שלום, זקוק להפנייה

HaraRa

New member
שלום, זקוק להפנייה

שלום לכולכם. אני עוסק במוזיקה, ואני חש שאני לא ממצה את התחום. זה משום שכשאני מנגן, אני לא מרוכז במאה אחוז במהות של מה שאני עושה, מהות המוסיקה. המוח שלי, והרגש שלי, מופנים גם לגורמים לא טהורים כמו פוזה, מחשבות סתמיות ועוד שטויות, שמונעות ממני ריכוז מלא במוסיקה, ומיצוי מלא של חווית הנגינה. אני בעצם מבקש פה איזה מקור מידע שמכיל טכניקות של ריכוז, ריכוז טוטאלי שיאפשר לי חוויה מקסימלית של מה שאני עושה. זה יכול להיות ספר, אתר עם מאמרים או כל דבר שיעזור לי. אני מקווה שהגעתי בכלל לפורום הנכון.... אם לא, אני מתנצל ואודה לכם אם תפנו אותי למקום הנכון. תודה רבה מראש

jongler

New member
שלום לך

נסה את הלינק שבחתימה שלי, מניסיון אני ממליץ על טכניקות כמו "חושך" ו"הממ". בהצלחה

dharmax

New member
ואני ממליץ להתרחק :)

מהמלצות של ג'ונגלר - מהניסיון *שלו* :) ברכות

אני חושב שטוב יהיה אם תסביר גם למה.

מישהו עוד עלול להפיק תועלת.......

מחשבות נודדות

בכל דבר שתעשה - גם מדיטציה שמיועדת לתרגל ריכוז - תוכל למצוא עניינים שוליים כאלה להתעסק בהם. המחשבות ינדדו לכל מקום, החל מ"כמה זה משעמם" דרך "אני נראה מפגר כשאני עושה את זה?" ועד "אני ממש מקווה שזה יעזור לי". יש כל מיני טכניקות שבהן מתמקדים בדברים כמו הנשימה, בהתבוננות בחפץ, במנטרה... אבל בכולן התודעה נודדת, ובכולן צריך ללמוד למקד אותה.זה לא קסם, זה פשוט הקניית הרגלים טובים יותר לתודעה. אני לא בטוחה שמה שאתה צריך הוא טכניקות. הנגינה היא התרגול שלך כרגע. מבחינה מסוימת היא אפילו תהיה לך קלה יותר מכל תרגיל ריכוז אחר, כי זה משהו שאתה אוהב לעשות. נסה, כשהמוח שלך פונה לאפיקים צדדיים, להחזיר אותו בעדינות לנתיב הנכון. לא לנזוף ולהחמיר עם עצמך אבל גם לא לוותר. חשבת על פוזה? נזכרת במשהו שאתה צריך לעשות מחר? סבבה. ברגע שהבחנת שזה קורה, עזוב את המחשבה הזו ותחזיר את התודעה לדבר שבו אתה מתכוון להתרכז. זו בעצם הטכניקה שמשתמשים בה במדיטציות שמיועדות לפתח ריכוז חד-נקודתי. עם הזמן, זה יקרה פחות, ויקח לך פחות זמן להבחין שזה קורה ולחזור למקד את עצמך במה שחשוב לך. חוץ מזה, אולי כדאי לשים לב לתוכן של חלק מהמחשבות שעולות. תזכיר לעצמך מדי פעם למה המוסיקה עצמה היא הדבר ששווה להתרכז בו והפוזה היא לא רק סתמית אלא אפילו מזיקה. חשיבה צלולה ורציונלית על דברים כאלה, ומודעות לרגשות שמאחוריהם, יכולים לעזור לך להתגבר על הפיתוי כשמחשבות לא נשלטות מתחילות לרוץ לך בתודעה.

HaraRa

New member
אוקיי...

