שלום לחברי הפורום

תגיד..

תעשה רגע תרגיל מחשבתי
אם נניח זה היה הפוך, ואתה היית עובד בעבודה יוקרתית שמצריכה נסיעות תכופות וארוכות - היית מוותר על העבודה כדי לרצות את אישתך?

King of falaka1

New member
אם זה היה הפוך

והייתי יודע שיהיה קשה לה לגדל את הילדים כמעט לבד והייתי יודע שזה פוגע בילדים אז הייתי עוזב למען המשפחה אבל אני יודע שהיא לא יכולה להיות כמוני לכן אני עדין נלחם על הזוגיות במצב ההזוי הזה

אבל אתה לא היא! אל תשווה בינך לבין אשתך. ומכל התגובות כאן הבנתי שאתה רואה רק שתי אופציות: שהיא תעזוב את העבודה או שאני אעזוב אותה.

אבל יש אופציה שלישית שכמעט כולם מנסים לרמוז לך ואתה לא מבין: אם אתה מאד אוהב אותה ורוצה להישאר איתה אתה צריך להשלים עם המצב ובמקום להאשים אותה בהרס הזוגיות שלכם ובפגיעה בגידול הילדים, אתה צריך פשוט להבין ולהרגיש גם סיפוק שאשתך מסופקת והילדים גדלים יפה. ואז כשהיא לא נמצאת שם אתה תתגעגע אליה אבל תטפל בילדיך ובבית עם המון אהבה וסיפוק. ללא תחושת קורבן ומסכנות וללא פנקסנות שאתה עושה לאשתך, וכשהיא חוזרת אתם תבלו יחד ותפצו על מה שהפסדתם כאשר הייתם רחוקים אחד מהשנייה.

על פי התגובות שלך, ואל תפגע, לא נראה שאתה באמת אוהב אותה, לא מסוגל להבין אותה, לא מרגיש טוב לראות את אשתך מסופקת. ואגב חוסר הסיפוק שלך מהקשר והתסכול משפיע גם על הילדים. בעיניך אשתך הייתה צריכה להיות בבית, לטפל בילדים ולהיות לצדך ובמיוחד כשקר לך במיטה. אז בעיניך אשתך פוגעת בך, בגבריות שלך, בקשר ביניכם ובילדים. נראה שהכל בראש שלך.
תשנה גישה חביבי.

טוב חביבי, הגיע הזמן לפעול...

קודם כל, בבקשה תעזוב את הילדים בצד, הם כרגע לא פקטור. אתה באמת נשמע כמו פירסומת "הילדים הילדים".

יש לך בעיית זוגיות חמורה עם אישתך, ולא הצלחת להעביר את הצד שלה בעניין הזה, כי לכאורה לפי התיאורים שלך נראה שממש לא אכפת לה מהזוגיות איתך. שהיא מצפצפת על הזוגיות ואולי הנסיעות לחו"ל עבורה הם גם סוג של בריחה ממך.
מעבר לנסיעות עצמן, נראה שאתה מרגיש נטוש מבחינה זוגית ונמאס לך. זו הבעיה, ואני ממליץ לך לעשות קודם כל בדיקה קטנה:

תעשה מאמץ ארגוני קטן, ואחריו תמצא זמן לבוא לאישתך ולהציע לה שבנסיעה (הקצרה) הבאה, אתה תצטרף אליה, אפילו לחלק מהזמן. שככה מידי פעם תטוסו ביחד. (אני יודע ילדים וזה... ולכן אמרתי שדרוש מאמץ אירגוני קטן, הרי מדובר בניסוי בשלב ראשון).

התגובה שלה תלמד אותך הרבה. אם היא תשמח, אז מדובר באישה שאוהבת את הקריירה שלה אבל גם מאוד אוהבת אותך. אם היא תעשה פרצופים או תמציא סיבות למה זה לא טוב, אז אני אומר לך שהקריירה שלה היא לא הבעיה שלך, ואם היא היתה הרבה בבית, אולי ממילא הייתם נפרדים.

