שלום וערב טוב לכולם!!!

NOK6476

New member
שלום וערב טוב לכולם!!!

נעים מאוד,שמי ניבה זהר ו""בעוונתיי הרבים"" אני ""כופרת"" או אם תרצו חילונית (עם כל הכרוך בכך) ל-ח-ל-ו-ט-י-ן ול-מ-ה-ד-ר-י-ן, נכדתו של קבליסט ואנתרופולוגית מתוסכלת שמהסיבה שהחיים הובילו אותה כשם שהובילו אותה, אל הגשימה את חלומה למלא שאיפתה זו, ואני כולי תקוה שכאן אולי אוכל למצוא סוף סוף תשובות הולמות ומספקות לשאלותי מאחר שלכל מי שהפנתי אותם מן החוג הדתי על כל רבדיו, החל מסבי ז"ל, קבלתי תמיד תשובות מעורפלות, סותרות (וכוונתי בסותרות שלא רק שכל מי ששאלתי אותו נתן תושבה ואף סתר את מי ששאלתי את אותה שאלה לפניו אלה קרה אפילו שהאדם עצמו בתשובתו שלו סתר את עצמו) ואף לעיתים מתחמקות (אלה עם כן באמת התעקשתי חזק אז הם פתרו אותי בתשובה אבוסרדית כמו; "ככה זה, אל תשאלי שאלות", וזה נראה היה לעיתים אפילו עד כדי כך, שהם בעצמם מתבלטים, לא בטוחים בדרכם ולא מאמינים בעצמםלתשובות של עצמם. ובכן שאלותי הן כדלקמן; 1. מהו אותו לחם פנים ששימש את הכהנים (אם אני לא טועה) בבית המקדש, שלזכו, על שולחן השבת מניחים 2 חלות מכוסות (ואגב למה מכוסות)? 2. כמה נרות נוהגים להדליק בערב שבת ולמה? 3. עד כמה שידוע לי לא מופיע שום איסור בתנ"ך או בתורה לגבי אכילת בשר עם חלב ביחד, נהפוך הוא - כידוע לכם טוב ממני בספר בראשית, פרק י"ח המספר על הרגע שבו היגעו שלש המלאכים לשרה לבשר לה על הריונה הצפוי, פסוקים 6-8 נאמר: "וימהר אברהם האהלה אל-שרה ויאמר מהרי שלש שאים קמח סלת לושי ועשי עגות: ואל-הבקר רץ אברהם ויקח בן-בקר רך וטוב ויתן אל-הנער וימר לעשות אותו: ויקח ח-מ-א-ה וח-ל-ב ובן-הבקר אשר עשה ויתן לפניהם והוא-עומד עליהם תחת העץ ויאכלו." וואף אקדים ואומר שאת הטיעון של "לפני ואחרי מתן תורה" כבר שמעתי וכאן ברשותכם אחדד את שאלתי ואוסיף; מדוע אחרי מתן תורה (לטענתכם) חל האיסור - מה ההבדל? וכמובן מי החליט וכמו כן לגבי "לא תבשל גדי בחלב אמו" הכוונה יכולה להיות גם לגדי בשומן אימו (חלב בסגול ולא חלב) ואו לחלופין גדי שעדיין יונק הלא כן? ובכלל מה לגבי עופות? מדוע אסור ומי החליט על כך - לערב עוף עם חלב אחרי הכל זה היה אמור להיות כמו דגים שאותם כן מותר לערבב עם חלב וזאת מאחר שגם עופות וגם דגים מטילים ביצים? 4. כעיקרון היינו אמורים להיות אותו עם, אותם יהודים ואותה הלכה אז למה יש כאלה שרואים אותה כך ויש אחרת, בו בזמן המקרורות אחידים לכולם וזה יכול אפילו להגיע עד למצב שכשה זה כדאי ומשתלם לכל מיני אנשים... אין פתאום איסורים וחוק והם משחקים עם ההלכה ומכופפים אותה לצרכההם ןלנוחיותם האישית ואלף אלפי הבדלות, כיצד קרה שיהדות אשכנז לא אוכלת קטניות בפסח ואילו יהדות ספרד והמזרח כן אוכחללות קטניות בפסח? 5. ולסיום (בינתיים תלוי בתשובתכם) לגבי התלבושות; איפה זה כתוב ואו כיצד ועל ידי מי הוחלט לגבי התלבושות הללו בסגנון כת האמיש הנוצרית ומי היה ראשון. ההם האמיש או שמא היהודים? בתודה מראש ורבכות על הפורום המרתק שלכם ובתקוה שאולי אתם סוף סוף תאכלו לעזור לי ובהתנצלות כמובן על אורך ההודעה (אבל לדעתי עדיף הכל במכה אחת -לא כן?), ה""כבשה השחורה"" ה""תועה ותוהה"", ניבה זהר.

