תשובות פחות או יותר קיבלת
מה שמעניין אותי זה לדעת מדוע את מגדירה את עצמך כ"מערכניקית". בכל מקרה, אני אתן תשובה קצת יותר ממוקדת לשאלתך. מהבחינה המדינית, נכון ליחסי הכוחות הנוכחיים במרכז המפלגה, שינוי היא מפלגת מרכז נוטה לשמאל, כפי שראית, שינוי תמכה בהינתקות ללא סייג, כך שבנקודה הזאת לא אמורה להיות לך בעיה עם "שינוי". מהבחינה הכלכלית שינוי היא ימין כלכלי. ראוי לציין, עם זאת, שבפועל ההבדל אינו כה גדול כפי שחושבים ולמעשה רוב אנשי השמאל הכלכלי הם למעשה אנשי ימין כלכלי בתחפושת, רק שהם מדברים מחוסר ידע בנושא (בין אם בהכרת הנתונית ובין אם בהבנתם). לא בכדי רוב מי שלמד כלכלה נוטה לתמוך במדיניות כלכלית ימנית, דבר אחד זה לצעוק "1000 דולר שכר מינימום, עכשיו" כאשר לא מבינים מה תהינה התוצאות של המהלך, דבר אחר לגמרי זה לצעוק "1000 דולר שכר מינימום, עכשיו" כאשר יודעים ששיעור האבטלה באוכלוסיה הרלוונטית הוא בקירוב 14% ושהתוצא המיידית תהיה פיטורים של עשרות אלפי עובדים ונזק חמור עוד יותר בטווח הארוך. ככלל אצבע, ע"מ לדעת אם אדם הוא למעשה בימין הכלכלי או בשמאל הכלכלי צריך לשאול אותו שאלה אחת. איך לדעתך קו העוני צריך להיות מוגדר, על פי סל מוצרים מינימלי או כאחוז מהשכר החציוני/ממוצע? השאלה הזאת דיי מחדדת את ההבדלים המהותיים בין הימין הכלכלי הקלאסי והשמאל הכלכלי הקלאסי. לסיכום, כמעט תמיד בוחרים את הרע במיעוטו, יש פלוסים ויש מינוסים בכל מפלגה. הסיכוי שתמצאי מפלגה שתואמת "בול" את דעותיך, בכל התחומים שואף לאפס. מגוף הודעתך דיי נראה לי שפרץ אינו בא בחשבון מבחינתך (וטוב שכך!) ועל כן ככל הנראה שינוי היא, נכון לעכשיו, הרע במיעוטו מבחינתך.