לא מסכימה איתך.
אני חושבת שהגבולות, הכללים, התחומים של החיים שלנו קיימים שם בכל מקרה. גם לנו יש גבולות משלנו, יש גבולות שנובעים מעצם היותנו חיים בחברה, נמצאים במערכות יחסים בינאישיות, במערכות יחסי עבודה, וכו'. ואני לא חושבת שכל פעם שאנחנו מגיעים למקום חדש או נכנסים למערכת יחסים חדשה צריך "לחנך" אותנו מחדש להכיר את הגבולות האלה. אנחנו צופים קצת מהצד, מנסים לאט לאט, לומדים את הכללים ומצליחים (בדרך כלל) להגיע למיצוי של מערכות היחסים שלנו. כך גם הילדים שלנו - בהנחה שהם נולדים לתוך מערכת משתנה באופן תדיר, שבכל זאת מקבלת אותם באהבה, בהבנה ובכבוד, הכללים נמצאים שם, והם לומדים אותם בעצמם. אני לא רואה זאת כמשימה שלי "לחנך" את הילדים שלי ל"גבולות". אני חיה על פי הערכים שמנחים אותי, ביניהם כבוד לזולת בכלל ולילדים שלי בפרט, והילדים לומדים מהר מאד לתת את אותו יחס שהם מקבלים - יחס אוהב ומכבד. אני חושבת שאני יכולה לומר בלב שלם שיש לי ילדים מאד אמפתיים ומאד מכבדים, בכלל לא "חסרי גבולות", ובכל זאת אני לא מרגישה שאני עוסקת באיזה "חינוך לגבולות". להיפך - אני מרגישה בדיוק כפי שאת מזהירה, שההבנה מגיעה - לא בלי שאני עושה כלום, אלא עם שאני נותנת להם בדיוק את היחס שהייתי רוצה לקבל מהם.