NOK6476

New member
נ.ב.;

קטן אחד ברשותכם; למה ושוב מי החליט ועל פי מה ש"קול אשה בערווה" (אם הגיתי זאת נכון), כפשוט בתנ"ך מופיעה שירת מרים, אחות אהרון (ע"ע שירת הים) ושירת דבורה אתם לא חושבים שיש פה סתירה והליכה מסוימות נגד התנ"ך מדוע קיימת בבתי הכנסת הפרדה בין נשים לגברים? פשוט, כי עד כמה שזכור לי, בעת מתן תורה לא הייתה הפרדה כזו (ואנה מכם אל תבואו לי עם הטיעון של צניעות, כי אחרת מה קרה ל"מיהו החכם הכובש את יצרו ומותר האדם מן הבהמה")? ומה לגבי מכנסיים לאישה ומדוע אישה נשואה חייבת כיסוי ראש או פאה - כי שוב אם מדברים על פיתוי אז חוץ ממה שהזכרתי כבר קודם לכן,בהקשר לזאת, ידוע לכל שדווקא פאה עשויה להיות לעיתים, יפה יותר מהשער הטבעי והן מפאת הסקרנות? ושוב בתודה מראש סוף שבוע רגוע ושקט עד כמה שניתן שיהיה לנו ובינתיים, לילה טוב - ניבה זהר.

לגבי ה: "נ.ב."

שירת מרים ושירת דבורה- אין כל מקור שהן ממש שרו את השירה ולא רק אמרו אותה כפי שמקובל לקרוא שירה כיום-אם אני לא טועה. אמנם בספר שמות פרק ט"ו כתוב:"ותקח מרים את התף בידה ותצאן כל הנשים אחריה בתפים והמחולות,ותען להם מרים שירו לה´ כי גאה גאה...",שימי לב שזוהי קריאה לנשים בלבד, דבר שיכול להסביר: א.באותו מקום שהן שרו היו רק נשים ואז אין בעיה. ב.יש עניין בהלכות "קול באישה ערווה" שאם זוהי שירה במקהלה אז יש מקום להתיר לשמוע. לגבי-המצב במתן תורה, לא זכור לי ואני לא מכיר את המקור ממנו את שואבת אתה עובדה שנשים וגברים עמדו יחד- והרי בשלושת יי ההגבלה בנ"י צווו:"ואל אישה לא תקרבו", אז במהחל קבלת התורה- האירוע בו התגלה הקב"ה לעם ישראל,אירוע שאין שני לו עצמתו ובקדושתו, הם כן הורשו לבוא במגע עם נשים?? - לא נראה לי
,מצטער. לגבי מכנסיים-יש דיון הלכתי אם זה משום "לא תלבש" או אם זה משום תווי הגוף,אם זה משום "לא תלבש" אז זה ברור שאסור שהרי מכנסיים לפי הנורמה המקובלת כיום הם בגדי גבר ולא אישה. לגבי כיסוי ראש-גם בזה יש מחלוקת, הרב חיים דוד הלוי בספרו "מקור חיים", פוסק שיש לשים כובע ולא פיאה שהרי פיאה יכולה לייפות וכו´.... וכן הרב יוסף ועוד רבנים,מאותו טיעון שאמרת.

נריה_ה

New member
הארות לגבי הנשים...

