שלום וערב טוב לכולם!!!

בראון

New member
קרליבך

אתה טועה טעות חמורה, זה לא פשט הפסוק, אנא אל תערב מין בשאינו מינו. ואל תאמר שרש"י הוא פשטן, כי זה לא מדויק, לפעמים הוא מביא מדרשים, בד"כ זה קורה כשהוא נתקע. תבדוק מה הרשב"ם אומר, ומה כתוב בדעת מקרא, הם ודאי יותר מתקרבים לפשט. (לי אין בהשג יד).

בעניין אברהם והמלאכים.. ובכלל

נניח שנתייחס כרגע לרובד הפשטני של העניין, אם כי אני מסכים עם "סולם" וגם כתבתי זאת באחת מהתגובות שלי כאן שדורינו הוא בעל מדריגה רוחנית גדולה וראוי ללמוד בו את פנימיות התורה ולא להתייחס רק לפשט, דבר זה גם כותב הרב קוק (לא זוכר מקור מדוייק) ומופיע בהרהב מקומות, משום מה בעולם הישיבות לא חושבים כך ולומדים כמעט רק פשט וחבל. ניבה היקרה, את שואלת הרבה שאלות ונראה לי שדומה הדבר לאדם שבא להלל ושמאי ורצה שילמדוהו את כל התורה על רגל אחת, אני מציע לך לפתוח כמה ספרי יסוד ביהדות כמו ההקדמה לפירוש המשנה של הרמב"ם או הכוזרי ואם זה בקשר למצוות אז ספר המצוות להרמב"ם או ספר החינוך ולנסות למצוא שם מענה לשאלותייך. חזרה לעניין אברהם והמלאכים - אני לא מבין למה טרחו כ"כ לתרץ את עניין האכילה של בשר וחלב.. לדעת כולם הם נדמו לו כערביים ודבר זה כלל לא נאסר עליהם (חוץ מעניין מתן תורה לפני ואחרי שזה יוצר עוד הרבה קושיות לדוג´ יעקב אבינו נשא שתי אחיות וכו´ ויש עוד) ואם נאמר שגם בישול נאסר אז גם זה לא קושייא כי הבישול נאסר על שניהם ביחד וכאן זה כ"א לחוד אם כי ניתן גם לומר שבישלו רק את הבשר .. (אם בפשט עסקינן) שיהיה לך הרבה הצלחה בחיפוש ובעיון ! כל טוב ! סטודנט_דתי

כתבתי עוד תגובה אבל אני לא רואה

אותה אז ככה: אין דעת מקרא על דברים או שיש?? לגבי הרשב"ם, בדקתי וציטטתי בהודעה הקודמת את פירושו(אין לי כוח לכתוב שוב), וגם הרשב"ם בפירושו לפסוק מפרש כל דבר בפסוק בנפרד ולא מקשר את עניין הבשר לעניין החלב כמו שנרי_ה(נכון??) ניסה להראות מהפסוק!

בראון

New member
גם לי נמחק אלף פעמים

כתבתי שבפשט הם כן אכלו בשר בחלב ולכן שאלתה נכונה. יש דעת מקרא על דברים, אבל אנחנו מדברים על בראשית לא? יש על חלק מבראשית לא נדמה שהגיעו לפרשת וירא, אבל תבדוק.

על בראשית אני יודע שיש

על דברים אל ידעתי,ודיברנו על פרשת "האזינו",פרק ל"ב אם אני לא טועה פסוק י"ד.

תעיין ברשב"ם

ותראה שהפשט למשל לגבי"וחלב" אם אני לא טועה, הוא מסביר שהפשט פה הוא שמדובר על א"י,והוא אומר בפירוש:"וזהו הפשט".

לבראון..

הוא שאל על דברים (כך אני הבנתי) בגלל הפסוק בהאזינו "חמאת בקר וחלב צאן עם חלב כרים ואילים" שמוזכר חלב עם בשר. עכ"פ קרא את תגובתי הראשונה על עניין אברהם והמלאכים גם לפי הפשט אין שאלה. כל טוב !

