שלום -חדשה פה

reuthal1

New member
שלום -חדשה פה

יש לי בן, בן 9 חודשים ולפי דעתי ובעלי הוא מפונק- הוא עוד לא מדבר אבל כשהוא רוצה משהו ואנחנו לא מבינים או לא יכולים באותו רגע (כמו לצאת מכסא האוכל) הוא צורח- צרחות של בכוונה ותשימו לב. כשעושים משהו שהוא לא אוהב כמו להשכיב אותו כדי להחליף חיתול הוא נושך וצובט הוא לא מוכן להרדם לבד ובטח שלא לישון לבד. 1- האם אתם מסכימים שהוא מפונק או שזה גיל שעדיין מוקדם להגדיר אותו כך? 2- מה לעז$#&$#@ עושים? ממתי אפשר לחנך ומה הדרך המומלצת לחינוך בגיל כזה? הרי זה לא שאם אסביר לו הוא יבין. את ה-לא שלי הוא מבין וגם עושה למרות שבד"כ יתלווה לזה בכי של נעלב. ברצוני להדגיש שאין לו ניסיון עם מסגרת חוץ ממני ומאביו שמתחלפים במשמרות (ומדי פעם סבתא) תודה מראש וסליחה על האורך

משוש30

New member
יש לי בדיוק את אותו הסיפור אבל

אני לא תופסת אותו כמפונק. מתן מעסיק את עצמו יפה מאד רב שעות היום. כשהוא מקבל מכה הוא לרב לא בוכה. הוא מאד סבלני. לאחרונה הוא התחיל לצרוח מכל דבר גם מהתלהבות (בעיקר כשהוא רואה חתולים) וגם כשהוא רוצה משהו. לדעתי זה שלב ודרך לבטא את עצמו. הוא לא מדבר אבל הצרחה מהבירה "אני רוצה את זה" "זה מענין אותי" וכד'. לדעתי זה רק שלב טבעי וזה יעבור עוד מעט. אני זוכרת את השלב הזה מילדים של אחרים. גם מתן הוא ילד מאד נמרת ושונא להחליך חיתול זה גם מאד טבעי. אנחנו עושים את זה עם הסחות או תוך כדי משחק. בדרך כלל אני מחליפה לו או כשהוא אוכל תוך כדי מהבקבוק, או כשהוא משחק תוך כדי בצעצוע או בישיבה או עצמידה תוך כדי משחקי "קוקו" ונשיקות בבטן וכד' לרב אני מצליחה להעביר את זה ככה אבל זה לא תמיד פשוט. גם מתן לא מוכן להירדם לבד והוא ישן איתנו במיטה לפחות חצי לילה. דווקא פה אני מתכננת בקרוב מעבר לחדר משלו ואני רוצה להתחיל לבנות לו הרגלי שינה בריאים יותר. אני עדיין לא חושבת שבחודשים הקרובים הוא ירדם לבד אבל המטרה היא שהוא ירדם במיטה שלו וילמד להרגיע את עצמו ברב המקרים בהם הוא מתעורר. אבל באמת שאני לא חושבת ששום דבר מזה הוא פינוק אלו שלבים טבעיים מאד ומובנים מאד שהילדים שלנו עוברים. נורא משעשע אותי שהילדים שלנו בדיוק באותו הגיל עם בדיוק אותם סימפטומים...

irisgh

New member
../images/Emo45.gif למשוש. תשמחי רויטל, עברתם שלב!

