שלום, זקוק להפנייה

lost insight

New member
הביקורת היא

בעיקר שהוא גורם להאמין שהדרך היא ליניארית. או שאולי לא הוא זה שגורם, אלא זאת תחושה שבודהיסטים מעבירים.

ת'שמע

מתישהוא בזמן ובמרחב צירוף של סיבות תנאים ותוצאות חיבר בין הזרע לביצית שלימים נודעו כ"ברק", שהוא עצמו דרך אגב- מכלול של סיבות תנאים ותוצאות. מתישהוא בזמן ובמקום אחר מכלול הסיבות, התנאים והתוצאות שעד כה נודע כ"ברק" יתפרק ויעבור תהליך של שינוי למשהו אחר. צירוף התנאים, הסיבות והתוצאות שגרמו מלכתחילה להיתהוות של "ברק" בהכרח תובלנה אותו אל התפרקותו ככזה ולשינויו. השאלה האם תהליכים אלה היו ליניארים, אקספוננציאלים או אחרים היא לא רלוונטית וכשלעצמה חסרת משמעות. באותה מידה השאלה האם דרך רוחנית (ולא משנה מהי) ליניארית או לא אינה רלוונטית. אילו היית משקיע את המאמץ המינימלי ללמוד את הדברים שכן רלוונטים לעניינינו לא הית טובע בים של תיאוריות חסרות משמעות ותועלת. מה רלוונטי? למידה של העובדות למשל. הבודהיסטים אינם מעבירים דבר מלבד מידע מהימן שמבוסס על לימודם ותרגוליהם, שהם כל כולם עובדות. מצערת העובדה שלבך כרוך אחר אנשים שמעדיפים בורות על פני ידע ועירפול על פני בהירות, וכל זה מהסיבות הלא נכונות. "עוד מורים מעניינים" אינו טוב מספיק כדי להפוך אותם למועילים באמת. אתה שואל למה להיצמד אל הבודהא? השאלה שלך לא ממש נכונה: כשאתה בוחר מסלול טיולים כלשהו, אינך הולך בו זמנית אחר שני מורי-דרך אשר מובילים לשני כיוונים שונים, ואין זו היצמדות כלל לבחור ללכת אחרי אחד מהם. ברור לך שלא תוכל להתחלק לשניים וללכת בו זמנית בשני מסלולים שונים, הלא כן? ברק, הניצוץ שלך כובה.

lost insight

New member
../images/Emo16.gif

מקווה שהניצוץ יחזור בהקדם (תעדכן אותי...) לגבי שני כיוונים שונים - הכיוונים לא מנוגדים (זאת דמגוגיה!). האנלוגייה הטובה יותר היא מערכת של מסלולים, שכולם מובילים לאותו יעד (וכמה מהם מובילים למבוי סתום), חלק קצרים, חלק ארוכים, חלק קונבולוציה היפרבולית וחלק ליניאריים. אפשר לקרוא לזה גרף, ויש הרבה צמתים. הנסיבות מזמנות את הצמתים האלה, שמהם אפשר לבחור בכיוון אחר. כשאדם מגיע להצטלבות, אם פחד ושמרנות לא יאפשרו לו לבחור במסלול אחר, שיכול להתאים לו יותר, הוא יפסיד מזה. לפעמים אדם ממצה כיוון מסויים, מגיע למבוי סתום, ויכול לסגת קצת ולפנות למסלול אחר, במקום להמשיך בכוח. אם אדם יהיה פתוח לפחות להקשיב לאפשרויות אחרות, במקום לשלול אוטומטית, גם זה יכול להיות לטובתו. ושוב אני אומר - הרבה ידע נצבר מאז הבודהא, הרבה טכניקות שיכולות לעזור בתהליך הזה של ההתפכחות. זה לא רע להמשיך במסלול אחד, זה רע להיות סגור למה שמזדמן.

המממ...

