שלום לכולם

anat1963

New member
אם לא הייתי מכירה את שירילי

גם אני הייתי מתיחסת כמותך, בהחלט. כל פעם כשאני מסתכלת עליה מהצד, ולא כאמא שלה אני באמת אומרת שמי שרק שומע את הספורים, ולא מוכן להכיר (לפחות וירטואלית) ולשמוע יותר לעומק, בהחלט יכול לראות בדברים שאני כותבת בדותות של אם גאוותנית. אבל כשאני שוב מסתכלת, ורואה ושומעת מה שאומרים עליה כל מי שנתקלים בה, אז אני רק שומעת התעלויות. אני בהחלט יודעת מה זה להתפעל מפעוט, ואני רואה גם איך מתפעלים מהפעוטות האחרים סביבנו. הרי כל אדם סביר מתפעל מכל תינוק וכל פעוט איתו הוא נפגש, אבל במקרה של שירילי זה לא ככה, זה משהו אחר אנשים פשוט נאלמים דום כשהם רואים אותה. זו פשוט ילדה חריגה, והחיים בקרבתה הם אתגר נעים אבל מאוד מאוד קשה, כי קשה להתכונן לכך שעם ילד בן שנה תצטרכי כבר להתמודד שכלית ברמה של ילד בן שנתיים או שלוש לפחות (לקח לי זמן להתרגל), ויש עוד הרבה מאוד קשיים שנובעים מהמיוחדות שלה, וכמו שכתבתי בעבר, היה לי הרבה יותר נוח אם הייתה פחות חריגה. אני ממש מפחדת ממה שיהיה בעוד שנים בודדות כשהידע שלה יהיה כל כך אדיר שאולי מוקדם מידי לא אדע לענות לכל שאלותיה. יחד עם זה, בהחלט גם אני מאמינה בליווי, הן לשם גירוי, הן לשם מתן הצרכים הבסיסיים, הן לשם הדרכה, הן לשם הגנה, אבל בעיקר לשם מתן אהבה. אני גם לא חולקת על כך שבלידה מוחנו עדיין לא מפותח דיו, אצל כולנו הוא ממשיך להתפתח במשך שנים לאחר הלידה, וללא ספק כך גם אצל שירילי. אבל לכל אחד יש נקודת פתיחה אחרת.

הכישור המרכזי שיש לבני אדם הוא

היכולת ללמוד... יותר מכל חיה אחרת (זאת התתמחות שלנו) אנחנו נולדנו עם היכולת ללמוד ולהסתגל לסיטואציות להבין אותן. אחת המורכבות ביותר היא האינראקציה החברתית - חלק ממנה אנחנו בכלל לא קולטים בצורה מודעת כמו שפת גוף של אנשים הבעות פנים נואנסים בקול כל זה בא מלמידה ומחיכוי. תינוקות מוכשרים ככל שיהיו אינם מסוגלים לאותה רמת ביטוי כמו מבוגר ואני מסכימה עם כחול צריך להתאמן כדי לשפר. ובעיקר צריך ללמוד ותמיד אפשר ללמוד.

anat1963

New member
הוא שאמרתי

כל כישור דורש השתכללות. אבל מי שנולד עם נקודת פתיחה טובה יותר מגיע מוקדם יותר לדברים, ואולי משום שנולד במצב בו נולד גם יכולת הלמידה שלו גבוהה ומהירה יותר. אז נאמר שיש דבר שאדם ממוצע יגע אליו בגיל שנה, ואנחנו נתקלים בתינוק שנולד עם כישורים של תינוק ממוצע בן מספר חודשים. הרי התינוק הזה קל לו יותר לקלוט דברים מהסביבה וללמוד ממנה, ויתכן שכבר בגיל חודשיים (למשל) יגיע לכישורים שצפויים בגיל שנה. זה מה שקרה עם שירילי.