בנכם הגיע למצב שבו כשהוא בוכה או מתלונן זה לא רק כי כואב לו או כי הוא רעב, אלא בידיעה שיש מי ששומע אותו ושמבין את כוונתו. זה לא עוד רק 'בכי אוטומטי', אלא אמצעי תקשורת מודע ומכוון. זו התחלה של תקשורת חברתית. תכף יתווספו לזה הברות ומחוות גוף. (הבן שלי למשל יודע לעשות תנועת 'לא' עם הראש, למרות שאינו יודע לאמר 'לא'). תשמחי שהוא הגיע לזה. ושאלו סימנים שמקדימים את התפתחות השפה. [תארי לעצמך שילד שמדבר ומביע את דעתו, הוריו יראו בזה פינוק]. לגבי השינה: אין טעם להגדיר אותו כמפונק. בשלב הזה הוא תינוק שהוא תוצר האופי המולד שלו, השלב ההתפתחותי שלו, וההרגלים שהקניתם לו. אני הייתי אומרת במקום זה שהוא לא רגיל לישון לבד ולהרדם לבד. וזה פשוט כי אף אחד לא הרגיל אותו לזה. הוא לא הראשון ולא האחרון. אני מעריכה, שמלבד בעולם המודרני, ובחדרי אצילים, ילדים לא ישנו לבד. גם היום, תינוקות רבים לא ישנים לבד. אבל, ישנם מקרים בהם זה מפריע. יש ילדים שמתעוררים פעמים רבות בלילה, ונוצרות להם ולהוריהם בעיות שינה. יש הורים שחושבים שדווקא שינה משותפת היא פיתרון. אני מצאתי שהפרדת המיטות והחדרים מתחילה להיות פתרון טוב בערך בגיל שאת מדברת עליו. אגב, הילדים שלי בהחלט ישנים בחדר משלהם. אבל ברור לי שאסייע להם להרדם כל עוד יש צורך בכך (ותכופות כבר אין צורך בכך). אני מסכימה עם המטרה של משוש30 לגבי השינה: זו נראית לי מטרה מתאימה (בעיני אישית) וברת השגה. כך או כך, יש מה לעשות בעניין השינה, והגיל הנוכחי (גיל התקשורת החברתית, והתחלת הבנת שפה) הוא הגיל המוצלח לשם כך. אז אם את מעוניינת - תכתבי. בעצם, קודם תעשי חיפוש על 'שינה', 'שיטת חמש הדקות', 'שיטת חמש הדקות ההפוכה'. תנסי לגבש לעצמך איזו גישה מתאימה לך, ותכתבי שוב. (אני יוצאת לחופש, אבל יש פה המון שיש להם דעה בעניינים הללו).

reuthal1

New member
ניסינו את שיטת 5 הדקות אבל

אני מרגישה שאני מבלבלת אותו ולכן הפסקתי- קודם כל כשישנים אצל ההורים בחגים ושבתות מדי פעם אין לו מיטה אלא לול וגם מקום שונה ולכן שם הוא ישן איתי, מעבר לכך אני מודה שאני קצת מפונקת ורוצה לישון צהריים לפני משמרת ערב בעבודה וכדי לישון יותר זמן אני ישנה איתו- זה נראה לי מבלבל אותו שבצהרים הוא ישן איתי ובלילה לא. מעבר לזה בעלי כועס שאני לא מסוגלת להכנס לחדר של בני לראות אותו בוכה ולא להרים אותו, לכן בינתיים הפסקנו

irisgh

New member
../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif

את רואה? אין דבר כזה ילד מפונק. אתם פשוט עוד לא החלטתם אילו הרגלים אתם מעדיפים להקנות לו. כשתחליטו ותהיו בטוחים, אני בטוחה שלא תהיה לכולכם בעיה לעבור לזה. להקנות, ולחנך, דורש המון עקביות מאיתנו. ועם הילד הראשון זה הכי קשה. אגב, אם כן תחליטו, אתם באמת צריכים במשך תקופה להיות עקביים. אבל אחרי כמה זמן (נניח שלושה שבועות) אין שום בעיה לעבור להורים וחזרה. הוא ילמד מהר מאוד שבבית זה במיטה ובמקומות אחרים לא. אגב, הילד שלי אפילו למד די מהר שבלילה זה במיטה שלו, וביום זה במיטה שלי (כי בעלי לא היה במיטה, ונהנתי לישון איתו ככה, וזה גם האריך את שנת הצהריים שלו). אבל נכון שאם הוא בכלל לא יודע להרדם לבד, אז קודם צריך 'תקופת לימוד'. אגב, איתך במיטה - הוא נרדם בשכיבה במיטה או על הידיים שלך?