1. ברור שמרים והנשים שרו את השירה... שירה שרים!!! ואם הן יצאו בתופים ובמחולות אז די ברור שהן גם שרו, קל וחומר! 2. מרים שרה יחד עם הנשים לפני הגברים! "ותקח מרים.. ותצאן כל הנשים אחריה בתופים ובמחולות, ותען להם מרים..." מרים ונשים ענו לגברים "להם" ולא "להן" לנשים!!! 3. הציווי של אל אישה לא תקרבו נוגע לקיום יחסי מין - שגורמים לטומאה. בגלל כדי לא לחלל (-לטמא) את הקודש נאסר על האנשים להיטמא... לא נאמר שהיתה הפרדה בין נשים לגברים, להפך. 4. לפי הנורמה המקובלת כיום - מכנסים הם גם בגדי אישה!!! צא לרחוב והתבונן בנשים!

לא אמרתי אם אסור או מותר מכנסיים

ואם כן אז זה נפלט(נלחץ) לי, מה שהתכוונתי זה שזה תלוי בנורמה המקובלת בחברה, בארה"ב הנשים האורתודוכסיות כן הולכות עם מכנסיים דרך אגב. וכמו שאמרתי-זה מחלוקת אם מכנסיים זה משום לא תלבש או משום תווי גוף. לגבי "להם"- רש"י לא מסכים איתך אחי
"משה אמר שירה לאנשים.הוא אומר שירה והם עונים אחריו.ומרים אמרה שירה לנשים(מכילתא)" {רש"י,שמות,ט"ו,כ"א}.

נריה_ה

New member
לא נורא, הרבה לא הסכימו עם רש"י...

כתוב "להם" ולא "להן" להם זה לגברים או לגברים ולנשים במעורבב. אילו הנשים היו שרות רק לנשים (מה שלא יתכן, כי מרים שרה יחד עם כל הנשים, אז מה הם שרו לעצמן....) אז היה כתוב "להן"...

NOK6476

New member
נריה _ה - תודה ../images/Emo39.gif ../images/Emo13.gif !!!

ובאותה הזדמנות מאחר וראיתי שכולם פה התייחסו רק ל-נ.ב. של השאלה המקורית שלי ולא אליה משום מה, ומאחר ולמרות ההבדלים (אני לפי תשובותייך הסקתי שאת דתיה או לפחות מעורה בחומר - וסליחה עם טעיתי) ביננו אנחנו באותה הדעה, אז אני מרשה לעצמי לקוות שאולי את תוכלי לעזור לי ולהשיב עליה או להפנות אותי למשהו שיוכל להשיב לי בתודה מראש, ובמידה שמטעמי דת את לא גולשת ששי-שבת, אז שתהיה לך שבת שלום ולכולנו סוף שבוע טוב ורגוע עד כמה שניתן, בידידות, ניבה זהר.

NOK6476

New member
../images/Emo5.gif אופסססס!!!!!! סליחה טעיתי ../images/Emo13.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo29.gif

ניכר בי שאכן אני נמצאת באיזור הדימדומים (פשוט למרות ולאור עייפותי, לא הצלחתי להרדם והחלטתי להכנס לפורום) ואפילו עכשיו בודאות אני יודעת שכבר הגיעה השעה שלי גם מפני שמהרתי לקרא קודם את ההודעות העליונות וגם (וזה ה-גם הע-י-ק-ר-י) פניתי אליך בלשון נקבה וזה אכן גם מפאת השעה וגם משום שיש לי חברה עם אותו השם. אז שוב סליחה מקרב לב ותודה על הכל מראש ואם לא יצא לנו להשתמע לפני כן אז לילה טוב! ושבת שלום!!!! וסוף שבוע נעים ורגוע עד כמה שניתן שיהיה לנו

