שלום לכולם וחג שמח!

שלום לכולם וחג שמח!

היי שלום לכולם! סיימתי שנה א' באחת האוני' בארץ ויש איזה עניין שנורא מטריד אותי והוא עניין שאני מאמין שכל סטודנט שסיים שנה א' נתקל בו, והוא הציונים של שנה א' ועניין ההתמחות שנאמרים בנשימה אחת.. האם זה באמת נכון שסטודנט שסיים שנה א' עם ממוצע שהוא לא 85 (אני סיימתי עם 82) לא יוכל למצוא התמחות טובה? תודה לעונים! חג שמח

ציפתי לתשובה יותר מפורטת..

שאת עונה לא.. זה נובע מנסיונך האישי? מסיפורים ששמעת\חברים וכו'? תודה.

sacrament

New member
ממממ...לא היה רשום "נמקו"

אני מכירה אנשים עם ציונים גרועים להפליא (איזור ה-70) שסגרו במקומות טובים, ועוד כמה עם ציונים באיזור ה-75 שסגרו במקומות מעולים (ב-20 הגדולים ואפילו בחמישייה) ובלי פרוטקציה (חלקם לפחות). אם קורות החיים שלך מרשימים והציונים סבירים (82 זה סבבה לגמרי, בזמנו זימנו אותי גם עם פחות מזה) יזמנו אותך למקומות גדולים ונחשבים. משם כל מה שנותר לעשות זה להרשים בריאיון. ואל תשכח שיש אנשים עם ציונים מעולים, אבל כשהם נכנסים לחדר ולמשל- לבושים ברישול, מגמגמים, לא יודעים לענות על שאלות בסיסיות, או לחילופין עונים תשובות מפגרות, מתחילים לבכות מרוב לחץ, לרעוד וכיו"ב- אז אדם אחר עם ציונים קצת פחות טובים אבל עם ביטחון ויכולת לענות בע"פ וברוגע יעקוף אותם בסיבוב. כאמור, הבעיה עם ציונים נמוכים היא לקבל את הזימון. משם, זה כמעט לא תלוי יותר בציונים אלא באיך תרשים לעומת אחרים באופן כולל. ושוב אני אדגיש- 82 זה סבבה לגמרי. חוץ מ-2-3 משרדים שמזמנים מעל 84-85, בהנחה שיש לך קורות חיים סבירים, אני מאמינה שלא תהיה בעיה עם כל שאר מאות המשרדים.

mtap18

New member
נאלצת לחלוק

אני סיימתי עם 84.5, כשבתכלס היו לי ציונים גבוהים יותר ברוב המקצועות, פשוט ממש נפלתי בעונשין. זימונים לראיונות לא היתה לי בעייה לקבל, אפילו לראיון שני ברוב המשרדים. אבל אני לא מסכימה עם זה שמהרגע שקיבלת ראיון זה רק עניין של רושם אישי. יש לי אחלה קורות חיים, ודווקא הלך לי טוב בראיונות, אבל ההרגשה שלי היתה שכשהם היו צריכים להחליט אם לקחת אותי או מישהו אחר עם תוכנית משולבת/ ממוצע יותר גבוה, הם בסוף הלכו על הסטודנט השני. הרבה פעמים היתה לי את הרגשה שאם היה לי ממוצע 87 היה לי יותר קל. זה לא שאי אפשר למצוא. סגרתי התמחות במשרד בינוני בסוף, ובאמת שהיה לי ראיון שני כמעט בכל הגדולים, ועד עכשיו עוד מטלפנים אליי לשאול אם אני עוד רוצה להתראיין.... אבל חשוב היה לי להדגיש שזה לא כ"כ נכון שמרגע שהגעת לראיון לציונים כבר אין משמעות... בהרצוג, פוקס נאמן למשל מקבלים רק על בסיס ציונים... סתם שתדע/י.

PIonit

New member
אבל

איך את יודעת שהם דוקא בחרו את מי ששלב ו/או היה לו ממוצע גבוה יותר ונניח זה לא היה בשל המסקנות שלהם הראיון עצמו?

mtap18

New member
כי

בהרבה מקומות אמרו לי ששומרים חלק מההקצאות למשולבות... כי הראיונות הלכו טוב...כי ראיתי מי התקבל לאותם משרדים בסו]ו של דבר. אני לא יודעת את זה כעובדה מוחלטת, ואני בטוחה שיש יוצאי דופן. זה לא אומר שעם ממוצע 82 אי אפשר להתקבל למשרדים בחמישייה הראשונה. הנקודה המרכזית שרציתי להעביר היא שזה לא נכון שמרגע שקיבלת ראיון הקבלה מבוססת רק על הראיון.יש חשיבות גם לציונים ללא ספק, גם בשלב שבו הם צריכים לבחור בין כמה מועמדים. הכל גם עניין של מזל- אם אתה מגיע לראיון במשרד בתחילת תק' הראיונות יש יותר סיכוי שתתקבל מאשר אם תגיע כשנשארו להם 5 מקומות לאייש ואתה מתמודד מול עוד 5 עם משולבת וממוצע 88...

למעלה