תכלס - את צודקת, אבל זה יפוצץ את היחסים שלנו
ואני מאמינה שלחמות יש כוח אדיר במערכת יחסים זוגית. ככה שניראה לי כבר עדיף לספוג את המס
חוץ מזה שהיא רוצה אותה על שמה , רק לדעתי בלי המס.. אוי הרשויות הזדוניות האלה
וגם האבא שם כבר התרגל לבית הזה, ולא רוצה לגור בשכונה הגרועה והקודמת ( אבל לשלם.. זה לא!)
אגב -כשחמי עשה בעיות בעלי גם הסביר לו שאם הוא לא יסכים לקחת את המשכנתא גם על שמו ( כי לאמא לבד לא יתנו, מאוחר מידי בשלב זה.. והתנאים קשים) - מה שיקרה זה שבאמת הוא יוציא צו פינוי, וכולם יחזרו לבית הישן.. האבא ניראה לי היה היחיד שקיבל זאת ברצינות , כי הוא הסכים. האמא קצת, בהרגשה שלי, מצפצפת. ואני מאמינה שבעלי לא באמת יעשה את זה.. ואני לא ממש רוצה להעלות את הנושא..
בעיקרון היתי אומרת תמכרו את הדירה השניה.. שבה לא גרים - אבל היא ממושכנת לטובת האח הבוגר, ויש גם בעיה למכור אותה שאני לא יודעת מהי, וחמתי לא מספרת לי ( כלומר אומרת שאין עם זה בעיה..) אבל בעלי אמר שיש שם משהו.. כרגע חמתי גם משכנת שם את אחד האחים הצעירים ( כי זה בלי כסף מן הסתם..) ועד עכשיו האח הבוגר גר שם כדי לחסוך כסף.. בקיצור הם משתמשים בה.. אבל לא רוצים לשלם על כך, אגב היתי אומרת שיתחילו להשכיר כדי לכסות את המס, אבל זה "קשה" מידי את זה כבר הבהירו לי מבעוד מועד.
מה שאני מקווה שיקרה, ואולי תעירו את עיני לבעיות שיכולות לצוץ - זה שאני אשכנע את בעלי ( כי זה הגיוני) להסביר לאמו שלהפיל תיקים על אחיו הצעירים זה סלחו לי "תרגיל מסריח" , ושאם עד עכשיו היא לא פתרה את זה, ואין לה רעיון איך באמת לפתור את זה, אולי לא כדאי לבנות על זה שזה מה שיקרה ( אלא אם יש לה מאיפה לכסות את המשכנתא.. והיא פשוט התקמצנה עד עכשיו..)
ושכל עוד יש להם 2 בתים, שאחד מהם הוא בעייתי, מישהו יצתרך לשלם את המס. ( קראו לי נאיבית, אני אישית גם נגעלת מהנטיה לברוח מתשלום מיסים במיוחד כשבאמת הנכס הזה תורם לה לחסכוך אלפי שקלים - ופה אני כבר מוציאה קיטור)
אני אדלג על השאלה הבנאלית מי חייב לשלם - כי כמו שזה ברור, חמי וחמתי לא מתכוונים כניראה לשלם אותו. ואני חוששת לשלם מחיר כבד מידי על דרישה כזאת. לכן זה משאיר אותי עם אופציה אחת - אחרי שהבנו שחייבים לשלם מס ( ואני מאמינה שהבנו כי יש הסכמה עם בעלי על כך בעיקרון)
כדאי לעמוד על השאלה איזה מהמיסים לשלם - על רכישת בית בעלות נמוכה או גבוהה ( שאלה רטורית)
רק אני מקווה שחמתי לא תכנס כאן לסרטים של אוי ואבוי לא תשלמו עלינו מס ( כי זה הרי לא עומד בקנה אחד עם ה"משפחה מדהימה ותומכת" שהיא מייצגת מביתה) , ועכשיו בגלל שבעלי ואני כאלה מפגרים ולא מסכימים לדפוק את הצעירים - היא כאילו צריכה ממש לשלם
. אוי לי כואב לי.
בקיצור אני מקווה שהיא לא תעשה בעיות, ואם היא לא מסכימה לשלם, שתתן לנו לפחות להשלים את הכסף. כי אם כבר מס לפחות הנמוך שבין השניים..
הבעיה, וזאת גם ברכה מצד שני - שבינתיים הכל מתרחש בלי לעבור לפסים של עימות פרונטאלי. לכן אני מקווה שנוכל לסגור את זה יפה , דרך בעלי. ואני אשאר בצד.
כי באמת מספיק שהיא דפקה את הילדים שלה ברגשות אשם, בחירת צד וכסף.
לא רוצה להיות שם.
אני באה מבית שבו נהוג לא לדפוק אף אחד, וככה יהיה נהוג גם בבית שלי.