ואם היא לא אוהבת אותך בכלל, אז זה קשה אבל אולי גירושים הם פיתרון טוב לכולם. אם אתה ממילא אב חד הורי, הגירושים לא אמורים להזיז לך כל כך. וגם לה לא. ממילא יהיו הסדרי ראיה, ואתה תהיה גמיש איתה בהסדרים הללו, ויהיו יחסים טובים ביניכם כגרושים, והכל יהיה בסדר.

אבל בגירושים אתה תפסיק להתרעם עליה ותוכל למצוא פרטנטרית חדשה שגרה איתך יום יום.

King of falaka1

New member
הגרושים יהיו בסוף

אם הייתי רוצה לא חסר בחורות אבל אני לא אדם כזה אם הייתי היה לי יותר קל,מה שכן זו היא אישה שלא חסר לה כלום אין לה בעיה לעזוב את העבודה מבחינת כסף זה סדר העדיפויות שלה,הוא מוטעה גם ככה אם התגרש הילדים יהיו אצלי

הגישה שלך מוטעית ולא פרודוקטיבית

כשאתה בא אליה בסיגנון מטיף וטוען שסדר העדיפויות שלה לקוי ו"דורש ממנה לשנות את בחירותיה", כך לא תשיג כלום! גם אם היא תיכנע ותתפטר היא תשנא מאותו הרגע את האדמה שאתה דורך עליה.

רעיון לא רע

Indian woman

New member
כולם ענו לך פה מלא תשובות

אני חושבת שאתה מתוק , בזכותך אשתך מצליחה ,
אתה גם אבא וגם אמא ,
בכל זאת הבאתם 3 ילדים .
חיים פעם אחת , תהנה , אתה אמור לחייך ולא לבכות על מר גורלך .
אם תבקש ממנה לעזוב את מקום עבודתה ,היא תאשים אותך כל חייה בזה .
תתחיל לחיות ותלמד להיות עצמאי במלוא מובן המילה .
בהצלחה

עוד תשובה מסבתא מבינה

בעקרון - יש לי הרגשה שאישתך הפילה עליך את תיק הילדים בלי שיש לך הרבה ברירה - לא בחרת את זה מרצון, לא בכיף ואתה מרגיש במילכוד. היא ציפור דרור ואתה עם השייבה על הצוואר. אין לך רגע של שיחרור ממאסר בית שהוטל עליך - כל היום עם הילדים והקטן בן 4 - זה לא קל. מה עם הסבים והסבתות - איך הם משתלבים בתמונה להקל עליך קצת?

מה שכן, בטווח ארוך, אישתך מפסידה בגדול - יבוא היום והילדים לא יהיו כל כך קשורים אליה כמו שהם קשורים אליך. כשהיא "תתעורר" ותתפלא למה זה ככה - כבר יהיה מאוחר מדי עבורה. היא הפסידה את ילדותם, שזה דבר ניפלא לחוות עם כל הקושי שבדבר. נראה שהיא התחתנה עם קריירה ולא עם בן זוג.

לדעתי, תדאג למצוא עניין בחייך, תשתחרר לערב או שניים בשבוע, גייס בייביסיטר, או את הסבתות וכו' - לך לריקודי עם, שירה בציבור, תכיר אנשים, תשמע הרצאות תפרגן לעצמך.

ובקשר לההוא שאמר - אל תיילל, נראה אותו גיבור גדול במצב כזה קשה...

King of falaka1

New member
תודה

ראשית ההורים שלי לא נמצאים בארץ כך שאין הרבה קשר(הם באנגליה) ההורים של אישתי מדהימים אין מילים כמה הם מנסים לעזור ומבינים את המצב והם תומכים בי ובילדים אני לא רוצה לפרק את המשפחה עדיין כי הילדים צריכים את האמא שלהם במיוחד הגדול הוא עושה לי הרבה בעיות. אבל אני משלים לאט שהכול הולך אל הסוף אני אגדל את הילדים שלי איתה או בלעדיה אני מבין שאנשים חושבים שאני יבבן אבל זה טבעי. זה קשה לגדל לבד את הילדים תודה לך. מרטין

למעלה