NOK6476

New member
ערב טוב לך קרליבך ../images/Emo13.gif ותודה לך על

כך שקודם כל אתה עד כה הייתה הראשון והיחידי שהסכמת בכלל להתייחס ולא כל שכן לענות ל""כבשה שחורה"" תועה ותוהה שכמותי ומאחר וכך הרשה נא לי להקשות עליך ולו במעט וכל זאת כמובן בתקוה שאני חלילה לא אפגע ברגשותיך ובאמונתך ואם אבל באמת בלי שום כוונה אעשה זאת, אז על כך אנא ממך, קבל את התנצלותי מראש ובכל זאת; לגבי שירת מרים ושירת דבורה - בדיוק מה שאתה טוען אני יכולה לטעון את ההפך הווה אומר שגם לא קיים שום מקור שאומר שהם לא שרו מבחינת מזמור ולא רק אמרו שיר וחוץ מזה נכון, אתה צודק, אאכן קריאתה של מרים הופנתה לנשים בלבד אבל זה לא אומר ויתרה מכך זה גם לא כתוב בשום מקום שהן לא חוללו ושרו בפני הגברים היה להם זמן ובכלל באותו הרגע זה בדיוק מה שהיה להם בראש להתרחק או לבקש מהגברים שיזוזו הצידה כי הן רוצות לשיר ולרקוד ולהודות לה´??
לא נראה לי, מצטערת, ו"קול באשה" וכו´ והלבוש כל זה כבר חוקותיו בלבד של האדם שלא ברור לי מהיכן הוא שאב אותם שכן (וכל זאת על פי דעתי בלבד כמובן) בשום מקום בתנ"ך לא מופיעה שום סוגיה בקשר לאיסורה של האשה לשיר ואם כן אז למה רק במקהלה? להפך במקהלה הפיתוי יותר גדול מאחר והאפשרויות, המבוכה והבלבול הם יותר גדולים. ומבחינת מכנס ושאר פרטי לבוש - שוב מי החליט שמכנס זה אך ורק לבוש גברי? וזאת לאור העובדה שבתנ"ך כולם הלכו שמלות ללא הבדל מין אז רק שלמשהו מאיזו שהיא סיבה עלומה שהיתה לו החליט להוציא פסק הלכה נגד זה - איך אומרים ביידיש? אוט געזוקט- אז הוא אמר. ובעיקר שלאור השסעים שאני ראיתי כבר אצל בנות קהילתכם בחצאיות - כבר לא נשארה שום בעייה עם תויי הגוף, מאחר והם שם ערום ועריה לעייני כל ואם ה"סחורה" לא נמכרת מספיק, אז הן מקדמות לעצמן את המכירות כשהן באוטובוס יושבות כשרגליהן על הספספל ממול (וברצוני לציין את העובדה,שאני כחילונית, שבדרך כלל לובשת חולצות בטן ומחשופים לא הייתי מעיזה להגיע לרמת הנועזות שלהן) ולא בדיוק מסוקלות אלה רחוק מכך כרחוק מזרח ומערב (ואתה יודע היטב למה כוונתי) שאפילו אתה בעצמך אם היית ניתקל בהן, תאמין לי אתה לבד כבר הייתה מגיע למסקנה שמכנסיים עדיף ואם בחצאית עסקינן אתה - באם תחשוב על כך לעומק לא חושב שהיא מציתה יותר את הדימיון מאשר מכנס שכבר נותן ישר את תמונת המצב כמו שהוא (ואגב לא כל מכנס משום שישנם גם כפי שידוע לך מכנס-חצאית או סתם מכנס רחב) וכן גם כשמדובר בכסויי ראש למיניהם שלא כתוב בשום מקום שאשה נשואה מחוייבת בהם -זהו פסיקתו של האדם שהמציא לעצמו את ההלכה (ועכשיו כשאני חושבת על כך תוך כדי כתיבת שורות אלו) כדי שיוכל ""לחטוא"" בראש שקט ויוכל לשחק עם חוקותיו שלו (ע"ע הלכה) כראות עיניו ובכך להשקיט את מצפונו - וזאת בפרט שה´ הוא זה שהעניק לאשה את קולה ואת שערה ומה גם שאין גברים עם קול משגע כמו החזנים שלכם למשל? אז למה אין הלכה דומה לגבי גברים, ש"קול בגבר" למשל...