קודם כל, תודה על ההתייחסות. ברצוני לומר שהנגינה היא לא תרגול לריכוז, הריכוז הוא לא מטרה שהנגינה היא האמצעי להגיע אליו. הריכוז הוא האמצעי, הנגינה היא המטרה. כשאני מנגן אני רוצה להשקיע אנרגיה בנגינה עצמה, ולא ב"לנסות לשמור על מיקוד". את השמירה על מיקוד אני רוצה לתרגל בסיטואציה שמותאמת לכך כדי שבנגינה לא אצטרך להקיע על כך אנרגיה. מה שאני שואל או מבקש פה הוא איזושהי מסגרת שאני יכול ליצור לעצמי(אני לא יכול ללכת לאיזה חוג או משהו כזה לצערי) של אימון התודעה להיות מרוכזת. תודה

הללוס

New member
תודעה מרוכזת היא תודעה ריקה

כאשר משקיטים את התודעה (ע"י מיקוד בנשימה למשל) ומתבוננים בארעיות של המחשבות רגשות תחושות, לומדים להכיר את האופן שכל האירועים המנטלים קשורים זה בזה. לומדים גם שכאשר אין אחיזה במחשבות, הן מתפוגגות ולא יוצרות רצף הולך וגדל של תגובות, שמתבטאות כחוסר ריכוז למשל. במצב כזה המחשבות חולפות כעננים דקים, והתודעה היא ריקה. במצב כזה גם אין מאמץ, לא צריך להשקיע אנרגיה כדי לשמור על ריכוז, רק מודעות עירנית ועדינה. זה לוקח זמן להגיע למצב כזה, לשהות בו, ולדעת לחזור אליו תוך כדי העשייה היום-יומית. צריך ה-מ-ו-ן סבלנות. אבל זה שווה. פתאום המוסיקה הופכת למדיטציה, מלאה באהבה ובחופש. מניסיוני בשילוב עם מוסיקה ומדיטציה, תמצא לך פינה שקטה, ובאופן קבוע לפני הנגינה שב עם גב זקוף ותעשה מדיטציה, באחת בדרכים שהציעו לך, שאתה מרגיש איתה הכי בנוח. קודם מרגיעים את המחשבות, ואחר כך מעמיקים את ההתבוננות, הכל עם המון סובלנות ורכות כלפי עצמך. וכשאתה מנגן אתה יכול להמשיך במדיטציה של תשומת לב- לנגן קטע פשוט מאוד, ולשים לב לכל תנועה, לכל תהליך הפקת הצליל, להופעת הצליל, להעלמות שלו, לאופן שהוא משתלב עם הצליל הקודם. לאופן שכל זה קשור למחשבות ולתחושות שלך. לשים לב איך כאשר התודעה סוערת זה משפיע על הצליל. איך כשהתודעה שקטה זה משפיע. להשתדל לא לשפוט, רק להתבונן וללמוד. איזו מדיטציה לבצע לפני הנגינה- זה אני משאיר למורים. כדאי מאוד להיעזר במורה או אדם מנוסה. יש מגוון רחב מאוד של אפשרויות ומסגרות.

HaraRa

New member
סבבה

תודה רבה.... אני אפנים. תגידו, מדיטציה זה משהו שחייבים לעשות עם מורה/מדריך? או שמא אפשר גם לבד? האם יכול להיווצר נזק אם אני פועל לא נכון? ונ.ב: פנה אליי איזה מישהו במסר לגבי מדיטציה טרנסדנטלית. אני זוכר שקראתי איפשהו שזה חרטה אז ניפנפתי אותו. עשיתי נכון או שהתבלבלתי עם משהו אחר?

