אכן הסבר מפורט
ראשית אציין דבר אחד: אני לא נציגה של אף זרם ולא משתייכת לשום "דבוקה של קנאים", ואעדיף שתתיחס אליי ואל דבריי באופן פרטני, ולא כאל חלק מחבורת רחוב בודהיסטית המשליכה אבני צמחונות בחלונות הבניינים. אני - בדיוק כמוך - מבטאת בפורום את הבנותי בצורה הברורה ביותר שאני מצליחה, מתוך כוונה לשתף ולהשתתף, ללמוד וללמד. אם וכאשר אני טועה, או בתפיסתי או בצורה שבה אני מתבטאת, אני לא קנאית לתפיסתי השגויה. אם היא תתוקן בצורה שתשכנע אותי, מה טוב. אם לא, אמשיך להחזיק בה מתוך נסיון לזכור שזו היא תפיסתי והבנתי ולא שום אמת מוחלטת או הבנה מלאה. אין לי שום אשליה שהגעתי אל החוכמה המוחלטת. ככל שאני ממשיכה ללמוד, אני מגלה כמה רבות ודקות הן התפיסות השגויות. ובכל זאת, אם נמתין רק לבעלי החוכמה העמוקה ביותר שיכתבו כאן בפורום, נמתין הרבה זמן. בינתיים הדיון כאן הוא ביננו ובין הבנותינו החלקיות והלקויות, ואני מקווה שנימצא כולנו למדים ממנו. באשר לטיפוס על עצים ולשאילת שאלות - די לחכימא ברמיזא
. אני מסכימה איתך לגבי דימוי הילד ברחוב. אבל, אנחנו ילדים שגדלו ברחוב. קשה להסביר לנו מה זה בית. יותר קל להסביר לנו איזה סבל יעלם מחיינו כשלא נחיה ברחוב. שוב - ואני לא רואה טעם לחזור על דברים ששנינו כבר אמרנו - מדובר בחוויה היחסית, מדובר בבסיס שיכול להיות מובן לכל אדם, משום שכל אדם חווה סבל בימי חייו, אבל לא כל אדם חווה (ולו לזמן קצר) את השחרור מכבלי החשיבה המושגית. לגבי טוב ורע: הבודהיזם מדבר על שתי רמות: על אמת יחסית ואמת מוחלטת, ונראה לי שאתה מבלבל (או חושב שאני מבלבלת) בין שתי הרמות הללו. בעולם היחסי יש טוב ורע. אבל, בתפיסת האמת המוחלטת אין טוב ורע. כאשר אנחנו חיים ופועלים בעולם היחסי אנחנו צריכים לשים לב למה שאנחנו עושים, והאם הוא טוב או רע. אם הוא רע - הוא יגרום, בצורה כזו או אחרת, סבל לאחרים ולנו (וזה הרעיון של קארמה). לכן טענתך שטוב ורע הם מושגים אנטי-בודהיסטים היא שגויה, ואת זה אני אומרת מעומק למדנותי השטחית. הבודהיזם לא עוסק רק במוחלט ( 100% ביחסי ו-100% במוחלט, כמו שדניאל אוהב להגיד...). ואחרון אחרון חביב: לא הצגתי שום אכסיומה. הצגתי טענה המתבססת על חוויותיהם היומיומיות של בני האדם, ונכונותה היא פנומנולוגית בלבד, עם הרבה יוצאים מן הכלל. בעת כניסה למצב מדיטטיבי מסוים, אכן מתפוגג רעיון הסבל, המניע, המטרה וכו'. אבל לא כל אחד מגיע למצב הזה בקלות. כדי להגיע אליו צריך לתרגל, וכדי לתרגל צריך סיבה, והנה אנחנו שוב בעולם היחסי ובשאיפה להשתחרר מסבל. בארס, אני לא חושבת שיש בינינו חילוק בנוגע לכך שיש להגיע למצב משוחרר מחשיבה מושגית, "מקור החיים" כפי שהגדרת אותו. אבל אני חושבת שקשה מאוד להגיע אליו ישירות, ובוודאי להשאר בו. לכן קיימים כל מיני עזרים שמטרתם לקדם את התנאים שיאפשרו לנו להכיר בקיומו של מצב כזה ולהביא את תודעתנו לשהות בו. צריך לשים לב לא להפוך את העזרים הללו למוחלטים ולא להאחז בהם. אבל מצד שני, חבל ומיותר להשליך אותם רק מתוך חשש שנשתמש בהם לא נכון.