שלום לכולם! ושאלה(?)

bennyTKD

New member
ימשיך כבודו...

אם אתה מתקן אותי, אז יש לי סיכוי ללמוד משהו חדש. 1. אתה יכול להסביר בפשטות מה ההבדל בין אנרגיה לבין אנרגיה קינטית? ולמה דווקא הקינטית רלוונטית לאגרוף? 2. אתה יכול להסביר בפשטות מה זה התנע? בני

WaveGal

New member
אני? כבוד? מי? דלית דווקא הסביר יפה

וגם אתה צדקת רק ששכחת את החצי (חצי אם וי בריבוע) ומתברר שגם זה לא מדויק (למרות שלעניין האגרוף זה קירטב לא רע).

bennyTKD

New member
"בפשטות"...

מישהו מוכן להסביר בפשטות?! לא כולם פה סטודנטים לפיזיקה או השד יודע מה...

amir_aikido

New member
בני - דנו בזה בעבר

תחפש תנע בפורום וושו, ותסתכל גם במאמרים של וושו - יש שמם אמר כמעט נכון בנושא (הדיונים נעשו כחלק מניסיון לתקן שגיאות שם).
אמיר

nitzano

New member
The bigger they are

The harder they hit you אדם קל בורח מהר יותר מאדם כבד ויציב .

bennyTKD

New member
מבחן המראה

לגבי קרבות בעמידה, אענה לך שוב, אבל הפעם בלי פיזיקה (כי לגבי הפיזיקה יש לנו פה עוד ויכוח ודיונים בשרשור), אלא עם ניסוי. בוא תנסה את מבחן המראה: עמוד מול מראה, כשכל הגוף שלך מולה. הרגליים, החזה, הכתפיים והראש. עכשיו תן אגרוף לכיוון המראה (בלי לפגוע במראה, אלא באויר), אבל ב-ל-י להזיז את הרגלים ו/או החזה, ו/או הכתפיים. עכשיו תנסה לתת שוב אגרוף באויר, רק שהפעם מותר לך להזיז מה שאתה רוצה. גם בלי ללמוד אומנווית לחימה, או פיזיקה, תגלה שהאינסטינקט יורה לך לתת אגרוף תוך שאתה מכניס את הגוף עם האגרוף. כלומר, אם נתת אגרוף ביד ימין (נניח יד ימין הולכת קדימה וקצת שמאלה) אז גם רגל ימין שלך תתקדם קדימה, וגם המוצן שלך יכנס קצת קדימה ושמאלה. עכשיו תנסה לשפוט: איזה אגרוף היה יותר חזק? אני חושב שגם בלי להשתמש במכשירי מדידה (או ביריב שיחטוף את האגרופים ויגיד לך מה יותר כאב לו) תוכל לומר שהאגרוף השני היה הרבה יותר חזק. בגלל זה מלמדים ברוב השיטות לתת אגרוף או בעיטה עם הכנסה של המותן. אבל, לענייננו, בגלל זה אדם גדול יותר (גובה, משקל) שמכניס את המותן, יש לו יותר משקל גוף (יותר מסה) שגורם לאגרוף להיות הרבה יותר חזק וכואב. ודרך אגב, למה צריך מראה למבחן? רק כדי לראות שבאגרוף הראשון באמת לא הזזת אף חלק מהגוף (חוץ מהיד)? בני

Nep ReTip

New member
בוודאי תופתע לשמוע, אבל אני מכה

בדיוק לפי ההוראות בחלק הראשון של ההסבר שלך, ולא זה לא מבורות או חוסר הבנה, ואני מאוד מרוצה מהאגרוף שלי ששובר לפעמים כל מיני דברים, בלי "הכנסת הגוף" כפי שקראת לה. למה, אתה שואל? פשוט כי אין צורך, כפי שניסיתי להסביר לפני כן הזרועות אינן מקור העוצמה אלא משמשות כלי כדי לתעל את העוצמה אשר מופקת במותניים (ומטענה זו אמיר אייקידו הסתייג). שמתם לב, מזג האוויר נפלא.

bennyTKD

New member
באיזו שיטה יש יותר כח?

אתה אומר שאתה מכה בשיטה הראשונה ב"מבחן המראה", אבל כשאתה מנסה את שניהם, באיזו שיטה יש יותר כח? אני מבין שהכוח שאתה מפיק בשיטה הראשונה נראה לך מספיק, אבל תנסה בכל זאת לענות על השאלה איפה יש יותר כח? כרגע, אלא אם כן תשכנע אותי אחרת, אני מסכים עם אמיר-אייקידו. בני

Nep ReTip

New member
חשבתי שעניתי בברור אז אם לא שיהיה

ברור, שלדידי אין צורך להשתמש בכל הגוף. כל מה שצריך לעבוד בעת ביצוע האגרוף הוא הידיים אשר משמשות כמוליך לאנרגיה המופקת מהמותניים (והן כן נעות). זזתי, הלכתי, צועקים עלי בוא בוא בוא. שוב חג שמח.

nitzano

New member
דריסה

ישנם סגנונות התוקפים במספר מישורים בו זמנית . כלומר חוץ מהאגרוף ישנה גם התקפה עם כף הרגל ,הברך ,ה kua ,מותן ,כתף ,מרפק ..... מעיין דריסה קדימה , למשקל יש חשיבות רבה .

amir_aikido

New member
דווקא מהטענה הזו לא הסתייגתי

אני מסכים איתך לחלוטין על תפקיד המותן. אני טוען שאם המאסה שלך יותר גדולה (ואתה מאומן)- הכוח שתפיק מהמותן יהיה רב יותר מהכוח שיפיק אחר, קטן וקל ממך. שניכם תפיקו יותר כוח מכפי שהייתם מפיקים רק בתנועת היד, אך יתרון המאסה עדיין בא לידי ביטוי. אמיר

Nep ReTip

New member
אז תן לי להבין

אתה טוען שאם יש לי תחת יותר גדול אז המכה יותר עוצמתית? עזוב, שכח מזה, תראה מה השעה, לפני שנייה זה נראה לי מה זה מצחיק.

Nep ReTip

New member
יודע מה הקפצת לי תהייה חדשה לראש

כשאתה אומר מאסה לאיזו מאסה אתה מתכוון? ז"א מסת שרירים של איבר מסוים (או מסת שרירי כלל הגוף), או מסה כללית של הגוף, או מה? וכדי לחדד, אקוש קושיה: נתונים שני אנשים; הראשון בעל מסת גוף גדולה מהשני (והוא גם שרירי למדי), השני רזה מאוד ביחס לראשון אך שרירי גם כן, והוא ניחן בשרירי קיבורת אימתניים (אשר גדולים הם מזרועות הראשון).ועתה לשאלתי - בהנחה ושניהם בעלי יכולת טכנית זהה, ועפ"י כלל הנתונים בשרשור זה, מי מהשניים "יאגרף" טרול ממוצע בעוצמה רבה יותר? אוה לעזאזל, צריך לקום עוד ארבע!! (שיט) שעות לטייל בנחלים וכאלה, הלכתי.

שי רגב

New member
המשקל בעבודת קרקע

תלוי באיזו שיטה מדובר. בג'ודו - המשקל תמיד עדיף (טוב, בודוקאן, לא תמיד, אבל בטח שב-96% מהמיקרים!). בנינג'יטסו וג'ו-ג'יטסו - ייתרונו של המשקל פוחת (בעיקר בשל האפשרות לנקוט האמצעים "עוקפי משקל", כמו בריחים למיניהם ה-"יותר קרביים", מכות ועוד אמצעים "אכזריים" יותר). חג שמח.

למעלה