שלום אנשים

Weird Eyal 21

New member
נועה../images/Emo140.gif

איןליארץאחרת עזב את הפורום לפי מה שהוא הודיע כניראה שכשניגמרות התשובות אז פשוט בורחים... לדעתי זה ילדותי.. או.. שהוא התחיל לפקפק באמונה שלו בגלל דברים שנאמרים כאן אז הוא העדיף לברוח ולא חס וחלילה לחשוב על..."אולי באמת אין אלוהים?"... ואגב זה הריי ידוע שאין באהבה רבה אייל

israelberger

New member
קבל תשובות מאדם דתי

1.לאדם דתי דווקא כן מותר לגדל חיות אבל לחרדים יש כל מיני רעיונות משוגעים והם מחליטים כל מיני דברים משוגעים ע"י הגזמות של הלכות קיימות (כמו למשל שצריך לתת לחיה לאכל לפני הבן אדם) 2.אין לאדם דתי אחריות על החילוני יותר מאשר שיש לחילוני אחריות על הדתי ("כל ישראל ערבים זה לזה") 3.העיניין של סגירת העסקים בשבת הוא אפילו לא המצאה של יהודים ואם הית מקשיב בשיעורי היסטוריה היית יודע שנהגו לעשות זאת גם ברוסיה בתקופת הצאר ניקולאי השני ובהרבה ערים באירופה מסיבה מאד פשוטה: הדתיים (וגם רוב החילונים) לא עובדים בשבת ואם אחרים כן יעבדו תהיה כאן תחרות עיסקית לא הוגנת. 4.בקשר לעיניין של תחבורה ציבורית לשבת, מה לעשות זאת מדינה יהודית ויש דברים שנילווים לזה.

uuuaaa

New member
בטח שאתה דתי

דתי לייט. (לא שאני יותר טוב, אבל לפחות אני מכיר בעובדה) החרדים לא עושים הגזמות, הם פשוט מקפידים יותר טוב על מצוות ולא מזלזלים. כתוב בקריאת שמע: "ונתתי עשב בשדך לבהמתך ואכלת ושבעת..." ומכיוון שהבהמה מופיעה לפני האדם, למדו שלפני שמתחילים לאכול, צריך לוודא שגם לבהמות שלך יהיה מה לאכול. איזה מן הגזמה זאת ?? וחוץ מזה, לכמה אנשים בארץ כבר יש בהמות בבית ?? (אני לא מדבר על כלבים). העיקר להשמיץ.

israelberger

New member
מי אתה שתקבע כמה אני דתי?

מי נתן לך את אפשרות ההבחנה המיוחדת הזאת שלך? אם היית קורא את ההודעה שלי פעמיים היית מבין שזה שצריך להאכיל קודם את החיה זאת הלכה קיימת שהחרדים החליטו להגזים בה ולהחליט שבגללה אסור לגדל חיות בית בכלל. (ואני כן מדבר על כלבים). אז איפה ההשמצה פה בדיוק?

למעלה