שלום וערב טוב לכולם!!!

בור ועם הארץ בתחום שלך(אנתרופולוגיה

וזה יהיה שטות מצידי להבין את זה בפעם אחת,אותו דבר לגביך.......

דרך אגב קרליבך,קראתי את מה שכתבת

לגאולה אודות ערכים,תודה על העזרה!פשוט אין לי כח להסביר א-ב.....

שיר*14

New member
בתי...

שמתי לב כבר הרבה זמן שכל פעם שיש משהו שמעצבן אותך במקום לענות כמו שצריך אתה ישר מתחיל לתקוף ואפילו לא עונה... אולי היא לא מבינה- אז תסביר לה! מה תשיג מזה שתגיד שהיא לא מבינה? שהיא תבין יותר? ועוד משהו - למה תמיד אתה בא בגישה של אנטי העיקר לתקוף לעקוץ לרדת... למה אתה לא יכול להיות קצת יותר חברותי? אני מקווה שאתה לא לוקח את זה יותר מידי אישי ואני מקווה שתשנה משהו.. אל תשכח שכולנו יהודים ובנים לאותו אבא אם נרצה או לא נרצה...

אני יגיד לך מה שניסיתי להשיג זה,

שלכל הפחות היא תבין,שגם אם היא לא מבינה,שתדע שלא התורה אשמה בזה.

NOK6476

New member
../images/Emo39.gif ../images/Emo13.gif היי שיר ותודה!!!!!

וסליחה על התגובה המאוחרת, אבל רק עכשיו התפנתי להכנס לפורום!!! אז שוב תודה, ולגביו בתי, הוא פשוט כנראה מסוכסך עם עצמו לפני כולם וכאן כנראה הוא מצא את המקום והדרך להתפרקות. לכ שנותר הוא לקוות ולהתפלל להחלמתו. אם לא יצא לנו להשתמע לפני כן, אז שיהיה לך לילה טוב
ושבת שלום

מכל השאלות מצאתי שאלה אחת לתגובה..

והיא אודות הפאה נכרית.אכן,הפאה היא:"מכה" בציבור החרדי.מה לעשות.

לא קראתי את הכל- אבל עד שאלה 3

קראתי, אז ככה: לחם הפנים,לחם התמיד-שתים עשרה חלות שהיו מונחות על שולחן הזהב שבמקדש. הן היו מסודרות בשתי קבוצות- כל קבוצה של 6 חלות,עליהן נתנו לבונה. כל שבת החליפו את החלות הישנות בחדשות,והכוהנים של אותו המשמר קיבלו את הישנות לאכילה, הלחם היה נאפה במתכון מיוחד ששמר על הטריות שלו במהלך השבוע, ובסוף השבוע היה טעמו כמו בתחילת השבוע. במשנה מסכת יומא לא זוכר-את המשנה המדוייקת,מסופר על בני איזושהי משפחה שהיתה בקיאה בעשית לחפ הפנים,ולא גלתה את המתכון, והגמרא מסבירה שזה מפני שידעו שעתיד ביהמ"ק להיחרב ולא רצו שלחם הפנים יהפוך ללחם ע"ז ועד כמה שזכור לי שבחו אותם על כך. חלות מכוסות-את מתכוונת לשתי החלות בשבת נכון??? יש לזה כמה הסברים-1.הלחם משנה בשבת(שתי החלות) הן זכר למן שירד ביום שישי בכמות כפולה בשביל שבת,וכידוע המן ירד במדבר בצורה כזו שהוא היה נכוסה במעין שכבת טל מסויימת,ולכן עוטפים גם את החלות. 2.כמו כן יש הסבר-שמכסים את החלות כדי שלא יתביישו,שסעודת שבת מתחילה בקידוש ולא ב"המוציא",והרי הלחם-חלה במקרה הזה הוא עיקר מזונו של האדם. 3.כיסוי החלות בא ע"מ לפתור את בעית דין קדימות בברכות, שהרי ברכת המוציא תריכה להיות לפני ברכת הגפן, וכידוע הקידוש קודם ל"המוציא",אז כדי "להעלים" את החלות, כדי שנוכל לברך קודם על היין-מכסים אותן. מספר הנרות- ישנם מנהגים להדליק שני נרות-אחד כנגד"זכור" והשני כנגד "שמור", וישנןם מנהגים להדליק לפי כמות בני המשפחה,סביר להניח שיש עוד טעמים ואולי אפילו רבים,אך אחלו המרכזיים,וכל אחד נוהג לפי מנהג אבותיו,או במקרה הזה אמותיו
.

