעם הם לא יעילות לא גורמות לך לחשוב ואף יכולות להיות מסוכנות... אז אפשר לקרוא לזה פעילות מאגית אבל לא כישוף.

טוויטי7

New member
למה את צריכה מישהו שיאמר לך?

את לא תמיד צריכה אמצעים בשביל זה... אם את עובדת עם עצמך ומאמינה ביכולות שלך את יכולה להטיל כישוך גם בלי ירח או קלפים אומטה או שיקווים וכו'... ואם כבר הקמת מועדון לא כדי שתמציאי דרכים משלך.. כל ספר, כל חוק, וכל כלל הכי קטן במיסטיקה נכתב בידי אדם מסויים ואומץ ע"י אחרים.. אז הנה קודם תתעמקי בתחום תקראי ספרים, מאמרים וכו...תאספי ותעבדי את כל החומר ותצרי דבר משלך..(דרך משלך להטיל כישוף..אם את יודעת כמובן מה המושג כישוף מסמל) שלך אור

../images/Emo28.gifאוקי

פשוט כמו שבטח כבר הבנתם אני די צעירה ובגלל זה אני לא יודעת לקרוא באנגלית וכל הספרים הכי טובים הם באנגלית ואני מחפשת באתרים בעברית. אני מוצאת דברים אבל נראה לי (ולעוד אנשים) שזה סתם חרטה. רק רציתי הכוונה. סבבה?

למעלה