תודה על הקישורית

אני מכירה את הספר ואפילו הזמנתי אותו לחו''ל וקראתי חלקים.. ענת

סקרנית יקרה ../images/Emo24.gif

קודם כל קבלי נא ממני
על הנסיון כתלמידה. הנקודה שענת העלתה היא נכונה- דווקא החינוך הביתי פותח אפשרויות חברתיות שהחינוך ה"רגיל" סוגר. אין יפה מלראות ילד מתחבר עם כל מיני סוגי אנשים, לפעמים ברובדים שונים עם כל אחד ואחד, ולאו דווקא עם הקבוצה שהוכנס לתוכה שרירותית. בגן של אלה יש ילדים רבים הנפגשים גם אחה"צ, ודווקא אנחנו נשארנו בקרים גם עם חברים שהלכו לגנים אחרים, או שגרים ביישובים אחרים, או בגילאים אחרים, כי יש מיומנות חברתית חשובה לדעתי. הנושא הכלכלי הוא אכן שיקול רציני. אני יכולה לספר מנסיון של משפחות "ביתיות" שאני מכירה, שאנשים רבים עשו בחירה להצטמצם בשעות עבודה או לחלק את הנטל עם בן/ בת זוגם או להעביר את מקום עיסוקם לבית. אינני יודעת מה עיסוקך, אני מכירה נשות קריירה שהחליטו לנצל את ההזדמנות ולפצוח בקריירה שניה שאפשר לעשות גם מהבית, ולו רק שיהיה מי שיוציא את הילד מוקדם מהגן או יישאר איתו כשהוא חולה. אפשרות שהיא בגדר "פשרה" אבל באה בחשבון הוא בי"ס חלופי, לדוגמא דמוקרטי, בו יש דגש רב על כבוד וסובלנות הדדית ולמיטב ידיעתי נדירים בו הסיפורים כמו הניסיון שלך בבי"ס. בכל אופן, כמו כל סדר עדיפויות ובחירה בחיים, גם בו זה שיקול. מי שחשוב לו חינוך ילדין יצטרך, לעתים, להתפשר בדברים אחרים. מה דעתך? וכמובן- ברוכה הבאה לפורום!

white7wolf

New member
בוי ניראה

אני לא כותבת פה , אבל מעוד רציתי להגיב אני מבינה אותך מעוד כשהייתי ביסודי (עכשיו אני עוד מאת עוברת לתיכון). הייתי מעוד ביישנתי פחדתי להוציא מילה . אבל התגברתי על זה , אני חושבת ומציאה באמת מכול הלב לשלוח את הילדים לבצפר . הילד לא יכול כול היות להיות בבית. בבצפר (עד כמה שרובינו שונאים אותו ומעכלים מידי יום שישרף) הילד מכבל לא רק השכלה אלא בנוסף הוא לומד להתמודד עם אנשים , הוא לומד להיפגע מדברים ולהתגבר אליהם . בבצפר לא רק לומדים מטמתיקה ואנגלית אלא לומדים איך לחיות בחברה והתמתות עם אנשים. איך להסתדר מתי לוותר מתי להתמודד . בלתי אפשרי להחזיק ילד בבית כול היום ולגונן עליו ב כול הזמן , כי פעם הוא ירצה לצאת לעולם ושם הוא יפגע עוד יותר כי לא יהיה לו ניסיון הוא יצא לעולם זר שלא הכיר כודם. לכן באמת תשלחי אותו לבצפר , זה הכי בריאה והכי טוב ועם הוא ירגיש רע ומדוכה את תביני אותו ותתמכי בו
הנצלחה !

גם אני לא כותבת פה

אבל נכנסתי לדיון הזה דרך דף הקהילה וראיתי את התגובה שלך,ואני חייבת להגיב על זה. אני הולכת כל יום,כבר שש(עוד מעט שבע) שנים לבית הספר,ואני לא זוכרת יום אחד,טוב,אולי חוץ מהיום הראשון בכתיבה א',שבו קמתי בבוקר ואמרתי שאני רוצה ללכת לבית הספר,לא הרגשתי ככה בגלל שאני לא אוהבת ללמוד מתמטיקה ואנגלית,אם כי גם זה נכון,הרגשתי ככה כי תמיד,אבל תמיד,לכל אורך השנים,הילדים בבית הספר הציקו לי.ושנאתי אותם,תמיד(עברתי שלושה בתי ספר) שנאתי אותם,ואת המורים,שאף פעם לא הרגשתי מספיק בטוחה כדי לפנות אליהם. בכיתות ה'-ו' למדתי בבית ספר ששם דגש על היחסים בין התלמידים,וטען מה שאת טענת,שבית הספר צריך ללמד להתמודד אם אנשים,אז מעל פני השטח היינו ילדים טובים וממושמעים ומתחת לפני השטח התנכלו לי והציקו לי,ולא פעם, גם הרביצו לי. מה למדתי מזה? שאסור לבטוח במי שאמורים להיות חברי לכיתה שאסור להאמין למורים ושכל מי שסביבי רוצה להציק לי רק עכשיו,בשנה האחרונה,אני מנסה,בעזרת פסיכולוג,להתחיל ללמוד לבטוח באנשים שוב. אז תודה,אני מוכנה להישאר בבית ולא ללמוד שוב את הלקחים שלמדתי.

