שלום אנשימים.......!

TheDUKE

New member
?? מצטער ככה אני מדבר לפעמים...

טוב בוא נעזוב זאת, מבין אני שהינך רוטן לכל עבר...

שייני

שאלת כמה דברים: 1. ההבדל בין תווים לטאבים- תווים הם שיטת הקריאה הבינלאומית הנפותה ביותר למוזיקה. הנוחות שבכתיבת תווים באה לידי ביטוי בכך שהם פעילים לגבי כל כלי הנגינה, כלומר- אפשר לנגן את אותם תווים על גיטרה פסנתר אקורדיון טובה ועוד תוך כדי שהנגינה יוצאת זהה (למעט הצליל שמשתנה מכלי לכלי). אני בטוח שיצא לך להיפגש עם תווים לפחות פעם אחת בחייך, כמו כן אני גם בטוח שזה הבהיל אותך כיוון שזה נראה מסובך ביותר. אל חשש! התווים אינם קשים בכלל. קריאת תווים מחולקת לשני ערכים. הראשון- מיקום התו- הנקודה השחורה עם הקו (למעלה, למטה, זה לא משנה) נמצאת על אחד הקווים (שנקראים חומשה) או בינהם, כך מסמנים את ההצבה של התו (ישנה אפשרות לכתיבה של כמה תווים באותה עמודה, למצב זה נקרא אקורד) צורתו של התו (צבע ומספר קווים שנמצאים בינו לבין התו הבא אם יש כאלו) מאפיינים את הערך השני- קצב. זה בהחלט הצורה הכי קלה שבה אני יכול להסביר לך על תווים בכתב. ננסה את זה שוב אם יהיה ספר תווים לפנייך וכך ההסבר יהיה מדויק יותר. טאבים: שיטת כתיבה שנכונה בעיקר לגיטרה וכלי מיתר שונים. הטאבים מחולקים למספר קווים שבא בהתאם למספר המיתרים שעל הכלי (גיטרה- 6,7,12 בס- 4,5,6 וכו´) על כל אחד מקווים הללו רשום מספר שמטרתו להראות על איזה שריג יש להציב את האצבע, למשל כך- ----------------------------------------------E ----------------------------------------------B ------------------------------------------6---G ----------------------------------------4-----D --------------------------------------5-------A ------------------------------------4---------E טאב זה מורה לנגן בתחילה את השריג השישי במיתר 3 (או G או סול), אחר כך מורה לנגן את השריג הרביעי במיתר 4 (או D או רה), וכן הלאה. רוב הגיטריסטים המתחילים מעדיפים להשתמש בטאבים כיוון שהם יותר נוחים ומדוייקים לגיטרה. כזכור לי הבאתי בפניך כתובת של תוכנה לטאבים שבה תוכלי להיעזר כדי להרחיב ידע. התוכנה אף ממירה טאבים לתווים ותוכל לעזור לך אם תתקלי בקושי מסוג זה. לגבי סגנונות המוזיקה שלא הכרת (כך לפחות הבנתי). הנה כמה להקות ואמנים מכל סגנון כדי שתוכלי לטעום את עולם המוזיקה החדש שיפתח בפנייך עם לימודייך לנגן. ג´אז- Louis Armstrong Arto Lindsay Francisco Aguabella בלוז- Walt Wilkins Bobby Nathan Charles Teel רוק- Guns´n´Roses Aerosmith Bon Jovi מטאל- Metallica Orphaned Land Rage Against The Machine זו טעימה קטנה מכל סגנון, כמובן שיש עוד אלפי אמנים טובים יותר ופחות אבל זה מה שהמחשב שלי מצא כשחיפשתי סגנונות באינטרנט. מקווה שעזרתי ולא רצחתי אף אחד משיעמום.

שייני

New member
ממששששש תודה!!../images/Emo8.gif

אני אצטרך לקרוא את זה עוד כמה פעמים להבין...... אבל ממש תודה על ההסבר המפורט... אולי אתה יודע על חוברת או ספר עזר שיוכל ללמד אותי לבד על טאבים ו/או תווים??????????? ...............:)

2kewl4stanga

New member
שירים וגיטרה

הם מלמדים אקורדים ויש קצת טאבים. זה לא מי יודע מה אבל זה דיי המקור היחידי לאקורדים לשירים ישראלים ויש בו מילון אקורדים דיי גדול. יש כבר איזה 10 ספרים כאלה. דבר חשוב לזכור זה שהמיתר הכי גבוהה נקרא מיתר מס´1 והכי נמוך נקרא מס´6 (שלא בטעות תנגני הכל הפוך
) והכי חשוב , בהצלחה!