שרוֹן

New member
זה לא תמיד כזה פשוט.

לנו יש ילד שלא אימץ שום חפץ מעבר. ירק מוצצים, העיף כל בובת בד מהמיטה, שום מטפחת רכה לא עשתה לו את זה, ושום שמיכה לא זכתה לכינוי "שמיכי". אצלנו שיטת חמש דקות (נו קצת רימינו, זה היה שתיים), לא עבדה במשך כחודש ובצר לי עליו ועלינו עברתי לשיטת "אמא יושבת לקרוא ספר ליד המיטה בלי להוציא את הילד, אבל עם לקום לחיבוקים", שגם לא מאוד עזרה (הרדמות אחרי חצי שעה –שעה של בכי, והתעוררות של כמה פעמים בלילה), ובא לציון גואל רק אחרי חצי שנה כששב הילד למיטתנו ובהליך קצר של לילה אחד נרדם וישן לילה רצוף (10 שעות). היה שווה. לא אצל כל הילדים משהו שאמור להיות תהליך או הרגל נרכש, קורה בקצב המצופה. רק לקחת את זה בחשבון, ואם זה לא עובד, לפעמים כדאי יותר לחפש פשרה נאותה (אגב, לנו מאוד נוח עם זה, והיום אני לא מבינה איך אפשר אחרת).

צימעס

New member
שנת צהריים יחד היא נפלאה ../images/Emo99.gif

גם אני עושה את זה, וזה נותן לי המון כח, ולתינוקת שלי שינה מעולה. כשהיא ישנה לבד, היא ישנה צהריים קצר (שעה), ואתי - שעתיים ויותר. זה כנראה ממש ממש נעים לה
ו - לא, גם את לא מפונקת! מגיע לך להשלים שינה בצהריים גם בלי משמרת לילה - את אמא לתינוקת, והלילות שלך לא שלמים.

