שלום, זקוקה לעצה.

l i t o m

New member
שלום, זקוקה לעצה.

שמי לי תום ואני תלמידה בכיתה י' (רגילה). לאחרונה, לאור הישגיי הגבוהים בלימודים, הוצע לי מעבר לכיתת המחוננים, וכרגע הוא נשקל ברצינות רבה. אני תוהה, כיצד יתרום לי מעבר מסוג זה? ומעבר לזה, האם אתם חושבים שציונים במבחנים באמת משקפים את יכולתי ללמוד בכיתה שכזו? יש לציין, שמעולם לא עברתי אבחון מחוננות. אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בעניין. בתודה, לי תום.

-

אני לא רואה שום סיבה שלא לעבור. ציונים במבחנים הם אמנם באמת לא מדד, אך בכל זאת, רוב התלמידים שנמצאים בכיתת מחוננים נמצאים שם בגלל יכולתם השכלית וציוניהם הגבוהים. בכיתת מחוננים עושים בגרויות יותר מהר, אז גם תסיימי עם הבצפר יותר מהר
מה רע?

bernie92

New member
וגם,

תפגשי חברים חכמים ו/או משועממים כמוך (וכמונו..)

d00sh

New member
וגם..

ילדים בכיתת מחוננים הם בעלי קליטה יותר מהירה.. מבזבזים פחות זמן מהשיעור על ילדים סתומים |סליחה הייתי חייבת| והפרעות ופשוט יותר מהר.. הילדים גם יותר אינטיליגנטים..
יש לך חברות שם..? אם כן תעברי ומהר ואם לא- תשקלי...

Loopaloopa

New member
הצד השני של המטבע

יכול להיות שממש משעמם לך בכתה, ואז חבל שלא יאתגרו אותך יותר. גם מבחינה חברתית להכיר כתה שלמה ברמה שלך זה נחמד. אבל זה גם יכול להיות טראומתי ולא להתאים לך אישית. לכן - אם קל לך ואת יכולה להשיג ציונים טובים בלי להתאמץ, אולי שווה להשאר בכתה רגילה. בסופו של דבר מה שחשוב מהתיכון זה הציונים ולא איפה למדת. את הזמן הפנוי אפשר להקדיש לפעילויות שונות (מנהיגות וכד') והתנדבויות, לבילוי (גם חשוב בתיכון) ותמיד אפשר ללמוד במקביל גם באוניברסיטה הפתוחה.

מה שחשוב מהתיכון זה הציונים?

נראה לי שיש דברים לא פחות חשובים בתקופה הזאת, ואם כבר מבלים אותה במסגרת בית ספרית כדאי לעשות זאת בסביבה שהכי תתאים לך. גם אם היא לא סובלת בכיתה רגילה ואף נהנית מכך שקל לה לקבל ציונים טובים, כיתת מחוננים בהחלט יכולה להוות שיפור. אם לא מרוצים, תמיד אפשר לחזור לכיתה רגילה.

תמיר1991

New member
זה לא כל כך קל -

ההודאה בכך שאתה לא מתאים לכיתת מחוננים אינה דבר של מה בכך, ולרוב האנשים שאני מכיר, כולל עבדכם הנאמן, היה דבר זה מאוד קשה אילו היו צריכים לעשותו. ובכל אופן, עצה לי אלייך - אם התרגלת להיות "דה בסט" ולהוציא 100, 100 ושוב פעם 100, אני לא בטוח שתוכלי להמשיך כך בכיתת מחוננים. עד עכשיו השנה, הממוצע שלי במבחנים הוא 89 (עם 100 אחד בלבד בינתיים), ואני בהחלט לא תלמיד גרוע - כך שלצפות למאיות ואפילו ל- 90+ בכל פעם, אם את לא רגילה למסגרת ולהכל, יהיה מוגזם. אבל אם את מאמינה בעצמך, השמיים הם הגבול, ואני מאחל לך שרק תצליחי
בברכה, תמיר קרקסון.

אם הציעו לך ללמוד בכיתה זו

על סמך הישגייך ללימודים, כנראה שהישגים בלימודים מהווים קריטריון להתאמה ללמידה בכיתה זו ולפיכך את מתאימה ללמוד בה. את גם בטח לא תהיי היחידה שהתקבלה אליה על סמך ציונים. למה שלא תתני לזה צ'אנס? אם לא תאהבי, תמיד תוכלי לחזור ללמוד בכיתה רגילה. הנה שרשור מעניין בעניין.

hagakora

New member
ועכשיו תשובה לעניין

מאחר ואני מכיר את הכיתה, ואותך לא כל כך, אז מה שאני כן יכול לומר לך זה לאיזה סביבה את יכולה להכניס את עצמך. יכולים לקרות אחד משני דברים: תגובה חיובית חמה ומקבלת, או התגובה ההפוכה. יכול להיות כמובן שלא תהיה תגובה. מאחר והכיתה נוטה להתבגר, אז כנראה שתזכי ליחס אוהב ומקבל, במיוחד מהבנות בכיתה. את מוזמנת לבוא להציק.

hagakora

New member
עוד ייתרון

וחיסרון המורים הרבה יותר טובים. הם הכי טובים, אבל הם גם מצפים ליותר...

תמיר1991

New member
האם יורשה לי לשאול, על איזה בית ספר

את מדברת? כי אצלנו המצב די דומה, ואני לומד בעירוני ד'. תמיר.

למעלה