כמה תשובות קצרות.
אני אקדים ואומר, שביהדות לדברים שונים יכולות להיות תשובות שונות. 70 פנים לתורה, ולכן יכול להיות שיהיו תשובות נוספות לאלו שאני אתן. מלבד זאת, אני מקווה שהשאלות הן אמיתיות, מתוך רצון לדעת, ולא רק לקנטר, כי אחרת אין טעם... 1. שתי החלות של שבת אינן לזכר לחם הפנים של ביהמ"ק, כי אם לזכר המן. כאשר הקב"ה זן אותנו במדבר, הוא הוריד לנו מידי יום כמות מן המספיקה ליום אחד. אך ביום שישי הוריד מן המספיק ליומיים- ליום שישי ולשבת, וזאת משום שבשבת לא הוריד מן. ולכן בשבת אנו לוקחים שתי חלות לזכר המנה הכפולה של המן שקיבלנו ביום שישי. הסיבה שהן מכוסות היא מכיוון שהמן גם כן היה מכוסה- שיכבת טל מתחתיו, ושכבת טל מעליו, וכל גם צריך לכסות את החלות. יש עוד תשובה לנושא זה של כיסוי החלות (מעין תשובה של גננות): יש סדר קדימויות בברכות, וע"פ סדר זה ברכה על הלחם, קודמת לברכה על היין. אך בשבת אנו עושים קידוש (ברכה על יין) לפני שבוצעים את החלות (ברכה על לחם). ולכן מכסים את החלה כדי ש"לא תתביש". 2.בערב שבת יש להדליק מינימום שני נרות, כנגד "שמור" ו"זכור" שני ציוויים שיש לנו בהקשר של שבת, ושני המלאכים שמלווים אדם בליל שבת. יש הנוהגים להדליק נר כנגד כל אחד מבני הבית, אני לא יודעת מה המקור למנהג זה. הסוגיות האחרות שהזכרת הן ארוכות ומורכבות, אולי אני אענה אליהן בהזדמנות אחרת בברכה חני