reuthal1

New member
משעשע אבל אולי זה אומר שזה באמת קטע

של גיל, הבן שלי קטן ממתן ב10 ימים

אלדורית

New member
לפני שמתחילים "לתקן" את הילד

כדאי לבדוק את ההורים. את אומרת שבעלך מתרגז שאת לא מסוגלת לראות את בנך בוכה ומרימה אותו כדי להרגיע אותו. את בעצמך מתלוננת על תינוק שבוכה כשהוא לא מקבל את מבוקשו. את מחפשת פתרון: את מה ש"לעז@#$@# עושים" הרשי לי לשקף לך את דבריך כפי שאני רואה אותם: יש כאן שני הורים שכנראה אינם רגילים לטפל בילדים מעברם והנושא הזה הוא בגדר חידוש עבורם, אחרת הם היו מן הסתם יודעים שהרצון לנחם תינוק בוכה הוא נורמלי לגמרי, וגם תינוק שבוכה כשאינו מקבל את מבוקשו הוא תינוק בריא בנפשו לחלוטין (רחמנות על תינוקות שהם כל כך מיואשים מהחיים, כמו למשל אלה שרואים בסרטי תעודה מזוויעים על בתי יתומים בכל מיני מדינות אומללות, עד שאינם בוכים עוד). למרות שהתיאור שלך הוא של מצב נורמלי לגמרי, את ובעלך אינכם מרוצים ורוצים לשנות את המצב משום שהוא לא נוח לכם. נראה שאתם סבורים שיש איזו דרך, איזה פטנט, שיעזור לכם להתגבר על המכשולים של אי הנוחות, לא מתוך שינוי עמוק בגישתכם לחיים עם ילדים (שהם רצופים באי נוחות) אלא מתוך מחשבה שאי שם מעבר לפינה מצויה דרך קלה שרק צריך לחפש אותה באינטרנט. מה אני חושבת שצריך לעשות? לנשום עמוק ולהבין שברגע שהבאתם ילד לעולמכם איבדתם מידה ניכרת מהשליטה באורח החיים שלכם. אמנם, במידה מסויימת כל משפחה מנהלת את חייה באופן שמתאים לה, אבל לוקח זמן ללמוד מהו האופן הזה אחרי השינוי הגדול של הצטרפות בן משפחה חדש. הציפיה להמשיך כאילו כלום, לישון כמו בעבר, לאכול בשקט--תגרום לכם לאכזבה מתמדת. הילד שלכם אינו מפונק. הוא נורמלי לגמרי. כדאי מאוד שתתייחסו אליו ולרצונות שלו בכבוד ולא תבטלו אותם מתוך מחשבה הרסנית שמשהו בו לא בסדר. (אני מוכרחה לומר שנצבט לי הלב למקרא ההודעה שלך: כולה בן 9 חודשים וכבר להורים שלו יש דיעה שלילית עליו?) שינוי בגישה צריך להוביל לשינוי בהתנהגות שלכם: כשאת מבינה שתינוק שלא רוצה שיחתלו אותו, למשל, אינו "מפונק" (=סתם מתבכיין, מניפולטיבי בזדון) אלא מביע רצון לגיטימי שלו (זה לא נעים לו, משעמם לו, הוא לא אוהב לשכב כך על הגב), את יכולה להתייחס לרצון שלו באופן מכבד: את יכולה לנסות להקל עליו לו כדי לשבור את רוחו ולנצח אותו במלחמה על החיתול, אלא מתוך אמפתיה, מתוך רצון לעזור לו לצלוח רגע לא נעים עבורו. בהתאם לזה את יכולה לדבר איתו, להגיד לו שאת יודעת שהוא לא רוצה את זה עכשיו (מאוד חשוב לתת שם גם לרגשות הלא נעימים שלו) לעודד אותו שזה יגמר תיכף, ולהסיח את דעתו בשירים ומשחקים (בגיל הזה הילדות שלי מאוד אהבו משחקי "קוקו" עם חולצה או חיתול בד על הפנים תוך כדי החתלה, למשל). בקשר לענין השינה: אם תציצי במאמרים של הפורום ובשאלות הנפוצות, תגלי שהרבה מאוד הורים ישנים עם הילדים שלהם. גם זה מאוד נורמלי. זה פיתרון מאוד נוח למי שרוצה לישון יחסית בנחת בלי יותר מדי התעוררויות. בכל מקרה תגלי אולי שגם ילדים קטנים שישנים במיטה נפרדת מתעוררים הרבה בלילות. ככה זה, ילדים. קחי בחשבון שעד שהם בני שלוש פחות או יותר, זה נורמלי. את צריכה להחליט מה עדיף לך: תינוק במיטה שלך שאת לא צריכה לקום אליו כשהוא מתעורר (אבל אז המיטה היא זירה משפחתית), או תינוק במיטה שלו שמפנה את המיטה הזוגית (אבל אז צריך לקום אליו כשהוא מתעורר). אין פתרונות קסם בענין הזה מלבד הזמן שעובר--אבל אפילו זה לא ממש פתרון קסם, כי איך שהם קצת גדלים ישר מתגעגעים שוב לאיך שהם היו קטנים (טוב, אבל גם שמחים בהם שהם גדלים). אז מתוך מחשבה קדימה על הגעגועים שיגיעו, כדאי כבר עכשיו לנסות למצות את ההנאה ממי שהתינוק שלך הוא כרגע: מתוק וקטן וזקוק לך מאוד כל הזמן. הבעיות שאת מתארת הן חלק אופייני מהישות שלו כרגע, אז תנסי להנות גם מהן, לראות אותן באור סלחני ומשעשע שהן יראו לך בעוד, נניח 15 שנה, כשהוא לא ירשה לך ללטף לו את הראש ליד החברים שלו...

mamick

New member
../images/Emo45.gif תודה לך על התשובה הזאת.

עזרת לי לסדר את הראש בעניין הזה. לא שדעתי היתה שונה, פשוט לא ידעתי לנסח אותה אפילו לעצמי (טוב אני גרועה בניסוחים).