בשום פנים ואופן לא!

אל תעשו את הטעות הנפוצה ותקנו את הספר "שירים וגיטרה" מאת אבי ברק ושי ברק. הספר מצתייר כמעניין מאוד ושימושי מאוד אבל ברגע שתתנו לו נקודת מבט מקצועית תדעו שכל מה שכתוב בספר הזה הוא בעצם שטויות מקצועיות. מקראיה ראשונה הספר נראה מקצועי מאוד אך מקריאה חוזרת (ופרטנית!!) אפשר לשים לב שמי שכתב אותו לא חשב הרבה לפני שהעלה דעתו לדף. הטובה היחידה שהספר הזה עשה לי היתה התרגול באקורדים (לזכותם יאמר שאקורדים נכונים ב-75% מהמקרים) אך לא יותר. מה גם שהשיטה שבה נוקטים מחברי הספר (לימוד המלודיה ולא החלק המקצועי שבשיר) פוגעת בנגינה בכך שנגנים חיים באשליה שהליווי ברוב המקרים הוא באמת אקורדים מתים. ההמלצה שלי היא לספר שלא מלמד שירים אלא לספר שמלמד נגינה, תווים, טכניקה, פעולות בסיסיות וכו´ כך אפשר גם להתקדם תוך כדי שימוש בספר. חלק מן הנגנים מחליטים ללמוד נגינה לבד, אני מכיר כמה שהצליחו יפה בצורה זו אם כי המלצתי היא להעזר במורה (בעיקר אם לא ניגנת על שום כלי לפני) כיוון שאיש מקצוע מסוגל להביא בפניך דברים שלא העלית בדעתך ולהסבירם בדרך הטובה ביותר. ספרים מומלצים: Jimi Hendrix technique book Guitar world part one (כתוב באנגלית קשה ומדבר בעיקר לנגנים מנוסים) All Guitar Theory Scales Music world (ספר לחוקים בתיאוריה, לא מותאם לגיטרה אלא לחוקי תיאוריה)

2kewl4stanga

New member
יש אפילו ספר אחד ברשימה שהוא

טוב למתחילים?! סולמות זה לא מה שלומדים בהתחלה , בוודאי שלא הטכניקה של ג´ימי הנדריקס . שירים וגיטרה ממש לא מלמד שום דבר , אבל יש לו מילון אקורדים גדול שזה חשוב מאוד לכל אחד ויש בו שירים ישראליים שאין בשום מקום ונכון שיש בו רק אקורדים אבל מתחילים לא צריכים הרבה יותר.

Sham 69

New member
יש גם את החוברות של רוי סטטינה..

שבאים ביחד עם דיסק.. רוב החוברות שלו מלמדים טכניקות ל HEAVY METAL אבל יש לו גם כמה חוברות שמלמדים טכניקות ל THRASH\DEATH METAL הייתי ממליץ לך לקנות את אחד החוברות שמלמדים טכניקות להבי מטאל כעקרון.. שכחתי את השם של החוברת.. היא גם לא נמצאת לידי.. אבל אם אני לא טועה השם שלה הוא METAL LEAD GUITAR .. תתחיל מהחוברת הראשונה.. יש שם טכניקות שממש עוזרות.. ואם אני לא טועה יש גם איזה כמה עמודים בהתחלה שמלמדים איך לקרוא טאבים.. אבל בכל מקרה.. אין שם משהו על אקורדים.. ו 2KEWL .. אם הוא יתחיל עם סולמות וכל מיני טכניקות כאלה בהתחלה בנוסף לאקורדים.. זה רק יהיה לו לטובה בעתיד..

Sham 69

New member
אה וד"א..

מה הבעיה פשוט ללמוד אקורדים וקריאת טאבים מהאינטרנט?

עד כמה שזכור לי...

נתתי לה כתובת של תוכנה שנקראת Guitar-pro בתוכנה הזו יש את כל הצורות של האקורדים שקיימות וניתן למצוא אותן ע"י חישוב אקורדים, יש בה גם טאבים ואקורדים לשירים ועוד כמה דברים ככה שכיסינו את "שירים וגיטרה". מעבר לכך זה יותר כיף. לכן מכאן המשך הדרך הוא לימוד טכניקות מתקדמות שמומחשות ע"י ציורים או אדם. מספיק לדבר על חברי פורום בגוף שלישי, ניתן לה להחליט מה טוב בשבילה!

frodo

New member
אין לך מושג

כמה ההודעה שלך מתאימה לי עכשיו. אני מחפש מורה באיזור הדרום. תודה

למעלה