NOK6476

New member
הילת הירח ערב טוב לך ושבת-שלום!!!

נעים מאוד וסליחה על האיחור בתגובה, אבל פשוט משום מה קרס לי המחשב ליומיים וחצי ובכלל רק עכשיו שבתי לביתי והחלטתי סתם לעבור קצת בפורום ונתקלתי בהודעתך. אז ככה: לא ברור לי איך הגעת למסקנה הזו אבל צר לי לאכזב אותך, אבל את טועה וב-ג-ד-ו-ל !!! ואם תשימי לב לתאריך והשעה שבה נשלחה הודעתי -אז תווכחי לדעת שאכן כך הוא וזו גם הסיבה שהגבתי במועד הנ"ל. אז מקווה שלא פגעתי ברגשטתייך, כי זו באמת לא הייתה כוונתי באמת שלא אבל ראי זאת כחובת ההוכחה. אז שיהיה לך צום קל ושבת שלום (שוב)
, בברכה, ניבה זהר, ושוב ס-ל-י-ח-ה.

פלורייט

New member
תשובה קטנה לניבה

שלום לניבה! בדיוק הייתי עסוקה בלא להבין מה מועיל בכל הסיפור הזה של הפורומים ודומיהם וכשניתקלתי בהודעה שלך הבנתי שדווקא זה יכול להיות כלי מצוין. רציתי לומר לך דבר כזה. אני בת 17 ואני דתיה מתוך בחירה, ומאושרת עכב כך. צר לי שלא ניתנו לך תשובות מספקות , ועל רוב השאלות שלך גם לי אין תשובות לשלוף אלא אני יכולה פשוט לגשת לארון הספרים שלנו ולבדוק. ובכ"ז רציתי לפני זה להסביר נקודה חשובה. כמובן, שלכל השאלות שלך יש מקום, והן מבורכות. אבל- הן רק העטיפה של מהות התורה. כל הדקדוק האין סופי הזה, בכל פרט ופרט: אוכל, לבוש, דיבור, מחשבה... בא ע"מ לשרת מטרה אחרת לגמרי. והיא לא לכבול אותנו לגורם חיצוני שמעיק ומכביד על חיינו, אלא לחבר אותנו למקור כוח עצום וגדול של אור, אהבה ואמת. לכן, אם את רוצה אני אוכל לחפש לך את התשובות אבל יכול להיות שאם תחפשי את התשובות והתוכן העמוק יותר, תמצאי יותר סיפוק והשלמה. המשך חיים מאושרים, אני.

פלורייט

New member
עוד מספר תשובות קטנות.