white7wolf

New member
דרדסית בשחור

עם זה מה שקרה בתוקופה שלך בבצפר . תלמדי מזה . תחשבי למה הילדים הציקו לך. ותתמודדי מזה . לברוח זה לא פתרון. היית צריכה ללכת לדבר עם מורים , זה שלא הרגשת בטוחה זה לא אומר בהחרח שזה לא באמת בטוח. מקסימום זהלא היה עובד ובמקרה הטוב ...זה כן. הילדים לא הוגנים אחד לגבי השני , האנשים לא הוגנים לומדים לפתור בעיות בגיל מוקדם כידי להיות מוחנים בעיות היותר רציניות שיבאו אחר כך. אני לא נגדח , וחבל לי מעוד שהילדים התיחסו אלייך ככה. כי גם אלי אבל החזרתי להם - תמיד. ועכשיו הם לא. בהצלחה

באמת סיפור עצוב מאוד

ואני דווקא הייתי תולה את האשמה בו (אם בכלל צריך לחפש אשמים) בהורייך ולא במערכת. העובדה שהסיפור חזר על עצמו בכל כך הרבה מקומות מעידה שדרך הטיפול היתה צריכה להיות בך (לפנות לטיפול פסיכולוגי מוקדם יותר, לא רק כיום לאחר שאת כל כך פגועה) ולא בשינוי הסביבה. מאחלת לך שאכן תתחילי לבטוח באנשים שוב, ושתגלי כמה נפלאים אנשים יכולים להיות.

zimes

New member
לא מדויק

נכון שצריך היה לתת כלים לדרדסית (ועדיף מוקדם), אבל כשמדובר בהתנכלויות בבית ספר - מאוד קשה לשנות סטיגמה של "זו שכולם מציקים לה", ולכן כן דרושה עזרה של בית הספר בשינוי התנהגות התלמידים האחרים. מדברייך עלול להשתמע שדרדסית "אשמה" במה שעברה. וזה לא נכון.

kawa

New member
הי חגית, טוב לשמוע אמהות נורמליות

אני חושבת שקוממתי עלי איזה פורום או שניים העוסקים בחינוך כאשר הבעתי את דעתי נמרצות בעד חינוך פתוח וזכויות הילד. חשבו שאני קטינה בת 16
מה שאומר שאנשים אינם מכירים את הנחות היסוד של החינוך הפתוח שמשקיות ונמצאות באותה בריכת מערכת ערכים עם דמוקרטיה, שוויון, פלורליזם וכבוד האדם. כאשר הבעתי בכמה פורומי 'הורים' כסחו אותי במילים כמו 'מותק תתבגרי' או 'חמוד'לה תתבגרי'. חינוך פתוח זו השקפת עולם שהיא אנטי נאציזם ופאשיזם ופרו דמוקרטיה וכבוד האדם. הרי היסוד המוסד של הפאשיזם הוא הילול המשמעת וצעדות הברווז או איך שקוראים לזה במצעדים. בפורום 'הורים לילדים ביסודי' היה ויכוח האם לאלץ ילד לתת להורה להשתמש בצעצוע שלו. מבחינתי זה חד וחלק לא. על התגובה הזאת קיבלתי הרבה קריאות של 'חמודה'לה' ו'מותק' ו'בת 16 תתבגרי'
שמחה שישנה פינה של הורים שמאמינים בחינוך פתוח ומכירים בהלעטה - שהיא בעצם חסימה אינטלקטואלית של מערכת החינוך. יחי האורוור האינטלקטואלי וחופש המחשבה. כל כך שמחה למצוא פורום 'נורמלי'
שכזה
ענבל

תראי

יש שני דברים שההורים מאחלים לילד אחד שהילד יצא בריא ושלם והדבר השני שלפי דעתי המכריע איך החברה תקבל אותו הסביבה כל החיים הוא יהיה בסביבה ויפגש ויבוא במגע איתה גם אני סבלתי הרבה ממערכת החינוך מה לעשות החיים לא קלים והמסגרת הזאת יכולה לגרום גם להיתאבדות לא מזמן היה מקרה כזה שילד היתאבד בגלל שאמרו לו כל מיני דברים אז אם כן במה זה תלוי זה תלוי ב א. האופי של הילד שלך (באיזו מובן יש לך אפשרות שינוי ב. החינוך שיקבל בבית ( כאן את נכנסת לתמונה בצורה ברורה ) ג. החינוך שיקבל מהסביבה (שאת לא תוכלי לשנות ) מה שנשאר לעשות זה לאחל שיצאו לכם ילדים בריאים ושלמים אל תשכחו החברה היא אכזרית מחייבת ותובענית וממש לא סלחנית כמו שההורים זה גונגל בחוץ אבל לומדים להיסתדר

