שייני
שאלת כמה דברים: 1. ההבדל בין תווים לטאבים- תווים הם שיטת הקריאה הבינלאומית הנפותה ביותר למוזיקה. הנוחות שבכתיבת תווים באה לידי ביטוי בכך שהם פעילים לגבי כל כלי הנגינה, כלומר- אפשר לנגן את אותם תווים על גיטרה פסנתר אקורדיון טובה ועוד תוך כדי שהנגינה יוצאת זהה (למעט הצליל שמשתנה מכלי לכלי). אני בטוח שיצא לך להיפגש עם תווים לפחות פעם אחת בחייך, כמו כן אני גם בטוח שזה הבהיל אותך כיוון שזה נראה מסובך ביותר. אל חשש! התווים אינם קשים בכלל. קריאת תווים מחולקת לשני ערכים. הראשון- מיקום התו- הנקודה השחורה עם הקו (למעלה, למטה, זה לא משנה) נמצאת על אחד הקווים (שנקראים חומשה) או בינהם, כך מסמנים את ההצבה של התו (ישנה אפשרות לכתיבה של כמה תווים באותה עמודה, למצב זה נקרא אקורד) צורתו של התו (צבע ומספר קווים שנמצאים בינו לבין התו הבא אם יש כאלו) מאפיינים את הערך השני- קצב. זה בהחלט הצורה הכי קלה שבה אני יכול להסביר לך על תווים בכתב. ננסה את זה שוב אם יהיה ספר תווים לפנייך וכך ההסבר יהיה מדויק יותר. טאבים: שיטת כתיבה שנכונה בעיקר לגיטרה וכלי מיתר שונים. הטאבים מחולקים למספר קווים שבא בהתאם למספר המיתרים שעל הכלי (גיטרה- 6,7,12 בס- 4,5,6 וכו´) על כל אחד מקווים הללו רשום מספר שמטרתו להראות על איזה שריג יש להציב את האצבע, למשל כך- ----------------------------------------------E ----------------------------------------------B ------------------------------------------6---G ----------------------------------------4-----D --------------------------------------5-------A ------------------------------------4---------E טאב זה מורה לנגן בתחילה את השריג השישי במיתר 3 (או G או סול), אחר כך מורה לנגן את השריג הרביעי במיתר 4 (או D או רה), וכן הלאה. רוב הגיטריסטים המתחילים מעדיפים להשתמש בטאבים כיוון שהם יותר נוחים ומדוייקים לגיטרה. כזכור לי הבאתי בפניך כתובת של תוכנה לטאבים שבה תוכלי להיעזר כדי להרחיב ידע. התוכנה אף ממירה טאבים לתווים ותוכל לעזור לך אם תתקלי בקושי מסוג זה. לגבי סגנונות המוזיקה שלא הכרת (כך לפחות הבנתי). הנה כמה להקות ואמנים מכל סגנון כדי שתוכלי לטעום את עולם המוזיקה החדש שיפתח בפנייך עם לימודייך לנגן. ג´אז- Louis Armstrong Arto Lindsay Francisco Aguabella בלוז- Walt Wilkins Bobby Nathan Charles Teel רוק- Guns´n´Roses Aerosmith Bon Jovi מטאל- Metallica Orphaned Land Rage Against The Machine זו טעימה קטנה מכל סגנון, כמובן שיש עוד אלפי אמנים טובים יותר ופחות אבל זה מה שהמחשב שלי מצא כשחיפשתי סגנונות באינטרנט. מקווה שעזרתי ולא רצחתי אף אחד משיעמום.