העסק די פשוט
כבר בגיל צעיר הרגשתי שאני שונה מכל הסביבה שלי, ויותר מכך - שלא מבינים אותי. אז התעלמתי מזה, וניסיתי להיות כמו כולם. לא ממש הצלחתי, אני מודה, כי בבתי-הספר הרוסיים מאוד עודדו הישגיות, והיות והיו לי הישגים מאוד גבוהים - הוצגתי לראווה לפני כולם. בגיל 3.5 קראתי בצורה מאוד שוטפת, וזה היה חידוש מאוד רציני בשבילם - ומשם והלאה זה רק התגלגל. ברמת העיקרון, ככל שהתקדמתי בבית-הספר - כך נהיה לי יותר משעמם, וכך חיפשתי יותר תחומי עיסוק שיתפסו לי את הזמן. התנגדתי לדרך הצגת החומר בכיתה, ועל-כן כשכבר הופעתי בשיעורים - ניהלתי ויכוחים עם המורים על תכני השיעור. רובם, יצויין לטובתם, הבינו שיש הרבה טעם במה שאני אומר - אלא שהם לא הצליחו ליישם את זה, בגלל שכל יתר הכיתה לא ממש קלטה מה אני רוצה. מבחינה חברתית, אגב, לא היו לי בעיות מיוחדות. ה-EQ שלי גבוה, ואני מסתדר יפה מאוד עם כל אדם - וכך היה גם בבית-הספר, בייחוד בתיכון, אבל רוב הקשרים שפיתחתי היו די רדודים, והתפרקו מיד כשבית-הספר הסתיים - פשוט כי לא היה על מה לדבר. באפריל השנה, כשאני כבר לקראת סוף השנה השניה שלי באוניברסיטה, גיליתי את "מנסה", עשיתי מבחן וקיבלתי את התוצאה - IQ 156. אז הצטרפתי ל"מנסה" - בעיקר בכוונה לתרום, כמה שיותר. אני לא יכול לומר שמשהו השתנה בחיי מאז הצטרפותי - אבל נחמד לדעת שאתה חלק ממשהו. הייתי גם קודם בכל מיני ארגונים ופרוייקטים שונים, אז זה בא בנוסף - ומי שבא, ברוך הבא...