המממ...
אתה חושב שכל הדרכים מובילות אל אותו ים או אל ראשו של אותו הר? אני במקומך לא הייתי בטוח בכך. כמי שמכיר מספר מסורות לא מועט בצורה אינטימית למדי, עדיין לא הגעתי למסקנה סופית כזו. אולי לא נעים לך יהיה לשמוע את זה, אבל כל מסורות הניו-אייג' כמו גם המורים החדשים "חסרי המסורת" לכאורה רק משחזרים, ממחזרים ומטליאים ידע שכבר היה קיים. הוסף לזה קורט של פסאודו-מדע וקיבלת משהו "חדש". כמה אתה באמת יודע על מקורותיהם של ראמנה מהארשי, גורדג'ייף, ראמהקרישנה, ויוקאננדה, מאדאם בלבצקי, רודולף שטיינר, כולם מורים מהעת החדשה ורובם נחשבים ענקי רוח? כרגיל, אינך מבין אותי. אין (לי באופן אישי) בעיה אם אדם רוצה להחליף, לשנות, להמציא או כל מה שתבחר לקרוא לזה- דרך שונה ממה שהיה בה קודם לכן או חדשה. הבעיה היא אחרת: אם אתה מדבר על משהו- דבר לעניין. אם החלטת לסתור, להפריך או לפרש באופן שונה את דבריו של מישהו או את דבריה של אסכולה מסוימת בין אם רוחנית, מדעית או אחרת- למד את אותם חלקים הנוגעים לטענותיך כהלכה וחזק את דבריך בעובדות ובהיגיון. אל תזרוק סתם דברים. אתה רוצה להיות פתוח למה שמזדמן- סבבה. אבל בסופו של דבר, יום אחד תצטרך להחליט באלו מן הדרכים תלך עד תומה. מעט מיזה, מעט מיזה ומעט מיזה זה טוב ויפה, ואולי גם חייך יהפכו לטובים יותר בזכותם, אבל להגשמה ומימוש בהם לא תזכה. הליכה בדרך רוחנית היא הרבה יותר מאוסף כזה או אחר של טכניקות. הליכה בדרך הרוחנית דורשת התמסרות ומסירות, סבלנות וסובלנות, אומץ-לב, כנות, רצון ללמוד, רצון לרכוש מיומנות, מאמץ והתמדה. אתה חושב שתשיג משהו רק באמצעות "טכניקות"? קח לדוגמהאת המדיטציה על קונדליני (לא זו של אושו, אלא היוגית): זוהי מדיטציה שהיא חלק ממערכת שלמה של תרגולים שנוצרו בעקבות הבנות ותובנות מסוימות. כמו כן לפני שעוסקים בה יש תירגולים שמכשירים ומתאימים את המערכות הגופניות-אנרגטיות-תודעתיות, וגם תירגולים שמשמשים כבולמי-זעזועים וכשסתומי בטחון. זרוק את כל אלה ותרגל קונדליני לבד. ברוב המקרים אין סיכוי בכלל שתעורר אותה, ובכל זאת אם הצלחת, רוב הסיכויים הם שאתה תיכלה בשריפה פנימית ובהתמוטטות פאטאלית. אם בכל זאת עוררת את קונדליני ואף אחד מהדברים שתיארתי לא קרה לך, כנראה שאתה משהו מיוחד עד מאוד מאוד. אתה מוכן לקחת את הסיכונים האלה על עצמך? אתנה מוכן לסכן מישהו אחר בזה? אני לא שולל דבר על הסף, אני בודק אותו קודם. כבר הראיתי לך שאתם משמיצים אותי סתם.