שלום וברכה,

irenar

New member
שלום וברכה,

שלום, יש לי כמה שאלות ואשמח אם תענו לי. אני לא יודעת אם אני מחוננת אך לעיתים אני חשה שאין לי שפה משותפת עם המון אנשים בנושאים שאני מתעניינת בהם או עומקים שאני אוהבת להגיע עם שיחותיי עם אנשים. איך אנשים כמוכם, שאולי חווים מעין "בדידות אינטלקטואלית" לעיתים, כאשר הם מוקפים באנשים שלא יכולים או לא כל כך רוצים להגיע לרמת תקשורת גבוהה יותר, או אפילו לא תקשורת אלא התעניינות בנושאים מיוחדים, עוברים את הקושי הזה? האם ניתן לעבור עליו, או, כמו שרבים עושים- מנסים בכוח להשתלב בחברה הנורמטיבית ומדכאים את חשיבתם, רצונם לחקור עוד ועוד למען קבלה חברתית? האם זה אפשרי? האם החברה לא בעצם "עוצרת" את ההתקדמות האישית שלכם? אשמח אם תענו לי.

neko

New member
פתרון מיידי: פורומים כמו זה

ופילוסופיה. פתרון רחוק טווח - לדאוג להיות בסביבה שדומה לך - ללכת ללמוד תחומים קשים באוניברסיטה, ולעבוד בעבודות קשות בהתאם. מאז שהתחלתי ללמוד אני מרגיש הרבה יותר בבית מאשר בכל מקום אחר (כולל הבית
), חוץ אולי מבאימונים.

inbal76

New member
אינטרנט הוא פתרון מצוין

לבדידות אינטלקטואלית. תמיד אפשר למצוא בפורומים אנשים עם תחומי עניין דומים, וברמה אינטלקטואלית דומה לשלך. רק צריך לחפש. יש המון פורומים (ולא רק בתפוז)של מדע/פילו'/ספרות/תרבות ואפילו בפורומים עם נושאים פחות מחייבים אני מוצאת אנשים מעניינים ודיונים מרתקים.

למעלה