Levos

New member
מאיפה הקביעה המוזרה

כי רוב התלמידים נפגעים ממערכת החינוך? אני מסיים בשעה טובה את התיכון בעוד חודשיים. אין לי ספק כי את הרוב המוחלט של הכישורים החברתיים (וכמובן האקדמיים) רכשתי בין כתלי בית הספר. אומנם בכיתות צעירות של יסודי ניתקלים לפעמים בתופעות של ניכור חברתי וקשיי התמודדות, אך בכיתות מבוגרות יותר כל אדם מוצא את קבוצת חבריו. הרי בבית הספר יש מאות ילדים. כיצד אפשר להגיד שבחברה די גדולה בגיל דומה לא יימצאו לכל אחד חברים מתאימים? אין ספק כי קל בהרבה להכיר הרבה חברים בבית הספר. גם הלימוד עם ילדים אחרים (על אף התלונות לגבי הצפיפות) משפרים את תהליך הלמידה, ופותחים מגוון דעות רחב יותר מאשר בלימוד של ילד-מורה. הבעיה של בישנות שציינה כותבת ההודעה המקורית אכן נשמעת לא נעימה. אין להסיק מכך שהדבר נוגע ליותר מקומץ תלמידים. לכשאצמי איני רואה מה הקושי להישתתף בשיעורי ספורט כאשר את מוקפת בילדים אחרים שמבצעים את אותם הפעולות.

יש ויש

יש אנשים שנפגעו ממערכת החינוך ויש שלא נפגעו שוב פעם כל מקרה לגופו בגדול מערכת החינוך שווה אתם יודעים למה צריך לשנות את כל מארך החינוך ללמד דברים חשובים בכל אופן כל מה שקשור לממשלה לא פלא שקורס בסופו של דבר אני בכל מקרה לא אשלח אותך לבית ספר את הילדים שלי או לפחות אם יהו תצליחו

תראי

מערכת החינוך כבר מזמן כשלה כמו המדינה שלנו כשלון אחד גדול צריך להתחיל לעשות סדר בבלאגן מה לעשות שרת החינוך לפעמים היא נהפכת לצרה אחת גדולה צריך לעשות שינוי ומהר וכן עברתי המון בחיים יור מדי

kawa

New member
הדברים שכתבת מדהימים

אני רוצה להגיד לך שמערכת החינוך דפוקה. ויש לי המון לפרט איך וכיצד. כל מה שאני יודעת בחיים אני יודעת למרות מערכת החינוך ולא בזכותה. את כל הכישורים האינטקלטואלים והחשיבתיים שלי רכשתי בכוחות עצמי ולמרות החסימה החשיבתית של מערכת החינוך. אל תתנצלי על המגילה. אני מברכת את הפורום החשוב הזה ואת כל מי שבא להשתתף ולתרום לאלנטרניבה לחסימה המחשבתית של מערכת החינוך. ואם מי שקורא אותי עד כאן חושב שמדובר באיזה 'נכשלת' מתוסכלת- שיבוסם לו- תחביבבי הם תכנות מחשבים, קריאה, לימודי סוציולוגיה ומשפטים, ושוב תכנות מחשבים ומתמטיקה. בתיכון כאשר רציתי ללמוד מסופרים כמו פרנץ קפקא או ג'ורג' אורוול או ארווינג סטון או מילן קונדרה או כאשר רציתי ללמוד מתוך ספרים על סוציולוגיה ומדעי המדינה בא בית הספר המפגר הזה והפריע לי עם הרשב"ג ושאר הזנה כפוייה אינטלקטואלית. אין לי דבר נגד הרשב"ג אבל מה שעמד על סדר היום האינטלקטואלי שלי בי"ב זה אריך פרום והתנועה האינטלקטואלית של אחרי מלחמת העולם השניה- מנוס מחופש של אריך פרום וכיצד החברה המערבית היא כר פורה לסכנות דיקטטורה על פי אריך פרום, או תולדות האנטישמיות ממבט תרבותי אנתרופולוגי ע"פי שלמה גיורא שוהם עניינו אותי יותר מזיבולי השכל הפאסדו אינטלקטואלים בבית הספר. עד היום אני מעדיפה לתכנת בשישי בערב מאשר להשתעמם באיזה פאב. לראות טלווזיה אני לא יכולה לראו כי באמצע אני קופצת לתכנת או לקרוא. אני לא מסוגלת לאכול בלי לקרוא ספר או עיתון או פס"ד או ספר תכנות תוך כדי. בית הספר היה גליוטינה מסרסת לתאוות הלמידה והבליעה של החיים שלי ענבל

למעלה