הילהל

New member
נשמע כמו תינוק הכי נורמלי בעולם

נתחיל מזה שאין לך ילד - יש לך תינוק. את מגדירה אותו כ"ילד" ומצפה ממנו שיתנהג כ"ילד". אבל הוא, מה לעשות, נשאר תינוק. הוא עדיין מאוד מוגבל - פיזית ותיקשורתית. וכנראה שבסיטואציה שלכם או באופי שלו, הדרך הכי יעילה שהוא מוצא לתקשר היא ע"י בכי או צרחות. מה #@$% עושים? קודם כל נרגעים. הילד נורמלי, מתפתח יפה ומגלה רצון עצמאי - נשמע שהכל בסדר. אח"כ מפנימים את הגיל והיכולות שלו, ומבינים שהוא לא מפונק - הוא "סתם" בן 9 חודשים. לגבי ההחתלה: תגלי שהמון תינוקות מתחילים להשתולל בהחתלה בגיל הזה. הפתרון לרוב משלב החתלה מהירה ככל האפשר, ו"אמצעי בידור" לתינוק - כמו מראה בפינת ההחלה , או מדבקה על האף. שיתעסק במשהו. לגבי הצרחות: מישהי (שרון של אייל) העלתה כאן פעם רעיון שניסיתי וגיליתי שהוא יעיל: להיות לכמה ימים "אמא קרציה" - לגעת, לחבק, לנשק, ממש לא להניח לילד. עד שהוא ישבע מזה ובעצמו ירגע ויתרחק. אצלנו זה עובד. גילינו גם שהרבה פעמים הנודניקיות הזו מגיעה לפני שהילד פתאום עושה קפיצה אדירה בהתפתחות שלו. וגם - כשמציק לו משהו רפואי (כמו אוזניים או בקיעת שיניים) - ואת זה תמיד שווה לברר. לדבי להרדם ולישון לבד - אני שונאת את זה, ואני כבר ממש מזמן לא תינוקת. אז קשה לי להאשים אחרים. קח שעד כה (יונתן כמעט בן 3) לא ניסיתי "לחנך" אותו לזה - והוא נרדם לידי. זה לא מפריע לי כי הוא התרגל להרדם לידי גם כשתשומת ליבי לא מופנית אליו (נניח - כשאני מקפלת כביסה או צופה בטלויזיה).

הילהל

New member
משהו נוסף - קטן אבל חשוב

פתאום קלטתי שאתם בשיטה של "משמרות" על הילד. כך היינו אני ובעלי עד שיונתן היה בן 10 חודשים. ואת יודעת משהו? זה הוציא אותנו מדעתנו! זו שיטה נורא נורא קשה, שגורמת להמון מתח (אני מניחה שכמונו, כל פעם מישהו עם הילד בזמן שהשני עובד או לומד) כי ההורים כמעט לא מוצאים זמן לעצמם ולביחד שלהם. אנחנו הגענו למצב מאוד מאוד קשה ככה, וכאשר יונתן נכנס למעון - באורח פלא הכל הסתדר. יכול להיות שהשיטה הזו פשוט מכניסה לחייכם מתח, ואז כל דבר מעצבן קטן שתינוקות עושים - מטריף אתכם? יתכן שאתם כ"כ צמודים אליו - שאתם מתים שירדם כבר ויישן לבד כדי לקבל כמה שעות בלעדיו? כי ככה אני הרגשתי אז. אם אי אפשר להכניס למסגרת, או לא רוצים, יש המון פתרונות ביניים. 4-5 שעות של בייביסיטר בשבוע (שבהם אתם תבלו יחד, או תישנו טוב, או תקראו ספר או תבשלו יחד משהו טוב - מה שמתאים לכם) יכולות לחולל נפלאות, וזה גם לא יהיה מי יודע מה יקר. ולפעמים נוח יותר "להקפיץ" בייביסיטר בתשלום סתם כי הזוגיות או העצנמיות שלך זקוקה לזה - מאשר לבקש עזרה מסבתא לךאותה מטרה בדיוק.