קראתי את ההמשך ו...

אני אישית לא הייתי במפגש של אברהם עם המלאכים-ואני מניח שגם את לא נכחת במקום,אז מי אמר שהם אכלו את החלב והבשר ביחד?? מה שכתוב הוא שאברהם כיבד אותם והביא את זה אליהם, לא כתוב שהם אכלו את זה ביחד, וחו"מ,אין שום בעיה לאכול מוצרי חלב-חוץ מגבינה צהובה קשה-ואת אזה אברהם לא הביא לפני בשר כל עוד,עושים איזושהי הםזסקה קטנ או שוטפים את הפה. לגבי "גדי בחלב אימו"-התורה השתמשה בשני אלו כדי לתת דוג´ מוחשית,ועלינו להקיש דבר זה לכל מקרה של מזון בשרי בחלב. אחרי מתן תורה חל ההבדל-מפני שלפני מתן תורה-ספר החוקים האלוקי-האדם יכול לפעול רק ע"פ הגיונו האישי,ולא תמיד לפי רצון הקב"ה, שהעביר את רצונותיו לגבי הנהגות הארדם בעוה"ז בספר התורה, ולכן לאחר קבלת התורה התנהגות בנ"יא היא ע"פ צו אלוקי אשר לא תמיד מובן להם,ולכן השינוי. אף פעם לא היתה הלכה, במקורות ההלכתיים שעל פיהם נקבעה ההלכה המוכרת לנו,קרי התלמוד הבבלי,כל דיון הלכתי מלוווה במחלוקות-אז זאת לא המצאה חדשה. בשל הגלות, ואורך חיים שונה בין היהודים באשכנז ובין היהודים בארצות המזרח, ההלכה המקומית המחייבת את תושבי המקום נפסקה ע"פ הרבנים המקומיים,ומשום מה בחלק מן הדברים הפסיקה האטשכנזית יותר מחמירה מהפסיקה האשכנזית, זה לא שיש שתי הלכות,אלא הלכה אחת רק שיש כאלו שמחמירים יותר או כאלו שמחמירים פחות. לגבי התלבושת- התלבושת שאת מתכוונת אליה היא רק התלבושת של החסידים היום ולא של הליטאים, והסיבה שהם לבושים ככה היא בגלל שבערים מהם באו החסידויות השונות באירופה, היו נוהגים ורגילים ללכת בלבוש הזה, כל מקום היה לו את לבושו שלו,ומפני שהם ממשיכים את דרכם של אבותיהם החסידים גם הם לבושים ככה- הביגוד הנ"ל הוא לא המצאה יהודית!! (דבר שמתמיה למה הצפירה הוא "חוקות הגוים" ושטריימל לא-אבל זה דיון צדדי),

nogit.

New member
קרלי

אחינו האשכנזים מחמירים יותר מאחינו האשכנזים??? שוו????? :) יום טוב

אהה אופס-מצטער

כתבתי מהר לא כ"כ שמתי לב על אילו לחצנים לחצתי
התכוונתי שבדר"כ האשכנזים מחמירים יותר מספרדים,אבל גם יש אשכנזים שמחמירים יותר מאשכנזים אז יצא בסיידר :))))

סולם

New member
חילונית להדרין לא שואלת בפורום

לדתיים כאלה שאלות . 2 מאיפה את יודעת שסבך היה מקובל 3מה הוא מקובל ?לתפיסתך 4 בעל הסולם שהיה מקובל אלוקי יצא נגד חלק מ מקובלי ארץ ישראל שהם בכלל לא יודעים קבלה אלה רק גורסים פיטומי מילים בעלמה.ונאחז בדברי האר"י הקדוש לגבי ארבע כתות שיתנגדו לפנימיות בימות המשיח:עמי הארץ,ת"ח יראי ה´ אשר מיראתם לא עוסקים,ת"ח עוקרי הרים שמגאוותם לא עוסקים ו"קבליסתיים"שלמדו קבלה לא נכון. 5מה הקשר ?הקשר הוא שאני בטוח שהתרופה לאנשים יקרים כמוך כמו לרוב הדור(דתיים וחילונים כאחד)הוא לילמוד פנימיות התורה(לא החלק של כוונות ויחודים אלה טעמי תורה)ואז תביני מה לשאול תחילה את עצמך.