אפשר לבד

עדיף עם הדרכה. יכול להיווצר נזק גם עם וגם בלי הדרכה (תלוי ברמה של המורה שלך ובהתאמה ביניכם). בוא נאמר שאם תתרגל משהו מתון, תתיעץ לגביו בעת הצורך (אפשר כמובן גם פה בפורום) ולא תתרגל באינטנסיביות רבה מדי - כנראה שתהיה בסדר. לגבי מ"ט - אני לא יכולה לדבר על זה מניסיון אישי, מאחר שלא שילמתי את ה-8000 ש"ח שהם דורשים לקורס...

dharmax

New member
->

היי הררה (?) המלצתי: אם הנגינה היא המטרה המרכזית, אז אני ממליץ לא לתרגל מדיטציה. מדיטציה תפקידה הוא קודם כל התפתחות רוחנית. כל השאר - רק בונוסים שוליים. אם ברצונך בטכניקות שאינן מדיטציה, ובלי הדרכה, ובלי להתפתח רוחנית, אז *אולי* כדאי יהיה לך להציץ בלינק שקיבלת מג'ונגלר. אבל זה לא יעזור לא לנגינה ולא לשום דבר אחר. חחח ברכות

אני לא בטוחה אם אני מסכימה איתך

זהו נושא לדיון בפני עצמו, שעלה במידה מסוימת גם בדיון עם "המאמנת". הנושא הוא בעצם, האם אדם שלא מעוניין כרגע בהתפתחות רוחנית, הארה וכיוצא באלה מטרות-על, צריך להמנע מתרגול טכניקות שלא יזיקו לו ושיכולות לשפר עבורו אספקטים מסוימים של חיי היומיום. ההנחה היא, כמובן, שהן לא יזיקו לו , ולשם כך הוא מתייעץ, מאחר שהוא מודע, כך מסתבר, לקיומם של סיכונים כאלה. מדיטציה היא שם לאוסף כלים שמטרתם (כך מקובל ברוב הזרמים המשתמשים בהם) היא הבאה לשלמות של הגורמים להארה. האם נובע מכך שאסור או מזיק להשתמש בעקרונות של כמה מן הטכניקות הללו למטרות יומיומיות? יתרה מזו - מה רע ב"טכניקות שאינן מדיטציה, ובלי הדרכה, ובלי להתפתח רוחנית", ומדוע לדעתך "זה לא יעזור לא לנגינה ולא לשום דבר אחר"? אנא הסבר, משום שבמקומו של המוסיקאי המתסוכל הייתי מתקשה לקחת את המלצתך ברצינות ללא נימוק מעמיק.

dharmax

New member
->

....כי לא צריך לקחת את ההודעה ברצינות מופרזת! כי אני לא עונה ברצינות למי שאני לא חושב שהוא "רציני"...:) ברכות :)

נהראש

New member
מדיטציה

שלום, נכתב : " מדיטציה היא שם לאוסף כלים שמטרתם (כך מקובל ברוב הזרמים המשתמשים בהם) היא הבאה לשלמות של הגורמים להארה." האם מדוייק לכנות מדיטציה כאוסף כלים, אוסף בעל מטרה מסויימת, מטרה שהיא הבאה לשלמות של גורמים, גורמים אשר מביאים הארה? יש הרואים במדיטציה תרגול של התבוננות, התבוננות מעמיקה וחסרת שיפוט במציאות כפי שהיא.

זה נכון

השאלה היא, מדוע לראות את המציאות כפי שהיא? מה מטרתה של ההתבוננות? הייתי אומרת שיש לה יותר ממטרה אחת, אך המטרה הגבוהה ביותר - אפשר לומר, המטרה הסופית - היא שחרור מלא מסבל. יש הקוראים לזה הארה.

בארס

New member
מדהים

...כל פעם מחדש, כמה מעוותת, מטעה ומזיקה ה"תפיסה" הבודהיסטית בימנו, בודהה מתהפך בקברו. מדוע לראות את המציאות כפי שהיא? מה מטרתה של ההתבוננות? כבר נאמר כאן לא פעם שלמדיטציה אין מטרה, ואסור שתהיה לה כזו...והמקרה כאן מבהיר בדיוק למה כי המטרות שייכות לממלכה של המיינד וכל מטרה ש"נציב" למדיטציה מיד תהפוך לדוגמה ולקבעון חדש...ובמקרה הזה...קוראים לזה "שחרור מלא מסבל". אני (אנסה ל) אסביר... ההארה היא המציאות כפי שהיא. המדיטציה נותנת הצצה למציאות הזאת. ולמה אנחנו לא רואים את המציאות כפי שהיא?...בגלל כל ה"כבלים" של התודעה (בבודהיזם יש רשימות של איזה מאה אלף מה לא?) אז מה שעושה המדיטציה הוא בעצם שחרור מסויים ויחסי מהכבלים האלו. המדיטציה היא המטרה... השחרור מהסבל הוא רק תופעת לואי שלה שכנראה המציאו בשביל הצד הקשקשני שבאדם...לספר לעצמו בדרך אבל גם זו הייתה טעות כנראה. :)