reuthal1

New member
צודקת- זה מוציא אותנו מדעתנו

קשה נורא להיות מחוברים אליו כל הזמן ובלי רגע לעצמנו גם בעלי מתלונן על חוסר זמן לעצמו- חשבנו באמת לעשות מאמץ כספי ולשים במעון למרות שזה אומר גם לקנות אוטו (התחבורה אצלנו לא טובה) ולנסות למצוא עבודה בבוקר מבחינתי אבל מאחר וזה שינוי ככ גדול זה יקח זמן

תקשיבי טוב למה שהתינוק שלך אומר לך

אמא, אני זקוק לך. אמא, זה לא נעים לי ככה. זו הדרך שלו להתבטא. וכדאי שתקשיבו לו. הא מתנהג כמו תינוק בן 9 חודשים ממוצע. ולגבי פינוק-אני שומעת את זה ללא הרף בהקשר לתינוקות וזה עושה לי רע. למה פינוק הפכה למילה גסה? את לא צריכה פינוק? את לא רוצה שלפעמים יפנקו אותך? פינוק זה נהדר. צריך לפנק תינוקות כמה שרק אפשר. לדעתי פשוט התבלבלה המילה הזו עם המילה של חוסר הצבת גבולות בגיל מאוחר יותר (של כמה שנים). אתם רחוקים מהגיל הזה. בגיל 9 חודשים הוא לא זקוק להצבת גבולות אלא לאהבה בלי גבולות.

משוש30

New member
אני לא ממש מסכימה איתך

אני חושבת שאת מבלבלת פינוק עם אהבה. לאהוב צריך ללא גבול לפנק לא צריך אלו שני דברים שונים. ולשים גבולות כדאי מאד כבר מגיל צעיר (וכן אנחנו התחלנו להציב גבולות כבר בגיל חצי שנה). אם תחכי עם הצבת גבולות ל"עוד כמה שנים" תגלי ילד מפונק ובלתי נסבל שאף אחד לא רוצה להיות בקרבתו. מה זה גבולות? לדוגמא מתן מכיר את המילים "לא ואסור". אני לא משתמשת בזה כל הזמן אלא למקומות ספציפיים בבית שמסוכנים לו. אני גם מסבירה לגבי חפצים מסויימים שאת זה הוא יכול לבדוק רק עם אמא ואת זה בשלב הזה בכלל לא. גבולות זה כשנוסעים בכביש מהיר ואין מקום לעצור והילד צורח. אז את לא תעצרי ותסכני את חייכם אלא תסבירי לו שאי אפשר לעצור עכשיו גם אם הוא בוכה בכי תמרורים. גבולות זה לתפוס את היד של הילד כשהוא מועך לחתול את הזנב ומותח לגבולות הבלתי סביר את השפם שלו ולהגיד לו "תעשה לו בעדינות" תך כדי פתיחת כף היד והדגמה. גבולות זה ללמד את הילד שלך שיש עוד אנשים ובעלי חיים מסביבו שיש להם רגשות וצריך להתחשב בהם, שיש דברים שמותר ויש דברים שאסור שלפעמים אין ברירה אלא לדחות סיפוקים. ואם לא תתחילי בזה עכשיו אני בטוחה שתשלמי על זה ביוקר מאוחר יותר.

לורליי43

New member
זה לא לגמרי מדויק

ולא בגלל שאני נגד גבולות, להפך. רק שבנוסף לניסיון להקנות ולחנך- צריכה להיות צפייה הגיונית בהתאם לגיל הילד. לדוגמא להבין מתי מתפתח מצפון- ולא לצפות שלפני הגיל הזה הילד יבין מעצמו מה הוא גורם לאחרים. דוגמא אחרת- ענין של תקשורת- יש הבדלים עצומים ביכולת הילדים לתקשר, לפני שהם יודעים מה משמעות המילים שהם אומרים.

קרקפת

New member
באיזה גיל מתפתח המצפון והאמפתיה

כלפי האחר ? לדוגמא: אם הילד מושך בשיערות של אדם אחר, ומסבירים לו ש'לא' וזה לא נעים ומה כן עושים - זה יהיה ברור לו, בשלב כלשהו ?

למעלה