בראון

New member
ניבה זהר היקרה

שלום לך וברוכה הבאה, מקוה שתלמדי לסנן את התגובות, מתוך הבנה של המרקם החברתי המגוון שנמצא כאן. אני מבין את לבטייך ואשתדל לענות ככל יכולתי. לדעתי את ניגשת לדברים בצורה לא בריאה. יש את עקרונות הדת ויש את התפרטותן לפרטים, את מכליאה בין השניים ולדעתי שני התחומים יוצאים נפסדים מכך. אני אתחיל בתשובה כללית, ואח"כ כפי יכולתינו נדון מקרה מקרה לגופו. התורה לא ניתנה מיד עם בריאת העולם, וזאת כדי לבנות את הקומה האנושית, עלינו להיות אנושיים ורק אח"כ נוכל להיות גם דתיים, וכך במשך כ 2000 שנה נבתה הקומה הראשונה של העולם, האנושיות. (זהו ההסבר המועדף עליי למאמר הידוע "דרך ארץ קדמה לתורה"). מתן תורה כלל את נתינת תורה שבכתב, בה נמצאים יסודות ההלכה היהודית, אך בצורה כללית בלבד. חלק מהפרשנות ניתן למשה במקביל, וחלק נמסר לחכמי הדורות, וכך הם יכולים לגשר בין הפערים שנוצרים עם השתנות העולם לבין התורה שניתנה במועד ספציפי. (דוגמא טובה היא האיסור לגבי שבת "לא תעשה כל מלאכה" אשר הינו איסור גולמי, אין יכולת להבין מה כוונתו, וכאן נכנסת הפרשנות החז"לית ופורטת אותם לל"ט אבות מלאכה. חז"ל לא שימשו רק כפרשנים אלא אף כיוצרים, ובאמת ישנם דברים אשר נעשים בלתי רלוונטיים עם הדורות, ויש את הכלים איתם ניתן לשנות בהלכה. (לעיתים השינויים עוקרים אף מצוות מהתורה, כמו פרוזבול של הלל ועוד). זו ההקדמה. מחכה לתגובתך, ע"מ שנוכל להמשיך.

נריה_ה

New member
צהרים טובים לך!!!

3. בתורה אין איסור לגבי אכילת בשר וחלב... אולי... אבל אני צריך לתקן אותך בכמה דברים: כתוב חלב (עם חטף-פתח בח´) זה בלי ספק חלב רגיל ולא חֵלב - סוג של שומן. אנשים החליטו כך, מה השאלה... נכון ניתן להגיד שבתקופת אברהם לא ניתנה עדיין תורה (לבני אדם, לא למלאכים) אבל בשירת האזינו לאחר מתן תורה נכתב: "וינקהו ... חמאת בקר וחלב צאן עם חלב כרים ואילים בני-בשן ועתודים..." בלי ספק חלב עם בשר... 4. זה מעניין גם אותי - אנחנו מתעסקים עם תורה אלהית לא??? ואם כך משהו מהצדדים בהלכה צודק והאחר טועה, לא?

לגבי הפסוק המצוטט:

"ויניקהו... חמאת בקר וַחַלֶב צאן עם חֵלֶב כרים ואילים בני בשן ועתודים עם כליות חיטה ודם עֵנַב תשתה חָמֵר" "בלי ספק חלב עם בשר"?!?!?! והרי כל חלק בפסוק מדבר על תקופה שונה!!!! חמאת בקר וחלב צאן-בימי שלמה שנאמר "עשרה בקר בריאים ועשרים בקר רעי ומאה צאן" עם חלב כרים-היה בימי עשרת השבטים שנאמר "ואוכליםפ כרים מצאן" חלה כליות חיטה- בימי שלמה שנאמר "ויהי לחם שלמה" ודם ענב תשתה חמר- בימי עשרת השבטים ששותים במזרקי יין. ע"פ רש"י במקום נלמד שכל חלק בפסוק מתכוון לתקופה שונה שימי עם ישראל, וזהו לא כפשוטו, שאוכלים חלב עם בשר,שהרי זה ממש לא כך!!! אלא אלו רק דימויים לגבי תקופה מסוימת.

למעלה