זו שוב אני. חשבתי לתת לפחות את התשובות שיש לי עכשיו... *בערב שבת נוהגים להדליק שני נרות. בתורה מוזכרים שני מקורות מרכזיים המצווים אותנו על התורה, בנוסח דומה. רק שבאחד כתוב "זכור את יום השבת", ואילו באחר כתוב "שמור את יום השבת" מכאן אבותינו הגאונים (אלה שעוד נגיע אליהם בהמשך) הסיקו שיש עניין בכל הנוגע לשבת גם בזכרון וגם בשמירה. ומכאן מתחילות להסתעף המון הלכות קטנות הקשורות לשבת... אם כי ישנן הרבה נשים שהוסיפו עוד נרות ע"מ להוסיף אור והדר (שזהו מקור המצוה) לדוג´ אני מכירה משפחה שהאמא מדליקה 7 נרות: 2 כנגד שמור וזכור, 4 כנגד ארבעת ילדיה, ועוד אחד כנגד חבל ימית שהופקר ונידון לשיממון בידי המיצרים. ** ברובד היכ פשוט אני יכולה להגיב בקצרה על השאלה אודות העובדה שהתורה נתונה כביכול לפרשנות של פלגים שונים בעם, והרי היא אמורה להיות דבר מוחלט. נכון שיש מצב נורא בו אנשים מעוותים ומכופפים את התורה אבל הוא לא קורה הרבה . מה שאת רואה זה מצב שאפשר לסנגר עליו ואף צריך. (הוי דן כל אדם לכף זכות) לפעמים אנשים מקבלים על עצמם דברים שהם אינם יכולים לעמוד בהם, ומהצד זה נראה כסיבון ערמומי. אנחנו לא יכולים להכנס לאנשים לחשבונות שלהם עם הקב"ה ולכן עדיף פשוט לסנגר. אם כוונתך היתה לפוליטיקאים שמעדיפים לשאוב עוד כסף בשביל הציבור שלהם במקום לדאוג לאחדות עם ישראל- ועקב כך ללכלך את התורה, ומה שהם מייצגים- את צודקת. אבל- נחזור לשאלה המקורית: נכון שהתורה היא דבר אחדותי, ממוקד ואחד. שדהריהיא ניתנה ממקום שהוא מעל לאדם עצמו. אבל, מה שכ"כ יפה ומיוחד בורת עמ"י הוא שהיא תורת עמ"י. ז"א שהיא דבר שניתן ממקום עליון לבני-האדם. ומכיון שכך, בני האדם צריכים למצוא דרך להבין ולקיים אותה. ומכיון שמדור באנשים, מעורבים פה משתנים של אופי, כיוון מחשבה, ראיה שונה של הדברים וכולי. לכן טבעי שלאותו מקור תהיינה אינטרפטציות שונות ומגוונות. ודווקא העובדה הזו מחזקת את העובדה שהתורה והאנשים שחיים על פיה הם אנשים פלורליסטיים. חיי התורה צריכים להיות דבר רגוע ופתוח (כמובן שלדברים הנכונים) של לתת לכל אחד את מקומו הוא ואת הזכות להתחבר לקב"ה בדרכו שלו שהרי התורה ניתנה לכל אחד מאיתנו. כמובן שהדברים עוד ארוכים ומורכבים.... רק שלא ישתמע מכאן שאני מברכת את כל הזרמים החדשים של הרפורמים וכו´, לדברי יש עוד המשך אבל זה כבר ממש ארוך מדיייייי.......... יום טוב!

כמה תשובות קצרות.

אני אקדים ואומר, שביהדות לדברים שונים יכולות להיות תשובות שונות. 70 פנים לתורה, ולכן יכול להיות שיהיו תשובות נוספות לאלו שאני אתן. מלבד זאת, אני מקווה שהשאלות הן אמיתיות, מתוך רצון לדעת, ולא רק לקנטר, כי אחרת אין טעם... 1. שתי החלות של שבת אינן לזכר לחם הפנים של ביהמ"ק, כי אם לזכר המן. כאשר הקב"ה זן אותנו במדבר, הוא הוריד לנו מידי יום כמות מן המספיקה ליום אחד. אך ביום שישי הוריד מן המספיק ליומיים- ליום שישי ולשבת, וזאת משום שבשבת לא הוריד מן. ולכן בשבת אנו לוקחים שתי חלות לזכר המנה הכפולה של המן שקיבלנו ביום שישי. הסיבה שהן מכוסות היא מכיוון שהמן גם כן היה מכוסה- שיכבת טל מתחתיו, ושכבת טל מעליו, וכל גם צריך לכסות את החלות. יש עוד תשובה לנושא זה של כיסוי החלות (מעין תשובה של גננות): יש סדר קדימויות בברכות, וע"פ סדר זה ברכה על הלחם, קודמת לברכה על היין. אך בשבת אנו עושים קידוש (ברכה על יין) לפני שבוצעים את החלות (ברכה על לחם). ולכן מכסים את החלה כדי ש"לא תתביש". 2.בערב שבת יש להדליק מינימום שני נרות, כנגד "שמור" ו"זכור" שני ציוויים שיש לנו בהקשר של שבת, ושני המלאכים שמלווים אדם בליל שבת. יש הנוהגים להדליק נר כנגד כל אחד מבני הבית, אני לא יודעת מה המקור למנהג זה. הסוגיות האחרות שהזכרת הן ארוכות ומורכבות, אולי אני אענה אליהן בהזדמנות אחרת בברכה חני

למעלה