../images/Emo36.gif

נתחיל בהצהרה שלך ש"...כל פעם מחדש, כמה מעוותת, מטעה ומזיקה ה"תפיסה" הבודהיסטית בימנו, בודהה מתהפך בקברו." כיוון שטענת טענה, חובה עליך להוכיחה. אני בניגוד אליך יכול להוכיח שהבודהה דיבר בפשטות ובבהירות על שחרור מסבל. לעומת זאת אמירותיכם של אינקה ושלך הן לא יותר מפרשנות שלכם לדברים אותם אתם רואים כ"נכונה". "מדוע לראות את המציאות כפי שהיא?" בפשטות, ראיית המציאות כפי שהיא איננה- היא מעיקה, שגויה, מבולבלת ומכאיבה, כלומר סבל. "מה מטרתה של ההתבוננות?" שוב, בפשטות, יצירת תנאים מתאימים להתעוררות. "מיינד". אילו היית לומד בודהיזם כהלכה, היית יודע שמשתמשים במילה זו עם שני פירושים שונים שהם תלויי הקשר. פירוש אחד למילה זו הוא כפי שאתה וחבריך מייחסים לו- פעילויות מנטליות שיפוטיות, מסבכות, נצמדות וכן הלאה, והפירוש השני הוא- מיינד במצבו הראשוני, הצלול, הער, נטול כל פגם, שאינו חומר, צליל, צבע או צורה. "ההארה היא המציאות כפי שהיא"- ובכן, לא נכון. המציאות כפי שהיא היא ממילא כפי שהיא בין אם אני מואר ובין אם לאו. הארה של תודעתו של אדם היא היכולת לראות את המציאות כפי שהיא ולא המציאות כפי שהיא בעצמה. "המדיטציה נותנת הצצה למציאות הזאת"- אם המדיטציה נותנת הצצה למציאות הזאת, זה יהיה כאילו אמרת במילים אחרות שמטרתה של המדיטציה היא "הצצה למציאות הזאת" שכן ממילא בלעדיה לא תתאפשר אותה הצצה. "המדיטציה היא המטרה... השחרור מהסבל הוא רק תופעת לוואי שלה שכנראה המציאו בשביל הצד הקשקשני שבאדם...לספר לעצמו בדרך אבל גם זו הייתה טעות כנראה. :) "- שוב טעות. המדיטציה היא הכלי, היא הדרך, היא טיפוח ועיבוד התודעה עצמה. אמירותיו של הבודהה והמורים הבודהיסטים הם בדיוק ההיפך מאמירה זו שלך. כל מה שצריך כדי לבדוק את טענתי הוא- ללמוד ולתרגל את תורתו של הבודהה כפי שהוא ותלמידיו הורו אותה.

בארס

New member
אני לא מצפה...

...שתבין על מה אני מדבר. אתה יכול להמשיך לדבר שטויות ולחשוב שאתה מבין על מה אתה מדבר...(אתה חושב שאתה עובד 'עלי' כשאתה עושה את זה? :/ ) אישית ופרטקית אני לא מבקר את דברי הבודהה (אלא את דברי אלו ש"מוסרים" את דבריו) ותודה לאל גם אין גם ממש צורך ללמוד אותם... כמובן, אמשיך להוכיח את טיעוני וטענותי כרגיל, ואין לי ספק שהם מגיעים אל מי ולאן שהם צריכים להגיע.

למעלה