שלום חברה

rizzo

New member
אני לא כתבתי לך שום שיר.. ואני בת..

כנראה התבלבלת בכינוי

השאלה שלי היא

את מתעניינת ביוצאים באיזה מובן? האם מתוך אמפתיה והזדהות, או מתוך התבוננות בתופעה אנתרופולוגית. כמו, נגיד, קופים שירדו מהעץ... אם בגלל הסיבה השניה, אני מציע לך לנסות לדמיין איך את היית מרגישה, אילו היו מיתיחסים אלייך לא כיצור אנוש, רק כחיה נדירה בגן חיות?!

יותר מידי פעמים אנחנו לא מסכימים..

...בזמן האחרון. אני דווקא לא אוהב את העבודות שנעשות מתוך אמפתיה. אני לא מרגיש שאני זקוק לרחמים. אני בהחלט חושב שיש מספיק סיבות כדי לחקור את תופעת היציאה בשאלה כתופעה אנתרופולוגית. הדוגמא שנתת בנוגע לקופים לא ממש במקום אבל אני לא חושב שיש סיבה להתבייש בעובדה שניתן להגדיר אותנו (לא את כולנו. חלקינו) כתופעה אנתרופולוגית. חקר האנתרופולוגיה הוא גם (שלא לומר - בעיקר) ביצורי האנוש ולא בבעלי החיים.

קשה לי לומר

שאני מסכים עם אסטרולוג. כי אני ממש לא. אבל אני הרבה יותר מסכים אתו משאתך, במקרה הזה כמובן.

rigoletto111

New member
אבל אם שירה היתה פעם דתיה

יש גם בה מידת קופיות לא מבוטלת , לפי אסטרו ... ככה שאין מה להאשים אותה ביחס כזה! <לא נורא, שירה. אינפורמנטים הם יצורים קשים, אבל בסוף תמצאי קרבן...>

rigoletto111

New member
שירה, כבר קראת את ... ?

שני ספרים של אותו מחבר (ששכחתי את שמו) שנקראים "דור הכיפות הזרוקות" ו"עלמה אבדה" על דתל"שים זכרים ונקבות (בהתאמה). מבית המדרש של בר אילן והם קצת "מחקרים יישומיים" בנוסח: מה לעשות כדי שהנוער היקר שלנו לא ינהה אחר החילוניות? אבל תוכלי להשתמש בהם! יש גם מחקרים של מוטי בר לב בעניין .

אמנם לא מחקר מדעי, אבל ...

יש ספר נחמד: "ושיודע לשאול", מפרי עטו של שמעון לב (הוצ' חרגול, 1998). זה ספר שמכיל סיפורים של 14 דתל"שים. שווה.

אל יאוש יש מצב

אז ככה שירה קודם כל שלום וככה כבר כתבו לך על הדוקטורט של שרית ברזילי בנוסף יש את הגדול מכולם החוקר על החרדים ויציאה בשאלה מנחם פרידמן שכתב עשרות מאמרים בנושא ובנוסף לפני כשבוע נתוודעתי לד"ר יעקב לופו שהוא גם אינו קוטל קנים כתלמידו של מנחם פרידמן אגב יש לי את כתובתו ומספר הטלפון שלו אז שיהיה בהצלחה

ב6/5 זה קורה. אני נרשמתי. ואת/ה?

למעלה