אתה חושב שכל הדרכים מובילות אל אותו ים או אל ראשו של אותו הר? אני במקומך לא הייתי בטוח בכך. כמי שמכיר מספר מסורות לא מועט בצורה אינטימית למדי, עדיין לא הגעתי למסקנה סופית כזו. אולי לא נעים לך יהיה לשמוע את זה, אבל כל מסורות הניו-אייג' כמו גם המורים החדשים "חסרי המסורת" לכאורה רק משחזרים, ממחזרים ומטליאים ידע שכבר היה קיים. הוסף לזה קורט של פסאודו-מדע וקיבלת משהו "חדש". כמה אתה באמת יודע על מקורותיהם של ראמנה מהארשי, גורדג'ייף, ראמהקרישנה, ויוקאננדה, מאדאם בלבצקי, רודולף שטיינר, כולם מורים מהעת החדשה ורובם נחשבים ענקי רוח? כרגיל, אינך מבין אותי. אין (לי באופן אישי) בעיה אם אדם רוצה להחליף, לשנות, להמציא או כל מה שתבחר לקרוא לזה- דרך שונה ממה שהיה בה קודם לכן או חדשה. הבעיה היא אחרת: אם אתה מדבר על משהו- דבר לעניין. אם החלטת לסתור, להפריך או לפרש באופן שונה את דבריו של מישהו או את דבריה של אסכולה מסוימת בין אם רוחנית, מדעית או אחרת- למד את אותם חלקים הנוגעים לטענותיך כהלכה וחזק את דבריך בעובדות ובהיגיון. אל תזרוק סתם דברים. אתה רוצה להיות פתוח למה שמזדמן- סבבה. אבל בסופו של דבר, יום אחד תצטרך להחליט באלו מן הדרכים תלך עד תומה. מעט מיזה, מעט מיזה ומעט מיזה זה טוב ויפה, ואולי גם חייך יהפכו לטובים יותר בזכותם, אבל להגשמה ומימוש בהם לא תזכה. הליכה בדרך רוחנית היא הרבה יותר מאוסף כזה או אחר של טכניקות. הליכה בדרך הרוחנית דורשת התמסרות ומסירות, סבלנות וסובלנות, אומץ-לב, כנות, רצון ללמוד, רצון לרכוש מיומנות, מאמץ והתמדה. אתה חושב שתשיג משהו רק באמצעות "טכניקות"? קח לדוגמהאת המדיטציה על קונדליני (לא זו של אושו, אלא היוגית): זוהי מדיטציה שהיא חלק ממערכת שלמה של תרגולים שנוצרו בעקבות הבנות ותובנות מסוימות. כמו כן לפני שעוסקים בה יש תירגולים שמכשירים ומתאימים את המערכות הגופניות-אנרגטיות-תודעתיות, וגם תירגולים שמשמשים כבולמי-זעזועים וכשסתומי בטחון. זרוק את כל אלה ותרגל קונדליני לבד. ברוב המקרים אין סיכוי בכלל שתעורר אותה, ובכל זאת אם הצלחת, רוב הסיכויים הם שאתה תיכלה בשריפה פנימית ובהתמוטטות פאטאלית. אם בכל זאת עוררת את קונדליני ואף אחד מהדברים שתיארתי לא קרה לך, כנראה שאתה משהו מיוחד עד מאוד מאוד. אתה מוכן לקחת את הסיכונים האלה על עצמך? אתנה מוכן לסכן מישהו אחר בזה? אני לא שולל דבר על הסף, אני בודק אותו קודם. כבר הראיתי לך שאתם משמיצים אותי סתם.

jongler

New member
הניצוץ שהבליח

היי ברק האמת לא מחויבת לדבר, לא למסורת לא למורה ולא לדרך כזו או אחרת מפני עצמה היא עומדת, חסרת כל טומאה וברברת. הדרכים הם במוחו הקודח של המחפש וכל עוד קיימת היא - קיים ההולך בה כי ממנו היא.

dharmax

New member
ראית עכשיו דוגמא יפה

ראית עכשיו דוגמא יפה לסיבה שאני מזהיר מאנשים כמו ג'ונגלר. לא ענית לך אז, כשביקשת שאספר מדוע אני עושה את זה, כי כמו תמיד, התשובה באה עצמה, מפי הסוס. אנשים נעדרי ענווה ומוסר - לא כשירים, מבחינתי, ללמד (או לתרגל) אפילו את הנהדרת שבטכניקות. סילה, סמדהי ופאניה. סילה, סמדהי ופאניה. ס י ל ה, סמדהי ופאניה. ואם תרצה משהו מהיוגה ולא מהבודהיזם: יאמה, ניאמה, אסנה, פרניאמה, פרטיהרה, דהרנה, דהינה וסמדהי. אנשים כאלה, מבחינתי משולים למישהו שמנסה לחלל בגיטרה, או לתופף בחצוצרה - גם אם יש להם את הכלי, הם עושים איתו את הדבר הלא נכון, ובמקום שתצא מוסיקה - יצא פשוט רעש. ברכות

אני חושב שהבעייה מתחילה עוד לפני כן

והיא העובדה שאדם לא מוכן להשקיע וללמוד את המיומנות והאספקטים השונים שלה כהלכה, כמו גם המהירות בה הוא משחרר את הבנותיו במקרה והוא חושב ש"הבין" משהו.

jongler

New member
שנטי, כנראה שלא הבנת...

ד"א , אנחנו מכירים מאיפשהו?

ברור שלא הבנתי

הרי כבר ידוע כאן שאין ביכולתי להבין..... האם אנחנו מכירים? אולי.

קמהדנו

New member
יש ../images/Emo63.gif

שטרם קראתי של פאפאג'י שנקרא - האמת ישנה (is) ספר די עב-כרס, מעניין מה אפשר להגיד על האמת במאות רבות של עמודים? לא בי, לא בך, לא בפאפא או בבאבא, האמת גם לא תלויה בג'ונגלר וידיעותיו אינן רלוונטיות, כפי שאכן משתמע מדבריו

קמהדנו

New member
../images/Emo2.gif

כמיטב המסורת, הנה שיר על החלון ישבתי את האמת חיפשתי קול סירנה נשמע פתאום נפסק לרגע החלום

ושוב,

ברצוני להצביע על העובדה המוזרה שבדבריך שתרגיל לוגי ןמשוואה על נייר הם פחות עמוקים וקסומים מה"חיים" (מושג מופשט, כולל ומכליל של משהו שהוא סך כל מרכיביו ולא יותר או פחות מיזה). למי שאין לו היצמדויות ואפליות, תרגיל לוגי ומשוואה על נייר עמוקים וקסומים הם כמו תהליכי עיכול והפרשה, ראייה, נופים, מוסיקה והתנגשויות בין גלקסיות. למה זה תפלה? (ושאני אני עוד מהרהר בזה, אני שואל את עצמי האם יש משהו אחר חוץ מתרגיל לוגי ומשוואה על נייר ששווה לחיות אותו
)

למעלה