ואם כבר כסות לנשים, אז למה שלא תנהגו עד הסוף כפי שהיה נהוג בתנ"ך ועד היום המוסלמים נוהגים כך ותוציאו הלכה לרעלה? הלא בפרט כיום איך שהן מתלבשות ומתאפרות אצלכם - לא הכיסוי ראש או הלבוש עשויים למנוע את הפיתוי. מספיק שהיא תהיה יפה ומטופחת ועוד נקודה לגבי השער והפיתוי - שכחת כבר את שיר השירים? "הנך יפה רעייתי (מאחר וידוע וזה אגב אני אומרת לגבי כל טעוניי שהעלתי פה - ידוע ששבעים פנים לתורה ומכאן שבעים פרושים והאדם חופשי לפרשה כראות עיינו - אני יכולה להקיש לעצמי את המסקנה שאולי במושג "רעייתי" הכוונה היא ל"אשתי" שבעבורה נכתב שיר השירים או ששיר השירים נכתב כשיר חיזור) הנך יפה..." "ש-ע-ר-ך גולש כעדר עזים..."וכו´ ואני יודעת אגב שאתה אולי תטען בפניי שהכוונה היא בכלל לארץ ישראל אז אני אומר לך שזה בהחלט מחזק את דבריי ששבעים פנים לתורה ואני למשל מבינה ששיר השירים נכתב בעת ובעונה אחת, גם לרעייה וגם לארץ ישראל מאחר ושלמה אהב את שתיהן באותה עזות ומידה וראה בהן אחת כחלק מהשנייה.וכל הקשור לגבי מתן תורה והמקור שממנו אני שואבת את העובדה הנ"ל? מהמקור בעצמו - מאותו מקור שהיה אמור להיות בסיס האמונה שלך (או אולי אני טועה והוא לא מאחר וניכר כי שכחה אותו לאור השאלה הכל כך תמוהה בעיניי שהעלה) התנ"ך. הרי כתוב בפירוש: "וכל העם (שים לב; "כ-ל ה-ע-ם" לא רק ה-ג-ב-ר-י-ם) רואה את המראות ושומע את הקולות" - א-נ-י ז-ו שלא ברור לה מהיכן הפרשנים שלכם שאבו את הפירוש שכן לפי הדברים שלך - נשים אינן מחויבות במצוות התורה מאחר ואם לפרש את זה לפי הפירוש ש-ל-ך, אז אני יכולה לחזק את דבריי בכך שעשרת הדברות מדברות בלשון זכר; "לא תנאף, לא תגנוב, לא תרצח" ולא; "לא תגנבי, לא תנאפי, לא תרצחי". אלה עם עם כן - וכאן אני מחזקת את טעוני הפנייה בזכר, היא פנייה לגברים ונשים כאחד ומכאן שגם נשים היו במעמד הר סיני ולא כמו שמסיבות לא ששמורות רק עם הפרשנים שהם זכרים כידוע וזכור, הם העדיפו להיות יותר חכמים וקדושים מהאפיפיור (וסליחה על ההשוואה, שום דבר אישי רק סלנג) לתפוס בעלות על תורה ולפרשה ולקבוע עובדות בשטח משל ובעצמם ועל כך אני שואלת: "מי שמם כשר..." וזאת תוך כדי כך שהם שוכחים או אפילו הייתי מעיזה ואומרת מדחיקים את דבורה הנביאה שהייתה נ-ב-י-א-ה א-י-ש-ה בדיוק כשהם שהיו משה, אליהו, שמואל, אלישע, נתן וכו´ נ-ב-י-א-ים - אנשים קדושים - אנשי אלהים ומכאן עוד מסקנה שאשה בה-ח-ל-ט יכולה להיות הכל וזה עם אישור ראסמי מהמקורות!!!! אגב מה לגבי השאלה המקורית שלי שממנה נגזר ה-"נ.ב."? אשמח באם אתה או כל אחד אחר כאן יוכל להשיב לי עליה. ושוב בתודה ובברכה ואני מבינה שאתה שומר שבת, אז אם לא יצא לך להשיב לי לפני כן אז שתהיה לך שבת שלום!!!

שמח שיכלתי לעזור, הייתי שמח גם כן

לקרוא את מה שכתבת הלילה,אבל התחלתי לדפדף וזה לא נגמר
וזה יותר מדי בשבילי בשעה כזאת
אני אשתדל לקרוא מחר ולענות-בתקווה שאני אתחיל ואגמור לקרוא לפני כניסת שבת
יאללה ליחלה טוב שבת שלום!!!!

NOK6476

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo39.gif שוב תודה לך קרליבך

ובאותה הזדמנות תוך התנצלות מראש על הטרחה והנודניקיות שלי, אודה לך באם תואיל ותוכל לעזור ולהשיב לי לא רק על ה-נ.ב. אלה גם על שאלת המקור -זו שמעליה בדיוק. (זו שהנושא שלה הוא "ערב טוב לכולם"). תוה מראש, לילה טוב, שבת שלום וסוף שבוע טוב ורגוע לכולנו עד מכה שניתן!!!

NOK6476

New member
../images/Emo5.gif אופסס... סליחה טעיתי אתה

צודק, כנראה שגם השעה שלי הגיעה...!!! ולכן לא שמתי לב ועיינתי קודם כל בהודעות העליונות. אז שוב לילה טוב
ותודה ואם לא יצא לנו להשתמע לפני כן אז גם [ שבת שלום נר|

בוקר טוב.

אני מקווה שאני אזכור את כל השאלות כדי לענות על כולן, אז הנה: לגבי שיר השירים- זוהי מגילה אשר באה לבטא את הקשר בין הדוד לרעיה, כלומר בין הק"בה לעמו,בנושא שיר השירים לפי מה שהצלחתי להבין משהותי בפורום יש פה אנשים מאוד בקיאיםפ בנושא,אני בטוח שהם ישמחו לעזור לך בהבנת המגילה אם תצטרכי. לגבי נוסח הכתוב- איך יעלה על הדעת שאם כתוב בלשון זכר אז זה לא תקף לגבי נשים????,(לידיעתך מבחינה לשונית עכשווית כאשר במקום אחד נמצאים גם גברים וגם נשים אז פוןנים בשלון זכר),אז מה מותר לנשים לרצוח??? לחלל שבת?? לנאוף??? לגנוב??? וכו´... הרי ברור שהכוונה היא לכל "העם" הן לנשים והן לגברים.ואיך בדיוק מובן על פי "הפירוש שלי" שנשים לא מחויבות?? לגבי מעמד העם בקבלת התורה-אני לא יודע איך היה סדר העמידה וזה גם לא משנה כי הרי מקום המתפללים בביהכ"נס(שאלתך המקורית לגבי ההפרדה),לא נקבע ע"י מעמד הר סיני, אלא נקבע על פי סדר העזרות במקדש("נשלמה פרים שפתינו"), וכידוע במקדש היתה עזרת נשים ועזרת גברים.ויש בעיה שכל העם יראה את הקולות וכו´.. אם הוא עומד בנפרד?!?! לא נראה לי-אבל שוב,לא ידוע סדר עמידתם(לפחות לא לי). לגבי הנביאים-שכחת את חולדה הנביאה. ומי אמר שנשים לא יכולות להיות?!?, לא מופיע באף מקום בתנ"ך תפקיד הנשים הוא בבית ותפקיד הגברים הוא מחוצה לו, אדרבא ההלכה בהרבה מקומות נוטה לכיוון הנשים, לדוג´ פדיון שבויים- אם ישנם שני פדוים האחד גבר והשנייה אישה-פודים את האישה קודם!! ושוב פעם אני חוזר ואומר- לא מופיע באף מקום שנשים לא היו במעימד הר סיני,אלא ברור שהם נכחו!!!! לגבי הלבוש- כל אדם יש לו את דרגת האמונה הפרטית שלו, ולצערינו יש כאלו שהולכות עם הלבוש שהזכרת למעלה,לא עשיתי אף פעם סקר או מבחן כללי לנושא, אך נראה לי שזה לא הרוב,ולגבי מכנסיים- תלוי מה הנורמה המקובלת החברה. לגבי שירת נשים-אין שום איסור בהלכה לאישה לשיר!!!!, "קול באישה ערוה", לא מכוון כלפי נשים אלא כלפי גברים!! העובדה היא שהיום יש כאלו שמעוותים את הדבר לא משנה כהו זה את העובדה שהאיסור הוא על שמיעת שירת נשים,ולא על שירת שירת נשים.

הכל שקר!! התורה בת אלפי השנים,ים

התלמוד הענקי,הכל שקר!את יודעת למה? בגלל שאת לא מבינה!!כשם שאני

למעלה